0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dünyadaki insana özgü davranışları sırf Türke özgü sanmak.
Mehmet Bey, neden her şeyi uçlarda değerlendirmek zorundasınız? Sizin için ak ve karadan başka renk yok mu?
bence sadece kara
yabancılara nazaran maradona gibi özelliklerimiz olduğunu unutmayalım...türke özgü davranışlardan biride eve gelene yapılan misafirperverliğidir, yemez yedirir, azda şundan al diye ısrar edilir, kendi yatağı kişiye tahsis edilip en iyi yere konuşlandırılır... çünkü türk için misafir ağırlamak şereftir...
Buradan hareketle Kendisine "Hayır" dendiğinde veya herhangi bir davranışı/sözü eleştirildiğinde kendi şahsiyetine hayır dendiğini ve kendi şahsiyetinin eleştirildiğini düşünmek ve bunun kendi şahsiyetinin değerini düşüreceği şeklinde gereksiz bir vahamete kapılmak.
Mehmet Bey, konuyu çok fazla dramatize ediyor ve farklı noktalara çekmeye çalışıyorsunuz. Bazı konularda hassasiyetiniz var, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı siyasi ve ekonomik kaymalardan dolayı tepkilisiniz bunu anlayabiliyorum. Daha iyiye, daha doğruya ulaşmak adına yeri geldiğinde sesinizi yükseltiyor ve eleştirilerde bulunuyorsunuz. Doğruyu da yapıyorsunuz. Fakat, herhangi bir etnik grubu, şehri, bölgeyi, mesleği, sosyal sınıfı, cinsiyeti rencide etmeyecek şekilde yapılan paylaşımları mizah sosu katılmış birer toplumsal eleştiri olarak görmenizde fayda var. Bunu yapmadığınız takdirde eleştirilerinizin odak noktasında bulunan düşünce yapısı ile aynı hataya düşmüş olursunuz.Konuyu kilitlemeyi ve kaydınızı silmeyi düşünmüyor ve daha hoşgörülü olmanızı bekliyorum.
Tolga Bey, ben bu konunun başlığındaki Türk kelimesinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi kapsadığını düşünüyorum. Bunun aksini düşünmemize neden olabilecek bir paylaşımın yapıldığını ve yapılabileceğini de sanmıyorum. Hatta, bu başlıktaki Türk sıfatının etnik bir çağrışım yaptığını düşünmenin bile doğru olmadığına inanıyorum. Dolayısıyla bahsettiğiniz gibi ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda herhangi bir etnik grup adına böyle bir konu açmak, ofsayt pozisyonunda olan birine bile bile pas atmaya benzer bana göre
Vay anasını arkadaş insanlar ne kadar dertliymiş ya Çocuk iki dakika gülümsemek için basit ve masum bir başlık açmış ne bilsin milletin yaraları varmış Aha sana TÜRK'lere özgü davranış; ... nem kapıp basit şeylerde bile polemiğe yeltenmek Banka sırasında adam vuranların ülkesi NOKTA