Anket

bu iki araç arasında tercihiniz ne olurdu?

Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant mmt 2010 model 41000 km
20 (80%)
Peugeot 308 1.6 HDi Premium Plus SW 7K manuel 2009 model 45000 km
5 (20%)

Toplam Oy Verenler: 24

Gönderen Konu: corolla & 308 sw  (Okunma sayısı 6661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla & 308 sw
« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2012, 21:41:47 »
O zaman peugeot bana torpil geçiyor,araçlarım da sıkıntı yaşatmamak için benim alacağım araçlara özel bir ihtimam gösteriyor. şuan 3. peugeotu mu kullanıyorum sorun yok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2012, 21:41:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 23, 2012, 21:47:45 »
Bu işler şans işi Mehmet bey beyaz eşyada da herkes bosch der benim yaşamadığım sorun kalmadı örneğin... Nasip diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 23, 2012, 22:00:32 »
öyle tabiki ama ben bu ön yargıyı anlayamıyorum, burada marka fanatikliği de yapmıyorum peugeot benim için vazgeçilmez değildir ki belirttiğim gibi iki tane corollamız oldu.2011 model düz vites corolla araç 2007 mmt dan daha çok sıkıntı çıkarttı bize ve 25,000 km olmadan sattık.

dizel motor konusunda fransızların japonlardan iyi  olduğunu düşünüyorum,artık başka markalarda kendi araçlarında kullanıyor örnek vermek gerekirse. nissan qashqai de reno nun dci 1.6 130 hp lik motoru var.mazda 3 de psa grubu 110 hp lik motor var,mini cooper d kullanılan 115 lik motor ise psa grubunun dv6c kodlu motorunun yeni versiyonu.

kusursuz yada sorunsuz araba diye bir tanım kalmadı artık bence.bakarsanız bağ bakmazsanız dağ misali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 23, 2012, 22:03:28 »
öyle tabiki ama ben bu ön yargıyı anlayamıyorum, burada marka fanatikliği de yapmıyorum peugeot benim için vazgeçilmez değildir ki belirttiğim gibi iki tane corollamız oldu.2011 model düz vites corolla araç 2007 mmt dan daha çok sıkıntı çıkarttı bize ve 25,000 km olmadan sattık.

dizel motor konusunda fransızların japonlardan iyi  olduğunu düşünüyorum,artık başka markalarda kendi araçlarında kullanıyor örnek vermek gerekirse. nissan qashqai de reno nun dci 1.6 130 hp lik motoru var.mazda 3 de psa grubu 110 hp lik motor var,mini cooper d kullanılan 115 lik motor ise psa grubunun dv6c kodlu motorunun yeni versiyonu.

kusursuz yada sorunsuz araba diye bir tanım kalmadı artık bence.bakarsanız bağ bakmazsanız dağ misali.
Kesinlikle katılıyorum bu yorumunuza ama 0 km için 0 km araçların neredeyse hepsi sorunsuz.2. elde sadece yüksek kmli turbo motorlardan uzak durmaya çalışıyorum
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 23, 2012, 22:08:55 »
Kesinlikle katılıyorum bu yorumunuza ama 0 km için 0 km araçların neredeyse hepsi sorunsuz.2. elde sadece yüksek kmli turbo motorlardan uzak durmaya çalışıyorum

Dizel motorlar yapı olarak benzinli motorlara göre daha sağlam ve uzun ömürlüdür aslında,ama işin içine turbo girince olayın rengi biraz değişiyor,turbo motorlar ile çok geç tanıştık toplum olarak ve işin açığı nasıl kullanıması gerektiği konusunda yeterli bilgimizde yok,bunun için turbodizel motorlar dan korkuyoruz halbuki iyi bakılmış kuralına göre kullanılmış 200,000 km bir dizel motor bir bu kadar daha gidebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Şubat 23, 2012, 22:13:17 »
Yo yazdıklarınızda haklısınız onlara birşey demedim zaten MMT tam bir fiyaskoydu Allahtan bu yıl düzeltti toyota yeni şanzımanla...

Tek katılmadığım nokta Fransızların dizelde Japonlardan iyi olduğu, bunu pejo toyo olarka kıyasladıysanız anlarım ancak öte yandan dizel motor devi isuzu'yu es geçemeyiz gerek japon gerekse dünya piyasalarında ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 23, 2012, 22:21:36 »
Küçük dizel dersek daha doğru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 23, 2012, 22:25:07 »
Yo yazdıklarınızda haklısınız onlara birşey demedim zaten MMT tam bir fiyaskoydu Allahtan bu yıl düzeltti toyota yeni şanzımanla...

Tek katılmadığım nokta Fransızların dizelde Japonlardan iyi olduğu, bunu pejo toyo olarka kıyasladıysanız anlarım ancak öte yandan dizel motor devi isuzu'yu es geçemeyiz gerek japon gerekse dünya piyasalarında ::)

ticari araçlar çok başka bir konu olur benim için :) videosuna ulaşamadım 500.000 km yi deviren bir 206 hdi videosu vardı youtube de.

kendi kullandığım araçlardan yakıt konusunda örnek vericem en iyi gözlemleme şansım oldu için.

corolla d4d 1.4 90 hp 205 Nm tork 55lt yakıt düzvites ile ankara şehir içi max 800 km görebildim uzun yolda 1000 km
308 hdi 1.6 112 hp 285 Nm tork auto6r 60 lt yakıt aynı istikamette 1000 km şehir içi gidiyorum uzun yolda 1280 km yol kat edebildim.

araçlarımı pek zorlamayı sevmem,genelde sakin kullanırım araba sürmekten zevk aldığım kurallar dahilinde hareket etmeye çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 23, 2012, 22:36:36 »
Daha kuvvetli bir motorla + 5 litre yakıt da eklendiğinde sonuç bence beklendiği gibi Mehmet bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 23, 2012, 22:42:35 »
corolla d4d ile 4 kişi+dolu bagajla 4.4 lt ortalama yakalanıyor..uzun yol 1250 km yapar :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 23, 2012, 22:46:54 »
buda benden gelsin ozaman :) geçtiğimiz yaz mezun olup ankaraya dönerken otobanda yakaladığım değer, 1 yolcu,arka koltuklar yatık araç full dolu. 4.2lt / 100 km

modoratör arkadaş editlemiş teşekkür ederim ama 120 km üstü 4.2 diye düzeltmemin bir sakıncası yoktur umarım,karşılaştrıma yaptığımız için.otoyolda çekilmiş bir fotoğraf hız sınırı 120km.

Hız İhlali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Şubat 23, 2012, 23:03:17 »
Kızılcahamam rampası mı bu 143 km ile :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 23, 2012, 23:06:28 »
oraya gelmeden önce zonguldakta öğrenciydim,yeniçağdan otobana giriliyor. cc açık o yazdığını rakamın biraz üstünde sabitlemiştim hızı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Şubat 23, 2012, 23:08:17 »
Dizel motorlar yapı olarak benzinli motorlara göre daha sağlam ve uzun ömürlüdür aslında,ama işin içine turbo girince olayın rengi biraz değişiyor,turbo motorlar ile çok geç tanıştık toplum olarak ve işin açığı nasıl kullanıması gerektiği konusunda yeterli bilgimizde yok,bunun için turbodizel motorlar dan korkuyoruz halbuki iyi bakılmış kuralına göre kullanılmış 200,000 km bir dizel motor bir bu kadar daha gidebilir.
Gdiyorlar gitmiyor değillerde kafam rahat olcaksa 3 5 bin fazladan verip düşük km almaktan yanayım her zaman . 170 000 hdi 407 var en yakın arkadaşımda saat gibi arıza ışığı yanıyor bitek çare bulamadık ama sorun çıkmadı daha.tek sorun debriyaj ı çok sert trafikte çok yoruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 23, 2012, 23:12:07 »
Gdiyorlar gitmiyor değillerde kafam rahat olcaksa 3 5 bin fazladan verip düşük km almaktan yanayım her zaman . 170 000 hdi 407 var en yakın arkadaşımda saat gibi arıza ışığı yanıyor bitek çare bulamadık ama sorun çıkmadı daha.tek sorun debriyaj ı çok sert trafikte çok yoruyor.

serivisini değiştirsin arkadaşınız,öyle iş mi olur sanayide güncel yazılım yok ise yetkili serviste 50 tl ye arıza tespiti yapıyorlar. araç illaki arıza kaydı bırakıyordur.km si itibari ile katalizör tıkanmış olabilir diyecem ama anladığım kadarıyla uzun zamandır devam eden bir sıkıntı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Şubat 23, 2012, 23:14:29 »
Ohovv bende devrekte okudum iki yıl az gidip gelmedim o yollardan efsanemle ::)  Tünelin oralarda ne mangallar yakardık ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Şubat 23, 2012, 23:16:05 »
serivisini değiştirsin arkadaşınız,öyle iş mi olur sanayide güncel yazılım yok ise yetkili serviste 50 tl ye arıza tespiti yapıyorlar. araç illaki arıza kaydı bırakıyordur.km si itibari ile katalizör tıkanmış olabilir diyecem ama anladığım kadarıyla uzun zamandır devam eden bir sıkıntı.
Işığı söndrüyorlar sanayide yin 2 haftaya yanmaya başlıyor serviste bir ara turbo sorunlu falan filan dediler bir sürü masraf çıkardılar gittiği yere kadar gitsin dedi ve 2 senedirde gidiyor tık yok . Servis değiştirme imkanımız yok malesef bulunduğumuz şehir gereği . O 50 liraları verip sorunun hala daha devam etmesi insanın canını sıkıyor tabi arada kafası esince sönüyor yine.çok düşük devir kullanınca yanıyor bitek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 23, 2012, 23:19:41 »
Işığı söndrüyorlar sanayide yin 2 haftaya yanmaya başlıyor serviste bir ara turbo sorunlu falan filan dediler bir sürü masraf çıkardılar gittiği yere kadar gitsin dedi ve 2 senedirde gidiyor tık yok . Servis değiştirme imkanımız yok malesef bulunduğumuz şehir gereği . O 50 liraları verip sorunun hala daha devam etmesi insanın canını sıkıyor tabi arada kafası esince sönüyor yine.çok düşük devir kullanınca yanıyor bitek.

arıza kaydında ne çıkıyor acaba öğrenebilirsek yardımcı olmaya çalışırım,birde kutup başını söküp aracı hiç resetlediler mi acaba,yada değişen elektronik kontrol ünitelerinden birini tanıtılmamış da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 23, 2012, 23:22:21 »
Ohovv bende devrekte okudum iki yıl az gidip gelmedim o yollardan efsanemle ::)  Tünelin oralarda ne mangallar yakardık ::)

yakın zamanda gittiniz mi bilmiyorum ama yolların büyük bir kısmı bitti yeni tünel açıldı :) benim okul haddinden fazla uzadı çok gitgel yaptım o kötü yollarda. gerçi bu sene yağan kardan ve sonraında gelen buzlanma don olaylarından dolayı o asfaltlar gene parçalanmaya başlamıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Şubat 23, 2012, 23:26:55 »
arıza kaydında ne çıkıyor acaba öğrenebilirsek yardımcı olmaya çalışırım,birde kutup başını söküp aracı hiç resetlediler mi acaba,yada değişen elektronik kontrol ünitelerinden birini tanıtılmamış da olabilir.
Şu an bekliyor işte keşana yeni peugeot servisi açılacak. belki bir ihtimal düzelir.ama sahibi rahat bir insan olduğu için sorunsuz kullanıyor ve çokta memnun aracından :) 170.000 i tek turbo arızasıyla atlattı. bir tek sürekli kapılar kapanınca aynalarda kapanıyor ondan şikayetçi aynaların dişlileri sıyırmış arada açılmıyor ve soğuk havalarda bir süre ayna kapalı kullanmak zorunda kalıyor.Birde şu kumandadan açılan bagaj aslında çok teknolojik gerekli bir uygulama ama arabaya yakın konumdayken arada yanlışlıkla o tuşa basıp arabanın yanına gelince bagajı açık bulmak .