Gönderen Konu: Yeni Toyota Corolla Yolda Gezme Problemi.  (Okunma sayısı 5917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Yeni Toyota Corolla Yolda Gezme Problemi.
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2011, 22:28:12 »
Sonuçta, ne olursa olsun ufak tefek her arabada olan sorunlar yeni toyota corolladada var.
Corolla=Sağlam,Dayanıklı,Yakışıklı,Güçlü,Baba,motor ve süspansiyon olarak hangi arabayı getirirsen getir toyota her zaman sorun çıkarmayan araçlardandır.sanayideki (tanıdığınız)ustaları gezin,abi deyin,yeni bir araba alıcam ben şu üç araç arasında kaldım bana hangisini tavsiye edersiniz?(toyota-volkswagen-opel)harbi delikanlı gibi hangisini der sizce,eksozculara gidin senede kaç toyota eksozu tamir ediyorlar,motorculara gidin sorun, senede kaç toyotanın motor kapağını açmışlar,ön takımcılara gidin senede kaç toyota kapısına gelmiş daha yazılacak çok şey var ama afrikada kullanılan en sağlam araç,kutuplardaki en dayanıklı motor gibi yani toyota hakikaten hakkını veren bir araç,çıkın pazara satılık yazın camına anında yanınıza bir müşteri gelir,değerini kaybetmez Sizlere söylüyorum toyotacılar bakın keyfinize altınızda adam gibi araba var.Saygılarımla Tekrar Görüşmek Üzere Hoşçakalın.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2011, 22:28:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 02, 2012, 15:59:49 »
yol tutuşu çok önemli ben bizim corollaya yay  takmayı düşünüyorumda safranboluda ölürüz herhalde :D
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 02, 2012, 17:11:57 »
Merhaba Ahmet bey,

Aracınızın son sürati 195km/h

Aracınızı 3/4 son süratte kullanırken kontrolünüz dışı hareketler yapmasının bir diğer nedenide rot ayarları olabilir.

Yetkili servisinizde bu ayarlarınızı yaptırmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca, bu süratlerde kalmaya kararlıysanız, lastiklerinize kesinlikle yüksek sürat basıncı uygulamanız gerekir.

Zannedersem sizin modeller içinde, ön/arka 36psi/gölgede.

Bir aracı, rüzgardan etkileniyor diye kötülemek çok görecelidir, bu süratlerde rüzgar yandan alınıyorsa, aynı sınıf olmak kaydıyla etkilenmeyecek araç yoktur diyebilirim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 02, 2012, 18:02:51 »
bu bütün arabalarda böyle..Siz bunu clio yla felan bir deneyin sizin tabirinizle yolda nasıl geziniyormuş..Yanından kamyon geçse sarsılıyor araba..Bende verso var araba 1,5 ton oda dediğiniz gibi.

clio ve corolla aynı sınıfta değiller

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 02, 2012, 18:04:39 »
ben gayet memnunum gezinme vs. yok. corollaya yay takıp alçatmayı deneyin belki işe yarayabilir :)

mühendisler yanlışmı imal etmişler bu arabayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Ocak 02, 2012, 20:15:49 »
Merhaba arkadaşlar,Sorun;Hafif rüzgarlı havalarda aracı yolda tutmanın biraz zor olduğunu söyleyebilirim,aracın ortalama 130-150 km sonrası rüzgar tutması oldukça fazla hafif dalgınlığa kesinlikle izin vermiyor ve direksiyon hakimiyetinizin iyi olması gerek sonuçta corolla iri gövdeli bir araç bunun hepinizin sorunu olduğundan eminim ama kimse aracını kötülemek istemez. fakat bu corolla'nın bir sorunu malesef.Üzülmeyin ben onuda çözdüm sonuç:Rüzgarı yarmak için rüzgarın sertliğine göre gaz vermek aceleniz yoksa oryalama km'niz 90-110km olmalı çünkü bu süratlarde araç fazla rüzgar tutmuyor.Çözüm:Hani derlerya nabza göre şerbet,anlayan anladı.burada hızı yazmam doğru olmaz.Yani arada kalmayın ya düşük ya hızlı. :)

Sayın Ahmet bey, bahsettiğiniz hız saatte 130-150 km, bırakın da bu süratta rüzgar aracınızı etkilesin. Fizik kuralı diye bir şey var nihayetinde  hız arttıkça yer çekimi azalır bunu japonyadaki hızlı trende de görebilirsiniz. Tren öyle inanılmaz bir hıza ulaşıyor ki belli bir hızdan sonra rayların 10 cm havalandığı söyleniyor. Aynı şekilde toyota da olsa başka bir araçta olsa hız artıkça yer çekiminin azalmasından dolayı bir sarsılma hakimiyet azalmsı gibi bir durum ortaya çıkacaktır. Aynen dediğiniz gibi rüzgar sert olduğu bir anda ayağınızı biraz gazdan çekerek aracın yüke binmesini sağlar ve asfalta yapıştırarak güvenli bir sürüş sağlayabilirsiniz. Kazasız güzel günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 02, 2012, 21:31:57 »
2004 corolla sedanı 4 sene 100 bin km kullandım. yol tuşunda sıkıntı vardı rüzgarlı havalarda.
bu yıl temmuz ayında 2011 corolla sedan aldım. araçla otobanda 130-140 km hızlarda seyir ederken virajlarda tedirgin ediyordu. bu yüzden servise gittim ve bir elemanla test sürüşüne çıktık. usta da aynı hissi yaşadı. ardından rot ayarını kontrol ettiler. ve rotlarda vs. herhangi bir sıkıntı yok.
viraj alırken sanki arkası topallıyormuş gibi his veriyordu. kurban bayramı arifesinde kış lastiği taktırdım (michelin alpin a4). şu an o hissi yaşamıyorum. yağmurlu havada dahi o his yok. ben durumu şöyle yorumladım. fabrikasyon lastikler (hangi marka olursa olsun) düşük kalitede oluyor. gerek ses, gerek konfor, gerekse de performans açısından zayıf oluyorlar.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 02, 2012, 22:57:39 »
Ahmet bey
Bir çok arkadaşın dediği gibi siz 130-150 km hızlardan bahsediyrosunuz. Özel dizayn yarış otomobilleri hariç hangi arabayı getirirseniz getirin (hele de yan rüzgarlarda) aynı şeyi gözlemlersiniz. Bunu gidermenin yolu elbette Murat beyin ded dediği gibi lastiklerde ve rot ayarlarında. Ama ne yaparsanız yapın yine de o hızlarda bütün arabalar gezinir. Hele de biraz yüksekçe ise. Bizim ülkemizde de malum yok durumlarından alçak araba kullanmak çok zor. Bence siz pek o hızlarda seyahat etmeyin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 02, 2012, 23:37:49 »
Öncelikle Trafik kuralları ve Hız sınırları konusunda, paylaşımlarımızda duyarlı olalım arkadaşlar!.

Konuya gelirsek. Kimi yollarda trafik işareti olarak rüzgar balonlarını hepimiz farketmişizdir. Bunların doğru takibi sürücüler için çok faydalıdır ve her sürücü bunu biliyor olmalı. Yollarda ise kimi yerlerde rüzgar bariyerleri vardır. Yani heo söylediğim gibi yol yapmak sadece asfalt dökmek değildir, altyapı gerekir.
Şimdi araca gelelim. Her aracın direksiyon sistemi ile lastikleri arasında belli oranlarda boşluk vardır. Bu olmasa idi, yoldaki her boyuna çizgi hatası aracı yoldan çıkarabilir, en azından sürücünün sürüş konforunu olumsuz etkilerdi. Bu boşluk lastikleri yola uydurur.
Kimi araçların lastik düzen ayarlar(rot) viraj için, kimilerininki ise düz yol içindir. Üretici tercihlerine göre bir denge yakalanmaya çalışılır.
Lastiklerin hava basıncı, kalitesi ve özellikleri yol tutuşta etkilidir. Tabi aracın yerden yüksekliği, altına aldığı hava, yan yüzey alanıda önemlidir. Tabi direksiyon sistemleri(günümüzde) sürüş emnşyetini arttırmak için artan hızlarda sertleşen şekilde yapılmaktadır.
By gibi durumlara karşı, spor yay, ön tampon altı, arka bozucu(spoiler), yan etekler(marşpiye) ve arka tampon altı düzenleyici(difüzör) faydalı aparatlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 03, 2012, 19:35:12 »
Michelin marka lastik kullanıyordum. Bugun goodyear ultragrip 8 kış lastiğine geçtim. Her iki lastikte de yolda gezinme problemi yaşamıyorum. Aracın yol tutuşu bence çok güzel. 2009 model D4d kullanıyorum. Araçla gidiş gelişli yollarda 140-150 km yi gördüğüm oluyor ve aracı şeritte tutmak için ekstra bir şey yapmıyorum. Aşırı lodoslu havalarda belli bir problem oluyor ancak şunu söyleyebilirim ki aynı sınıfta bir başka marka araçta da bu sorun aynı derecede olacaktır.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2012, 22:09:41 »
arkadaşlar ben yolda gezmesini görmedim.sürat te yaptım .viraja biraz dikkatli girmede fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 11, 2012, 00:46:24 »
işte.... gör bak nasıl haklıyım.... yenilemek şart.....
  :)
Her zamanki gibi abi. :D

Yol tutuşu için birde aynı segmentte ki civic i deneyin derim :)

Otobanda gaz pedalını yapıştırdığınızda dümdüz giderken diğer araçların durduğunu hissedebilirsiniz. :)

Yol tutuşu biraz zayıf ve virajlarda güvensizlik hissini çok güzel veriyorlar. :)

ben yay takarak denedim. Yol tutuşunda hissedilir düzelmeler oluyor. Ama bir yerden sonra yine yetersiz kalıyor.. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )