0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alper Bey; fotoğraf için teşekkürler. Kışlık lastiklerimi aldığımda (asimetrik) lastiklerin Alper Bey'in fotoğrafta gösterdiği gibi desenli olması gerek diye düşünmüştüm. Tekin Bey sadece düşünmeyip icraata dökmüş.Kışlık ya da yazlık lastiklerde sağ ve sol için farklı üretim yapan firma var mı?
Araştırmak gerek, yönlü-ters-asimetrik desen bulamasanızda yönlü-simetrik lastik alabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgenin yol ve iklim şartlarına uygun lastik seçimi yapmayada dikkat edilmelidir. Tam veya yarı asimetrik (her yöne takılabilen) lastiklerin ülkemizin bir çok yerine uygun olmadıklarını düşünüyorum, zira bu bölgelerde kışları yağmur, çiğ, hafif kar oldukça yağmakta ve yere tutunmada zorluklar yaşanmaktadır.
Mustafa bey, bu lastiklerde dışa gelmesi gereken yüzünü belirten "Out" ibaresi vardır, bu durumda lastiğin desenleri, aracın diğer tarafındakilere göre ters dururlar. Bu şekilde olmaz ise araç bir tarafa doğru çeker. Benim bu konu içinde bahsettiğim şeyde buydu, bu tip desenler deşarjı bir tarafta iyi yapabilirken aynı başarıyı diğer tarafta elde edemezler.
yazlık 4 mevsim lastiklerde inside out side yazısı vardır.Bİrda rotation diye yönü gösterir.Ama yazlık lastiklerde tarih kısmı dışarda olacak.Out side yazısıda dışarda olacak haylıyleAma kışlık lastiklerde böyle birşey yokmuş.İnside veya out side değil.2 tarafıda aynı.Sag tekerde tarih kısmı dişarda kalıyorsa sol tekerde içerde kalıyor.Dışarıya almak isteseniz yönü yanlış oluyor.LAstikçiyle bayagı cebelleştim ama ilk defa kışlık taktıgım için adam haklı çıktı.
Yarın resimlerle anlatmayı umuyorum ama arşivde şöyle bir resim buldum şu yerde yatan lastik-jant desenler sağ tarafta dışta kalıosa diğer tarafta iç kısımda kalıyor.Kumhonun sitesine baktım asimetrik veya simetrik hakkında bilgi alamadım.Sanırım yanlış takılmış out die bir ifadede göremedim.
Benim lastikler tek yonlu sanirim.
lastiğin dışındaki yazılara bakmak lazım ama sanırım yanlış , tam emin değilim ama sağdaki lastik ileri doğru gidince iç tarafta kalan kanallar asıl suyu taşıyan kısım ve suyu yanlardan arabanın altına atacak gibi duruyor.soldaki doğru ama sağdaki ters takılmış sanki.
Mustafa bey, evet bir taraf yanlış takılmış, o lastiği janttan çıkartıp "Out" yazısı dışarıda kalacak şekilde doğru olarak tekrar takılmalı ve balansı yenilenmeli.
Sağ tarafta outside ve üretim yılı bilgileri var(sanırım doğru taraf sol taraf)Sağ tarafa ise Kumho ızen kw17 yazıyor.outside-iside üretim tarihi gibi bir bilgi yok sol tarafı düzelttirmek gerekcek:) çok teşekkür ederim tekin abi yardımların için