büyük geçmiş olsun, allah sizi sevdiklerinize bağışlamış, önemli olanda bu gerisi teferruattır bence, giden araç her zaman yerine gelir
kemer konusunda siz kendi dersinizi almışsınız, maalesef benim arkaadaş çevremdede kemer takanlara farklı gözle bakılıyor, bu çok büyük bir cehalettir bence, ben kemer takmak konusunda ısrarcıyım, ve kendimi alıştırdığım için, 100-200metre yol dahi gitsem, kemer takmadığımda bir boşluk hissediyorum, hani takmayanlara nasıl kemer takmak sıkıcı geliyorsa, banada takmamak sıkıcı geliyor, zaten günümüz araçlarıda bu konuda uyarıcı çok etmenle dolu, tabi bahsettiğiniz gibi yanıltıcı kemer tokalarıyla bu sorunda çözülüyor, ama takmayanlara tavsiyem, kemer insanı çok kısıtlayan bir şey değil, kesinlikle 1 hafta içinde alışırsınız, koluna saat veya parmağına yüzük hiç takmayan bir insanın buna alışması gibi, kısa bir süreç içinde alışkanlık edilebilir.
ben araç kullandığım 8yıl boyunca hiç ciddi bir kaza yaşamadım, yaşamamayıda ümit ediyor ve buna dikkat ediyorum. 2007 yılında babam ciddi bir kaza geçirdi, önce allah sonra volvo bize bağışladı onu(marka reklamı maksatlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın) kazanın vehameti, 24bin tl değerindeki bir araca 32bin tl hasar bedeli çıkmasından belli oluyordu. kendiside maalesef kemer tokasını arkadan bağlamıştı, ve kaza anında ilk hamlede başını dikiz aynasına şiddetli şekilde vurdu ve dikiz aynasını kopardı, ardından airbaglerin açılması ile koltukta sabit kaldı, ve kaza sonucunda aracın kapısını açıp, bilinci yerinde bir biçimde diğer araçtakilere yardımcı oldu. alnında bir çizik oluştu , 2-3ay içindede kazadan bir iz kalmadı. eğer kemeri takılı olsaydı, en ufak birşey dahi yaşamayacaktı, kendisi biraz şanssız olsaydı, airbagler açılmayacaktı ve ön camdan çıkarak ciddi şekilde yaralanacak veya hayatını kaybedecekti, araçlar sonuçta mekanik ve elektronik sistemler üzerine kurulu, marka ne olursa olsun, bu cihazların bazı fonksiyonlarının çalışmama riski var, insan hayatı o kadar ucuz değil.
kıssadan hisse, yaşımız itibariyle bir çoğumuz hızlı araç kullanıyoruz, bende öyleyim inkar etmiyorum, ama en azından maksimum önlemi almalı , ve masum insanlara zarar verebilme ihtimalimizi hiç bir zaman göz ardı etmemeliyiz
ben gerek yaş olarak , gerekse bilgi ve tecrübe olarak , kimseye bir ders vs. verecek durumda değilim, söylediklerimin arkadaşça bir tavsiye olarak algılanmasını umuyorum, saygılar dilerim