Gönderen Konu: Türklere özgü davranış biçimi  (Okunma sayısı 4786 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Türklere özgü davranış biçimi
« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2011, 16:32:14 »
Dünyadaki insana özgü davranışları sırf Türke özgü sanmak.

1 yetmez yahu...

+2
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2011, 16:32:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 28, 2011, 16:34:47 »
Mehmet Bey, neden her şeyi uçlarda değerlendirmek zorundasınız? Sizin için ak ve karadan başka renk yok mu?

bence sadece kara  :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 28, 2011, 16:39:13 »
bence sadece kara  :)

:) Buradan hareketle :)

Kendisine "Hayır" dendiğinde veya herhangi bir davranışı/sözü eleştirildiğinde kendi şahsiyetine hayır dendiğini ve kendi şahsiyetinin eleştirildiğini düşünmek ve bunun kendi şahsiyetinin değerini düşüreceği şeklinde gereksiz bir vahamete kapılmak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 28, 2011, 16:48:38 »
yabancılara nazaran maradona gibi özelliklerimiz olduğunu unutmayalım...

türke özgü davranışlardan biride eve gelene yapılan misafirperverliğidir, yemez yedirir, azda şundan al diye ısrar edilir, kendi yatağı kişiye tahsis edilip en iyi yere konuşlandırılır... çünkü türk için misafir ağırlamak şereftir...
+1
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 28, 2011, 20:02:08 »

Kendisine "Hayır" dendiğinde veya herhangi bir davranışı/sözü eleştirildiğinde kendi şahsiyetine hayır dendiğini ve kendi şahsiyetinin eleştirildiğini düşünmek ve bunun kendi şahsiyetinin değerini düşüreceği şeklinde gereksiz bir vahamete kapılmak.

Uh okullara ders diye koy !!! :polis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 28, 2011, 20:30:13 »
Dünyadaki insana özgü davranışları sırf Türke özgü sanmak.

bu cevap baya açıklayıcı olmuş :D

ama ben yinede tezimi çürütebilecek birçok örnek olsada...
Herşeyden önce çok özel bir yaratıcılığımız olduğunu düşünüyorum...
aracının kırılan aynasının yerine normal banyo aynasından kırılmış bir parça koymak yada ne biliyim yangın merdivenini tahtadan yapmak ama ateşten çok zor etkilenen bir ağaç türününün odunundan yapmak filan bunlar boş ama hoş şeyler  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 29, 2011, 09:51:43 »

Hakkı bey ben kanımın gereğini yapıyorum, bu konuda asla taviz veremem, yıllardır bıktık arkadaşım gazetelerde dergilerde her ay yok türkler şöyle yok türkler böyle, yok 72 millet varmış yok mozaikmiş,

Sayın yönetici arkadaşlar ya bu konuyu kilitleyin ya da benim forumdan kaydımı silin, sonraki mesajlarım kalp kırıcı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 29, 2011, 10:10:15 »
Mehmet Bey, konuyu çok fazla dramatize ediyor ve farklı noktalara çekmeye çalışıyorsunuz. Bazı konularda hassasiyetiniz var, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı siyasi ve ekonomik kaymalardan dolayı tepkilisiniz bunu anlayabiliyorum. Daha iyiye, daha doğruya ulaşmak adına yeri geldiğinde sesinizi yükseltiyor ve eleştirilerde bulunuyorsunuz. Doğruyu da yapıyorsunuz. Fakat, herhangi bir etnik grubu, şehri, bölgeyi, mesleği, sosyal sınıfı, cinsiyeti rencide etmeyecek şekilde yapılan paylaşımları mizah sosu katılmış birer toplumsal eleştiri olarak görmenizde fayda var. Bunu yapmadığınız takdirde eleştirilerinizin odak noktasında bulunan düşünce yapısı ile aynı hataya düşmüş olursunuz.

Konuyu kilitlemeyi ve kaydınızı silmeyi düşünmüyor ve daha hoşgörülü olmanızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 29, 2011, 10:27:25 »
Mehmet Bey, konuyu çok fazla dramatize ediyor ve farklı noktalara çekmeye çalışıyorsunuz. Bazı konularda hassasiyetiniz var, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı siyasi ve ekonomik kaymalardan dolayı tepkilisiniz bunu anlayabiliyorum. Daha iyiye, daha doğruya ulaşmak adına yeri geldiğinde sesinizi yükseltiyor ve eleştirilerde bulunuyorsunuz. Doğruyu da yapıyorsunuz. Fakat, herhangi bir etnik grubu, şehri, bölgeyi, mesleği, sosyal sınıfı, cinsiyeti rencide etmeyecek şekilde yapılan paylaşımları mizah sosu katılmış birer toplumsal eleştiri olarak görmenizde fayda var. Bunu yapmadığınız takdirde eleştirilerinizin odak noktasında bulunan düşünce yapısı ile aynı hataya düşmüş olursunuz.

Konuyu kilitlemeyi ve kaydınızı silmeyi düşünmüyor ve daha hoşgörülü olmanızı bekliyorum.
Hakan bey son yıllarda özellikle içten sonra dıştan dört bir taraftan Türk Milletine yapılan saldırılardan bıktık usandık ve artık buluttan nem kapmaya başladık konu açan arkadaşlarımızın biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum şimdi bende   x   ırk için bir konu açsam mizahide olsa ülkemizin bulunduğu kritik durumda hoş karşılanmayacağına eminim daha duyarlı davranır paylaşımlarımızı ölçer tartarsak daha iyi olur kanısındayım saygılarımla.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 29, 2011, 10:50:41 »
Tolga Bey, ben bu konunun başlığındaki Türk kelimesinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi kapsadığını düşünüyorum.  Bunun aksini düşünmemize neden olabilecek bir paylaşımın yapıldığını ve yapılabileceğini de sanmıyorum. Hatta, bu başlıktaki Türk sıfatının etnik bir çağrışım yaptığını düşünmenin bile doğru olmadığına inanıyorum. Dolayısıyla bahsettiğiniz gibi ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda herhangi bir etnik grup adına böyle bir konu açmak, ofsayt pozisyonunda olan birine bile bile pas atmaya benzer bana göre :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Aralık 29, 2011, 10:54:15 »
Dingildeyen bir masanın ayağına kağıt sıkıştırma fikri bir Türk'ündür.))
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 29, 2011, 10:55:11 »
Vay anasını arkadaş insanlar ne kadar dertliymiş ya :wacko: Çocuk iki dakika gülümsemek için basit ve masum bir başlık açmış ne bilsin milletin yaraları varmış ::)

Aha sana TÜRK'lere özgü davranış; ... nem kapıp basit şeylerde bile polemiğe yeltenmek !!! Banka sırasında adam vuranların ülkesi !!!

NOKTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Aralık 29, 2011, 10:56:49 »
Ev telefonunu arayıp 'evdemisin?' diye sorabilmektir
))))
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Aralık 29, 2011, 10:57:26 »
Bulmacalardaki resimlere bıyık,sakal çizebilmektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çotanak
  • Kilometre: 161000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 29, 2011, 11:25:05 »
Yahu espiriler yapmanın fıkralar anlatmanın ne zararı var? Olayı tabulaştırmamak gerekir. Bir ingilizli, bir karadenizli, bir diyarbakırlı, Bir lazlı , bir kürtlü fıkraları hep anlattık durduk. Bu konuda BENCE açık olmalıyız. Ancak Demokratik Özerklik ya da Devlet kurulmalı fikirlerine karşı tepkimizi ortaya herzaman koymalıyız. Forumda da MEVZU bu olmadığına göre meselede yok. Bence tabii
Ey güzel memleketim GİRESUN! Özledim yaylalarını,fındığını,sahilini ve denizini. Olmuyor böyle yazdan yaza. 16 yıl geçti aradan doymayalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 29, 2011, 12:12:39 »
konu ilginç şekilde yanlış anlaşılmış.. evet ilginç bi millet olduğumuz kesin ki ben bundan da gurur duyuyorum :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 29, 2011, 13:11:46 »
Tolga Bey, ben bu konunun başlığındaki Türk kelimesinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi kapsadığını düşünüyorum.  Bunun aksini düşünmemize neden olabilecek bir paylaşımın yapıldığını ve yapılabileceğini de sanmıyorum. Hatta, bu başlıktaki Türk sıfatının etnik bir çağrışım yaptığını düşünmenin bile doğru olmadığına inanıyorum. Dolayısıyla bahsettiğiniz gibi ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda herhangi bir etnik grup adına böyle bir konu açmak, ofsayt pozisyonunda olan birine bile bile pas atmaya benzer bana göre :)

+1
Hakkı Abiye katılıyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • when i think Toyota ..Mmmm..
    • Fetih Baharat & kozmetik & Bitkisel destek ürünleri
  • Araç: Auris
« Yanıtla #37 : Aralık 29, 2011, 14:09:43 »
mağazaya girn teyze içerde ilgilenen elemanlar olmasına rağmen .bağırarak "buraya kim bakıyor!" demesi :D
Auris 1.6 - 132 ps comfort extra  (for me)
Yeni yaris 1.3 comfort ( for mom)
Avensis 1.6  elegant 132 ps (for dad)
we are toyota family :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 29, 2011, 19:37:34 »
kuruyemiş tarzı şeylerin tadına bakıp almak ve tadılmasına izin vermek (cem yılmaz telekom reklamındaki domatesçi misali//// 1,03 sn dikkat)....   tabii burada asıl olan göz hakkını düşünebilen insanlardan olabileceğimiz...

Cem Yilmaz : Türk Telekom Mobile'e Kesin Dönüs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 02, 2012, 23:47:11 »
Vay anasını arkadaş insanlar ne kadar dertliymiş ya :wacko: Çocuk iki dakika gülümsemek için basit ve masum bir başlık açmış ne bilsin milletin yaraları varmış ::)

Aha sana TÜRK'lere özgü davranış; ... nem kapıp basit şeylerde bile polemiğe yeltenmek !!! Banka sırasında adam vuranların ülkesi !!!

NOKTA

Doğru söze ne denir?
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,