Gönderen Konu: ben bu hondaya kafayı taktım :D  (Okunma sayısı 6083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: ben bu hondaya kafayı taktım :D
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2011, 09:41:01 »
vvt-i kaç yılında çıktı?

2003 model 1.4 motorlu jazz ile sürekli 6000 civarı vites değiştiriyordum sadece motor kulağını kopardım
???

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2011, 09:41:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2011, 10:21:25 »
vvt-i kaç yılında çıktı?

2003 model 1.4 motorlu jazz ile sürekli 6000 civarı vites değiştiriyordum sadece motor kulağını kopardım

SADECE derken küçümsenmis olmuyor mu biraz  o durum :-). Motoru tutan kulağı zaten. Vvti ilk kez 99 model corollalar da kullanildi diye biliyorum
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2011, 11:14:14 »

SADECE derken küçümsenmis olmuyor mu biraz  o durum :-). Motoru tutan kulağı zaten. Vvti ilk kez 99 model corollalar da kullanildi diye biliyorum
99 corollada vvt-i motor yok. pörtlek gözden sonraki kasalarda kullanıldı vvt-i. hani şu farı zamanın avensis farına benzeyen araçlarda.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2011, 11:29:02 »
arkadaşlar açtığım diğer bir konuya bakacak olursanız toyota kullandığı teknoloji açısından honda dan zaten çok çok iyi durumda... sağlamlık açısından da aralarında fark yok.. kullanan hondacılar araçlarını övmek için böyle şeyler uyduruyorlar.. çünkü 2006 da çıkan kasa çıkana kadar hondalarda ne tip vardı nede donanım :).. amaan neyse işte.. bence ''kadına etek erkeğe vtec'' değil.. ''kadına vtec erkeğe valvematic'' :P :D
pardon da buna asla katılamam.. 2006 ' dan önce hondalarda donanım yoktu demek abesle iştigaldir.. arkadaşım 3 sene boyunca 1990 model civic kullandı.. arabada elektirikli camlar , sunroof , klima , hidrolik direksiyon , saat gibi çalışan bir otomatik vites vardı ki bence 22 sene öncesinde 1989 da banttan çıkmış bir araba için gayet fazla bir donanımdır bu.. 2011 yılında bile klimasız araçlar üretiliyor ve araçların %90 ından fazlasında sunroof yok!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 28, 2011, 12:44:34 »
motorun o kadar sarsılmasına kulakların kopması normaldir bence. birçok arkadaşım bu arabanın ömrü çok kısa yakında motoru eline alırsın diyorlardı ama sadece kulak koptu.

vtec teknolojisinin vvt-i'ın kopyası olduğunu, 2006'da çıktığını söylemiştiniz ama 96 model vtec civic ilanı linki: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-1996-va-vtec-64853376/detay/
2006 yılında çıkan i-vtec'dir. vtec teknolojisinin gelişmiş versiyonu.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 28, 2011, 13:05:25 »
99 corollada vvt-i motor yok. pörtlek gözden sonraki kasalarda kullanıldı vvt-i. hani şu farı zamanın avensis farına benzeyen araçlarda.

pörtlek gözlüler 99 dan itibaren var zaten

pardon da buna asla katılamam.. 2006 ' dan önce hondalarda donanım yoktu demek abesle iştigaldir.. arkadaşım 3 sene boyunca 1990 model civic kullandı.. arabada elektirikli camlar , sunroof , klima , hidrolik direksiyon , saat gibi çalışan bir otomatik vites vardı ki bence 22 sene öncesinde 1989 da banttan çıkmış bir araba için gayet fazla bir donanımdır bu.. 2011 yılında bile klimasız araçlar üretiliyor ve araçların %90 ından fazlasında sunroof yok!!

2005 model civic lerde dijital klima vs olmadığını ve donanım açısından cılız olduğunu çeşitli sitelerde okumuştum... donanım açısından zayıftır derken kastım buydu... varsa da  donanımlı civic ondan alsın sevenleri hocam... ama şu var ki o saydıklarınız tempra da bile var. otom. vitesi bilmiyorum ama orjinal sunrooflu olanları vs de var.. hatta abs dijital klima vs olanları bile var... o yıllar da araçlarda donanım açısından zenginlik vardı.. toyota da geri kalır değildi.. yazının başında bahsettiğim teknolojik ilerlemeden kastım da motor teknolojisidir.. konunun başından itibaren okursanız ivtec sistemine nazaran sonraki versiyondur toyotanın ki dedim...

motorun o kadar sarsılmasına kulakların kopması normaldir bence. birçok arkadaşım bu arabanın ömrü çok kısa yakında motoru eline alırsın diyorlardı ama sadece kulak koptu.

vtec teknolojisinin vvt-i'ın kopyası olduğunu, 2006'da çıktığını söylemiştiniz ama 96 model vtec civic ilanı linki: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-1996-va-vtec-64853376/detay/
2006 yılında çıkan i-vtec'dir. vtec teknolojisinin gelişmiş versiyonu.

ama üst devirlerde kullanılıyor diye kulağın kopması normal değil bence... devir saatine bakarsanız zaten 6000 devirden sonra kırmızı çizgi başlar... neyse belki yıpranmışlık etkisi vardır bu konuda kalitesine laf söylenmez... ama şu varki vtec ile vvti çok farklı sistemler hocam birbirinin gelişmişi değiller

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 28, 2011, 14:02:40 »
ama üst devirlerde kullanılıyor diye kulağın kopması normal değil bence... devir saatine bakarsanız zaten 6000 devirden sonra kırmızı çizgi başlar... neyse belki yıpranmışlık etkisi vardır bu konuda kalitesine laf söylenmez... ama şu varki vtec ile vvti çok farklı sistemler hocam birbirinin gelişmişi değiller

şu andaki toyotam 4 ileri vites olduğu için manuelde kullanmıyorum, zevk vermiyor çünkü. zorlasam kimbilir buna neler olur :)

???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 28, 2011, 15:03:25 »
şu andaki toyotam 4 ileri vites olduğu için manuelde kullanmıyorum, zevk vermiyor çünkü. zorlasam kimbilir buna neler olur :)

zorlarsanız hondaya ne olduysa o olur ;)... denemenizi tavsiye etmem.. her zaman için üst devirde kullanmak araca zarar verir... her açıdan... bunun toyotası hondası yok.. fakat bu markaların mukavemeti diğerlerine göre orta düzeydedir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 28, 2011, 16:15:41 »
zorlarsanız hondaya ne olduysa o olur

bende onu söylemek istedim. honda-toyota karşılaştırmasına gerek yok bence. ikiside sağlam ve dayanıklı motor üretiyor. yalnız honda'nin kaportasına hiç ama hiç güvenmiyorum. jazz ile bir kaza yaptım ordan biliyorum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 28, 2011, 16:20:22 »
bende onu söylemek istedim. honda-toyota karşılaştırmasına gerek yok bence. ikiside sağlam ve dayanıklı motor üretiyor. yalnız honda'nin kaportasına hiç ama hiç güvenmiyorum. jazz ile bir kaza yaptım ordan biliyorum.
+1000
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 29, 2011, 02:29:51 »
6.000 rpm konusunda yanılıyorsunuz bence honda s2000.si.nsx de rahatlıkla 9.000rpm çeviriyor, vtecte olay 6.000den sonra başlıyor. Zaten s2000 ve typer kullanıcıları eminim 6.000rpm den aşağı zor düşüyorlardır. :D :D Neyse toyota honda bence eş değer araçlar sizede katılıyorum herkezin zevki ayrıdır ve toyota daha büyük ve geniş bir markadır buda corollanın satış rakamlarından belli oluyor zaten....

bu yorumu görmemiştim :D :D ... ben birşey söylemiyorum

2004 Honda S2000 0-100 + MPH Run

corolla t-sport 0-100

ikiside spor otomobil mantığı ile yapılmış o yüzden olsa gerek ;)).. neyse yeter artık.. ikiside paşa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 29, 2011, 09:18:32 »
DOCH VTEC 1.6 litre , 160 beygir ile eline geçirdi... bu litre başına 100 beygir yapmaktadır. Ferrari 104 beygire çıkararak bu rekoru eline aldı.. Ve.... 2000 yılında çıkan S2000 VTEC ile rekor litre başına 120 beygirle tekrar Honda’da

alıntıdır.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 29, 2011, 09:21:20 »
ayrıca yukarıdaki 0-100 verileri toyotada kmh olarak hondada mph olarak, yani honda 160 km'de :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 29, 2011, 14:20:21 »
ayrıca yukarıdaki 0-100 verileri toyotada kmh olarak hondada mph olarak, yani honda 160 km'de :)

videoların amacı devir saatini göstermekti.. yani 6000 devrin üzerinde civic kullanılmaz ama s2000 pek tabii kullanılabilir çünkü parçaları yüksek devre göre yapılmıştır demek istemiştim... normal civicler de 5000 küsür devirde 3. lifti de açar araç 6500 6800 devre kadar ivmelenir ama burdan sonrası hiçbir araç için iii olmaz demek istedim yani..

Alıntı
DOCH VTEC 1.6 litre , 160 beygir ile eline geçirdi... bu litre başına 100 beygir yapmaktadır. Ferrari 104 beygire çıkararak bu rekoru eline aldı.. Ve.... 2000 yılında çıkan S2000 VTEC ile rekor litre başına 120 beygirle tekrar Honda’da

alıntıdır.

bu bilgi güncel değil.. o rekor mercedesin elinde.. diesotto isimli motoru 1.8 lt 238 hp :D.. yani litre başına 132.22222222 hp... son yapılan açıklamalara göre de o gemi gibi s kasalarda kullanacak...  ahhhhh honda ah :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 29, 2011, 15:47:11 »
videoların amacı devir saatini göstermekti.. yani 6000 devrin üzerinde civic kullanılmaz ama s2000 pek tabii kullanılabilir çünkü parçaları yüksek devre göre yapılmıştır demek istemiştim... normal civicler de 5000 küsür devirde 3. lifti de açar araç 6500 6800 devre kadar ivmelenir ama burdan sonrası hiçbir araç için iii olmaz demek istedim yani..

bu bilgi güncel değil.. o rekor mercedesin elinde.. diesotto isimli motoru 1.8 lt 238 hp :D.. yani litre başına 132.22222222 hp... son yapılan açıklamalara göre de o gemi gibi s kasalarda kullanacak...  ahhhhh honda ah :D

neden 6000rpm üzeri kullanılmasın ki? 4500'de i-vtec açar 16 subap çalışır, sesi, gidişi değişir ve 6700rpm kadar yolu var :)
senin dediğin 5500'de vtec açan civicler vti'lardır. hatta 5500'den sonra hayat durur vtec başlar derler :) aşağıdaki video umarım özendirici olmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=poG6VIlkc8g&feature=player_embedded#!

ayrıca şu anda s2000'in üretimi durdu, type_R sadece japonyada sınırlı sayıda satılıyor. nerden biliyorsun yeni bir model çıkmayacağını?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #35 : Kasım 29, 2011, 17:02:52 »
S2000 nere Tsport nere.. Tsport ılk olarak Type-R'ı gecsın..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #36 : Kasım 29, 2011, 17:12:43 »
Dunyanın en ıyı dızel motorunu ureten fırma Isuzu'dur ayrıca. Bahsedenler dızel motor ıbaresını eklemeyı unutmus olabılırler.

Honda ve Toyota olayına gelırsek bana kalırsa ıkısıde saglamlık olarak aynı derecede saglamdırlar. Ama Honda genellıkle genc arkadasların altında bulundugu ıcın hırpalanma olayı bıraz daha fazla olabılıyor tabıkı..

Motor kulagı olayına gelırsek, ben 6 seneden berı 2 defa motor kulaklarını degıstırdım 80 x 2 = 160 TL.

Sureklı devır cevırılen, sıkıstırılan bı arac ıcın gayet normal bır sey motor kulagının kopması.

2004-2006 makyajlı kasa Cıvıc'de dıjıtal klıma yoksa, Corolla'da da sunroof yok. ( Var ama olanı da bı elın 5 parmagını gecmez. )
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 29, 2011, 17:42:06 »
neden 6000rpm üzeri kullanılmasın ki? 4500'de i-vtec açar 16 subap çalışır, sesi, gidişi değişir ve 6700rpm kadar yolu var :)
senin dediğin 5500'de vtec açan civicler vti'lardır. hatta 5500'den sonra hayat durur vtec başlar derler :) aşağıdaki video umarım özendirici olmaz.

ayrıca şu anda s2000'in üretimi durdu, type_R sadece japonyada sınırlı sayıda satılıyor. nerden biliyorsun yeni bir model çıkmayacağını?

daha önceki mesajlarda siz dediniz ki bende jazz vardı 6000 d/d kullanıyordum sürekli kulağı koptu.. şimdi söylediğime itiraz niye anlamış değilim.. ben diyorum ki spor amaçlı üretilen motorlarda  yüksek devirlere mukavemet yüksek oluyor o yüzden onlar 8000 devre rahatlıkla çıkıyor ama diğer vtec motorlu hondalarda devir saatinde 6800 d/d dan sonra kırmızı çizgi başlıyor buda bahsi geçen hondaların o devirlerde kullanılmasının sakıncalı olduğunu gösterir.. sonuçta güç odaklı araçlar oldukları kadar sedan ve aile otomobili oldukları için çok da sağlam(!) yapıldıklarını düşünmüyorum ben... o açıdan söyledim... aslında aynı şeyi söylüyoruz.. 6800 devirde kullanılabilir diyorsunuz tabikide kullanılır.. toyota vvti de 6200 e kadar çıkabiliyor yanılmıyorsam.. ama yinede ben sürekli 6000 devirden yukarıda kullanırım diyorsanız alırsınız bir honda kullanırsınız.. ama çok sürmez 200 bin de araba motor ister hale gelecektir.. çünkü 6000 devir/dakika demek her pistonun bir saniyede 100 defa inip çıkması anlamına geliyor ki sürtünme hat safhaya çıkıyordur diye düşünüyorum.. ama s2000 alırsınız 6000 devrin altına inmezsiniz çok da etkilemez bu durum onun da sebebi pistonların krankın eksantriğin vs bu devirlere göre çalışacak sağlamlıkta(!) yapılmış olmasındandır.. vvtl-i de aynı şekilde 8200 devre kadar yükselebiliyor ama bu motorun başarısını kimse umursamıyor.. toyota almak burda bence daha mantıklı ikinci el alanlar için.. çünkü zaten hız isteyenlere hitap etmiyor.. dolayısı ile sahibi hız yapmak yerine aracını yıpratmamaya çalışmış oluyor.. genel profil böyle diye düşünüyorum... hız konusunda da isteğe cevap verebiliyor.. hız yapmak istersem de alacağım araç t-sport olur zaten ;).. bilmem bu düşüncemi aktarabildim mi ama şahsi görüşlerim bunlar.. isteyen katılır isteyen katılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 29, 2011, 17:48:52 »
S2000 nere Tsport nere.. Tsport ılk olarak Type-R'ı gecsın..

arkadaşlar konu kitlenecek ama bu son eklediğimiz video olsun.. bu kullanımları hiç tasvip etmem ş içinde ama type r ile t sport arasında pek de fark yok gibi gördüm o yüzden ekliyorum...

Corolla T sport Vs FN2 Civic Type R Part3

Alıntı
Dunyanın en ıyı dızel motorunu ureten fırma Isuzu'dur ayrıca. Bahsedenler dızel motor ıbaresını eklemeyı unutmus olabılırler.

Honda ve Toyota olayına gelırsek bana kalırsa ıkısıde saglamlık olarak aynı derecede saglamdırlar. Ama Honda genellıkle genc arkadasların altında bulundugu ıcın hırpalanma olayı bıraz daha fazla olabılıyor tabıkı..

Motor kulagı olayına gelırsek, ben 6 seneden berı 2 defa motor kulaklarını degıstırdım 80 x 2 = 160 TL.

Sureklı devır cevırılen, sıkıstırılan bı arac ıcın gayet normal bır sey motor kulagının kopması.

2004-2006 makyajlı kasa Cıvıc'de dıjıtal klıma yoksa, Corolla'da da sunroof yok. ( Var ama olanı da bı elın 5 parmagını gecmez. )

dünyanın en iyi DİZEL motorunu ısuzu yapıyorsa benzinlisini de mercedes yapıyordur.. ama bu honda nerden fırladı çıktı onu anlamıyorum... en iyi diye... ayrıca ısuzu ticari araçları ile piyasada ün salmış marka.. dizel motor da iddialı ama sedan aracı olup olmadığını bilmeyen insanların benzinliden başkasına binmeyip en iyi MOTORU ısuzu yapıyor demesi ilginç değil mi ???