0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizim muhasebecinin söylediğine göre 5510 nolu yasa gereği çalışan işçinin ssk sı 30 gunden eksık olursa eksik günleri kendi tamamlamak zorunda kalıcak. Yani eksik günlerin primini kendi ödemek zorunda ..Aksi takdir de sağlık hizmetlerinden kendisi ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler faydalanamayacak. Ayrıca yatırılan günler emeklılık günü hesaplanırken sayılmayacak..İşverenin sigortayı eksik yatırma sebebi ise işe gelmediğin gün vs vs.. rapor hariç miş.Böyle bişeyden haberin varmı?
ya ben senede bir defa hastaneye ya giderim ya gitmem, mevcut düzenleme yüzünden her 6 ayda bir öğrenci belgesi veriyoruz SGK'ya, öğrenci olduğumuz belli işte, sistemi bi oturtamadılar, umarım yeni düzenlemede bu sorunu aşarlar...
Bizim muhasebecinin söylediğine göre 5510 nolu yasa gereği çalışan işçinin ssk sı 30 gunden eksık olursa eksik günleri kendi tamamlamak zorunda kalıcak. Yani eksik günlerin primini kendi ödemek zorunda ..Aksi takdir de sağlık hizmetlerinden kendisi ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler faydalanamayacak. Ayrıca yatırılan günler emeklılık günü hesaplanırken sayılmayacak..İşverenin sigortayı eksik yatırma sebebi ise işe gelmediğin gün vs vs.. rapor hariç miş.Böyle bişeyden haberin varmı?Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Şubat 18, 2012, 07:25:02İlk kez senden duydum abi Aslında pekde muhasebe işi değildir. ama doğru cevabı Gülsüm verecektir Evet Gülsüm seni bekliyoruz.yettim kerem bey muhasebeciniz haklı ama eksik bilgilendirme yapılmış. Ücretsiz İzin Kodları ( nedenleri )19 Ücretsiz doğum izni 20 Ücretsiz yol izni 21 Diğer ücretsiz izin Özel Sektörde Hizmet akdi ile çalışan 4-1(a) kapsamında çalışan sigortalılar 4857 sayılı İş Kanunu gereğince Yıllık izin sonrası 4 gün yol izni,Doğum sonrası 6 aylık ücretsiz izin,Gemi Adamı tarafından yıllık izin sonrası kullanılan 7 günlük ücretsiz yol izin süreleri kullanların Genel Sağlık Sigortaları devam edecektir.Bu süreler APHB eksik gün olarak 19 ve 20 Kodu kullanılmış ise Sağlık Yardımı alınmasında hem kendileri hem de bakmakla yükümlü olunanlar hakkında sıkıntı yaşamayacaktır.Asıl sıkıntı 21 kodu dediğimiz ücretsiz izin uygulanmasında ortaya çıkmaktadır.Şayet sigortalı bir takvim yılında 30 günden fazla ücretsiz izin kullanması halinde sanki işten ayrılmış sigortalı gibi değerlendirilerek 10 gün kadar sağlık hizmeti alacaktır. Son bir yıl içinde 90 gün prim ödemesi var ise 3 ay daha sağlık hizmeti alacaktır.Son bir yıl içinde prim ödemesi 89 gün olursa GSS bakımından ADNKS göre Kaymakamlıkların SYDV müracaat ederek gelir testine tabi olacaklardır.Gelir testi sonucuna göre hiç prim ödemeden yada 35-213 TL. arasında değişen GSS primi ödeyerek Sağlık Hizmetini hem kendileri hemde bakmakla yükümlü oldukları için alacaklardır.Eğer böyle bir durum söz konusu olursa evet sizin ödediğiniz GSS piriminden dolayı emekliliğinize etkisi olmayacaktır.
İlk kez senden duydum abi Aslında pekde muhasebe işi değildir. ama doğru cevabı Gülsüm verecektir Evet Gülsüm seni bekliyoruz.
En acık halıyle yazmaya calıstım ama soyle soyleyeym kerem bey 1 yıl ıcerısın kullanmıs oldugunuz ucretsız ızın 30 gun ve daha fazlasıysa bugunler ıcın gelır tespıtı yaptırıp prım odemenız gerekır
Bu kanunları anlamak muhasebiciler için kolay da sanki ben mi yavaş anlıyom ??
Ben hala anlamıyorum ki
Ozaman benim ağırdan almam normal .. Sevindim bak şimdi..Hayat bu kiminin acısı kimine sevinç oluyor.
Hahaha Öyle abicim yasa çok hani derler ya aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık diye , bizim meslekte birde sağa tükürsem gamzem, sola tükürsem kulağım şeklinde umarım olmuştur.
oldu oldu çok güzel oldu.. mesleğin görünen adı muhasebe.. görünmeyen isimlerini saymakla bitmez..