0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne kadar para o kadar köfte hesabı olsa gerek Özcan abi.
valla fiata ayrı bir sempatim var adamlar yapmışşa olmuştur multi jet le devrim yarattı adamlar commol rail denen sistem di sanırsam linea her ne kadar güzel olmasasada fiyatları çok makul ve alınabilir araçlar albea olsun linea olsun doblo lsun fioruno olsun bence fiat başarılı bir firma özellikle türkiye şartlarına ve yollarına çok uygun araçları
Boyle de söylenebilir Emre Bir kere G.Punto'un ya da Fiorino'nun konforu bile 2011 Corolla'dan daha iyi Common rail motor sistemi yıllardır var olan bir sisten.Hatirliyorum da ben ilk okuldayken Yavuz abi sıfır Fatih kamyon almıştı.Kamyonun panjurunda Common Rail yazıyordu. 2003 yılı gibiydi.Fiat ve GM ortak bir kararla kücük hacimli motor üretmeye başladılar.Bu doneme kadar en Kücük hacimli motor 1700 cc ve Corsa,Astra ve Combo modellerinde kullanılıyordu.İste bu ortaklık otomotiv sektörüne kucuk hacimli dizel motorların girmesine neden oldu.Bu gün Toyota'nin bile kullandığı bu teknoloji Fiat ve GM'in çalısmasından ortaya çıkmıştır.Kucuk hacimli motor konusunda Fiat bos durmadı.1,3 Mjet ve 1,9 Jtd(efsane bir motordur) motorları üretmeye başladı.Daha sonraki yılda 1,9 Jtd motoru da Multijet teknolojisiyle birleştirdi.Mjet'e dönüştürülen motor Alfa ve Lancia gruplarında hala Jtd olarak kullanılıyor....
abi yanlış hatırlıyrsun sanırsam belki intercoller yazısıdır o commol rail denen sistemi 2000 li yıllarda fiat buldu diye biliyorum ben albea yı alırken çünkü hatırlıyorum biz bulduk diye çok hava atıyordular