Gönderen Konu: Aurisimle Kaza Yaptm:((ve herkesin bilmesi gereken bir tecrübe edindim..  (Okunma sayısı 5842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
ismail kardeşim çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin.ancak hiçbirimizin şunu unutmaması lazım. kurallar çok uzun deneyimler ve tecrubeler neticesinde ortaya çıkmakta ve uygulamaya konmaktadır.hepimizde var olan birduygu bana bir şey olmaz . ama malesef işin aslı öyle değil. lütfen herkes kurallara uysun .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
İsmail kardeşim çok çok geçmiş olsun.arabayı boş ver sana bir şey olmamış.kaza yapmayı bir kenara bırakalım tehlike atlattığımızda bile bir hafta ayaklarımız titremiyor mu?verilmiş sadakan varmış.daha iyisine en kısa zamanda sahip olman dileğiyle.tüm anlattıklarınız diğer arkadaşlara ders olsun.
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun allah herkesi beterinden korusun  bu kazadan ders çıkaranlar epey olacaktır gerek emniyet kemeri ve gerekse kaskosuz araç kullanımıyla alakalı ben aracımın kontağını çevirmeden önce emniyet kemerimi takarım takmayanları da uyarır zorla taktırırım kasko konusuna gelince 1 km  dahi olsa kaskosuz araç kullanmam hatta aracım plazadan çıkmadan faksla kaskomu yaptırıp çıktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Çok geçmiş olsun.
Emniyet kemeri ile ilgili, sitemizde önemli videolar mevcut.
Birbirimize hep faydalı, güzel ve doğru şeyleri vermeye çalışmalıyız, iyi örnek olmalıyız. Emniyet kemeri duyarlılığının yaygınlaşması dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım kimseye bir şey olmamıştır.

Aynı başlıkta deneme yapabilirsiniz. Bunun da ötesinde resim yükleme yöntemlerini anlatan başlıklarımız mevcut. Yöneticilerimiz de ayrıca yardım edecektir, yardım talep ettiğiniz taktirde.
En baştaki fotoğraflarda sorun yok. İsteyen fotoğrafın üstüne gelip onu seçebilir ve büyük olarak görebilir. Zaten olması gereken format ta budur. Sefa arkadaşımız size yardımcı olmuş ama ortama değişik cihazlar ve platformlardan girenler için bu boyutlar sorun olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.ne yaparsın yurdum insanı her şeye bir sahte yada aldatmaca buluyor.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
çok büyük geçmiş olsun...size birşey olmamış ya gerisi önemli değil...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
büyük geçmiş olsun, allah sizi sevdiklerinize bağışlamış, önemli olanda bu gerisi teferruattır bence, giden araç her zaman yerine gelir

kemer konusunda siz kendi dersinizi almışsınız, maalesef benim arkaadaş çevremdede kemer takanlara farklı gözle bakılıyor, bu çok büyük bir cehalettir bence, ben kemer takmak konusunda ısrarcıyım, ve kendimi alıştırdığım için, 100-200metre yol dahi gitsem, kemer takmadığımda bir boşluk hissediyorum, hani takmayanlara nasıl kemer takmak sıkıcı geliyorsa, banada takmamak sıkıcı geliyor, zaten günümüz araçlarıda bu konuda uyarıcı çok etmenle dolu, tabi bahsettiğiniz gibi yanıltıcı kemer tokalarıyla bu sorunda çözülüyor, ama takmayanlara tavsiyem, kemer insanı çok kısıtlayan bir şey değil, kesinlikle 1 hafta içinde alışırsınız, koluna saat veya parmağına yüzük hiç takmayan bir insanın buna alışması gibi, kısa bir süreç içinde alışkanlık edilebilir.

ben araç kullandığım 8yıl boyunca hiç ciddi bir kaza yaşamadım, yaşamamayıda ümit ediyor ve buna dikkat ediyorum. 2007 yılında babam ciddi bir kaza geçirdi, önce allah sonra volvo bize bağışladı onu(marka reklamı maksatlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın) kazanın vehameti, 24bin tl değerindeki bir araca 32bin tl hasar bedeli çıkmasından belli oluyordu. kendiside maalesef kemer tokasını arkadan bağlamıştı, ve kaza anında ilk hamlede başını dikiz aynasına şiddetli şekilde vurdu ve dikiz aynasını kopardı, ardından airbaglerin açılması ile koltukta sabit kaldı, ve kaza sonucunda aracın kapısını açıp, bilinci yerinde bir biçimde diğer araçtakilere yardımcı oldu. alnında bir çizik oluştu , 2-3ay içindede kazadan bir iz kalmadı. eğer kemeri takılı olsaydı, en ufak birşey dahi yaşamayacaktı, kendisi biraz şanssız olsaydı, airbagler açılmayacaktı ve ön camdan çıkarak ciddi şekilde yaralanacak veya hayatını kaybedecekti, araçlar sonuçta mekanik ve elektronik sistemler üzerine kurulu, marka ne olursa olsun, bu cihazların bazı fonksiyonlarının çalışmama riski var, insan hayatı o kadar ucuz değil.

kıssadan hisse, yaşımız itibariyle bir çoğumuz hızlı araç kullanıyoruz, bende öyleyim inkar etmiyorum, ama en azından maksimum önlemi almalı , ve masum insanlara zarar verebilme ihtimalimizi hiç bir zaman göz ardı etmemeliyiz

ben gerek yaş olarak , gerekse bilgi ve tecrübe olarak , kimseye bir ders vs. verecek durumda değilim, söylediklerimin arkadaşça bir tavsiye olarak algılanmasını umuyorum, saygılar dilerim
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio