0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levye diyorum Yaptım kurtuldum
Vedat, güzel diyorsunda davlumbazı sökmeye cesaret edemiyorum (tamirat işlerinden hiç anlamam hiçte sevmem), gerçi araçta bir sorun yok ben sadece kontrol etmek istiyorum olmadı, parasını verip kontrol ettireceğiz.Herkese hayırlı cuma lar.
Valla aracınızı hangi bölgelerde nasıl bir yollarda kullanıyorsunuz bilmiyorum ama benim aracım şu an 88 bin de daha hiç tıkantığını görmedim.
Ben düzenli olarak o ızgaranın üstüne paspasları silkeliyordum ama ondan olmamıştır herhalde.
Abi söylemdeki kastım köy yolunda falan mı gidiliyor, toprak çamur vs olur çabuk tıkanır diye.Bende geçen gün tavanda halı yıkadım ama bu sefer araba kirlenmiş, anlam veremedim.
Tekin bey, bu kimyasal araca zarar vermez mi?
Serkan Bey,Plastik ızgarayı söktükten sonra, sağ ve sol köşede iki tane tahliye deliği göreceksiniz. Bu delikler zamanla yaprak, pislik vb. ile tıkanıyor. Bu delikler altta tekerlek boşluğuna kadar uzanıp dışarı açılıyor.Yapacağınız şey, uzun bir kalın tel parçası bulup bu delikleri temizlemek. Şampuan vb. de kullanırsanız işiniz kolaylaşır. Ben her yıl düzenli olarak yapıyorum. Önce silecekleri söküp çıkarın, ardından plastik ızgarayı sökün.Ardından iki köşedeki tahliye deliklerini bulup tel ile temizleyin.Delikler plastik çamurluğun oradan çıkıyor. İyice temizlendiğinden emin olun.Umarım faydalı olur.. kolay gelsin.
aynı sıkıntıyı 2005 arabamda yaşadım aşağıda plastik çamurluklar sökülecek yukarıdan su verilip biraz uğraşmak gerekiyor çamurluktaki çıkışın yeri tespit edildikten sonrabir telle açılacak yoksa arabada su taşıyomuş gibi su sessi geliyor ağaç yaprakları çam.dut.gibi tıkıyor bayada uğraştırıyor