Gönderen Konu: şu corolla motor sesi !!!!  (Okunma sayısı 9421 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: şu corolla motor sesi !!!!
« Yanıtla #20 : Haziran 06, 2014, 16:23:55 »
Bende aynı dertten muzdariptim e12 kullanırken, bence sorun motor sesi ve ses yalıtımından çok , tercih edilen şanzımanın oranları, 90 ile seyrederken bile nerdeyse 32750 devirleri görüyor araç 120kmh ta 3500 devirlerdeydi yanılmıyor isem. belkide daha yüksek, bu sebepten ciddi motor sesine maruz kalınıyor.  Bir açıdan da, şanzıman kısa olduğu için, performansa ciddi olumlu katkısı var, bence bu araçlar altıncı vites istiyor, veya daha uzun bir dişli oranı, genel ses yalıtımı çok kötü olmamasına rağmen, motor sesi ciddi rahatsız ediyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 06, 2014, 16:23:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 06, 2014, 16:40:09 »
eski bir bmw kullanıcısı olarak bu ses gerçekten birşey degl yani.açıkcası bence sesi çok güzel.motor sesi iyidir bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 06, 2014, 16:54:58 »
Belli devirler arasında VVT sistemi nedeniyle egzantrik milinden çıkan extra ses.

Valve Matik sistemli Yeni nesil 1.6 motorlarda bu ses yok.

Tabii değişen işletim sistemleri ve şanzıman oranlarıda yardımcı oluyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 06, 2014, 17:45:33 »
kaput altına keçe döşettirdim. yalıtıma çok katkısı olmuyor. ama yüksek süratte yüksek devirde giderken motor sesi daha derin geliyor.

asıl önemli olan yerlerde yalıtım çok az var. sürücü tarafında daha az yalıtım var. motor tarafında ise bazı modellerde hiç yalıtım yok. önce motor tarafından yalıtım yaptırmak lazım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 06, 2014, 17:58:52 »
Sizin araçlarınız henüz yeni vede motorlarınız  aşırı yıpranmış degil. Benim aracım 97 model 220 binde bendede yüksek devirde bir bagırma söz konusu ama ben km si bakımından artık bagırmasını normal karşılıyorum.Önceleri o kdar tarlı bir motor sesi vardıki hayran kalırdım .Ozamanlar benzinliydi tabi çok kez arkamdan mercedes leri bıraktıgımız günlerdi.
O zamanlar mercedes a120 serisi falan mi cikardi acaba, ben hic gormedim. :D
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 06, 2014, 18:24:23 »
2006 Corolla sedan var  86 binde kardeşimde 2006 sol hb var  87 binde bundan öncede 127 binde 2005 sol hb vardı şu kadarını deyim 3 arabanın 3 de aynı sadece şunu denemenizi istiyorum sizden motorun hani çok bağırdığını söyledigniz hızlara çıkmadan arcınızı alt viteslerde 5000-5500 devire çıkarın ondan sonra bahsi geçen hızlara çıkın bakın motor sesi ne oluyor .Hem motor tepkisi artıyor hem de motor sesi tatlı ince bir sese dönüşüyor.Bunun sebebi bence bu vvt-i sistemi az yakması için motor tam gücünü kullanmıyor benim dediğimi yaptığınızda mootr gerçek gücünü ortaya çıkartıyor ve bahsi geçen hızlarda daha koay ve daha zorlanmadan daha az bağırarak gidiyor .Dedigimi bir deneyim ben çok denedim bana öyle geldi sizde deneyin farkı görün
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 06, 2014, 21:02:39 »
Malesef ki VVT-İ motor E11 Corollamda bende bu konudan muzdaribim. Çok fazla yüksek hızlara çıkmam limitleri aşmam ama mecburiyeten sürat yapmam gerektiği zaman özellikle güzel kaymak asfalt diye tabir edilen yollarda 5. vites 3000 devir sonrası ciddi anlamda baş ağrıtıyor araç. Kabullendik artık ne yapalım.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 06, 2014, 23:18:30 »
Selamlar hafta sonu arkadaşım 2011 mazdasıyla  ( manuel benzinli ) Denizli antalya gidiş dönüş seyehat ettik araçta 4 kişi ve 4 ufak valiz evet araç 100 km de 3000 devire geliyor nerdeyse benim cvt de 100 2200 devir civarında geliyor belki biraz daha ustu ama şu dikkatimi çekti araçta bağırma yoktu 4500-5000 devrinde uzun süre seyehat ettik sürücüde pilottu tabiri caizse ama birbirimizle konuşurken müzik dinlerken rahatsız olmadım araç yüksek devir çevirmese baya bi hoşuma gitti diyebilirim 75000 km deydi.sanırım yalıtımı daha iyi olabilir mazdanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 06, 2014, 23:40:47 »
Demek ki sadece Peugeot 207 bağırmıyormuş, rahatladım şimdi ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 06, 2014, 23:42:06 »
Poliüretan emme manifoldlu tum araclarin ortak kaderi sanirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 06, 2014, 23:47:45 »
Poliüretan emme manifoldlu tum araclarin ortak kaderi sanirim.
Valla pik emme ve egzoz manfioldu hidrolik iticili eski V8 Chevrolet'lerde sadece egzoz çıkışlarından gulugulugulu sesi çıkıyor, motorda sıfır ses var haklısın:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 07, 2014, 10:34:44 »
Ufuk bizim bu E12 lere döküm manifolt yapılsa bence çok daha iyi verim alınır hem de bazı araçlarda olan o malum manifolt zırıltsı denen şey olmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 07, 2014, 15:13:12 »
Ufuk bizim bu E12 lere döküm manifolt yapılsa bence çok daha iyi verim alınır hem de bazı araçlarda olan o malum manifolt zırıltsı denen şey olmaz

Port polish yaptırılarak 2zzge(tsport motoru)'nin döküm manifoltu takılabiliyor araç daha çok hava çektiğinden performansta artmış oluyor. Tabi bununla birlikte gaz kelebeğininde işleme maruz kalması veya değiştirilmesi şart.

Ayrıca 3000den sonra artmasının sebebi tamamen torkla ilgili bence bende açık hava filtresi var 3000e kadar ince bir horuldanma 3000den 4250-4500e kadar baya kuduruyor ki o aralarda kullanmak cidden keyifli 5000den sonra ses yükseliyor ama rahatsızlık verecek gibi o iliginç yüksek sesi çıkartmıyor muhtemelen desibel veya tını ile ilgili.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 07, 2014, 22:38:05 »

Port ebadi ve manifold mesafesi hesaplanarak uygulanabilir Yucel abi.

Port polish yaptırılarak 2zzge(tsport motoru)'nin döküm manifoltu takılabiliyor araç daha çok hava çektiğinden performansta artmış oluyor. Tabi bununla birlikte gaz kelebeğininde işleme maruz kalması veya değiştirilmesi şart.

Ayrıca 3000den sonra artmasının sebebi tamamen torkla ilgili bence bende açık hava filtresi var 3000e kadar ince bir horuldanma 3000den 4250-4500e kadar baya kuduruyor ki o aralarda kullanmak cidden keyifli 5000den sonra ses yükseliyor ama rahatsızlık verecek gibi o iliginç yüksek sesi çıkartmıyor muhtemelen desibel veya tını ile ilgili.

O senin soyledigini seneler once AE92'ye uygulamistim Ercument, hem uygulanabilirligi zor hem de, port genisligi sebebi ile vakum dususu, port uzunlugu sebebi ile de gec kapis yapma gibi sorunlar ile karsilasilabiliyor.

Konuyu iyi bilmeyen biri sorunlar silsilesi ile ugrasmak zorunda kalabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 07, 2014, 22:56:40 »

O senin soyledigini seneler once AE92'ye uygulamistim Ercument, hem uygulanabilirligi zor hem de, port genisligi sebebi ile vakum dususu, port uzunlugu sebebi ile de gec kapis yapma gibi sorunlar ile karsilasilabiliyor.

Aynen abi afr muhabbeti giriyor devreyr onun icin ayar yapilmasi gerekiyor uzun is biraz ama dedigin gibi mesafesi port girisi vs ayarlanarak yapilabilinir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '10
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 07, 2014, 14:58:16 »
Ben de bu ses olayından 2007 model vvti motorlu Versoda çok şikayetçiydim . Pek aynı ses aynı modelin otomatiklerinde de var mı dişli oranı daha fazla diyorlar ama aynı ses ondan da geliyor mu 2010 corolla 4 ileride sessizlik hakimdi 120 ile giderken eski kasalarda durumu merak ediyorum

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2014, 14:20:34

Aşağıdaki yazıma cevap gelmediği için alıntı yapmak zorunda kaldım kusura bakmayın Ben de bu ses olayından 2007 model vvti motorlu Versoda çok şikayetçiydim . Aynı ses corolla 2002-2007 eski kasa otomatiklerinde de var mı dişli oranı otomatiklerde daha fazla diyorlar ama aynı ses ondan da geliyor mu 2010 corolla 4 ileride sessizlik hakimdi 120 ile giderken eski kasalarda durumu merak ediyorum bir de benim de izlenimim manuelde 140'dan sonra sıfır motor sesi var nasıl bir işleyiş sistemi anlamadım fakat demin de belirttiğim gibi otomatiğin ses durumu benim için önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 09, 2014, 13:41:48 »
benım 2004 otomatik 3000 devir 120 ile giderken hiç rahatsız etmiyor.