0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet, gördüklerimde pertinaks tarzı, bakır sarmallı devreler var, anten görevini bu yapıyor, nasıl daha güçlü çekim sağlanabilir acaba? Bakır sarmal mı eklemek doğru olur diye düşünüyorum.
Pertinaks alıp, bakır telle sarmallar oluşturup, sistemdeki devreye seri bağlanıp, yanlara eklenebilir aslında. Muhtemelen çekim daha iyi olacaktır.Bunu bir de elektrik devresine bağlamak gerek Osman, uğraştırır, sistemi vs. sökmek gerek. Aslında orijinal olarak sistemde bu tarz donanımlar olabilir. Gerçi zayıf sinyalleri güçlendirdiğinden, güçlü sinyalleri bozma ihtimali de olabilir. Şu i-trafik vs. de genel olarak çalışsa çok daha faydalı olacaktır genel olarak.
ben bakır teli silikonla antenin içine çepeçevre yapıştırdım..
Tabiiki bu yükselteç teyp sökülerek arkasına takılacak. Yani anten ile radyo arasına seri bağlanacak. Elektrik bağlantısı gerekiyor. Aslında olması gereken Digital radyo yani DAB (Digital Audio Broadcasting) ama, biz bu teknolojiyi görürmüyüz bilmem.Mantıklı tabiiki, ama dediğim gibi şimdilik gerekli değil benim için, radyoların çektiği bir yerde ikamet etmeye başlarsam, illaki bir projeler üretilir.
Tek tel bakır mı Mahmut Bey?DAB'ı görmek bir yana ancak duyuyoruz Osman. Aslında daha önce bahsettiğim i-trafik gibi çok faydalı özellikler bunlar. Sadece bir kere bir tünelde yayın almıştım, hangi tüneldi hatırlamıyorum.Olmadı üstündeki ile devam etmek mantıklı gibi bir süre daha. Başka bir konuda Alper'de bahsetmişti, aldığının rengi atmış bir süre sonra. Tekrar tekrar uğraşmak iyi olmaz.
Bizim doblonun anteninde orjinal olarak var bu,antenin dışında tel sarılı vaziyette üzeri kaplamalı, radyo yayını mükemmel kalite de zaten ben CD veya USB den müzik dinlemeyi sevmiyorum canlı yayınlar daha güzel oluyor.
Benim orjinal anten de, üzeri tel sarmalı olanlardan. Ben sırf görüntü hoş olsun diye köpekbalığı anten taktım.
Görüntüsü güzel oluyor ama orjinal olmadığı için çekim gücü düşüyor, aynı zamanda ilerleyen zamanlarda izalasyon contası gevriyor içeri su alabiliyor genel olarak devamlı göz kontrolü yapmanızı tavsiye ederim.
Benim köpekbalığı anteni direk mevcut anteni komple kapsayarak yapıştığı için içeri su alması mümkün değil. En fazla olsa olsa yapışkanı kalkar
Mevcut antenin orjinal ana gövdesi sonradan takılanın altında kalıyorsa sıkıntı olmaz,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
@Tekin Bozbey (21136) resimler açılmıyor maalesef, ayrıca linki kopyalandığında uçak remi görünüyor. Resimler mevcutsa tekrar yükleyebiliriz.Bu arada, daha önce de değinmiştik, bu tarz antenlerden takıp, hem radyo çekim gücü iyi olan, boyası güneşte solmayan ürünler biliyor musunuz?
Malesef ben de kayıtlı olmadığından tekrar yükleyemeyeceğim.Hiçbir yeri sökmeden montajlanan, kendinden orjinal kablolu ürünler de var artık.Orjinal siyah olarak da bırakılabilir veya aracın kendi boya koduna da boyanabilir.https://lcpshop.net/product/car-antenna-shark-fin-design/Tabii antenin takıldığı vidalı yuva sağlam ise.