Gönderen Konu: Corolla sustalı anahtar yapımı yardım!  (Okunma sayısı 16875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Ynt: Corolla sustalı anahtar yapımı yardım!
« Yanıtla #20 : Kasım 29, 2012, 22:27:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 29, 2012, 22:28:38 »
Birde Chip i yeni kap a hangi yapıştırıciyla sabitleyebilirim?

Çip yerine sıkı giriyorsa hiç yapıştırıcıya gerek yok. Sonuçta kapalı zaten.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 29, 2012, 22:41:12 »
Anahtar kanalı uydu uymasada dert değil :) arkadaslar 10 Yada  15 liraya açtırırken ben 2,5 liraya actirdim. Uymazsa başka metale acar bunun ucuna takarız dedi :)
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #24 : Kasım 29, 2012, 22:52:34 »
Toyotalarda anahtar kanalları 2 farklı biçimde. Umarım buna dikkat etmişsinizdir.

Özer abi ona dikkat etmedim .

Bende birtane sustalı kap aldım umarım olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 29, 2012, 23:22:36 »
Basit 404 lerle yapsak zararı olurmu acaba?
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 29, 2012, 23:31:40 »
Basit 404 lerle yapsak zararı olurmu acaba?
404 eritebilir plastiği bence ... silikonla daha iyi olur gibime geldi ... ama yinede pek bir fikrim yok sadece bir tavsiye :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 29, 2012, 23:34:20 »
404 eritebilir plastiği bence ... silikonla daha iyi olur gibime geldi ... ama yinede pek bir fikrim yok sadece bir tavsiye :D
Ozaman sadece tabanına azcik sürcez.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2012, 23:37:30 »
Özer abi ona dikkat etmedim .

Bende birtane sustalı kap aldım umarım olur .

Sustalıda sorun olmaz. Benim getirttiklerim de uymadı ama anahtarcılarda yedek bıçak uç oluyor ve uyuyor. Onlardan kolayca temin edersin. Ben yukarda sözünü ettiğim yerlere yaptırdım. İkinci yazdığım yeri daha çok tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #29 : Kasım 29, 2012, 23:39:54 »
Sustalıda sorun olmaz. Benim getirttiklerim de uymadı ama anahtarcılarda yedek bıçak uç oluyor ve uyuyor. Onlardan kolayca temin edersin. Ben yukarda sözünü ettiğim yerlere yaptırdım. İkinci yazdığım yeri daha çok tavsiye ederim.
Tamam abi kab gelsin  telefonunuz bende kayıtlı olmazsa sizi ararım .

Ozaman sadece tabanına azcik sürcez.

Emre silikonla yaparsan daha iyi olur . Japon Mehmet beyin dediği gibi kabı eritebilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 29, 2012, 23:46:03 »
Japon değil aslında o Bencede yakar bildigin yurdum dandik UHU olurmu diye düşündüm hem sabit tutar hemde sökmesi kolay. Silikon en garantisi ama dediğiniz gibi
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 29, 2012, 23:47:59 »
Japon değil aslında o Bencede yakar bildigin yurdum dandik UHU olurmu diye düşündüm hem sabit tutar hemde sökmesi kolay. Silikon en garantisi ama dediğiniz gibi
kaliteli bir çift taraflı bant bile işinizi görebilir aslında
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #32 : Kasım 29, 2012, 23:57:42 »

Ya Emre silikonla ne alıp veremediğin var . Gerçi koskoca silikon onun için açılmaz ama mecbur açacan geri kalanı hemen bir yerlerde kullanırsın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 30, 2012, 01:42:05 »
Ya Emre silikonla ne alıp veremediğin var . Gerçi koskoca silikon onun için açılmaz ama mecbur açacan geri kalanı hemen bir yerlerde kullanırsın .

Şimdi Mahmut ve diğer sevgili arkadaşlar sonunda bilgisayarın başına geçtim ve tam olarak herşeyi anlatayım;
Öncelikle EBAY den resimlerini az sonra ekleyeceğim sustalı anahtar kabını 13.5 dolara satın aldım.
Kendi içinde düğmesi yok orjinal düğmeleri kullanıyorsunuz. Daha sonrasında orjinal anahtarı açıp chip ve diğer verici ekipmanı kendim taşıyıp taşıyamayacağımı kontrol ettim. Herşeyi yapmama rağmen chipi malesef sökemedim tırnağımın yarısı kadar olan bişeyin beni bu kadar zorlucağını asla tahmin etmezdim ama ecel terleri döktüm resmen.Neyse arkadaşlar bende zaten anahtar açtırmak için gitçez bunuda orda sökerler diyerek anahtarcının yolunu tuttum. Burdaki önemli hususlar orjinal anahtar kanalları ile çakma anahtarın kanallarının aynı olması. Aynı çıktı benimki şansıma hemen anahtarı kopyaladılar fiyatı 2.5 Tl. dedim bari chipide sökün çocuk tamam dedi aldı uğraştı baya bi en son ısıtarak ve anahtar kabının iç kısmındaki yuvayı da tek taraflı kırarak başardı :( Önce üzüldüm ama baktım chipi orjinale tekrar taşırsam aynen oturuyo ve sallanmıyo bile kapak kapanıncada hiç bişey belli olmuyor.Dedim sıkıntı yok devam. Çocuk chipi yeni kutudaki kendi yerine koydu tuşları taktı plastik basma zımbırtısı var onu oturtmaya çalıştı olmadı. Farkettik ki orjinalin uçlarında dil yerleri var anahtarın uçlarına giren hemen kestik dilleri tam oturdu. Neyse apağı kapattı denedik, arabada tuşlarda çalışıyor. Ama içime sinmedi çünkü tuşlar biraz gömük gibi duruyordu ve bagaj düğmesi basılınca bir tarafı çöküyordu. Arka vida kapağı yapıştırmalarını yapıştırtmadım ve kendim halletmek üzere eve geldim. Zaten sökmek şarttı çünkü sevgili anahtarcı chipi yapıştırmadığından şıngır şıngır sallanıyordu immo. Açtım öncelikle mahmut ve dier kardeşlerimin de tavsşyelerine uyarak azcık bir silikon ile chipi sabitledim. Sonra açtım düğmeleri tam oturtarak sıkıştırdım, denedim gene az geride kalıyo, bunada sustalı anahtarın geldiği yumuşak bir köpük benzeri kap vardı ondan çok ufak parça keserek bagaj açma düğmesinin çöken kısmına yerleştirdim. Tam vericiyi kapsayacak kadar 1 parçada arkasına taktım. O arada farkettimki sıkıntı vericiyi arkadan destekleyen ayaklar kısa kalıyordu yani bu ince yumuşak köpük baya işe yaradı neyse tatlı bir sertlikte sustayıda kurdum kapattım ve anahtarımı pot vermeyecek şekilde binbir uğraştan sonra tamamladım. Yapıştırmalarıda güzelce yapıştırdım tekrar denedim çalışıyo susta rahat açılıyor ve düğmeler cillop gibi oturdu.
Yorum kısmına gelince çin malı bir ürün için bukadar uğraşmaya değmezmiş diye düşünüyorum. Evet şuan anahtar güzel oldu ama maksimum 1 yıl sonra elden çıkacak ve ben tekrar eski orjinal kabıma yada yeniden sipariş vereceğim bir sustalı kaba dönerim gibime geliyor. Tabiki tercih sizin özellikle chipi kırmadan çıkarabiliyorsanız denemenizin sakıncası yok. Bütün arkadaşlara kolay gelsin. Resimlerimi ekliyorum MAhmut yorumlar gelsin bakalım :D
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Kasım 30, 2012, 02:16:06 »
Emre resimlerde sağlam gözüküyor umarım uzun yıllar kullanırsın . Tekrardan hayırlı olsun .

Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler . Bana çok lazım olacağa benziyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 30, 2012, 02:25:10 »
Emre resimlerde sağlam gözüküyor umarım uzun yıllar kullanırsın . Tekrardan hayırlı olsun .

Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler . Bana çok lazım olacağa benziyor . :)

Eyvallah Mahmut sağolasın :) sustalin gelsin sen daha rahat yaparsın eminim. Ben bu konularda acemiyim bu forumla tanısınca ilgi duydum bu konulara el yatginligi yeterince yok yani. Ama sorun olursa her türlü yardımcı olurum calışmanı yap sende görüş ve resimlerini bekliyoruz malum bı cok arkadas cesaret edemiyor bu konulara deger mı değmezmi tecrübe soruyorlar :)

Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Kasım 30, 2012, 10:58:50 »

Eyvallah Mahmut sağolasın :) sustalin gelsin sen daha rahat yaparsın eminim. Ben bu konularda acemiyim bu forumla tanısınca ilgi duydum bu konulara el yatginligi yeterince yok yani. Ama sorun olursa her türlü yardımcı olurum calışmanı yap sende görüş ve resimlerini bekliyoruz malum bı cok arkadas cesaret edemiyor bu konulara deger mı değmezmi tecrübe soruyorlar :)

Sabırsızlıkla aldığım kabı bekliyorum . Gelsin bende resim çeker paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 30, 2012, 20:19:10 »
Sabırsızlıkla aldığım kabı bekliyorum . Gelsin bende resim çeker paylaşırım.
Senin aldığın kapla benimki arasında cok bı fark olduğunu sanmam Mahmut ama kısmet bakalım chipi nasıl çıkaracaksın? Bide yumuşak plastik tuşların basma kalıbı var onun kulakları oturacak mı yoksa kescenmi merak ediyorum bende :)
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Kasım 30, 2012, 20:35:57 »
Senin aldığın kapla benimki arasında cok bı fark olduğunu sanmam Mahmut ama kısmet bakalım chipi nasıl çıkaracaksın? Bide yumuşak plastik tuşların basma kalıbı var onun kulakları oturacak mı yoksa kescenmi merak ediyorum bende :)

Emre gelsin gerekirse kesecem .

Senin aldığın kabın linkini versene bir bakim . Benim aldığm bu : http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-CAMRY-Corolla-Avalon-3-Buttons-Flip-Key-Remote-Case-/230705435638?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item35b71d93f6

Chip konusunda anahtarı iç taraftan biraz zedelicem gerekirse .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 30, 2012, 20:49:16 »
Emre gelsin gerekirse kesecem .

Senin aldığın kabın linkini versene bir bakim . Benim aldığm bu : http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-CAMRY-Corolla-Avalon-3-Buttons-Flip-Key-Remote-Case-/230705435638?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item35b71d93f6

Chip konusunda anahtarı iç taraftan biraz zedelicem gerekirse .
Look at this on eBay:

Remote Flip Folding Key Shell Case For Toyota Corolla Prado Echo RAV4 3 Buttons

http://bit.ly/VbpFCc

Emre KOÇAK