benim tahminim soğuk havada ilk çalıştırma ile 3 dakikada 180-200 ml kadar tüketir. deneyenlere sormak lazım...
Ev ile iş arası 1.5 km. İş yerinde araç lazım olduğu için, araba ile gelip gidiyorum.
İşe gidiş yolum hafif yokuş aşağı olduğu için, motoru 5 sn kadar çalıştırıp, rolantide garajdan çıkıp,
neredeyse hiç gaza basmadan 1km kadar gidince tüpe geçiyor.
benzinli araç soğuk hava şartlarında 3 dakikada kaç ml benzin tüketir sizce ? km si kaça geliyor hesaplamak için benzinide hesaba katarsak kaç lira çıkar hesaplamak için...
Bu soğuk günlerde 250 ml gibi tahmin ediyorum ben...
LPG li araç kullanmış olarak şunu söyleyebilirim özellikle kış aylarında şehir içi kısa mesafelerde benzin tüketimi fazla oluyor.
Bu durumun bir sebebi var; Araç suyu soğuğa maruz kaldıkca derecesi düşüyor. lpg zaten çok soğuk bir gaz. enjektörlere buharlaştırıldıktan sonra gönderliyor. gazın buharlaşabilmesi için ihtiyaç duyulan bir sıcaklık var. 40 derece optimal bir derecedir. daha aşağısı da ayarlanabilir ama bu sefer de lpg iyi buharlaştırılamaz motor suyu ısınana kadar. lgp buharlaştırma sistemi ihtiyaç duyduğu sıcaklığı motor soğutma suyundan alıyor. Bu sebeple kışın aracınız açıkta kalıyorsa ısınmasıda epey zaman alıyor. ve lpgye geç geçiyor. aracı çabuk ısıtmanın yolu da 2. vitesde 2000-2500 arası devirde bir süre gitmektir. keyfili ve emniyetli sürüşler...
iyi günler kayahan bey 2011 corollanıza bu dönüşümü yaptırdıktan sonra servis bakımlarınızda bi değişme olacakmı acaba ? yani servis garantisi dışına çkarmı aracınız servis ücretleri artarmı? birde yakıt sistemi garanti dışında kalıyormu lpg dönüşümü sonrası daha hangi kısımları garantiden çıkıyor? teşekkürler. bukadar soru bombardımanına tutmamın sebebi benimde lpg dönüşümü yaptırmak istemem şimdiden teşekkürler...
iyi günler kayahan bey 2011 corollanıza bu dönüşümü yaptırdıktan sonra servis bakımlarınızda bi değişme olacakmı acaba ? yani servis garantisi dışına çkarmı aracınız servis ücretleri artarmı? birde yakıt sistemi garanti dışında kalıyormu lpg dönüşümü sonrası daha hangi kısımları garantiden çıkıyor? teşekkürler. bukadar soru bombardımanına tutmamın sebebi benimde lpg dönüşümü yaptırmak istemem şimdiden teşekkürler...
Merhaba,
Toyota servisinden bana söyledikleri servis ücretlerinde herhangi bir fark olmayacağı. Sadece düzenli bakımlar dısında herhangi bur sikinti oldugunda "git LPG deponu soktur oyle gel" diyebiliriz dedi. Ayrıca garanti konusunda da lpd'nin yıl açtığı arızalar kapsam dısına çıkar dediler. Yani motor kısımları. Yoksa LPG taktirdin, otomatik samzimanin bile garanti dısına çıkar diye bir olay yok...
Bunlar tamamen söyledikleri, henüz hiç servislerle isim olmadı. Gercekte Ne yaparlar bilmiyorum yani:)
Bu arada bugün tam bir ay oldu ben taktirali, keske 20000 km beklemeseymisim diyorum. Çok memnunum...
İyi günler...
lpg taktırdıktan sonra periyodik bakımlarınızı nerde yaptırıyorsunuz peki. biliyorsunuz garantinin devamı için periyodik bakımın servise yaptırılması gerekli ?
lpg taktırdıktan sonra periyodik bakımlarınızı nerde yaptırıyorsunuz peki. biliyorsunuz garantinin devamı için periyodik bakımın servise yaptırılması gerekli ?
Serviste yaptıracağım, henüz o kadar km yapmadığım icin servise gitmedim. Periyodik muayenede sikinti olmayacağını söylediler...
Lakin şöyle bir durum var.. Toyota servislerinde LPG'li araç giremez gibi bir durum varmış..
Duyan varmı..? Yapsalar bile hatır için yapılıyormuş.Prosedürlerinde LPG'li araca bakım yapmıyorlarmışşş...
Lakin şöyle bir durum var.. Toyota servislerinde LPG'li araç giremez gibi bir durum varmış..
Duyan varmı..? Yapsalar bile hatır için yapılıyormuş.Prosedürlerinde LPG'li araca bakım yapmıyorlarmışşş...
2004 model toyota corolla aracımla 4 sene boyunca sıkıntı yaşamadım.
2011 model aracımla da 10 bin bakımında sorun yaşamadım.
Abi dediğim gibi prosedürlerinde böyle bir durum varmış.. Lakin uygulayan servis vaaaarrr.. uygulamayan varrr