Gönderen Konu: 12 Eylül tiyatrosu başlıyor  (Okunma sayısı 3842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 12 Eylül tiyatrosu başlıyor
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2012, 16:30:46 »
O ihtilalde en çok hasar alan(solcu)lardan biriydim
ama adam haklıydı yaa

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2012, 16:30:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2012, 16:42:35 »
Öyle bir ortam yaratılıyor ki 12 Eylül öncesi, neredeyse iç savaş var ve asker bu kaosu bitiriyor..Kurtarıcı oluyor bir bakıma..O yüzden de adamların yaptığı anayasa ezici bir çoğunlukla kabul ediliyor..Ancak darbe yapanların faşistlikleri sonradan ortaya çıkıyor ama iş işten geçmiş oluyor..Daha yeni yeni o zaman yapılan insan dışı uygulamalardan bahsediliyor.. ( Ben 1980'de 2 yaşındaydım ama yakın çevremden dinlediklerim ve kendi araştırmalarım bu görüşlere sahip olmama sebep oldu.. )
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 12, 2012, 16:52:54 »
Öyle bir ortam yaratılıyor ki 12 Eylül öncesi, neredeyse iç savaş var ve asker bu kaosu bitiriyor..Kurtarıcı oluyor bir bakıma..O yüzden de adamların yaptığı anayasa ezici bir çoğunlukla kabul ediliyor..Ancak darbe yapanların faşistlikleri sonradan ortaya çıkıyor ama iş işten geçmiş oluyor..Daha yeni yeni o zaman yapılan insan dışı uygulamalardan bahsediliyor.. ( Ben 1980'de 2 yaşındaydım ama yakın çevremden dinlediklerim ve kendi araştırmalarım bu görüşlere sahip olmama sebep oldu.. )

Fasistlikten kastiniz nedir ogrenmek isterim.

Eger insanlik disi uygulamalari soyluyorsaniz bu noktada itiraz ederim. Boyle bir durumda komunistlerin fasistlik yaptiklarini soylemis oluruz.

http://www.evrimteorisi.info/darwinizm/maonun-darwinist-zulmu

Fasistlik icin ise yanlis kullanmamak adina;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Faşizm

Yanlis anlasilmasin, fasizm veya komunizm savunucusu degilim. Kavramlari yanlis kullanmak, tarihi yanlis yorumlamamiza yol acar.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 12, 2012, 16:54:21 »
Gökhan Bey ile aynı fikirdeyim, faşist yerine baskıcı gibi daha nötr ifadeler kullanılabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 12, 2012, 16:56:04 »
Şükür "kominist" ve  "faşist" kelimeleri artık kullanılmıyor pek
ama daha ciddi sorunlarımız var .......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 12, 2012, 17:01:12 »
Fasistlikten kastiniz nedir ogrenmek isterim.

Eger insanlik disi uygulamalari soyluyorsaniz bu noktada itiraz ederim. Boyle bir durumda komunistlerin fasistlik yaptiklarini soylemis oluruz.

http://www.evrimteorisi.info/darwinizm/maonun-darwinist-zulmu

Fasistlik icin ise yanlis kullanmamak adina;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Faşizm

Yanlis anlasilmasin, fasizm veya komunizm savunucusu degilim. Kavramlari yanlis kullanmak, tarihi yanlis yorumlamamiza yol acar.

''Faşizm aşırı milliyetçi, anti-demokratik, anti-komünist ve otoriter bir sistemdir.'' Faşizmin kelime anlamı tam olarak bu..Yani ülkeye demokrasi getirdik,özgürlük getirdik derken bir yandan da her türlü pisliği yapanlar için kullandım bu tabiri..Neden garibinize gitti anlamadım doğrusu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 12, 2012, 17:07:26 »
Bahadır Bey, tanımı icabı milliyetçiliğe yakın ya da komünizme karşı kimseler bu sıfattan rahatsız olabilir. Bu nedenle kullanmamak, bunun yerine totaliter, baskıcı gibi nötr sıfatları kullanmak daha doğru olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 12, 2012, 17:11:56 »
Peki Hakkı Bey özür dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 12, 2012, 17:14:27 »
''Faşizm aşırı milliyetçi, anti-demokratik, anti-komünist ve otoriter bir sistemdir.'' Faşizmin kelime anlamı tam olarak bu..Yani ülkeye demokrasi getirdik,özgürlük getirdik derken bir yandan da her türlü pisliği yapanlar için kullandım bu tabiri..Neden garibinize gitti anlamadım doğrusu..

Mesajimda belirttigim gibi;

Eger insanlik disi uygulamalara fasistlik diyorsaniz itiraz ederim. Ben yapilanin ideolojik yonunden bagimsiz olarak soyluyorum bunu. İdeolojik olarak fasizm diyebilirsiniz, ayri bir konudur, tartisilabilir. Soyle aciklarsam daha guzel olacak;

Ben birine herhangi bir sebepten sinir oldum diyelim, aci cekerek olmesini sagladim. Bu durumda yaptigim insanlik disi mi olur yoksa fasistlik mi olur?

Ve tekrar soyluyorum bakin, "eger" insanlik disi uygulamalara fasistlik diyorsaniz gecerli bu soylediklerim. Zaten mesajimin ilk cumlesi de bunu sormak olmus. Konunun dagilmamasi ve ayni seyi birkac mesajda soylememek adina verilecek cevabin ihtimali dahilinde aciklama yaptim.

İyi gunler dilerim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 13, 2012, 00:42:41 »
Ülkemizde yazık ki yönetim sistemleri konusunda çok ciddi kavram kargaşaları var ve bu konu adeta tabu.Üniversite de hazırladığım yönetim sistemleri konusunda yaptığım çalışmada saçma sapan nedenlerle mahkemeye çıkmıştım.Sonuç beraatti ama o zamanlar bana ülkemizde tabuların enbaşında din, ikincisinde ise siyasal yönetim sistemleri olduğunu öğretti.

Yazık ki demokrasimiz henüz özgürce herşeyi tartışacağımız düzeyde değil.Bir yanda beni ve benim gibi düşünenleri telaşlandıran gelişmeler artarken diğer yanda yeşeren çiçekler artmaktadır.
....güzel günler göreceğiz çocuklar....N.H.Ran
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 13, 2012, 15:48:29 »
Paylaşım, forum ortamı için fazla sert ve ağır olduğundan, polemik doğurma potansiyeli taşıdığından kaldırılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 13, 2012, 16:26:41 »
1982 Anayasası %92 gibi bir oy oranıyla kabul edildi. Bilmediğimiz bir husus varmış, ben de geçenlerde annemden işittim. Biliyorsunuz demokrasilerde seçimler gizli oy açık sayım ilkesi ile yapılır. 1982 Anayasası referandumunda oy zarfları neredeyse şeffaf, hayır ibaresi olan oy pusulaları da koyu renk imiş. Zaten sıkıyönetim ortamı, millet korkuyor, sonuca çok da şaşmamak lazım.

Neyseki kafayı çalıştıranlar pusula ve zarfları ikiye katlamışlar ki içindekiler gözükmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 13, 2012, 16:29:28 »
Zamana ve yaşananlara göre olayları değerlendirmek lazım.Yargılasan ne olur?Yargılamasan ne olur?Gidenler geri gelmez.Şahıslar yaşlı.Asıl yargılama öteki tarafta olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 13, 2012, 16:36:20 »
... 1982 Anayasası referandumunda oy zarfları neredeyse şeffaf, hayır ibaresi olan oy pusulaları da koyu renk imiş. Zaten sıkıyönetim ortamı, millet korkuyor, sonuca çok da şaşmamak lazım.

Neyseki kafayı çalıştıranlar pusula ve zarfları ikiye katlamışlar ki içindekiler gözükmesin.

Köy muhtarı olan rahmetli dedem, sandığın başına geçmiş ve "Bu anayasaya hayır oyu veren vatan hainidir" demiş. Belirttiğiniz gibi hayır pusulası kabak gibi parladığı için babam da dahil hayır vermek isteyen bir kaç kişi bu kararlarından vazgeçmek zorunda kalmışlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 13, 2012, 16:44:06 »
Çok şeylere sebep olmuş bu oylama.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.