Gönderen Konu: TOYOTA Jant Uygulamarı  (Okunma sayısı 10740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: TOYOTA Jant Uygulamarı
« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2008, 11:09:37 »
Ömer Faruk kardeşim bu sitedekiler maalesef tek düzenci dolayısıyla sen aracının jantlarını pek büyütme yoluna gitme en güzeli standartı. Yani 14" jant kullan o araçda

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2008, 11:09:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Haziran 01, 2008, 00:31:10 »
Teşekkür ederim Resul Abi..Peki şu an takılı olan lastik ve jantlarımı nasıl değerlendirebilrim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Haziran 01, 2008, 12:57:08 »
Hakan aracın orjinal jantlarından bariz olarak daha hafiftiler...195/50/15 ölçüleri
Bir tane de benden olsun o zaman :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2008, 07:59:14 »
  Önemli olan Lastik çevre uzunluğunu değiştirmemen Ömer. Dah geniş yanaklı bir lastik kullanmak istiyorsan doğal olarak 6 inch'den 15'e düşmen gerekir. 16 inch jant ile daha geniş yanaklı bir lastiğe geçersen aracının üzerinde olumsuz etkiler (yakıt tüketimi, kalkış, son hız performansı gibi) oluşabilir. Yani sitede de mevcut olan jant hesaplama tablosunu kullan. İlk bölüme aracının orjinal jant-lastik ölçüsünü gir (şu an takılı olan değil) sonra istediğin jant vs. boyutunu gir ve sana aracına uygun lastik ölçüsünü hesaplayıp versin tablo. Jant-lastik ölçüsündeki (ağırlık, çevre uzunluğu, ET değeri, yanak, taban genişliği vb.) her değişikli aracu-ında değişik şekillerde hissedilir olumlu ya da olumsuz sonuçlar doğurur.

Bunlar Momo Corse sanırım dimi Mehmethan? :carwash: Momo'nun eski tipi jantları için ağır diyorlardı ama artık hafif olduğunu söylüyorlar Corse modeliyle birlikte. Bu jantların sağlamlığı konusunda da fikrin ya da tecrüben varmı? Çünkü gerek görünüş ve gerekse dediğin gibi hafifsede gerçekten çok hoş jantlar ve araca zararı değil yararı olacağı düşüncesindeyim. :)

Fotografın 7. katta çekilmesi de ayrı bir hava vermiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Haziran 02, 2008, 20:47:26 »
Bunlar Momo Corse sanırım dimi Mehmethan? Momo'nun eski tipi jantları için ağır diyorlardı ama artık hafif olduğunu söylüyorlar Corse modeliyle birlikte. Bu jantların sağlamlığı konusunda da fikrin ya da tecrüben varmı? Çünkü gerek görünüş ve gerekse dediğin gibi hafifsede gerçekten çok hoş jantlar ve araca zararı değil yararı olacağı düşüncesindeyim. :)

Fotografın 7. katta çekilmesi de ayrı bir hava vermiş.

Evet Corse modeli, orjinal lastik ebadım yanlış hatırlamıyorsam 185/70/13 ' tü, şimdiki hali ile 195/50/15 ebatı genel olarak değişmedi. Ağırlığını elimle ölçmüştüm ne kadar doğru olur bilinmez tabi :) ama orjinallerinden hafif geldi bana. Henüz çok uzun süre olmadığı için, uzun vadede bir sorun yaratırmı bilmiyorum, fakat şunu söyleyebilirim orjinal jantlarım (balans vs. olmadığı için) 120 den sonra titreme ve aşırı sarsıntı yaratıyordu, yeni jantlarla (tabi lastik tabanının biraz genişlemesiyle de alakalı olarak) 160 km'de bile araç gayet stabil ve daha önce tutmadığı kadar iyi yol tutuyordu diyebilirim. Yakıt olarak ben birşey farketmedim. Yalnız en fazla dikkatimi çeken şey geniş lastik tabanına alışmak biraz zaman alıyor şöyle ki; herhangi bir çukurda araç çukurun içine doğru yelteniyor sürekli, yolun dalgalarına göre gidiyorsunuz yani :D alıştım ama şimdi, ilkten çok yadırgamıştım, hatta jantlarda birşey var zannettim.

Fotoğraftaki 7 numarası otopark bölüm numarasıydı, karfur market otoparkıdır kendisi :D o kadar yüksek değil yani, yükseklik etkisini fotoğrafta ben öyle vermeye çalışmıştım demek ki başarmışım teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 24, 2008, 19:05:04 »
PayLaşım ıcın elıne sağLık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2009, 13:47:52 »
selam arkadaşlar 97 gli beyaz renkte üzerinde orjinal cant ve kapakları var ben çelik jant takmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum jant modeli vede ebatı hakkında zevkinize güvenerek bana bi yardımcı olacağınıza inanıyorum.saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona 2.0 GLI
  • Araç: Corona
« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2009, 18:02:03 »
94 Toyota Corona'nın bijon aralığı nedir?5x100 mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2009, 18:37:44 »
siyah avensisteki 5 kollu jantlar çok iyiymiş.hayırlı satışlar kolay gelsin