Gönderen Konu: Avensis Göğüsten Gelen Ses Sorununu Giderme (2007-2009)  (Okunma sayısı 16276 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Göğüsten Gelen Ses Sorununu Giderme (2007-2009)
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2012, 19:45:12 »
İyi akşamlar,

Bunun corolla versiyonu var mı  ::)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2012, 19:45:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2012, 19:51:30 »
İyi akşamlar,

Bunun corolla versiyonu var mı  ::)

corallanın göğüsünde ses sorunu var mı?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2012, 20:54:14 »
corallanın göğüsünde ses sorunu var mı?

Torpido sesleri vardı olur da göğüsten gelirse bilelim diye söyledim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2012, 21:13:10 »
Çağrı bey;
uygulamanızın üzerinden yaklaşık 10 gün geçmiş, nasıl memnun musunuz? kalıcı bir çözüm oldu mu? başka planlarınız var mı?

evet çetin bey benim sorunum  halloldu. dişli asfaltta ses geliyordu göğüsten beni sinir ediyordu, bu sayede seslerden kurtulmuş oldum, ikincisi buraya aktarmadığım direksiyonun sol tarafındaki çıtayı söktüm ( yine düz uçlu çok ince tornavida ile  sol kapı tarafından) havalandırma kanallarını kontrol ettim far yükseklik ayarının bulunduğu bölümü yerinden çıkarttım arka tarafta ses çıkarabilecek kabloları süngerle sarıp  birleştirerek plastik çır çır kelepçe ile  sabitledim. en son baktım araç sallanınca kontak anahtarında bulunan metal anahtarlık göğüs plastiğine çarpıyor  ve ses çıkartıyor onuda deri anahtarlık ile  ile değiştirdim :)
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2012, 21:27:05 »
"""çok güzel olmuş bütün bu gelen sesler havalandırmalardan mı ? acaba benim avensisde de direksiyonun altından ses geliyor ne yapsam bilemiyorum teşekkürler """

Selam arkadaşlar. Acil olarak aracın rotillerine baktır.İnşallah rotildir.İleri aşaması z rot,rot başı ve direksiyon kutusu.İnşallah rotillerdendir.
çağrı bey benim de göğüste tıkır tıkır ses geliyor, sizdeki sorunla yani havalandırma kanalıyla mı ilgilidir. bana sanki gösterge panelinin arkasından geliyormuş gibi geliyor...yakınlarda olsaydınız yanınıza uğrayayım diyecektim ama bakıyorum da şırnaktaymışınız ;((..

umut bey yakın olsanız seve seve yardımcı olurdum ama maalesef çok uzaktayım, sesi iyi dinleyin bence gösterge panel arkasından  değildir, çünkü bende ilk önce sesin gösterge panelinin arkasından geldiğini sanmıştım ama yanılmışım.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2012, 22:31:56 »
murat abi nerelerdesin özledik ya yoktun epeydir galiba

Selam arkadaşım.Yoğun iş temposunu rahatlattık.Buradayım artık.Herkese kazasız belasız hayırlı sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #26 : Nisan 13, 2012, 23:06:10 »
Torpido sesleri vardı olur da göğüsten gelirse bilelim diye söyledim  :)

Corollada böyle bir şikayete rastlamadım şu ana kadar, fakat toyotaların genel olarak sorunları bu şekilde keyfe keder, ve basit çözümlü...

evet çetin bey benim sorunum  halloldu. dişli asfaltta ses geliyordu göğüsten beni sinir ediyordu, bu sayede seslerden kurtulmuş oldum, ikincisi buraya aktarmadığım direksiyonun sol tarafındaki çıtayı söktüm ( yine düz uçlu çok ince tornavida ile  sol kapı tarafından) havalandırma kanallarını kontrol ettim far yükseklik ayarının bulunduğu bölümü yerinden çıkarttım arka tarafta ses çıkarabilecek kabloları süngerle sarıp  birleştirerek plastik çır çır kelepçe ile  sabitledim. en son baktım araç sallanınca kontak anahtarında bulunan metal anahtarlık göğüs plastiğine çarpıyor  ve ses çıkartıyor onuda deri anahtarlık ile  ile değiştirdim :)

:alkis: :alkis: +1
Harikasınız Çağrı bey,
benim aracımda da hava sıcaklıkları değiştiği zaman ve kötü yollarda keyfe keder göğüsten gelen az bir ses var, sayenizde çözümü öğrendik, ses rahatsız etmeye başlarsa zevk olsun diye sizinkine benzer bir uygulamaya ben de niyetlendim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2012, 01:28:01 »
sizin göstermiş olduğunuz işlemi yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum onun haricinde parke taşlı yollarda tekerlerden gelen gıcık bir  ses var çok muzdariptim o sesten en son merterde toyotronic mithat ustaya gittiğimde anlattım balatalaramı biyere bişey sürdü özel bi yağmı demşişti hatırlamıyourm maviydi sanırım o günden sonra maşallah diyelim parke taşlı yollarda çıkan sesler kesildi tamamen 6 ay olmuştur nerdeyse :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2012, 13:18:49 »

çağrı bey,
muhtemelen sizinki gibi havalandırma kanallarından geliyordur o ses..benim araç 2004 sizin saklama bölümünün olduğu kısımda yol bilgisayarı var, sizin fotoğraflı anlatımınızın rehberliğinde ben de sökeyim diyorum uygun bir zaman da ama o yol bilgisayaının olduğu kısım soketli falan değilse işin içinden çıkamayıp servisin yolunu tutup rezil olmakta var ;)...sizin tknik bir eğitiminiz var mı yoksa merak ve el becerisi mi?
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2012, 23:01:43 »
çağrı bey,
muhtemelen sizinki gibi havalandırma kanallarından geliyordur o ses..benim araç 2004 sizin saklama bölümünün olduğu kısımda yol bilgisayarı var, sizin fotoğraflı anlatımınızın rehberliğinde ben de sökeyim diyorum uygun bir zaman da ama o yol bilgisayaının olduğu kısım soketli falan değilse işin içinden çıkamayıp servisin yolunu tutup rezil olmakta var ;)...sizin tknik bir eğitiminiz var mı yoksa merak ve el becerisi mi?

umut bey benimkisi tamamen merak ve el becerisi ama sizin yol bilgisayarının altında da  soket vardır yoksa aküden oraya kadar direk olarak kablo çekmezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 14, 2012, 23:14:43 »
sizin göstermiş olduğunuz işlemi yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum onun haricinde parke taşlı yollarda tekerlerden gelen gıcık bir  ses var çok muzdariptim o sesten en son merterde toyotronic mithat ustaya gittiğimde anlattım balatalaramı biyere birşey sürdü özel bir yağmı demşişti hatırlamıyourm maviydi sanırım o günden sonra maşallah diyelim parke taşlı yollarda çıkan sesler kesildi tamamen 6 ay olmuştur nerdeyse :)

sabahattin bey parke taşlı yolda gelen o ses kaliper pimlerinden geliyor  kaliper pimlerinin üzerimde iki  tane silindir şeklinde conta var o contolar zamanla eriyor ve boşluk yapıyor, boşluk yapıncada parke ve bozuk yollarda ses yapıyor, bu işi basite alan ustalar kaliper pimlerinin üzerine dişli yağı sürüyorlar bu da kullanıma bağlı bir şüre idare ediyor, iyi bir usta bulursanız o pimlere sanayide conta taktırıyor ve sorun kökten hallolmuş oluyor servise giderseniz servis direk olarak kaliperi komple değiştiriyor  oda 400 lira civarı diye biliyorum, aynı sorun geçen sene benim başıma geldi pimlere conta taktırdım 15 tl verdim o gün bu gündür sıkıntım yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #31 : Nisan 15, 2012, 06:56:45 »
sabahattin bey parke taşlı yolda gelen o ses kaliper pimlerinden geliyor  kaliper pimlerinin üzerimde iki  tane silindir şeklinde conta var o contolar zamanla eriyor ve boşluk yapıyor, boşluk yapıncada parke ve bozuk yollarda ses yapıyor, bu işi basite alan ustalar kaliper pimlerinin üzerine dişli yağı sürüyorlar bu da kullanıma bağlı bir şüre idare ediyor, iyi bir usta bulursanız o pimlere sanayide conta taktırıyor ve sorun kökten hallolmuş oluyor servise giderseniz servis direk olarak kaliperi komple değiştiriyor  oda 400 lira civarı diye biliyorum, aynı sorun geçen sene benim başıma geldi pimlere conta taktırdım 15 tl verdim o gün bu gündür sıkıntım yok.

:alkis: +1
Harikasınız Çağrı bey  :alkis:

başka hangi sorunlara çözüm buldunuz?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 09, 2012, 13:21:46 »
bugun bir cesaret bende söktüm ve izalasyonu yaptım. çağrı bey resimler için tekrar çok teşekkürler. gerçektende havalandırma ızgaralarının altında demir bir boru var fabrikanın kullandığı sünger özelliğini yitirdiği için oraya titreşim veriyor süngerlerle destekledim ve kapattım ses kesildi. serviste yaptırsak en kötü 150 tl tutardı halbuki çok basit bir olaymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 09, 2012, 16:04:51 »
Çağrı bey konunuz ve çözümü gerçekten yol gösterir nitelikte ..Bana konuyla ilgili soru geldimi direk sizin konunun linkini veriyorum burda nasıl söküldüğü ve nasıl toplandığı var ister yol bilgisayarı ister ses sorunu olsun hedef aynı..
Tekrardan elinize sağlık paylaşımınız için teşekkürler..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 11, 2012, 23:56:35 »
teşekkürler. aynı sıkıntı bende de var bi ara isyan etmiştim. açıklamalarınız gayet çok açık ve net. serviste dile getirdiğimde kaliper pimleri dediler ve 450 civarı ücret istediler büyük oranı da işcilik miş. içim rahatladı en kısa zaman da girişeceğim bende. tekrar ellerinize sağlık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 09, 2012, 16:55:49 »
çağrı bey bahsetmiş olduğunuz sıvı silikon sprey şeklinde mi? yoksa bildiğimiz sıradan silikon mu? teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 10, 2012, 17:32:48 »
çağrı bey bahsetmiş olduğunuz sıvı silikon sprey şeklinde mi? yoksa bildiğimiz sıradan silikon mu? teşekkür.

http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml

ürün budur.. saygılarımla... 
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 19, 2012, 12:35:32 »
tebrikler... :alkis: başarılarınızın devamını dilerim...keşke benim arabayada yapsanız aynısından:D
RAV4 2.0 OV EXTRA 2005 BENZİN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 01, 2012, 22:55:05 »
Çağrı beyin talimatı doğrultusunda ben de bugün ön göğsü söktüm arkadaslar, sökmem 10 dakikamı aldı fazLa zorlanmadım. Havalandırma kanallarını kontrol ertt, ben de sünger olmadigindan o an farklı malzeme kullandım ve sabitledim ama daha boş bir günümde çağrı beyin kullandığı sekilde sünger kullanarak sabitlemeyi düşünüyorum ona rağmen ses kesildi. Birde sol tarafta kaput kapağını açtığımız kısımın hemen üstünde bir kapak var onu açtığımızda bir sürü kablo göreceksiniz cogu birbirine sarılmış ve izole edilmiş ama bir yerde söketin biri boşta ve hafif metal yapıda ve plastik aksama çarpıyor tahminime göre o da ses yapma potansiyeline sahip onu da izole ettim direksiyon tarafından Yada altından ses geldigini düşünüyorsanız orayada bakabilirsiniz....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE