Gönderen Konu: avensis enteresan bişey tespit ettim :)  (Okunma sayısı 13542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis enteresan bişey tespit ettim :)
« Yanıtla #60 : Ocak 01, 2013, 21:44:32 »
....Bir de benim beceremediğim, yakıt tüketimi ortalamasını nasıl sıfırlıyoruz. Zaman zaman kendi kendine sıfırlandığı oluyor. Var mı bu konuda bilgisi olan acaba ?

Osman bey aracınızın modelini bilmiyorum. 2008 Avensis Elegant  yakıt tüketimi ortalaması direksiyondaki sağ elle kullanılan tuşlarla sıfırlanıyor. Tuşa aralıklı olarak basıp ilgili menü ekranda göründüğünde aynı tuşa basılı tutun. O menü sıfırlanır. Diğer menüler de basılı tutma yöntemi ile sıfırlanır.
Yakıt (benzin) alınıca sıfırlanan ''kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi'' gösteren menüdür.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 01, 2013, 21:44:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 02, 2013, 13:51:59 »
Osman bey aracınızın modelini bilmiyorum. 2008 Avensis Elegant  yakıt tüketimi ortalaması direksiyondaki sağ elle kullanılan tuşlarla sıfırlanıyor. Tuşa aralıklı olarak basıp ilgili menü ekranda göründüğünde aynı tuşa basılı tutun. O menü sıfırlanır. Diğer menüler de basılı tutma yöntemi ile sıfırlanır.
Yakıt (benzin) alınıca sıfırlanan ''kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi'' gösteren menüdür.

Söylediğiniz şekilde denedim ve bazı değerler sıfırlandı. 100 km ortalamada tüketilen yakıtı gösteren kısım sıfırlanmıyor. Basılı tutulduğunda bir diğer menüye geçiyor. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 02, 2013, 14:05:24 »
Söylediğiniz şekilde denedim ve bazı değerler sıfırlandı. 100 km ortalamada tüketilen yakıtı gösteren kısım sıfırlanmıyor. Basılı tutulduğunda bir diğer menüye geçiyor. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

''Elapsed time'' (motorun çalışır vaziyette olduğu toplam süre) menüsüne gelip, ekranda ss:dd şeklinde rakamlar göreceksiniz. Direksiyondaki sağ tuşa basılı tutmak suretiyle o sayacı da sıfırlayınız. Selamlar..
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...