0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vvt-i kaç yılında çıktı?2003 model 1.4 motorlu jazz ile sürekli 6000 civarı vites değiştiriyordum sadece motor kulağını kopardım
SADECE derken küçümsenmis olmuyor mu biraz o durum :-). Motoru tutan kulağı zaten. Vvti ilk kez 99 model corollalar da kullanildi diye biliyorum
arkadaşlar açtığım diğer bir konuya bakacak olursanız toyota kullandığı teknoloji açısından honda dan zaten çok çok iyi durumda... sağlamlık açısından da aralarında fark yok.. kullanan hondacılar araçlarını övmek için böyle şeyler uyduruyorlar.. çünkü 2006 da çıkan kasa çıkana kadar hondalarda ne tip vardı nede donanım .. amaan neyse işte.. bence ''kadına etek erkeğe vtec'' değil.. ''kadına vtec erkeğe valvematic''
99 corollada vvt-i motor yok. pörtlek gözden sonraki kasalarda kullanıldı vvt-i. hani şu farı zamanın avensis farına benzeyen araçlarda.
pardon da buna asla katılamam.. 2006 ' dan önce hondalarda donanım yoktu demek abesle iştigaldir.. arkadaşım 3 sene boyunca 1990 model civic kullandı.. arabada elektirikli camlar , sunroof , klima , hidrolik direksiyon , saat gibi çalışan bir otomatik vites vardı ki bence 22 sene öncesinde 1989 da banttan çıkmış bir araba için gayet fazla bir donanımdır bu.. 2011 yılında bile klimasız araçlar üretiliyor ve araçların %90 ından fazlasında sunroof yok!!
motorun o kadar sarsılmasına kulakların kopması normaldir bence. birçok arkadaşım bu arabanın ömrü çok kısa yakında motoru eline alırsın diyorlardı ama sadece kulak koptu.vtec teknolojisinin vvt-i'ın kopyası olduğunu, 2006'da çıktığını söylemiştiniz ama 96 model vtec civic ilanı linki: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-1996-va-vtec-64853376/detay/2006 yılında çıkan i-vtec'dir. vtec teknolojisinin gelişmiş versiyonu.
ama üst devirlerde kullanılıyor diye kulağın kopması normal değil bence... devir saatine bakarsanız zaten 6000 devirden sonra kırmızı çizgi başlar... neyse belki yıpranmışlık etkisi vardır bu konuda kalitesine laf söylenmez... ama şu varki vtec ile vvti çok farklı sistemler hocam birbirinin gelişmişi değiller
şu andaki toyotam 4 ileri vites olduğu için manuelde kullanmıyorum, zevk vermiyor çünkü. zorlasam kimbilir buna neler olur
zorlarsanız hondaya ne olduysa o olur
bende onu söylemek istedim. honda-toyota karşılaştırmasına gerek yok bence. ikiside sağlam ve dayanıklı motor üretiyor. yalnız honda'nin kaportasına hiç ama hiç güvenmiyorum. jazz ile bir kaza yaptım ordan biliyorum.
6.000 rpm konusunda yanılıyorsunuz bence honda s2000.si.nsx de rahatlıkla 9.000rpm çeviriyor, vtecte olay 6.000den sonra başlıyor. Zaten s2000 ve typer kullanıcıları eminim 6.000rpm den aşağı zor düşüyorlardır. Neyse toyota honda bence eş değer araçlar sizede katılıyorum herkezin zevki ayrıdır ve toyota daha büyük ve geniş bir markadır buda corollanın satış rakamlarından belli oluyor zaten....
ayrıca yukarıdaki 0-100 verileri toyotada kmh olarak hondada mph olarak, yani honda 160 km'de
DOCH VTEC 1.6 litre , 160 beygir ile eline geçirdi... bu litre başına 100 beygir yapmaktadır. Ferrari 104 beygire çıkararak bu rekoru eline aldı.. Ve.... 2000 yılında çıkan S2000 VTEC ile rekor litre başına 120 beygirle tekrar Hondadaalıntıdır.
videoların amacı devir saatini göstermekti.. yani 6000 devrin üzerinde civic kullanılmaz ama s2000 pek tabii kullanılabilir çünkü parçaları yüksek devre göre yapılmıştır demek istemiştim... normal civicler de 5000 küsür devirde 3. lifti de açar araç 6500 6800 devre kadar ivmelenir ama burdan sonrası hiçbir araç için iii olmaz demek istedim yani.. bu bilgi güncel değil.. o rekor mercedesin elinde.. diesotto isimli motoru 1.8 lt 238 hp .. yani litre başına 132.22222222 hp... son yapılan açıklamalara göre de o gemi gibi s kasalarda kullanacak... ahhhhh honda ah
neden 6000rpm üzeri kullanılmasın ki? 4500'de i-vtec açar 16 subap çalışır, sesi, gidişi değişir ve 6700rpm kadar yolu var senin dediğin 5500'de vtec açan civicler vti'lardır. hatta 5500'den sonra hayat durur vtec başlar derler aşağıdaki video umarım özendirici olmaz.ayrıca şu anda s2000'in üretimi durdu, type_R sadece japonyada sınırlı sayıda satılıyor. nerden biliyorsun yeni bir model çıkmayacağını?
S2000 nere Tsport nere.. Tsport ılk olarak Type-R'ı gecsın..
Dunyanın en ıyı dızel motorunu ureten fırma Isuzu'dur ayrıca. Bahsedenler dızel motor ıbaresını eklemeyı unutmus olabılırler.Honda ve Toyota olayına gelırsek bana kalırsa ıkısıde saglamlık olarak aynı derecede saglamdırlar. Ama Honda genellıkle genc arkadasların altında bulundugu ıcın hırpalanma olayı bıraz daha fazla olabılıyor tabıkı..Motor kulagı olayına gelırsek, ben 6 seneden berı 2 defa motor kulaklarını degıstırdım 80 x 2 = 160 TL.Sureklı devır cevırılen, sıkıstırılan bı arac ıcın gayet normal bır sey motor kulagının kopması.2004-2006 makyajlı kasa Cıvıc'de dıjıtal klıma yoksa, Corolla'da da sunroof yok. ( Var ama olanı da bı elın 5 parmagını gecmez. )