Gönderen Konu: AE101 Rolanti valfi sorunu ??? Acil yardım.. (Boğaz kelebeğinin oldugu yerde)  (Okunma sayısı 18469 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
evet arkadaşlar sorun bugün Toyota servisinde çözüldü..Boğaz açıldı,simsiyah olmuş komple temizlendi gaz kelebeği dahil..Sonra bujileri, orjinal toyota bujileri ile değiştirdiler..Şimdi çalışması çok güzel hiç de zorlanmıyo,yüksek devirden yavaş yavaş düşüyo 1000 devire...Kesinllikle boğazı açıp temizlettirin...birde bjileri orjinal takın çok önemli..Saygılar...
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Gecen sene aynı seylerı yaptırdıgımda duzelme olmamıstı ama yenıden kelebek temızlıgı yaptırayım. Bujılerı gecen hafta sokmustuk, tertemızdı
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
abi özel servise falan sakın gitme, Yetkili servise gittim orjinal toyota bujisi taktılar, boğazı güzel temizlediler geçti.. yetkili servise git durumu anlat, makinelere bağlasınlar ordan neyin arızalı oldugu çıkıyo, benim parçalarda arıza yok
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Can alıcı soru olarak ne kadara maal oldugunu sorsam :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar merhaba aynı sorun bende de var rolanti 1000 ve 1100  civarı ve bi aşağı iniyo bi yukarı çıkıyo, normal lpg var (sırasız :) ) bujilerde sorun yok kendi ustam öyle dedi en azından, muhtemelen sizin yaşadığınız problemle aynı benimki de,yetkili servis te çözüm bulduğunu söyleyen arkadaş rica etsem ne kadar ücret ödediğini de yazabilir mi?? teşekkürler.
auris 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Servisler bu kadar korkutmasın gözünü fiyat olarak... Çok memnun kaldım.4 buji + Boğaz temizleme ücreti + arıza tespit ( bilgisayara bağlama) toplam 70 tl.. :)
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
teşekkür ederim, açıkçası gözümü korkutuyor servisler çünkü yaşadığım bir çok örnek var normal usta fiyatının 1.5 - 2 katı fiyat istiyorlar.en kısa zamanda yetkili servise götürsem iyi olacak anlaşılan...
auris 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Servisler bu kadar korkutmasın gözünü fiyat olarak... Çok memnun kaldım.4 buji + Boğaz temizleme ücreti + arıza tespit ( bilgisayara bağlama) toplam 70 tl.. :)

Hangi serviste yaptırdınız acaba
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Orıjınal parca ve yetkılı servıs konusunda 2 kat fazla odemek kabulum ama ozellıkle yedek parcada ucuk farklar oluyor. (Orn.bujı kablosu)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Denizli' de Toyota Yarımca var orda yaptırdım,Yedek parçaların bazıları pahalı ama değiyo,mesela selçuk abinin dediği buji kablosu pahalı ama çok önemli bir görev görüyo bir kez alınıyo uzun yıllar değişmiyo bi daha
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ben bu bogaz dediginiz yerin neresini temizliyorlar ben kendim yazın kelebek gövdesine giren hava hortumunu çıkardım.Daha sonra saf alkolle ve fırça yardımıyla kelebegi temizledim vede o girişini temizledim .Fakat servislerde bu işlemi nasıl yapıyorlar merake diyorum o kelebek gövdesini tamamen mi söküyorlar kelebekten sonraki manifoltlara baglana kısmıda temizliyorlar mı . yoksa sadece kelebek gövdesini söküp onu mu komple temizliyorlar.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi

Cidden uygun aslında.Ben de bujileri+Yağ+hava filtresini servisten 119 Tl'ye almıştım sanırım haziranda fakat sol iç aks kafasını (ustalar lale diyorlar) sorduğumda 265 Tl dediler Çorum Toyota Şamlıoğlunda,yan sanayisini 64 Tl'ye aldım.O yüzden bir daha da fiyat sormaya korktum açıkcası.Güle güle kullanın.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Kelebeğin oldugu yer komple sökülüyo,orları güzelce temizlediler
98 GLi sPeCiAl 114 HP...