0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi akşamlar,Bunun corolla versiyonu var mı
corallanın göğüsünde ses sorunu var mı?
Çağrı bey;uygulamanızın üzerinden yaklaşık 10 gün geçmiş, nasıl memnun musunuz? kalıcı bir çözüm oldu mu? başka planlarınız var mı?
"""çok güzel olmuş bütün bu gelen sesler havalandırmalardan mı ? acaba benim avensisde de direksiyonun altından ses geliyor ne yapsam bilemiyorum teşekkürler """Selam arkadaşlar. Acil olarak aracın rotillerine baktır.İnşallah rotildir.İleri aşaması z rot,rot başı ve direksiyon kutusu.İnşallah rotillerdendir.
çağrı bey benim de göğüste tıkır tıkır ses geliyor, sizdeki sorunla yani havalandırma kanalıyla mı ilgilidir. bana sanki gösterge panelinin arkasından geliyormuş gibi geliyor...yakınlarda olsaydınız yanınıza uğrayayım diyecektim ama bakıyorum da şırnaktaymışınız ;((..umut bey yakın olsanız seve seve yardımcı olurdum ama maalesef çok uzaktayım, sesi iyi dinleyin bence gösterge panel arkasından değildir, çünkü bende ilk önce sesin gösterge panelinin arkasından geldiğini sanmıştım ama yanılmışım.
murat abi nerelerdesin özledik ya yoktun epeydir galiba
Torpido sesleri vardı olur da göğüsten gelirse bilelim diye söyledim
evet çetin bey benim sorunum halloldu. dişli asfaltta ses geliyordu göğüsten beni sinir ediyordu, bu sayede seslerden kurtulmuş oldum, ikincisi buraya aktarmadığım direksiyonun sol tarafındaki çıtayı söktüm ( yine düz uçlu çok ince tornavida ile sol kapı tarafından) havalandırma kanallarını kontrol ettim far yükseklik ayarının bulunduğu bölümü yerinden çıkarttım arka tarafta ses çıkarabilecek kabloları süngerle sarıp birleştirerek plastik çır çır kelepçe ile sabitledim. en son baktım araç sallanınca kontak anahtarında bulunan metal anahtarlık göğüs plastiğine çarpıyor ve ses çıkartıyor onuda deri anahtarlık ile ile değiştirdim
çağrı bey,muhtemelen sizinki gibi havalandırma kanallarından geliyordur o ses..benim araç 2004 sizin saklama bölümünün olduğu kısımda yol bilgisayarı var, sizin fotoğraflı anlatımınızın rehberliğinde ben de sökeyim diyorum uygun bir zaman da ama o yol bilgisayaının olduğu kısım soketli falan değilse işin içinden çıkamayıp servisin yolunu tutup rezil olmakta var ...sizin tknik bir eğitiminiz var mı yoksa merak ve el becerisi mi?
sizin göstermiş olduğunuz işlemi yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum onun haricinde parke taşlı yollarda tekerlerden gelen gıcık bir ses var çok muzdariptim o sesten en son merterde toyotronic mithat ustaya gittiğimde anlattım balatalaramı biyere birşey sürdü özel bir yağmı demşişti hatırlamıyourm maviydi sanırım o günden sonra maşallah diyelim parke taşlı yollarda çıkan sesler kesildi tamamen 6 ay olmuştur nerdeyse
sabahattin bey parke taşlı yolda gelen o ses kaliper pimlerinden geliyor kaliper pimlerinin üzerimde iki tane silindir şeklinde conta var o contolar zamanla eriyor ve boşluk yapıyor, boşluk yapıncada parke ve bozuk yollarda ses yapıyor, bu işi basite alan ustalar kaliper pimlerinin üzerine dişli yağı sürüyorlar bu da kullanıma bağlı bir şüre idare ediyor, iyi bir usta bulursanız o pimlere sanayide conta taktırıyor ve sorun kökten hallolmuş oluyor servise giderseniz servis direk olarak kaliperi komple değiştiriyor oda 400 lira civarı diye biliyorum, aynı sorun geçen sene benim başıma geldi pimlere conta taktırdım 15 tl verdim o gün bu gündür sıkıntım yok.
çağrı bey bahsetmiş olduğunuz sıvı silikon sprey şeklinde mi? yoksa bildiğimiz sıradan silikon mu? teşekkür.
http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500mlürün budur.. saygılarımla...