0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sizin araçlarınız henüz yeni vede motorlarınız aşırı yıpranmış degil. Benim aracım 97 model 220 binde bendede yüksek devirde bir bagırma söz konusu ama ben km si bakımından artık bagırmasını normal karşılıyorum.Önceleri o kdar tarlı bir motor sesi vardıki hayran kalırdım .Ozamanlar benzinliydi tabi çok kez arkamdan mercedes leri bıraktıgımız günlerdi.
Poliüretan emme manifoldlu tum araclarin ortak kaderi sanirim.
Ufuk bizim bu E12 lere döküm manifolt yapılsa bence çok daha iyi verim alınır hem de bazı araçlarda olan o malum manifolt zırıltsı denen şey olmaz
Port polish yaptırılarak 2zzge(tsport motoru)'nin döküm manifoltu takılabiliyor araç daha çok hava çektiğinden performansta artmış oluyor. Tabi bununla birlikte gaz kelebeğininde işleme maruz kalması veya değiştirilmesi şart.Ayrıca 3000den sonra artmasının sebebi tamamen torkla ilgili bence bende açık hava filtresi var 3000e kadar ince bir horuldanma 3000den 4250-4500e kadar baya kuduruyor ki o aralarda kullanmak cidden keyifli 5000den sonra ses yükseliyor ama rahatsızlık verecek gibi o iliginç yüksek sesi çıkartmıyor muhtemelen desibel veya tını ile ilgili.
Port ebadi ve manifold mesafesi hesaplanarak uygulanabilir Yucel abi.O senin soyledigini seneler once AE92'ye uygulamistim Ercument, hem uygulanabilirligi zor hem de, port genisligi sebebi ile vakum dususu, port uzunlugu sebebi ile de gec kapis yapma gibi sorunlar ile karsilasilabiliyor.Konuyu iyi bilmeyen biri sorunlar silsilesi ile ugrasmak zorunda kalabilir.