0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben 195/60/15 efficient grip lastiklerimi 550 tl ye gebze de taktırmıştım.180tl bana çok geldi. Zam gelmişti galiba. Ama bu kadar da gelmiş olacağını zannetmiyorum.
Geç yanıt ve cevap için kusura bakmayın .Bende yalnış biliyo olabilirim,araç önden çekişli neden arkaya takmalıyım ?Teşekkürler..
ALLAH korusun Bu arada aldım Dunlop ları denemelik sadece önlere taktırdım Bakalım ilerleyen zaman neleri gösterecek.
Teşekkürler,Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim..Bu arada serviste ücretsiz Check-Up vardı dün aracı götürdüm,tabii lastikleride sordum.çalışan arkadaş normalde dunlop lar sert olması gerekiyor,benim dunlop lar iyiymiş çok sert değilmiş, Goodyear üretimi (türk yapımı ) olduğu için olabilir dediler. Yani beğendiler
Serdar bey selamlar,Dunlop larınızı kullanalı uzun zaman oldu. Son görüşünüz nedir Dunlop 185/60/15 hakkında? Tavsiye ediyor musunuz?
Şahsen Dunlop almanız hata olur, zira ben hiç memnun değilim....2011 Corolla aracımın fabrikasyon üstünde geldi, ilk hafta sol arka Aydın - İzmir otobanında yarıldı, servise başvurduk hayati tehlike atlattık falan dedik dinleyen olmadı, ayrıca 4 ay önce bir cıvata batmış ki lastikçide hayret ettik, serçe parmağınızı düşünün o boyda ve parmağınızın üst tarafı gibi ucu küt bir vida, ayrıca yola tutunma performansı çok vasat, araçta müthiş derecede kronik olarak ABS 'yi devreye sokuyor, şehir içinde kasislere yaklaşırken bile fren yapsam bu lastikler yüzünden ABS nin devreye girdiğini hissedebiliyorum...Netice olarak Türkiye şartlarına uymayan bu lastik yerine ya Michelin ya da Bridgestone tercih edin derim..... 2004- 2011 arası 1995 Corolla aracımda 10 yıla yakın 100.000 Km Bridgestone Evo 330 lastik kullandım doğuda görevli olduğumdan Erciş, Bitlis, Tatvan, Bingöl, Muıtki vs. birçok yere gittim, izinlerde gittiiğim 5000 km lik yollar cabası 1 kere sıkıntı yaşamadım.....1 kere patlamadı desem yeridir.....
Rıdvan abi Selam tekrar ben Dunlop'u uzun süre biz de dükkanın aracında kullandık, lastikler biraz sert fren mesafesi kötü idi, fakat yol sesi pek olmuyordu.Tabi benim kullandığım hangi modeliydi pek bilmiyorum, benim tavsiyem diğer alternatiflere bakmanız.
Aracı alırken fabrikanın taktığı lastik ile sonradan takılan lastikler arasında bence fark var.2011 corollada orjinal japon üretimi dunloplar vardı.Lastik değişim zamanında yine orjinal olsun diye gidip dunlop aldılar yalnız sonradan alınan Alman malıydı.Arada gerçekten hem yol tutuşu hem fren mesafesi hemde yol sesi olarak bayağı bir fark vardı.Yani sonradan takılan alman malı dunlop çok çok kaliteli duruyor.Bu psikolojikte olabilir.Bu arada benim kendi aracıma taktığı Türkiye malı bilgilerinize.