Gönderen Konu: spoiler ve yay yardım  (Okunma sayısı 3472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: spoiler ve yay yardım
« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2013, 12:34:46 »
eibach yaylar ses ve sekme problemi yok yol tutuş ve tüketim konusunda artı kazançlarım oldu tavsiye ederim ama 16 jantlarla takmıştı 17 ye çıkardım gördel açıdanda çok hoş durdu

Teşekkürler jantta istiyorum da hepsi birden olmuyor öğrenci olunca  :D Önümüzdeki yaza doğru takarım anca jant lastik

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2013, 12:34:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 20, 2013, 12:45:42 »
beyler bende öğrenciyim aynen öyle ben bunların hepsini iki yılda anca halledebildim bende para tıtma özelliği yok o yüzden biriktirip yapamayacağım için parça parça yaptım ama cidden şu anda jant lastik yay takım halinde 2.200 e patlar michelin lastiklerde fena indirim var takımı 1000 TL ben lassanın performans lastiğini 4 ay önce o fiyata aldım gerçi ben çok memnunum bridgestone ile ortak üretim zaten :D
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 21, 2013, 01:55:52 »
 Enes bey merhaba. 35 mm eibach iyidir. Benim aracta var. Araci aldigimin ikinci ayinda taktim. Zira ceylan gibi sekmekteydi arac.sanirim bu arabalara yay la beraber birde spor amortisor yapmak lazim ama koniye baktim yok. Baska amortisor onerecek var mi?
spoileri nerden buldunuz? Bende aramaktayim.yardimci olursaniz sevinirim. Keyifli surusler.
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 21, 2013, 21:51:01 »
herkese merhabalar sonunda spoiler buldum 120 lira plastik fiber karışımı çarşamba taktırıcam inş bir de kafamda yay var 3.5 santimlik eibach 212 euro fakat ben 350 TL'ye anlaştım araçta 16 jant var taksam çok sırıtırmı sizce? makyajlı kasa auris için bana artıları ve eksileri ne olur?

enes bey meraba bende spoiller taktırmak istiyorum acaba 120 tl boyalı fiyatımı ayrıca memnun kaldınız mı ben hataydayım buraya kargoyla gönderebilirlermi ve ben montajı yapabilir miyim...
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 25, 2013, 07:57:01 »
herkese merhabalar sonunda spoiler buldum 120 lira plastik fiber karışımı çarşamba taktırıcam inş bir de kafamda yay var 3.5 santimlik eibach 212 euro fakat ben 350 TL'ye anlaştım araçta 16 jant var taksam çok sırıtırmı sizce? makyajlı kasa auris için bana artıları ve eksileri ne olur?
emre bey sizden resimler bekliyoruz sabırsızlıkla
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 16, 2013, 14:45:16 »
emre bey sizden resimler bekliyoruz sabırsızlıkla

osman abi http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49974.0 burada tüm fotoğraflar mevcut :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 21, 2013, 23:11:12 »
çarşamba sabah en geç inş spoilerı takmış olucam beğenirsem yeri söyleriz benim ismimi vererek gidebilirsiniz bakırkoyde lifetuning tabelasında daytona tuning yazıyor bugun yayları taktırdım görüntü çok güzel oldu ayrıca arabadan çıkan yaylardan daha konforlu inanamadım ama cidden öyle

yaylar takıldıktan sonra 16 jantla çekilmiş foto var mı acaba, paylaşırsanız sevinirim, yay düşünüyorum ama jant çapını artırmam mümkün değil, 1.33 çünkü, küçük tekerli şahinler gibi durur mu merak ediyorum, yoksa yere 3,5 cm yaklaşması benim zaten istediğim bir şey
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 21, 2013, 23:37:25 »
yaylar takıldıktan sonra 16 jantla çekilmiş foto var mı acaba, paylaşırsanız sevinirim, yay düşünüyorum ama jant çapını artırmam mümkün değil, 1.33 çünkü, küçük tekerli şahinler gibi durur mu merak ediyorum, yoksa yere 3,5 cm yaklaşması benim zaten istediğim bir şey

jantı büyütün lastik yanağını küçültün çapı aynı tutarsanız sorun yaşamazsınız
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2013, 00:08:01 »
yayın sertleşmesine ek olarak yanak çapının da daralmasının ara yolların berbat durumda olması nedeni ile konforu iyice azaltacağı düşüncesindeyim, her halde 45 yanaktan aşağı kurtarmazdı, aslında yayların spor amortisör ile kullanılmasının esas istenilen sonucu vereceğini öğrendim, Koni amortisörden sıkça bahsediliyor, sertlik ayarı olduğu da yazıyor ancak fiyatın 300-400 olmadığı kesin,
auris in yerden çok yüksek olduğu konusunda da bir yanlış algılama var bu arada, aynı jant ebadında olan rakipleri ve yeni kasası arasında 5-6 cm fark var ancak bu farkın büyük oranı, aracın altı ile yüzey arasındaki mesafeden değil tavanın yüksek olmasından kaynaklanıyor yüksek oturuş pozisyonu da buna eklenince bayaa yüksek bir araçmış gibi duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2013, 00:20:25 »

abi 16 inç jantlı yaylı fotolar sitede biyerde mevcut olması lazım bendekiler silin ama sana tavsiyem 16 varken takma abi bir görüntü kötü oluyor iki 16 jant varken takılan yay sonucu altı çok vuruyorsun araba yere çok yaklaşıyor üç kişiden fazla oldun mu çok tedirgin kullanıyorsun arabayı. 225-45-17 takıcaksın abi konfor istiyorsanda yumuşak hamurlu bir lastik alırsın fazla konfor kaybın olmaz o zamanda yay tadından yenmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 22, 2013, 00:31:08 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39545.0

abi burada fotoğraflar mevcut buldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 22, 2013, 01:24:24 »
yayın sertleşmesine ek olarak yanak çapının da daralmasının ara yolların berbat durumda olması nedeni ile konforu iyice azaltacağı düşüncesindeyim, her halde 45 yanaktan aşağı kurtarmazdı, aslında yayların spor amortisör ile kullanılmasının esas istenilen sonucu vereceğini öğrendim, Koni amortisörden sıkça bahsediliyor, sertlik ayarı olduğu da yazıyor ancak fiyatın 300-400 olmadığı kesin,
auris in yerden çok yüksek olduğu konusunda da bir yanlış algılama var bu arada, aynı jant ebadında olan rakipleri ve yeni kasası arasında 5-6 cm fark var ancak bu farkın büyük oranı, aracın altı ile yüzey arasındaki mesafeden değil tavanın yüksek olmasından kaynaklanıyor yüksek oturuş pozisyonu da buna eklenince bayaa yüksek bir araçmış gibi duruyor

eibach 35mm spor yayla konforunuz azalır fakat nekadar görsellik okadar konfor kaybı. uzun yolda konforunuzda minimum düşüş olur sadece bozuk yollarda kasislerde vuruntu sesi duyarsanız. oda size bağlı tabiki. bozuk yollara nekadar yumuşak girerseniz çukurlar vs kaçarsanız sizin her türlü aleyinize olur. ben yaklaşık 17.000 kmdir kullanıyor hiç bir sıkıntım olmadı. bu arada bence auris yüksek bir araç.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 22, 2013, 09:45:50 »

Eibach yay, alçaltmada, konfordan en az ödün verenlerden birisidir. Ama Bayram Bahadır arkadaşımızın belirttiği gibi konfordan kayıp kaçınılmazdır.

Koni amortisör ise başlı başına bir araştırma konusudur, çalışma mantaliteleri ve mühendisliklerini çok severim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 22, 2013, 10:47:54 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39545.0

abi burada fotoğraflar mevcut buldum

teşekkürler, aslında görüntü sırıtmasa da 17 inç jantla daha iyi dururdu ve olurdu diyim çünkü yere bayaa bir yaklaşmış gibi görünüyor,  ben sokak aralarında sakin kullanırım ama tümseklerde bu da kurtarmaz heralde, teknik mevzularda ayrıntıya çok düşkün olduğumdan böyle bir değişiklik yaparsam amortisör ile birlikte bir değişime giderim diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 22, 2013, 16:46:57 »
Arkadaşlar merhaba; Auris 2012 model için İstanbul'da adam gibi bir spoiler alabileceğim mekan biliyor musunuz? yardımcı olabilirseniz sevinirim. servise sordum. 580 diyo sadece parcaya! ayrıca vidalı değil yapıştırmaymış. eee ne farkı kaldı ozaman piyasadaki ürünlerden?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 22, 2013, 17:03:40 »
Arkadaşlar merhaba; Auris 2012 model için İstanbul'da adam gibi bir spoiler alabileceğim mekan biliyor musunuz? yardımcı olabilirseniz sevinirim. servise sordum. 580 diyo sadece parcaya! ayrıca vidalı değil yapıştırmaymış. eee ne farkı kaldı ozaman piyasadaki ürünlerden?

ben şirinevler life tuningten spoiler + boya + takması 120tl ödedim. serviste kazıklanmayın. life tuning kapandı diye duydum bu arada. auris açık hava filtreside 130 tl idi bilginize.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 22, 2013, 17:50:36 »
bu fiyat farkı ile muadil ürün almakta haklısınız ama hiç olmazsa kanat açısı olarak orjinali gibi olsun dik duranların aracın aerodinamiği ile uyumlu olup olmadığı meçhul çünkü, gittigidiyorda aynı şekilde olanını görmüştüm bilginiz olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 22, 2013, 17:57:48 »
bu fiyat farkı ile muadil ürün almakta haklısınız ama hiç olmazsa kanat açısı olarak orjinali gibi olsun dik duranların aracın aerodinamiği ile uyumlu olup olmadığı meçhul çünkü, gittigidiyorda aynı şekilde olanını görmüştüm bilginiz olsun

birebir orjinal kalıptan çıkartılıyor büyük bir kısmı. fiber olduğu için hafif bir ürün ama üzerinde çok az boya dalgalanması oluyor. bariz bi dalganma yok ama yakından dikkatlice bakıldığında anlaşılıyor. bagaj spoiler'ların hemen hemen hepsi silikonla yapıştırılıyor. servislerde de aynı şekilde yapılıyor. bagajı delerek vidalama şeklinde yapılanlarda belirli bir süre sonunda paslanma oluyor. karar sizin tabiki benim tercihim silikon oldu.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ağustos 22, 2013, 20:57:57 »
birebir orjinal kalıptan çıkartılıyor büyük bir kısmı. fiber olduğu için hafif bir ürün ama üzerinde çok az boya dalgalanması oluyor. bariz bir dalganma yok ama yakından dikkatlice bakıldığında anlaşılıyor. bagaj spoiler'ların hemen hemen hepsi silikonla yapıştırılıyor. servislerde de aynı şekilde yapılıyor. bagajı delerek vidalama şeklinde yapılanlarda belirli bir süre sonunda paslanma oluyor. karar sizin tabiki benim tercihim silikon oldu.

benim kastettiğim yan sanayi olanlar Enes'in spoileri gibi dik olanlar yalnız, yoksa boya dalgalanması benim serviste taktırdığımda da mevcut,
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/toyota-auris-spoiler-spoyler-kargo-ucretsiz-54341777 eğer fotoğrafta yanılma yoksa bunun açısı orjinali ile aynı veya çok yakın, bu konunun üstünde durmamın sebebi spoiler açısının ön akslara yapacağı etki, yüksek süratte ön aksın yere basma kuvvetini ne kadar azaltacağı konusu yani