Gönderen Konu: Toyota Yaz Servis Kampanyası  (Okunma sayısı 11341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaz Servis Kampanyası
« Yanıtla #80 : Haziran 22, 2012, 20:22:59 »
ohhoo ben bunu kaç seferdir söylüyoruym.nissan renault hyundai vw de galiba 15 bin km de bir alıyor.toyota iyice zırvalamaya başladı.6 ayda bir yag değiştir.demek oluyorki içine yudumun  aycicek yagını koyssa bile anca 6 ay gider herhalde....Servis danışmanları yokmu .Oturtmuşlar orayaa birini arabanın donanımından ne zaman üretildiginden kullanıulan motorundan tut  bilmem nesine hiçbirşeyini bilmez .Sonrada herşeyi onlar bilirler.10/40 yağ 15 tl haav filtresi 300 tl..oh ne ala ..
Gercekten 6 ayda bir aracını götürüp 300 tl veren varmı servislere.D
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 22, 2012, 20:22:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 22, 2012, 20:52:56 »
merhabalar, hafta içi aradım Bursa Çavdarlı toyota servisini 60.000 bakımı için, 300 küsurlu bi rakamlar ifade ettiler telefonda, bilmem kaç nokta kontrolu oluyomuş ama saydıklarının çoğu ufak tefek şeyler, nerdeyse arabayı lifte alıp kaldırmayıda sayacak zannettim! neyse benim gönülsüz olduğumu anlamış olacak ki müş.temsilcisi 270 tl.ye indi + motor yıkama ve koruma hediyeleri olacaklarını söylediler! bu arada aracın tavan anteni üzerindeki lastiğin özellikle dip tarafı ufalanıp dağılmaya başladı, bu tavan anteninin fiyatı ne civarda ve nerede bulabilirim bilen arkadaş varsa memnun olurum...
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Haziran 22, 2012, 21:02:11 »
merhabalar, hafta içi aradım Bursa Çavdarlı toyota servisini 60.000 bakımı için, 300 küsurlu bir rakamlar ifade ettiler telefonda, bilmem kaç nokta kontrolu oluyomuş ama saydıklarının çoğu ufak tefek şeyler, nerdeyse arabayı lifte alıp kaldırmayıda sayacak zannettim! neyse benim gönülsüz olduğumu anlamış olacak ki müş.temsilcisi 270 tl.ye indi + motor yıkama ve koruma hediyeleri olacaklarını söylediler! bu arada aracın tavan anteni üzerindeki lastiğin özellikle dip tarafı ufalanıp dağılmaya başladı, bu tavan anteninin fiyatı ne civarda ve nerede bulabilirim bilen arkadaş varsa memnun olurum...

Sizin araç kaç model? Bende tavan anteni yok. Toyota 2007 modelde onu da mı araklamış yoksa?  :D
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 22, 2012, 21:04:48 »
:D2006 hb.
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Haziran 22, 2012, 21:08:18 »
:D2006 hb.

Teşekkürler. Yeni kasalarda yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Haziran 22, 2012, 21:15:47 »
Bu 6 ay meselesini savunan arkadaşlar var sitede. Ben bu arkadaşlara hayret ediyorum. Elin oğlu 25.000 km'ye çıkardı yağ değişimini.
Son çıkan megane III dizellerde yağ değişim km'si 25.000'dir arkadaşlar. Corolla 6 ayda bir gelin diyor ve bu forumdaki bazı arkadaşlarca tasvip ediliyor. Bu resmen adı konulmamış bir soygundur.

bencede bunun adı soygun  :)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Haziran 23, 2012, 22:20:18 »
talip bey o tavan antenının dibindeki conta zamanla parçalanıyor.oradan su alma olayı olmaz ama gende can sıkıcı.önceki 2004 corolla hb ninki parçalandıgında istanbuldan 50 tl ye çıkma almıstım.contasını kullanmıstım.şimdi 2006 verso var buda  2 seneye kalmaz gider gibi..Servis ten alamazsınız zaten akıl mantık işi değil.çünkü o tavan antenının dibi 2 yıl önce 470 tl idi.Sİz oraya gidin fiat linea antenını alın sıfırının takımı  antenıyle birlikte 100 tl civaarı onu monte ettirinyada benım gibi 50 tl çıkma alıp contasını sadece kullanın.
bugün arkadaşın mıtsubishi asx invite  model aracın 15 bin bakımını yaptılar.hava filtresi temizliği  yağ filtresi ve 5/30 tam sentetik yag kullandılar.(toyota gibi 10/40 yarı senteik 50-60 tl lik yag da değil.)Alınan ücret 166 tl oldu.Bİrdaki bakımı 30 bin bakımı.Bazı uyanıklar gibi 6 ayda bir soymuyorlar hiç değilse.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Haziran 26, 2012, 09:56:10 »
bencede bunun adı soygun  :)

Bu konuda ön yargılı olmamak gerek. Kullanım şartlarına göre değerlendirmek daha doğru olur. Türkiye'nin Karadeniz dışında tüm bölgeleri çok tozlu. Üstüne bir de aracınız sürekli kısa mesafelerde ve şehir içinde kullanıyorsanız bakım periyodunun kısaltılması araç ömrü açısından bence çok faydalı olur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Haziran 26, 2012, 18:57:21 »
Aracımı en az 6 ayda bir servise götürüyorum çünkü 6 ayda bir 10 bin km doluyor :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Haziran 26, 2012, 18:59:34 »
Cuma günü efsane Derindere'de :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Haziran 26, 2012, 21:41:16 »
Aracımı en az 6 ayda bir servise götürüyorum çünkü 6 ayda bir 10 bin km doluyor :D

Ben de aynısını yapıyorum. Ama 6 ayda 10.000 km'yi doldurmayan arkadaşlar için "söğüşleme yaptıkları" fikrinde sabit bir şekilde duruyorum. İyi yağ kullanılırsa en az 1 yıl yağ değişimine gerek yok 10 bin km yol yapılmıyorsa. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Haziran 27, 2012, 17:59:16 »
Ben de aracımı dün ücretsiz check up a soktum, arka stop lambalarının ampüllerinin değişmesi haricinde ciddi birşey çıkmadı.8 ampül değişti 36tl verdim.Ön balataların zayıf olduğunu(zaten biliyordum), değişmesi gerektiğinini söylediler(250tl), pahalı geldi, değiştirmedim :)

Bir de aracın direksiyonundan ses gelip gelmediğini sordular, bir sorun yaşamadığımı belirttim, daha önceden avensisleri geri çağırıp direksiyon milini değiştirdiklerini, onay vermem halinde ücretsiz değiştirebileceklerini söylediler ve ücretsiz değiştirmiş oldular...  :alkis:
"Yan yüreğim yan, yanmakta buldun derdine derman / Başaklar baş eğmiş, eşekler okuyor ferman"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Haziran 27, 2012, 18:00:42 »
serdar bey aracınız kaç model donanımı ne.2005 avensis  comfort var ondada se geliyor gibi de yetkili servis şase nosundan görüyormu acaba
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Haziran 27, 2012, 18:14:40 »
Aracım 2005 avensis  elegant, direksiyondan ses falan da gelmiyordu ama, gittiğim servis 80 e yakın avensisi çağırıp direksiyon milini ücretsiz değiştirdiklerini, şu anda sorun olmasa da ileride sorun çıkarabileceğini söyleyince ben de değiştirdim.
Size tavsiyem, en yakın toyota servisine gidip durumu öğrenmeniz olacaktır.Zaten sistem üzerinden değişip değişmediğini görüyorlarmış.

"Yan yüreğim yan, yanmakta buldun derdine derman / Başaklar baş eğmiş, eşekler okuyor ferman"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Haziran 28, 2012, 16:25:59 »
Aracım 2005 avensis  elegant, direksiyondan ses falan da gelmiyordu ama, gittiğim servis 80 e yakın avensisi çağırıp direksiyon milini ücretsiz değiştirdiklerini, şu anda sorun olmasa da ileride sorun çıkarabileceğini söyleyince ben de değiştirdim.
Size tavsiyem, en yakın toyota servisine gidip durumu öğrenmeniz olacaktır.Zaten sistem üzerinden değişip değişmediğini görüyorlarmış.

Serdar bey bu olay yeni mi oldu? hiç direksiyon olayından bahseden olmadı da.. Direksiyonda bazen sorun yaşayan arkadaşlar oldu ama bu şekilde çağırılma olayı ilk defa sizden duydum..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Haziran 28, 2012, 22:31:08 »
Serdar bey bu olay yeni mi oldu? hiç direksiyon olayından bahseden olmadı da.. Direksiyonda bazen sorun yaşayan arkadaşlar oldu ama bu şekilde çağırılma olayı ilk defa sizden duydum..

Evet, daha yeni... 2 gün oldu. Zaten avensislerin önceden çağrıldığını söylediler bana da. Fakat benim aracın önceki sahibi gitmemiş değişim için.Dolayısıyla değiştirme hakkımın devam ettiğini söylediler, parçayı gösterdiler bana, ben de olur dedim. Yoksa nereden olacaktı haberim. Eğer sizde önceden değiştirmediyseniz gidip hakkınızı kullanın derim....