0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla bu zamana kadar hep babam sağolsun Ama gerçekten bayağı bir araç geçti elimden babamın arabalarını saymadan bana alınan arabaları sayayım bari.Valla kimse yanlış anlamasın o zamanlar oturdugumuz ev, ilçe merkezine uzaktı,10 km kadar. o sebebten sabah liseye gidebilmem için ilçeden çanakkaleye kalkan mınıbuslere sabahın 6 sında bınmem gerekıyodu.Babam gece dukkanda annemde gündüz ehliyet kursunda çalısıyordu.O yuzden ilk arabam hazırlıga gıderkenyanı 14 yasında alındı (67) pre kasa vosvos= ( açık mavi renkti amcam kullanmıyordu bana düştü 6 ay kullandım sonra conta yaktı hurdaya gitti )(72 )renault 12 ts binek kasa = (kırmızı renkti rahmetli dedem almıstı)(91) fıat bis sulu motor (beyaz renkti renault ile köpeğe çarpmıstım bıs alındı ama hayatımı maf etmısti resmen. arka koltukta 1 aku 1 bidon benzın ve 1 bidon suyla gezerdım. ) (87) tofaş şahin.( ılk adam akıllı arabam beyaz renkti ne gezdım onunla ama dedem bağa bahceye gitmeye kullanmak için aldı kendı 2. arabası granadayı verdı sonra o şahin senelerce depoda yattı 3 sene önce toplayıp satmıstım )(82) ford granada 2.8 v6 ( bal köpüğü rengındeydı.sunroofla ve deri koltukla tanışma benzın canavarıydı. Ama şahane arabaydı 3 ay yaz tatılınde kullanabıldım otomatık şanzıman su koyverınce satıldı. )(90) tofaş şahin ( beyaz renkti. grandadan sonra alındı 2 ay falan kullandım güzel paraya satmıstık)(93)lada samara ( nedense en çok sevdiğim arabamdı ates kırmızıydı ilk cd playerımı bu arabaya aldım prımıer marka ne gezdım onunla çok derdimi çekti sonra halamın oğluna sattım )(89) renault flash 1.7( klimayla tanısma beyaz renkti teyzemden satın almıstık. 2004 senesınde, orjınal 60.000 kılometredeydı annemle araba kavgası olunca ona vermek zorunda kaldım )(05) chevrolet spark 1.0 (ehliyet hedıyesı o zamanlardan belliydi Toyota merakım.ben yaris isterken ucuz dıye o alındı. beyaz renkti, yumurtaya benzıyordu ben istemıyorum bunu dıye dıretınce flash satıldı. spark anneme kaldı )(94) renault 19 europa 1.8 rti (babam sağolsun.Bordo renkti fransa üretimdi. klıma,elektrıklı aynalar elektrıklı ön camlar sis farı vardı.Valla güzel kaçıyordu. ) (98) honda civic 1.6 ies ( Oda bordo renkti,Europa ile takas etmıstım.Üste 3000 tl fark vermıstım o 3000 tl ilk bırıktırdıgım paraydı.otomatık vıtes,elektrıklı sunroof, otomatık 4 cam,elektrikli aynalar.sis gıbı özellikler vardı ama klımasızdı sözde amerıkan versıyondu ama bılmıyorum sahıbı öyle demıstı enişteme sattım hala kullanıyor. )(95) bmw 3.20 i (sıralı 6 silindir) (lacivert renkti babamda 2003 beyazı vardı o zamanlar bana vermıyordu bende 95 aldım temız bulabılmek için önce izmire,sonra istanbula gittim ama sonunda kocaelınde buldum diş doktoruydu ikinci sahıbıydi. hiç sıgara ıcılmemıstı 180.000 deydı 2 hava yastıgı,klıma, elektrıklı ayna,ön camlar otomatıktı arkadan bır ufak kazası olmus sadece. üstünde brc lpg vardı o zamanlar 16-18 000 dı sahıbı pıyasaları sahıbı 17.000 istiyordu Adama yalvar yakar 15.700 e aldım ama alana kadar kocaelıne 2 defa gidip geldim neyse tam 2 sene cok buyuk zevkle kullandım zevki olarak komple simli lacıverte boyattım grı renk derı koltuk kaplattım 4000 tl e yakın para harcadım.ta ki yagmurlu bır gunde duramayıp park halınde 2 tane araca carpana kadar kaskom tabıkı yoktu o yuzden bayağı bır zorlandım o gunler. babamada guzel masraf açtım arabada 5000 tl masraf cıktı oda motorcu arkadasım kaportacı enıstemdı parcalarıda ucuza bulmustuk yanı mınımum masraftı ama arabanın şasesı kaynaklandıgı ıcın. sağa çekme oluyordu motoruda zaten 230.000 e gelmıstı ama kazadan sonra yağ ve su eksıltmeye basladı.Motor ıstıcektı.Bıde üstüne klımada bozuldu,Neyse soğudum arabadan.12.000 e verdım ama hala aklımda gecenlerde sahıbınden.com da gezerken çanakkalede galerının tekınde gordum boyası iyice solmus yıpranmıs. 18" BBS CH Motorsport jantları cıkarılıp kıslık lastıklerle beraber verdıgım kapaklı jantlar takılmıs.3.5 luk yaylarım sökülmüş.Kazadan sonra aldıgım sıfır içi grı renklı angellerım sökulmus.uyduruk sıyah angel takılmıs.teybındekı ve kafalıklardakı lcd ekranlarım iç edılmıs deri koltuklarım yıranmıs.orjınal m3 spoılerım sökülmüş kısacası cıplak kalmıs 18.000 tl ıstenıliyor bide.insan o halını görünce uzuluyor (95) toyota corolla xl (tamamıyle şans eseri geldı araba bakmaya izmire gitmiştim o zamanlar dayım daha yenı.Bir galerıye ortak olmustu gel elımızde e190 mercedes var demıstı gittim baktım ıcıme sınmedı ön camlar bıle manueldı neyse gel bu corolayı verelım dedı sahra beji renkti baktım buda boş tabı o zaman xl xe xei gli ne bılmıyorum karburatörlü oldugunu aldıktan sonra öğrendım. baktım km sıne 340.000'de ve arabanın rengi soluk ama hıc lpg takılmamıs üstünde klıma var bakımları hep servıste yapılmıs.İzmirde yerel bı radyonun şirket arabasıymıs neyse dayım 9.500 ıstedı kavga dovus 7900 e aldım voltran marka lpg taktırdım taktırmaz olaydım 2 ay sonra motoru yedı zaten hazır motor yaptırcam komple arabayıda tamponlarıda çatlak konsoluda boyatayım dedım boyattım.yıpranmıs tavanı,koltukları döşettım ön camları otomatık ve merkezı kılıt 4 tane pırellı lastık aldım ve Bakmak ıstıyorum ona dedı adam jantlardan taktırdım km yıde motor yaptırdım dıye 100.000'e ındırdım sis farı taktırdım lpg sıstemını telefex ile değiştirdim yanı tam bınılcek araba oldu.Ama sırf o sene yenı yüksekokula baslıycam okulda havam olsun dıyedı tam 3.5 ay ugrastım 4.500 tl 'i gecık para harcadım neyse 1-2 aydır biniyordum ama muayne zamanı geliyordu lpg işli değildi bıde ben daha üstüme almamıstım izmire gıdıp ustume almam gerekıyordu ama zamanım yoktu neyse gitmeye neyse hıc unutmuyorum cuma gunuydu babamla canakkaleye gtmiştık galerı sahıbı bır tanıdıgımıza ugralayım dedık corollamı ben galerının onunde park ettım sohbet ederken yaslı bır adam içeri girdi gri toyota sızınmı dedı galerı sahıbıne.galerıcı hayırdır dedı Bakmak ıstıyorum ona dedı adam meğer adam ızmırlıymıs yazları canakkalede duruyormus araba bakmaya gelmiş 35 plakayı görunce dıkkatını cekmıs galerıcı babama baktı babam tamam baksın dedı ben ya olmaz bıle dıyemedim kapının onune cıktım neyse açtım kapıları adam ıcıne baktı motora bakmak ıstedı açtım kaputu bagaja bakayım dedı napıcan bagajı dedım tersledım adamı begenmesın dıye ugrasyorum neyse galerıcı ercan aç işte dedı açtımadam sahıbı sızmısınız dedı yok dedı sahıbı ıcerde dedıyanı babamı gosterdi adam kaç para ıstersen dedı babam dırek 13.500 dedı adam bı ırkıldı ama sürmek ıstedı babama anahtarları verdım sen bındır dedım neyse 10 dk sonra adamla babam geldıler pazartesı görüşürüz dedıler şok oldum naptın sen dedım muayneyle tüple kim uğrasıcak verelım gıtsın dedı ve babam 13.000 e verdı en cok uzuldugum hıc bır fotosu yok elımde nasıp olmadı cekmek belkı ondandır sımdı bındıgım tum arabaların bol bol fotosunu cekıyorum o bej corollayı unutmıycam 35 ak 3455 tı plakası herkez rengıne grı dıyordu ama bejdı valla yaklasık 2 saattır yazıyorum anılarım deprestı yazdıkca yazdım geri kalanı zaten bılıyorsunuz 2010 toyota corolla comfort füme halen var2008 toyota auris elegant füme halen var abi kullanmadığın araba kalmamış piyasada:D
1)1998 model efsane kasa 1.6 gli special2)2003 model 1.9 dti megane expression3)2011 model 1.4 d4d auris
84 - Doğan Füme90 - Doğan L Buz Mavisi ( Bu ikisi ailemin bana aldıkları devamı kendimin 93 - Broadway Beyaz96 - Corolla 1,3 XE AC Gri98 - Corolla 1,6 XEİ AC Special Fıstık yeşili97 - Corolla 1,6 XEİ AC Lacivert03 - Corolla 1,6 SOL Sedan Beyaz05 - Corolla 1,6 SOL Sedan Buz mavisi01 - Peugeot Boxer 14+1 Beyaz - Mevcut96 - Corolla 1,6 XLİ AC Gri - Mevcut
zeynel abi efsanelerle yasıyosun hep:D
Bir tek GLİ kısmet olmadı. Onunda beyaz special ini bulursam bi daha da satmam.
satmazmısın sahiden ?
tadından yenmez yaa:D
Bakalım o da olur inşallah.
Bu arada bu arabaları yazan arkadaşlar ya galerici yada çok yaşlılar bu ne böyle 2-3 yılda bir araba neden değiştirilir _? anlamadım benim yaşım 2 tane arabam oldu.1-2008 clio symbol2-2006 avensisdeğiştirme sebebim biraz daha güvenli biraz daha konforlu bi araç istememden kaynaklanıyordu..