Gönderen Konu: Fiat Linea 5 Yıl Aradan Sonra Yenilendi  (Okunma sayısı 5689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Fiat Linea 5 Yıl Aradan Sonra Yenilendi
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2012, 01:46:40 »
valla fiata ayrı bir sempatim var adamlar yapmışşa olmuştur multi jet le devrim yarattı adamlar commol rail denen sistem di sanırsam linea her ne kadar güzel olmasasada fiyatları çok makul ve alınabilir araçlar albea olsun linea olsun doblo lsun fioruno olsun bence fiat başarılı bir firma özellikle türkiye şartlarına ve yollarına çok uygun araçları
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2012, 01:46:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2012, 08:49:33 »
Ne kadar para o kadar köfte hesabı olsa gerek Özcan abi. :)
   Boyle de söylenebilir Emre :)

valla fiata ayrı bir sempatim var adamlar yapmışşa olmuştur multi jet le devrim yarattı adamlar commol rail denen sistem di sanırsam linea her ne kadar güzel olmasasada fiyatları çok makul ve alınabilir araçlar albea olsun linea olsun doblo lsun fioruno olsun bence fiat başarılı bir firma özellikle türkiye şartlarına ve yollarına çok uygun araçları 
   Bir kere G.Punto'un ya da Fiorino'nun konforu bile 2011 Corolla'dan daha iyi ;) Common rail motor sistemi yıllardır var olan bir sisten.Hatirliyorum da ben ilk okuldayken Yavuz abi sıfır Fatih kamyon almıştı.Kamyonun panjurunda Common Rail yazıyordu.
   2003 yılı gibiydi.Fiat ve GM ortak bir kararla kücük hacimli motor üretmeye başladılar.Bu doneme kadar en Kücük hacimli motor 1700 cc ve Corsa,Astra ve Combo modellerinde kullanılıyordu.İste bu ortaklık otomotiv sektörüne kucuk hacimli dizel motorların girmesine neden oldu.Bu gün Toyota'nin bile kullandığı bu teknoloji Fiat ve GM'in çalısmasından ortaya çıkmıştır.Kucuk hacimli motor konusunda Fiat bos durmadı.1,3 Mjet ve 1,9 Jtd(efsane bir motordur) motorları üretmeye başladı.Daha sonraki yılda 1,9 Jtd motoru da Multijet teknolojisiyle birleştirdi.Mjet'e dönüştürülen motor Alfa ve Lancia gruplarında hala Jtd olarak kullanılıyor....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım seninle her yola
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 11, 2012, 12:00:15 »
ön tarafı hyundai era;lara benzemiş. : :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 11, 2012, 12:19:38 »
Hiç yenilenmeseymiş daha iyimiş. Eskisinin tasarımı çok daha güzel bence.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 11, 2012, 14:22:47 »
   Boyle de söylenebilir Emre :)
   Bir kere G.Punto'un ya da Fiorino'nun konforu bile 2011 Corolla'dan daha iyi ;) Common rail motor sistemi yıllardır var olan bir sisten.Hatirliyorum da ben ilk okuldayken Yavuz abi sıfır Fatih kamyon almıştı.Kamyonun panjurunda Common Rail yazıyordu.
   2003 yılı gibiydi.Fiat ve GM ortak bir kararla kücük hacimli motor üretmeye başladılar.Bu doneme kadar en Kücük hacimli motor 1700 cc ve Corsa,Astra ve Combo modellerinde kullanılıyordu.İste bu ortaklık otomotiv sektörüne kucuk hacimli dizel motorların girmesine neden oldu.Bu gün Toyota'nin bile kullandığı bu teknoloji Fiat ve GM'in çalısmasından ortaya çıkmıştır.Kucuk hacimli motor konusunda Fiat bos durmadı.1,3 Mjet ve 1,9 Jtd(efsane bir motordur) motorları üretmeye başladı.Daha sonraki yılda 1,9 Jtd motoru da Multijet teknolojisiyle birleştirdi.Mjet'e dönüştürülen motor Alfa ve Lancia gruplarında hala Jtd olarak kullanılıyor....
abi yanlış hatırlıyrsun sanırsam belki intercoller yazısıdır o commol rail denen sistemi 2000 li yıllarda fiat buldu diye biliyorum ben albea yı alırken çünkü hatırlıyorum biz bulduk diye çok hava atıyordular

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 11, 2012, 14:24:29 »
hatta abi söylemen iyi oldu azcık araştırdım bende tam bilmiyormuşum : 1996 yılında radyal pistonlu distribütör pompası, 1997’de ise ünlü ’Common-Rail’ sistemi geliştirildi. Fiat’ın yan kuruluşu Elasis ile yapılan işbirliği sonucu geliştirilen bu sistem, yakıtın yüksek basınç altında muhafaza edildiği bir hattı temel alıyordu. Bu da her enjeksiyon süreci için yeterli miktardaki yakıtın her an yüksek basınçta hazır beklemesi anlamına geliyordu. Yüksek basınçla yanma odasına yapılan transferin kayıpsız olmasını sağlayan ’Unit Injector’ sistemi de 1998 yılında piyasaya sürüldü. Sonraki yıllarda ise dizel motoru gittikçe daha popüler oldu ve özellikle otomotiv sektöründe olmak üzere pek çok uygulama sahasında kullanılmaya başlandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 11, 2012, 14:26:16 »
abi yanlış hatırlıyrsun sanırsam belki intercoller yazısıdır o commol rail denen sistemi 2000 li yıllarda fiat buldu diye biliyorum ben albea yı alırken çünkü hatırlıyorum biz bulduk diye çok hava atıyordular

Bosch Common Rail Sistemini, binek otomobillerine yönelik dünyada bir ilk olmak üzere 1997 yılında piyasaya çıkardı. Ticari taşıtlara yönelik Common Rail üretimi ise 1999 yılında başladı. Sistem adını, tüm silindirleri yakıtla besleyen ve basınç akümülatörü görevini gören ortak yüksek basınçlı yakıt hattından (Common Rail = Ortak Ray) alıyor.

http://rb-kwin.bosch.com/tr/tr/powerconsumptionemissions/dieselsysteme/dieselsystem/commercialvehiclesystems/injectionsystems/commonrailsystem/index.html
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2012, 12:02:43 »
istediği kadar çikin:) olsun benim aracın 1/3 ü yakıyor
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 24, 2012, 13:05:20 »
Bi de full modelin dizel otomatiğini (yarı otomatik mmt gibi) avisten kiralayıp 10 gün bindik bunun bir kısmını sigorta ödedi 1 sene önce bir kamyonetin altına çarpmış radyotöre ulaşmayan kaza yapmıştım ama 10 milyar hasar çıktı:( neyse
araca 20 liralık mazot koyup 10 günde tüketemedim:) hele otoban yolunda 6. viteste uçuk değerler gördüm yakıtta (yalan olmasın uzun süre sabit hızda 3,7) ama ilk hızlanması ve görüş açıları kötü idi ama blueme si çok janjanlıydı:)
sigorta axa... firma avis:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...