Gönderen Konu: 2004 avensisi satıp 2006 mazda 6 almak...  (Okunma sayısı 17884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 avensisi satıp 2006 mazda 6 almak...
« Yanıtla #20 : Mayıs 18, 2012, 18:44:17 »
peki performans kaybı var mı? d-4d motorlarda lpg nin pek verimli olmadığı ve ekonomik de olmadığı söylentileri var, bu yüzden de avensis 2.0 konusunda çekincelerim var, gerçi yıllık km 10 bini geçmiyor benim ama 5 liraya yaklaşan benzinin litresi nedeni ile de insan gönül rahatlığı ile binemez rahat rahat...
 mazda 6 mı yoksa accord mu? eski kasada 2006 ve üstü mazda 6 derim, eski kasa accordların iç dizaynı hoşuma gitmiyor,  yeni kasada her ikisi de seçilebilir? ama yeni kasa accord benim için bir tık daha önde...

Performans kaybı var tabiki yok diyemem.. Ama dediğiniz gibi benzin fiyatından dolayı katlanıyoruz..  Valla eski arabamla bende yıllık 10 bini geçmiyordu ama avensis alınca birde lpg li olunca 6 ayda 10 bin yaptım..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 18, 2012, 18:44:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #21 : Mayıs 18, 2012, 21:30:33 »
..hatta bir soru da ben sorayım mazda 6 mı honda accord mu?

Bu soru biraz abesle iştigal olmuş kanaatimce   :)  :)  :)   Mazda 6  Accordun dingili olamaz  :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 18, 2012, 22:34:43 »

yeni kasalara lafım yok, daha sportif duruyor eğer avatardaki avensisi kullanıyorsan...

evet araç benim :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 18, 2012, 23:12:46 »
Merhabalar, Ben de 36 yaşındayım ve avensisi 34 yaşında iken almıştım. İlk başlarda ben de bu bana uygun mu diye bayağı düşündüm. Ama şimdi kemale ermiş, bir olgunluk emaresi olarak biniyorum avensise, saygı da görmüyor değilim hani gittiğim yerlerde ve " Ye Avensisim Ye " diyorum. Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 18, 2012, 23:44:44 »
mazda 3 ü avensis almadan evvel alacaktım donanım açısından eksik olduğundan vaz geçmiştim, avensis 2.0 de düşünmüyor değilim ama lpg uygulanabilirliği konusunda şüphelerim var, mazda da sorunsuzluk konusunda iyi diye biliyorum, şuanki arabamı 32 yaşımdayken aldım, arabamı seviyorum ama avensis görünüm olarak biraz daha üst yaş arabası, zaten yollarda arabanın içinde benim yaşlarda pek sürücü göremedim ;)

Moonroof'u kaldırdığım anda çoğundan genç duruyor :) Çapraz komşum da var ilandaki araçla aynı rengine kadar. Aracınızın duruşunu özlersiniz.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 20, 2012, 20:59:33 »
Bu soru biraz abesle iştigal olmuş kanaatimce   :)  :)  :)   Mazda 6  Accordun dingili olamaz  :)

Segment olarak mazda yı rakip olarak  Mazda 6çıkarmakla abest olmuyor da Alperen bey benim sorum mu ? yapmayın lütfen..

Merhabalar, Ben de 36 yaşındayım ve avensisi 34 yaşında iken almıştım. İlk başlarda ben de bu bana uygun mu diye bayağı düşündüm. Ama şimdi kemale ermiş, bir olgunluk emaresi olarak biniyorum avensise, saygı da görmüyor değilim hani gittiğim yerlerde ve  " Ye Avensisim Ye "diyorum. Selamlar...

" Ye Avensisim Ye "

Güzelmiş ..  +1 alkış
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 20, 2012, 21:12:52 »

Bırak dingilini tekerlek arkasındaki tozluk bile olamaz :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 20, 2012, 21:58:49 »
Bırak dingilini tekerlek arkasındaki tozluk bile olamaz :rofl: :rofl: :rofl:
her markanın kendince bir saygınlığı, artısı-eksisi vardır arkadaşlar...bırakın o bunun şusu olamaz, bu bunun şeyi olamazı....sonuçta her iki araç da aynı ülke mühendisinlerince bir birilerinden esinlenilerek üretiliyor, aralarında o kadar dağlar kadar fark yok...mazdanın hedefi türkiye değil, honda gibi c segmente ağırlık verir spor görünümlü mazda 3 yerine honda gibi aile arabası olabilecek civic üretirdi......türkiyede çok fazal tutunmuyor olması o markanın araçlarının kötü olduğunu göstermez...tam tersine en az motor sorunu çıkaran, %17 gibi bir oran, marka seçilmiş mazda.....3 yada 4 ncü sırada da toyota var...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mayıs 20, 2012, 22:09:40 »
her markanın kendince bir saygınlığı, artısı-eksisi vardır arkadaşlar...bırakın o bunun şusu olamaz, bu bunun şeyi olamazı....sonuçta her iki araç da aynı ülke mühendisinlerince bir birilerinden esinlenilerek üretiliyor, aralarında o kadar dağlar kadar fark yok...mazdanın hedefi türkiye değil, honda gibi c segmente ağırlık verir spor görünümlü mazda 3 yerine honda gibi aile arabası olabilecek civic üretirdi......türkiyede çok fazal tutunmuyor olması o markanın araçlarının kötü olduğunu göstermez...tam tersine en az motor sorunu çıkaran, %17 gibi bir oran, marka seçilmiş mazda.....

Konumuz Mazda 3 olsaydı size sonuna kadar katılırdım ancak konumuz Mazda 6 ve D segment bir araçtan bahsediyoruz . Ve zaten benim eleştirimde konforsuz oluşuna . Yani D segment araçlar için en önemli unsur olan konfor meselesine . Ayrıca kıyasladığımız markalar Honda ve Toyota . Yani en az Mazda kadar problemsiz markalar . Peugeot yada Citroen ile kıyaslamıyoruz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 20, 2012, 22:14:10 »
Ben 2010 yılında test etmiştim o aracı, bayada detaylı bilgi almıştım hakkında, modern , konforlu ve aksesuarlı bir araç. Ama hiç sevmemiştim açıkcası, ısınamadım bir türlü. Müşteri temsilcisiyle de fikrimi paylaştım. Beklentimin ne olduğunu sormuştu, bu değil dedim. Sizin aracınızdan neyi eksik dedi. Performansının düşüklüğü, oturuş konumunun yukarıda oluşu ve fazla yumuşak süspansiyonlara sahip olduğu geldi öncelikle aklıma, sonra bide müşteri temsilcisine benim aracımı sürmesini önerdim. 2.el de aracı vermek için ekspertiz yapılmasını da istiyordum zaten. Müşteri temsilcisi kullandıktan sonra, beni haklı buldu, aracıma müşteri oldu hatta ama, istediğimin çok altında rakam teklif etti maalesef.

Benim konu hakkında genel görüşüm, 1.6avensisten , 2.0 mazda 6ya geçiş, bence çok doğru bir tercih olmaz. Zaten otomatik tercih edeceksiniz, motordan kazandığınız performansı, şanzımandan geri vereceksiniz. Bir alman veya isveç aracına geçerek, farklı zevkler tatmanızı tavsiye ederim. İllede japon diyorsanız, avensisin 2.0 seçeneği yine güzel bir alternatif olacaktır bence sizin için.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 20, 2012, 22:18:31 »
Konumuz Mazda 3 olsaydı size sonuna kadar katılırdım ancak konumuz Mazda 6 ve D segment bir araçtan bahsediyoruz . Ve zaten benim eleştirimde konforsuz oluşuna . Yani D segment araçlar için en önemli unsur olan konfor meselesine . Ayrıca kıyasladığımız markalar Honda ve Toyota . Yani en az Mazda kadar problemsiz markalar . Peugeot yada Citroen ile kıyaslamıyoruz .
konforsuz oluşu kanısına nasıl ulaştınız? malzeme mi kötü, yoksa yolda gidişi mi, süspansiyonları mı sert? fonksiyon olarak hız sabitleyici, otomatik vites, sanroof, bose müzik sistemi vs. birçok özelliği mevcut....hiç kullanmadım, aslında burda boş yere marka savunuculuğu yapmak istemem ama kullananların bu konu da somut bilgilerini paylaşmaları bu aracı düşüneceklere yol gösterir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mayıs 20, 2012, 22:24:00 »
konforsuz oluşu kanısına nasıl ulaştınız? malzeme mi kötü, yoksa yolda gidişi mi, süspansiyonları mı sert? fonksiyon olarak hız sabitleyici, otomatik vites, sanroof, bose müzik sistemi vs. birçok özelliği mevcut....hiç kullanmadım, aslında burda boş yere marka savunuculuğu yapmak istemem ama kullananların bu konu da somut bilgilerini paylaşmaları bu aracı düşüneceklere yol gösterir...

Konfor dan kasdım elbette süspansiyonu ve arabanın esnemesi kasislerden geçişi ve yer ile olan temasını fazlasıyla hissettirmesi . Ben avensisi alacağımda kullandım . Avensis çok daha konforlu gidiyor . Mazda 6 ise     C segment  bir araç konforunda .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 20, 2012, 22:26:44 »
Ben 2010 yılında test etmiştim o aracı, bayada detaylı bilgi almıştım hakkında, modern , konforlu ve aksesuarlı bir araç. Ama hiç sevmemiştim açıkcası, ısınamadım bir türlü. Müşteri temsilcisiyle de fikrimi paylaştım. Beklentimin ne olduğunu sormuştu, bu değil dedim. Sizin aracınızdan neyi eksik dedi. Performansının düşüklüğü, oturuş konumunun yukarıda oluşu ve fazla yumuşak süspansiyonlara sahip olduğu geldi öncelikle aklıma, sonra bide müşteri temsilcisine benim aracımı sürmesini önerdim. 2.el de aracı vermek için ekspertiz yapılmasını da istiyordum zaten. Müşteri temsilcisi kullandıktan sonra, beni haklı buldu, aracıma müşteri oldu hatta ama, istediğimin çok altında rakam teklif etti maalesef.

Benim konu hakkında genel görüşüm, 1.6avensisten , 2.0 mazda 6ya geçiş, bence çok doğru bir tercih olmaz. Zaten otomatik tercih edeceksiniz, motordan kazandığınız performansı, şanzımandan geri vereceksiniz. Bir alman veya isveç aracına geçerek, farklı zevkler tatmanızı tavsiye ederim. İllede japon diyorsanız, avensisin 2.0 seçeneği yine güzel bir alternatif olacaktır bence sizin için.
teşekkürler bilgi için,  deneyim paylaşmanız daha sağlıklı olmuş...kiişiye göre değişmekle birlikte en kısa zaman da benim de bu aracı görüp test etmem lazım...uygun bir zaman da izmir de satışta olan bir mazda 6 test etmem en doğrusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 20, 2012, 22:27:09 »
Bana gariptir konforlu geldi araç, o sıralar daha sert süspansiyonlu bir araç kullandığım için belkide. Bence süspansiyonları yeterli sertlikte değil, test sırasında 1-2ufak denemede , iyi yol tutmadığı kanısına vardım. Aksesuara ve donanıma sözüm yok, gerçekten ses sistemi başarılı ve dolu bir araç. Performans yönünden bence fakir, fakat sınıfındaki rakipleriyle aynı düzeyde, bende üretildiği döneme ait test verileri var. Aynı sınıftaki nerdeyse tüm otomatik vites seçeneklerle aynı , hatta bir kaçından daha iyi performans sağlıyor. Karşılaştırıldığı araçlar, avensis, accord, passat, vectra ve mondeo.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 20, 2012, 22:30:32 »
teşekkürler bilgi için,  deneyim paylaşmanız daha sağlıklı olmuş...kiişiye göre değişmekle birlikte en kısa zaman da benim de bu aracı görüp test etmem lazım...uygun bir zaman da izmir de satışta olan bir mazda 6 test etmem en doğrusu...
kesinlikle haklısınız, her araç farklı kullanıcıya hitap eder. En doğru tercihi kullandıktan sonra vereceğinize inanıyorum. Bazı araçları kullanmak insanın fikirlerini çok değiştiriyor. Bu amaçla bende her tatilimde, bütün otomobil bayilerini gezip, test olanağı olan tüm modelleri test ediyorum. Bayilerde mimledi artık sanırım beni:) Sizin için hayırlısı olmasını diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2012, 22:33:28 »
Konfor dan kasdım elbette süspansiyonu ve arabanın esnemesi kasislerden geçişi ve yer ile olan temasını fazlasıyla hissettirmesi . Ben avensisi alacağımda kullandım . Avensis çok daha konforlu gidiyor . Mazda 6 ise     C segment  bir araç konforunda .
evet, kullanıp ona göre karar vermek en doğrusu...avensis 2.0 otomatik tecrübeniz nasıl, vites geçişleri, yakıt vs...yarın devam ederiz...uyumam lazım...iyigeceler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2012, 22:49:26 »
evet, kullanıp ona göre karar vermek en doğrusu...avensis 2.0 otomatik tecrübeniz nasıl, vites geçişleri, yakıt vs...yarın devam ederiz...uyumam lazım...iyigeceler...

Yakıt verilerini fabrika değerleri üzerinden değerlendirmek daha doğru olur . Çünkü herkesin sürüş şartları farklılık arzediyor . Ama benim aracım minimum 7.5 lt. civarı benzin yakıyor . Vites geçişleri fena değil ama elbette bunu net söylemek için 7 vitesli otomatik mercedes veya DSG Volkswagen kullanmak lazım. Neticede aracımız 4 kademeli tiptronik vites. Ama yol tutuşu çok iyi aracımın tabiki 17'' jant ve 215 iz genişliği bunda etken olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 21, 2012, 10:56:25 »
Yakıt verilerini fabrika değerleri üzerinden değerlendirmek daha doğru olur . Çünkü herkesin sürüş şartları farklılık arzediyor . Ama benim aracım minimum 7.5 lt. civarı benzin yakıyor . Vites geçişleri fena değil ama elbette bunu net söylemek için 7 vitesli otomatik mercedes veya DSG Volkswagen kullanmak lazım. Neticede aracımız 4 kademeli tiptronik vites. Ama yol tutuşu çok iyi aracımın tabiki 17'' jant ve 215 iz genişliği bunda etken olabilir.

4 kademeli vites oluşu nasıl, mazda 6 2006 dan sonra 5 kademeye çıkmış, avensis eski makyaj kasalarda da 5 kademe var mı yoksa yeni kasaya kadar hep 4 kademe mi? bir de passatların otomatik dsg şanzumanı hakkında bilginiz var mı? passatlarda 1.6 mototrlarda da otomatik seçeneği ve dsg şanzıman var, bu arada dsg şanzıman hakkında pek bilgim yok, daha konforludur herhalde...passatta alıanbilir, otomatik şanzıman ve konfor açısından passatlar daha seçenekli, 1.6 ve 2.0 motor seçeneğini otomatik şanzıman sunuyor olmaları avantaj ve markayı türkiye standartları açısından tutulur yapıyor...adamlar türkiyeyi çözmüşler, bu yüzden sokaklar passattan geçilmiyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 21, 2012, 11:05:00 »
her markanın kendince bir saygınlığı, artısı-eksisi vardır arkadaşlar...bırakın o bunun şusu olamaz, bu bunun şeyi olamazı....sonuçta her iki araç da aynı ülke mühendisinlerince bir birilerinden esinlenilerek üretiliyor, aralarında o kadar dağlar kadar fark yok...mazdanın hedefi türkiye değil, honda gibi c segmente ağırlık verir spor görünümlü mazda 3 yerine honda gibi aile arabası olabilecek civic üretirdi......türkiyede çok fazal tutunmuyor olması o markanın araçlarının kötü olduğunu göstermez...tam tersine en az motor sorunu çıkaran, %17 gibi bir oran, marka seçilmiş mazda.....3 yada 4 ncü sırada da toyota var...

Ben de onu diyorum işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #39 : Mayıs 22, 2012, 20:30:09 »
Herkese merhabalar,mazdalar genellikle segmentlerindeki araçlara göre daha iyi bir sürüş deneyimi vaad ediyorlar.Bu anlamda bir merakınız varsa belki 2006 model 2.0 mazda sürüş keyfi anlamındaki beklentilerinize cevap olabilir.Ama gerek 2.el durumu gerekse konfor özellikleri açısından avensis şahsi görüşüm daha iyi bir araçtır.