0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hava yastığı açılmaması o aracın kötü olduğu anlamına gelmez. belki açılması gereken durum oluşmamıştır. girin bakın şikayet var sitesine her markanın kullanıcıları hava yastığı açılmamasından muzdarip. unutmayınki hava yastığı öyle ufacık şeyde açılacak olsa çok sıkıntı olur. ayrıca bu hyundai resminde ben hava yastığının açılmasını gerektiren bir durum göremiyorum araç yandan iç kabine doğru darbe almamış önden darbe yok eeee niye açılsınki
Ekim 2012 Dizel Style Manuel i30 aracımı Eskişehir Otosar’dan satın aldım.Aracı aldıktan sonra karşılaştığım çeşitli durum ve sorunları paylaşmakla, bu konuda aracı olanlara fikir vermek, almak isteyenlerin de kafalarındaki olası sorulara katkıda bulunmak istiyorum.1. Aracı alırken karter koruma sacı plastikmiş, söktürdük sac taktırdık parasıyla tabi ki, 110 lira civarındaydı.2. Aracımı satın aldıktan sonra araçla ilgili bir foruma üye oldum ve paylaşımları okudum.Bunlardan çıkardığım sonuç, Hyndai i30 alırken fiyatların kişiye, şehre ve duruma göre çok değişkenlikler gösterdiğidir ki bu konuda sonradan aldığım fiyatla ilgili çeşitli karşılaştırmalardan sonra çok kötü hissettim.3. Aracı alırken ön sol kapı içerisinde kol dayama ve çeşitli eşyaların konulduğu bölümde çizik vardı. Almadan belirttik ve sonradan değiştirdiler.4. Aracı aldıktan sonra ön camın sürücü tarafından motora doğru inen plastik parça bombe yapmış ve yerinden çıkmıştı. Aracı aldıktan sonra bir gün sonra fark ettik. Sonra servisle görüşme sonrası istedi plastik parça geldiğinde değiştirildi. Forumda okurken başka bir aracın daha benzer problemi olmuş.5.16 Haziran 2013 tarihinde, Ekim 2012 Dizel Style Manuel i30 Eskişehir'den aracımın arka sağ cam kelebek çıtası araç yıkama sırasında düştü. Yıkayan kişiden aldım ve yıkamacıdaki kişinin de uyarısıyla diğer sol arka kelebek çıtasının da düştüğünü fark ettim.Servise gittiğimde, garantiden her iki kelebek camının tamamı, garantiden parça geldikten sonra değiştirildi.Geçen hafta içerisinde tekrar araç yıkatırken, (fırçasız yıkanmaktadır), sağ arka kelebek camının nikelajlı çıtası düştü. Servisin kaporta bölümünde muhtemelen artık yapıştırdılar.4. Vites kolum, kendi etrafında dönmeye başladı. Başlangıçta vites topuzumu diye düşündüm. Ancak gerçekten vites kolu sağa-sola dönüyor. Sonra konsol vb. sökülerek yapılacağı için bir bayram sonrasına randevu verildi ve sabitlendi mi yoksa başka bir sorunu vardı da mı çözümlendi bilmiyorum ama sonuç olarak bu sorun şimdilik bitti galiba.5. Direksiyonum kavlamaya başladı. Garantiden değiştirildi. Tekrar kavlar mı bilmiyorum ama umarım kavlamaz.6. Vites topuzu kavlamaya başladı. Garantiden değiştirildi.7. Koltuklarda hafif tüylenmeler var.8. Yine geçen hafta aracımın boya korumasını aldığım zaman yaptırmıştım ve beğenmedim ve tekrar ufak tefek çiziklerden vb. dolayı bir başka yere boya korumaya götürdüm. İlgili servis görevlisi, aracımın sağ ön kapısının, kapı kolunun üst kısmı ile pencere arasında yaklaşım 30-40 cm. bölümünde boya problemi olduğunu belirtti. Gerçekten dikkatle bakında ton farkı, iki farklı bölge vb.Servise gittim. Serviste boya kalınlık ölçme cihazı ile farklılık açıkça belirgin şekilde ölçülebiliyor. Hemen satış müdürü, araçların kataloglarında boya kalınlık farklılıkları şu kadardan şu kadar olabilir klasik açıklamayı yaptı. Çözüm olarak da kaporta bölümünde hemen farklılığı ve ton farkını düzelteceklerini söylediler.Ben de başka bir üçüncü yetkin kişi-servise tekrar gittim. Aracın çeşitli yerlerini ölçtüler. Kesinlikle bu bölgeye gelindiğinde rahatsız edici boyutta boya kalınlık farkı var ve bir işlem yapıldığını teyit ettiler.Bu arada klasik açıklama kelimesine de açıklık getirmek isterim. Yaz içerisinde klimam ötmeye başladı.Servise gittiğimde servis görevlisi bir dizi sorunla ilgili açıklama yaptı ve bir süre sonra geçeceğini söyledi. Bu arada yine araç katalogunda sizi rahatsız edici de olası kaç desibele kadar olan çeşitli sesler normalmiş, çeşitli yerlerindeki kaç cm. kadar olan boşluklar normalmiş. Yani şikayet etmeniz durumdan iyi niyetlerine bağlı olarak çözüm üretilebilir. Araç alan insanların çoğunun bu konularda bilgisi olduğunu sanmıyorum.9. Bir yeni-sıfır araçta “şimdilik tabi” bu kadar sorun olur mu? Bu soruya kadar klasik cevap, sen diğer markalarda olanları görsen. İyi de ben bu aracı aldım ve benim muhatabım sizsiniz. Başka araç alsaydım onlara şikayet ederdim. Önceki aracım yaklaşık 8 yıllık ve bu sorunların hiçbirisini kesinlikle hiç görmedim ve tabiri caiz ise taş gibiydi. 8 yıllık ve benzinliydi, 25 yıllık öğretmenim ve emeklilikte kullanabiliriz olarak aldık ama ….10. Bunların hepsini Hyndai WorldWide sitesine kalite, ürün bilgisi bölümüne yazdım. İstanbul’a havale ediyorlar. İstanbul’dan bir görevli arayıp, şikayet etmişsiniz yardımcı olalım olarak telefon edip sorunları dinliyorlar. Karar veriyorlar ve yapılacak bir şey olmadığı belirtiliyor. Bu da bir başka klasik.11. Bu konu Hyndai Otomotivin bu konudaki ilgi, sorumluluk ve duyarlılık durumunu açıkça gösteriyor. Çünkü her sorunu ilettim.12. Servise başkaları yılda bir kere gider biz neredeyse her ay bir nedenle gidiyoruz. Neyse bu önemli değildir diyoruz arabaya ısınmaya, benimsemeye çalışıyoruz.. Başka bir sıkıntı, problem. Servisle neredeyse bilmem ne olduk.
sizi anlıyorum cemil bey, insan istiyor ki senelerce hiç problem çıkartmasın bineyim, ama bence sizde de bir şanssızlık olmuş...buarada boya sorunu ciddi bir sorun, eğer ki o bölgeye sonradan boya uygulanmışsa, bunu ispatlayarak tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz diye düşünüyorum...