Gönderen Konu: Sizce İstanbul'un gezilebilecek en güzel yerleri nerelerdir?  (Okunma sayısı 4533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce İstanbul'un gezilebilecek en güzel yerleri nerelerdir?
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2012, 21:02:04 »
park sorunu için, bence yapılacak en ideal şey, arabayı izmitte bırakıp devam etmek, bende tarihi yapılardan haz alıyor olsaydım, dolmabahçeden paylayıp, sahil boyunca sirkeciye kadar devam edip, sonrada sultanahmette turumu tamamlardım, hem güzel bir yürüyüş olur, trafik vs. sorunu çekmeden, hemde bence istanbulda görülebilecek çoğu tarihi yapıyı gezmiş olursunuz
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2012, 21:02:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 13, 2012, 21:17:49 »
Boğaz ve çevresi...

Aynen muhakkak gezmek gerek.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2012, 22:27:14 »
istanbulda gorulmesi gereken uc nokta

1- yusa tepesi sabah namazi + ayni yerde kahvalti
2- Eyup sultan camii sabah namazi + piyerlotide kahvalti
3- Suleymaniye camii cuma namazi + ogle yemegi kurufasulye hemen caminin karsinda

ayrica istanbul bogazinda bi tekne turu 2 saatlik galatadan FSMye kadar gidis gelis
topkapi sarayini gezdikten sonra sarayburnunda cay keyfi sucuklu yumurta esliginde :)
sultan ahmet ve ayasofya yerebatan sarnicini gezdikten sonra koftecide 1.5 kofte + helva
aksarayda yusufpasa otobus duraginin ustunde sadik ustadan bi yarim sonra bi ceyrek ekmek arasi doner + acik ayran

butce uygunsa rumeli hisar ustunde bi aksam kis ise salep yaz ise cay icmek
galata kulesi ve kiz kulesi 

aklima geldikce yazarim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Re: Sizce İstanbul'un gezilebilecek en güzel yerleri nerelerdir?
« Yanıtla #23 : Mayıs 13, 2012, 22:53:34 »
Sonra niye obez millet oluyoruz derler... ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
Ynt: Re: Sizce İstanbul'un gezilebilecek en güzel yerleri nerelerdir?
« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2012, 23:11:39 »
Sonra niye obez millet oluyoruz derler... ;)

abi gezecek yorulacak yiyecek problem yok  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 14, 2012, 06:51:14 »
Hafta sonum  Minyatürk ve Piyer lotide geçti.Akşam Kadir bey'in mesajını okuyunca tesadüfün böylesi dedim.Gerçekten çok güzel yerler,müthiş eğlendik.Yusa tepesini ve Ayasofyayı merak ediyorum.Temmuzda kızımın mezuniyeti münasebeti ile Anadolu Hisarında olacağım.Kısmet olursa Beykoz,Kanlıca turunu o zamanda yapacağım.
Galiba arabasız İstanbul turu daha çok keyifli olacak.park insanı canından bezdiriyor.Hem ekonomik oluyor.
Tavsiyede bulunan üyelere teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 14, 2012, 09:50:57 »
muhittin bey acizane tavsiyelerde bulunmak istiyorum izninizle.bir çok arkadşım değişik yerleri önermişler...kayserideki yeşil alanların istanbula göre daha fazla olacağı düşüncesi ile size dah çok istanbul sülietini görebileceğiniz birkaç tavsiyede bulunmak isterim
aracınıla geliyorusnz madem anadolupenerine gidin orada yoros kalesi var karadenizle marmara denizinin birleştiği nokta.:) haritayı açıp baktığınızga neresi olduğunu anlayacaksınız,dönerken anadolu fenerinden balık yemenizi tavsiye ederim,yemekten sonra hz.yuşa(aleyküm selam ) 'ın makamına uğrama tercihinizde var tabiki:), anadolu fenerinde yemek yemediğinizi farzedelim,üsküdar istikametine doğur geri dönüşünüzde beykozda ibb nin sosyal tesisleri var sağ tarafınızda kalacak tabelaları mevcut. boğazın güzelliği ayaklarınızn altında denize 0 bir yerde yemek yemek keyfini yaşamış olackasınız bu saydığım yerlerde park sorunu yaşamazsınız:)
beykozda sosyal tesislerde mola verdikden sonra üsküdar istikametinde devam edin kanlıcayı geçtikren sonra boğaz köprüsü altında beylerbeyi sarayına uğrayın gezin görün,boğaz köprüsünü geçerken aşağıda görünen büyük havuzlu saraydır.burdada park sorunu yaşamazsınız,oradan basın üsküdara geçin kız kulesinin tam karşısına geldiğinizde yol kenarına geçici bir süreliğine aracınızı bırakabilrisiniz,kız kulesine bir sefer yapın içini gezin hatta içinde bir kahve için derim:)
2-aracınızı güvenli bir yere bıraktıktan sonra eminönünden boğaz hattından kalkan vapurlar binin gidiş-dönüş bileti alın eminönünden kalkan vapur tüm boğazı bir kaç iskeleye uğrayarak geçiyor boğazın eşsiz dayanılma güzelliği ile başbaşa kalıyorsunuz,anadollu fenerinde son durak olarka vapur yanaşıyor inip yoros kalesini gezersiniz bir kaç saat sonra geri dönüş vapuru ile tekrar boğazın o muhteşem tarifi imkansız güzelliğini seyrederek eminönüne geri gelirisniz
not:bu aylarda erguvanlarda çıldırmış gibi kendilerini gösterirken fazla vaki kaybetmeyin derim.
3-aracınızı üsküdar kapalı otoparka bırakın(en ucuz vwe en güvenli yer olduğudan sanıyorum 5 saati 5 tl gibi bişeydi)isterseniz üsküdardan eminönüne geçin topkapı sarayını ziyaret edin isterseniz haliç vapurlarına binip altın boynuzu gezin eyüp sultan camiisine ziyaret edebilirsiniz,caminin arkasında bulunan teleferiğe binerek pierlotiye doğru havadan ulaşırsınız,pierlotidye çıkıp haliç  manzarası eşliğinde kahve-çay içmek isteyebilrisiniz:)
4-beyoğlu,istiklaal caddesi,taksim ziyareti ardından finikülere binerek aşağıya kabataşa inebilriisnzi indiğniz yerde kahve dünyasına giere enfes kahve kokusu içerisinde dilediğiniz bir kahve molası verir vapurla anadolu yakasına geçebilrisiniz.

sık sık istanbulu ziyaret ettiğinize göre bu saydıklarımızn bi kısmın yapmışsıızdır zaten ,adalara gittiğini söylemişsiniz ozaman ayayorgi kilisesine çıktınızmı diye sormama gerek kalmıyor demektir:)
umaırm fikir verebilmişimdir:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 14, 2012, 09:52:13 »
Hafta sonum  Minyatürk ve Piyer lotide geçti.Akşam Kadir bey'in mesajını okuyunca tesadüfün böylesi dedim.Gerçekten çok güzel yerler,müthiş eğlendik.Yusa tepesini ve Ayasofyayı merak ediyorum.Temmuzda kızımın mezuniyeti münasebeti ile Anadolu Hisarında olacağım.Kısmet olursa Beykoz,Kanlıca turunu o zamanda yapacağım.
Galiba arabasız İstanbul turu daha çok keyifli olacak.park insanı canından bezdiriyor.Hem ekonomik oluyor.

bu yazınızı görmemeiştim siz zaten gidilecek yerleri biliyormuşsunuz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 14, 2012, 10:03:46 »

sutluceyi unutmusum orada 1 sene kaldim minaturkun ustunde cok keyifli bi yer
buarada insallah uykuluk yemissinizdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 14, 2012, 10:28:24 »
fetihpaşa korusu :) cok güzeldir.

Serdar buranın üsten girişi nerde bulamadım araçla ?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 14, 2012, 16:12:53 »
Seydi bey, Kayseri Lisesinden sınıf arkadaşım , Seyit Bektaş'ı hatırlatıyorsunuz.Önerileriniz için teşekkür ederim.
Beykoz tarafındaki İBB tesislerinden kastınız  acaba Hidiv Kasrı ve civarı mı? O bölgeyi Sabancı Öğretmenevi ve Küçük Su Kasrını gezdim ve inanılmaz duygular yaşadım.Harikulade yerler,tek eksiğim yanımda kameranın olmaması idi.İnanırmısınız her metrekaresi gözümün önünde....ama biraz tarih koklamam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 14, 2012, 16:28:51 »
Kayseri Hv.İkm.Merkezi orduevinde askerlik yapmıştım (müzisyendim)
tamda Kıbrıs savaşına denk gelmişti
o zamanlar o psikolji ile kayseriyi ve kayserilileri hiç sevmemiştim
ama sonra duygularım değişti
bu yıl gidip oraları gezdim (35 yıl sonra)
Gayseri abdullah gül ün memleketi olduğu için sanırım çok gelişmiş
muazzam tesisler var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 14, 2012, 16:54:42 »
Kayseri Hv.İkm.Merkezi orduevinde askerlik yapmıştım (müzisyendim)
tamda Kıbrıs savaşına denk gelmişti
o zamanlar o psikolji ile kayseriyi ve kayserilileri hiç sevmemiştim
ama sonra duygularım değişti
bu yıl gidip oraları gezdim (35 yıl sonra)
Gayseri abdullah gül ün memleketi olduğu için sanırım çok gelişmiş
muazzam tesisler var
Kemal Bey, maalesef bazen önyargı ile insanlar yanlış düşünüyor veya yanlış hareket yapıyor.Ama aslolan yapılan yanlışı kabullenebilmektir.Erdemli insana da bu yakışır. ..... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 15, 2012, 08:13:59 »
Seydi bey, Kayseri Lisesinden sınıf arkadaşım , Seyit Bektaş'ı hatırlatıyorsunuz.Önerileriniz için teşekkür ederim.
Beykoz tarafındaki İBB tesislerinden kastınız  acaba Hidiv Kasrı ve civarı mı? O bölgeyi Sabancı Öğretmenevi ve Küçük Su Kasrını gezdim ve inanılmaz duygular yaşadım.Harikulade yerler,tek eksiğim yanımda kameranın olmaması idi.İnanırmısınız her metrekaresi gözümün önünde....ama biraz tarih koklamam lazım.

:)) sınıf arkadaşınız hatırlattı isem memnun oldum tabi iyi hatırlandı ise:) isim benzerliği ve soyisim tutuması tevafuk olmuş:)
bahsetiğim yer hidiv kasrına gelmeden önce beykozu geçiyorsunuz paşabahçeyde hemen sağdan aşağıya iniyorsunuz sol çaprazınıda ileride beykoz develt hastanesi var önünden geçerken görmüşsünüzdür...tarih konusuna gelince istanbulun her bir metre karesi ayrı bir tarih yeterki görün,bilin:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #34 : Mayıs 15, 2012, 08:47:57 »
Kemal Bey, maalesef bazen önyargı ile insanlar yanlış düşünüyor veya yanlış hareket yapıyor.Ama aslolan yapılan yanlışı kabullenebilmektir.Erdemli insana da bu yakışır. ..... :alkis:

Muhittin Bey...

Ben Erciyes mezunuyum... bundan 3-4 yıl öncesine kadar Talas yenidoğan' da ikamet ediyorduk ::) ::)

Özledim valla ne yalan söyleyeyim :( Şehrin yollarını, düzenini, otobüse bizi itekaka binmeye çalışan yaşlı tombiş teyzeleri vs vs..
o kadar çok şey var ki... yazmakla bitmez ;)

İlk defa gelen birisi için Kayseri(özellikle insanları...) alışılması zor bir memleket diyebiliriz. Ama alıştıktan sonra ve aşağıdaki yerleşim birimlerini tanıdıktan sonra her insan pişman oluyor: ' Kayseri ne güzelmiş, ne güzel zamanlar geçirmişiz ' diyor şuan birçok arkadaşım... :D
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 15, 2012, 09:20:49 »
İstanbul'un her köşesi gidip görülmeli.. belli başlı yerleri arkadaşlarımız yazmışlar.

Kayseride büyük şehirde yetişen, sosyalliğe alışan biri yapamaz..  |-\
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #36 : Mayıs 15, 2012, 10:16:32 »
Bursa' da da kaldım... Kayseri' de de.... Hatta bursa' da daha merkezi yerleşim yerlerinde oturdum. Yıldırm'daydım. (heykele çok yakın)
Fakat nedense Bursa' yı hiç özlemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 15, 2012, 10:37:50 »
Bursa' da da kaldım... Kayseri' de de.... Hatta bursa' da daha merkezi yerleşim yerlerinde oturdum. Yıldırm'daydım. (heykele çok yakın)
Fakat nedense Bursa' yı hiç özlemiyorum...

herkes her yeri sevecek diye birşey yok. size hitap etmemişdir. insanların şehirleri sevmeleri birazda anılarından yaşadıklarından kaynaklanır. 2 senedir aralıklarla gidiyorum kayseriye arkadaşlarımın yanına tayin nedeniyle gittiler oraya ama hala alışamadılar. alışamamlarının sebebide onlara hitap etmemesi.  ayrıca kalmış olduğunuz yeri bir Bursalı olarak hiç sevmiyorum,beyenmiyorum. nedeninide burda yazmayacağım Bursalı olanlar varsa anlayabilirler beni.( her yeri aynı değil tabiki ) kayseriyi bile karış karış bilirken Bursanın o ilçesini bilmem çünkü gitmem.. çünkü dediğiniz gibi merkezi biyer değil.. neyse saygılar..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #38 : Mayıs 15, 2012, 10:54:35 »
zahmet edip cevapladığınız için teşekkürler sunuyorum...

Ben de saygılar sunarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 15, 2012, 16:22:46 »
Lütfen konu ana mecrasından sapmasın.Her yerin kendisine göre artılarıda olabilir eksileride (İnsanlarında).
Konumuz İstanbul'un tarihi ve turistik yerleri.Bu bölümde konu yıpranmasın.Teşekkürler.