Anket

Yaris Dizel Vs Polo Dizel

Yaris 1.4 Dizel
28 (46.7%)
Polo 1.6 Dizel
32 (53.3%)

Toplam Oy Verenler: 59

Gönderen Konu: Yeni Yaris mi Yeni Polo mu  (Okunma sayısı 18465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Yaris mi Yeni Polo mu
« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2012, 16:52:58 »
Günlük 15-20 km için dizel bi araca bence hiç gerek yok.tabi aracı sıfır mı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama; 2 modelinde benzinlileriyle dizelleri arasında 10 bin lira fark var benzinlideki ve dizeldeki donanımlar aynı 33 bin lira benzinliler 43-44 bin lira dizeller günlük günlük yapacağınız kmyi düşenecek olursak senelik 7000 km ekstralarla 10.000 bin km olsun 4-5 yılda dizeli amorti edeceksinizde kazanca geçeceksiniz senelik 25-30 bin yapmadıktan sonra benzinli daha mantıklı. yaris 1.33 ve polo 1.4 benzinli araçlarda bi auris corolla,jetta golf gibi C Sınıf araçlar kadar da yakmaz.bence dizeli boşverin benzinlide de dizelde de polo bir adım önde.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2012, 16:52:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 11, 2012, 06:45:07 »
Erol bey Vw ustam Polo'nun 1.4 benzinlisini tutmuyor.Araç bağırıyormuş ama hızlanmıyormuş ve yüksek devirlerde uğultu oluşuyormuş.Birde 1.6 dizel torku bakımından epey güzel ,araç dolu olsa da yığılmayacak bir model.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 11, 2012, 06:46:10 »
Birde Yaris dizel 8 supap Polo 16 .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 12, 2012, 22:38:51 »
Can Bey vw ile toyota arasında çok bariz kalite farklılıkları yok bence 2 markada ekonomik sıfın en iyileri denilebilir.karar sizin tabi ama günlük bu kmler için dizele bence hiç gerek yok.dizel konusunda ülkemizde müthiş bir soygun yaşanıyor bütün markalara benzinli dizel arasında çok büyük uçurumlar var.10 bin liralık fark yaratacak ne kullanıyorlar araçların motorlarında.bence arz-talep meselesi vatandaş dizele yüklenince fiyatları uçtu gitti.araçların benzinde ve mazottaki ortalama yakıt tüketimlerini ve yıllık yapacağınız kilometreyi göz önünde bulundurarak tercih yapın.kaç yıl sonra kar yapabilceğinizi hesaplayıp dizeli düşünün.yok ben senelik 20-30 bin km yaparım derseniz dizel mantıklı.10-15 bin km en az 3-4 senede faydasını görürsünüz bu da pek mantıklı değil.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Re: Yeni Yaris mi Yeni Polo mu
« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2012, 07:15:44 »
Ikisini de test edip yaris alan arkadaş var burda, bence ona söz hakkı verin :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2012, 08:03:39 »
Kim o Alper bey sizseniz yorumlarınızı bekliyorum.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2012, 08:08:53 »
Can Bey vw ile toyota arasında çok bariz kalite farklılıkları yok bence 2 markada ekonomik sıfın en iyileri denilebilir.karar sizin tabi ama günlük bu kmler için dizele bence hiç gerek yok.dizel konusunda ülkemizde müthiş bir soygun yaşanıyor bütün markalara benzinli dizel arasında çok büyük uçurumlar var.10 bin liralık fark yaratacak ne kullanıyorlar araçların motorlarında.bence arz-talep meselesi vatandaş dizele yüklenince fiyatları uçtu gitti.araçların benzinde ve mazottaki ortalama yakıt tüketimlerini ve yıllık yapacağınız kilometreyi göz önünde bulundurarak tercih yapın.kaç yıl sonra kar yapabilceğinizi hesaplayıp dizeli düşünün.yok ben senelik 20-30 bin km yaparım derseniz dizel mantıklı.10-15 bin km en az 3-4 senede faydasını görürsünüz bu da pek mantıklı değil.
Erol bey Vw forumlarına takılıyorum epeydir haliyle çoğu Vw diyor ancak Vw servisi yok burada.Ancak beni yakıttan sonra en çok düşündüren yol sesi ve araç içi tkırtı meselesi.Yeni Yaris bu konuda nasıldır bilemiyorum.Birde Yaris Poloya göre çok az satılıyor gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Re: Yeni Yaris mi Yeni Polo mu
« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2012, 08:22:31 »
Uzun yazamayacağım malesef, çünkü telefondayım. Ailem kullanıyor şu anda, onların rahatça kullanabileceği bir araç. Yol sesi konusunda aklınızda birşey kalmasın. Davlumbaz içleri çok iyi izole edilmiş yeni araçta. Kaputu açınca kenardan görebilirsiniz. İç mekan görünüş olarak daha basit duruyor polodan, ancak tıkırtı olmuyor. Benim tek eksim kapı içi izolasyona gider. Kötü. Kapıları açıp kaparken sesten anlıyorsunuz zaten. Onu da yakın gelecekte kendim çözmeyi planlıyorun.

Motor olarak 1.33 idare ediyor. Az kullanılıyor zaten bizde arabalar. Cvt sanzuman baya iyi. Hatta aracin en iyi tarafi diyebilirim. Ha bir de geri gorüş kamerası :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '99
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 10, 2012, 09:18:26 »
dizel almanıza gerek yok bence. Benzinli olarak da toyota çok daha ekonomiktir. Polonun 1.4 ü eski bir motor ve çok fazla tüketiyor. Tavsiye etmem. Ayrıca polo hem donanımsız hem de pahalı. Pazarlık imkanı da yok. Toyotada 2-3bin tl indirim yapabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #29 : Temmuz 11, 2012, 11:04:01 »
polonun motor sesi dizelde cok kotu ama görüntü yaristen güzel. zor bir seçim olur  ww diyorum
Olacak Elbet Bir Şeyler Sadece Sabır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 11, 2012, 11:06:33 »
Acikcasi elinizde Avensis varsa ben düzgün bir LPG kitini dizele tercih ederim.
Sonucta Avensis ile aralarin 2 sinif fark var.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 11, 2012, 11:19:32 »
polo :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 11, 2012, 11:33:05 »
Yeni kasa polo çok başarılı Polo derim :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 13, 2012, 21:48:22 »
Avensis'i şuan satılığa çıkardım.Polo dizelle ,Golf 1.4 Tsi arasında gidip geliyorum.Hele bir satılsın araç bakıcam..Şuan için Toyotanın Avensis hariç bir modeli cazip gelemiyor.Nedeni Yaris'e bir türlü alışamadım.Corolla ve Auris kasa değiştirecek.Hoş Golf te değiştirecek ama Golf'ün tipi falan çok hoşuma gidiyor.Tam benim kalemim sade ve tok keza Polo da öyle.Bakacağım artık duruma hele şu araç satılsın bir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 13, 2012, 21:49:43 »
Acikcasi elinizde Avensis varsa ben düzgün bir LPG kitini dizele tercih ederim.
Sonucta Avensis ile aralarin 2 sinif fark var.
Murat bey LPG konusunda D4 lerde olan sabıkadan dolayı pek girmiyorum,hoş LPG ye karşıyım her nedense..Alacak olan adam taksın isterse..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 13, 2012, 21:55:59 »
Avensis'i şuan satılığa çıkardım.Polo dizelle ,Golf 1.4 Tsi arasında gidip geliyorum.Hele bir satılsın araç bakıcam..Şuan için Toyotanın Avensis hariç bir modeli cazip gelemiyor.Nedeni Yaris'e bir türlü alışamadım.Corolla ve Auris kasa değiştirecek.Hoş Golf te değiştirecek ama Golf'ün tipi falan çok hoşuma gidiyor.Tam benim kalemim sade ve tok keza Polo da öyle.Bakacağım artık duruma hele şu araç satılsın bir..

polo'nun içi biraz dar olmasa kesinlikle polo derim. aracınızı şehirler arası yolda kullanıyorsanız golf 1.4 tsi da olabilir 6. viteste gayet ekonomik yakıt sarifyatı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Temmuz 14, 2012, 01:30:17 »

arz talepte onemli tabiki ama dizel motorlari daha agir ve daha cok parca icerir. basinc onemli oldugu icin parcalarda daha dayanikli olmak zorundadir. ama bu fark 10000 edermi bilemem.

fikrime gelince km yapan biri olarak dizeli tek gecerim ama ulkenin yakit kalitesi , yol durumu ve dizel arac icin bakimin onemini dusununce benzinli daha mantikli geliyor. kotu yakit, kotu bakim ve yanlis kullanim sonucu dizel araclarin ariza vermesi muhtemel ve bu arizalar hicte az maliyetle cozulen seyler olmuyor bazen . uc bes senede yapilan tasarrufu bir turbo bir gecede alip goturuyor malesef..
polo yada yaris .. ikiside ufak tipli araclar ve genelde sehirde kullanim icin. eger bunlar isinizi gorecekse 207 sinden fiestasina, yarisinden corsasina kadar hepsi isinizi gorur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #37 : Temmuz 14, 2012, 06:08:25 »

polo yada yaris .. ikiside ufak tipli araclar ve genelde sehirde kullanim icin. eger bunlar isinizi gorecekse 207 sinden fiestasina, yarisinden corsasina kadar hepsi isinizi gorur.

+1
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 14, 2012, 09:22:35 »
VW ciler VW den başka arabayı beğenmezler. Bu durum VW nin iyi olduğundan değil, o kadar para verdikten sonra prestijin sembolü bir marka bindiklerini sandıklarından.
+++ :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 17, 2012, 18:42:44 »
Murat bey LPG konusunda D4 lerde olan sabıkadan dolayı pek girmiyorum,hoş LPG ye karşıyım her nedense..Alacak olan adam taksın isterse..

Yeni sistem problemleri cözdü vs diye yazilip cizildigini hatirliyorum.
Sanirim Di sistemi ve gaz icin de aracin kendi enjektörlerini kullaniyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante