Gönderen Konu: Araclarda cinsel ayrimcilik var iddiasi  (Okunma sayısı 4650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Araclarda cinsel ayrimcilik var iddiasi
« Yanıtla #20 : Ekim 28, 2011, 23:09:33 »
  Ya arkadaşlar, o araçlar kendiliğinden oluşmuyor ki, onun tasarımında bir çok bayan ve erkek çalışıyor. Yine trafik kendiliğinden oluşan bir doğa olayı değil ki, her şey bizlerin kafasında, bizlere verilen yanlış eğitimler ile bir çok şeyi de yanlış şekilde yargılıyoruz ve hayatı birbirimiz için zor hale getiriyoruz sonrada bunun adına anane diyoruz. Medeniyet denen şey, bir arada yaşayabilmeyi gerektirir. Aklını kullanan toplumlar elbet ki de ilerleyecektir. ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 28, 2011, 23:09:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 28, 2011, 23:11:36 »
hiç kusura bakmayın ama ağır hasarlı veya ölümlü kazaların nerdeyse hiçbirinde ben nedense bayan şoför görmedim..yani olsa olsa yavaş gitmeleri veya park etmedeki tecrübesizlikleri ancak dile getirilebilir o kadar...kabul edin kurallara erkeklerden daha çok riayet ediyor bayanlar...

Betül hanım katılmıyorum şu sebeten...
trafikteki erkek sürücü fazlalığı var malum bu yüzden kazaları bizler yapıyoruz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 28, 2011, 23:27:19 »
Afedersiniz ama bu dar dusuncelilikle zor be... Konu basligi ve icerigi ne, sizin konustuklariniz ne? Direk olayi kadinlar araba kullanmasin yada kadinlar iyi kullanamiyora getiriyorsunuz ya, cidden tebrikler yani. Bu nasil bir hazimsizliktir nasil bir kabul ettirme cabasidir, sanirim birkaciniza trafikte haddini bildirdim ya da bildirdik. Yoksa bu kadar hararetle tartisilmaz bir konu yani.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #23 : Ekim 28, 2011, 23:31:53 »
 :rofl:  Hohohoho, süpersiniz arkadaşlar. Gerçekten çok güldüm kusura bakmayın ama. Harbi konu nereden nereye gelmiş, bundan bile savaş çıkabilir demekki. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Ekim 28, 2011, 23:35:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 28, 2011, 23:43:20 »
Afedersiniz ama bu dar dusuncelilikle zor be... Konu basligi ve icerigi ne, sizin konustuklariniz ne? Direk olayi kadinlar araba kullanmasin yada kadinlar iyi kullanamiyora getiriyorsunuz ya, cidden tebrikler yani. Bu nasil bir hazimsizliktir nasil bir kabul ettirme cabasidir, sanirim birkaciniza trafikte haddini bildirdim ya da bildirdik. Yoksa bu kadar hararetle tartisilmaz bir konu yani.

neden hazımsızlık olarak algılanıyor ki bu tartışma durumları.. her türlü konunun tartışmaya açıldığı günümüzde buda gayet doğal tartışılabilir.. evet ben kadınların büyük kazalara sebebiyet vermediğini düşünüyorum.. ama şu var ki kadın ve erkeğin hakları eşittir fiziki özellikleri değil.. en basit örnek gelişimde erkek çocuk kızdan 2 yıl sonra girer ergenliğe.. bu farklılıkların tartışılması sizde aşağılanma duygusu oluşturmasın.. herkes her an kaza yapabilir.. Allah ölüm ve yaralanma gibi durumlarla sonuçlananlardan uzak etsin  ;)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 28, 2011, 23:54:17 »
:) saskinlikla okudum yorumunuzu Emrah bey, hatta emin olamayip iki kere okudum. Alinti yaptiginiz yorumumla sizin yazdiklariniz arasinda bir baglanti kuramadim. Yanlis anladiniz sanirim, bahsetmek istedigim seyi kacirdiniz. Diger bir saskinligim da, cevabinizda kullandiginiz cumleleri biraraya getirmekte zorlandigimdan.. Tam olarak neyi savundugunuzu anlamadim ve savundugunuz seyi aciklarken verdiginiz orneklerle baglantilarini kuramadim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 28, 2011, 23:56:41 »
akşam akşam güldürdünüz beni..... :D

Emrah bey konuları karıştırmış sanırım....... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Ekim 29, 2011, 00:08:50 »
  Herkes önce birey olsun, cici olsun, nedir bu rekabet, hayat birlikte güzel. En azından bazen. ;) :D

''De Segur : Erkekler, kadınlara istediklerini söylerler; kadınlar, erkeklere istediklerini yaparlar

Kadınlar, onları sevenin değil, onlara hükmedenin peşinde koşarlar.

Madame de Stael :Erkek olmadığıma memnunum, yoksa bir kadınla evlenmek zorunda kalacaktım.

Madonna : kadınlar sıradan erkeklerden hoşlanır ve erkekler de sıradan olmak için ellerinden geleni yaparlar.

Polonya Atasözü : kadın evlenmeden önce, erkek evlendikten sonra ağlar.

Shakespeare : kadın çok defa hoşlandığı şeye dudak büker…

Strindberg: Bir kadın, anne olana kadar çocuktur. (bunu tuttum :) )

Wochenend : Bir gamzeye aşık olan nice erkekler, bütün kadınla evlenmek hatasına kurban olmuşlardır. (vışşş, bu da süper :) )

De Maistre :Kadınların en büyük suçları erkeklere benzemek istemeleridir.

ZSA ZSA GABOR : Erkek evlenene kadar eksik bir erkektir. Ve evlendiğinde artık bitmiştir.

Grafiti : Tanrı kadınları espri yeteneğinden yoksun yaratmıştır, erkeklere gülmesinler diye.

Sigmund Freud : Hiç yanıtlayamadığım en büyük soru şu olagelmiştir: "Bir kadın ne ister?"

Anonim : Karıma bazı sözler etmişimdir, o da bana bazı paragraflarla cevap vermiştir. ''

Tabi bunlar sadece eğlenmek için, birbirimizi, sadece kadınlar ve erkekler olarak değil, en başta bireyler olarak anlamaya çalışmamız, kendimizi anlatmaya çalışmamız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 29, 2011, 00:13:25 »
la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim....

Otomobillerdeki güvenliğin erkeklerin fiziğine göre tasarlandığı, bu nedenle kadınların kazalarda yaralanma riskinin daha fazla olduğu belirlendi.

Güvenlik sistemleri, erkeklere göre tasarlandığı için kadınların kazada yaralanma riski daha yüksek...

ABD'deki trafik kazalarına ilişkin yaklaşık 10 yıllık verileri inceleyen araştırmacılar, kazalarda emniyet kemeri takan kadınların yaralanma riskinin erkeklerden yüzde 47 fazla olduğu sonucuna vardı.

Daha önce yapılan araştırmalar kadınların daha fazla yaralanmasının sürüş farklılıklarından kaynaklandığını gösterse de "Journal of Public Health" dergisinde yayımlanan bu araştırma, bu durumun araçtaki güvenlik donanımının tasarımından kaynaklandığını gösterdi.

Koltuk başlarının kadınların fiziksel özellikleri gözardı edilerek tasarlandığını belirten araştırmacılar, daha kısa olmaları nedeniyle kadınların bacaklarından yaralanma ihtimalinin de daha fazla olduğunu vurguladı.

http://www.haber7.com/haber/20111021/Araclarda-cinsel-ayrimcilik-var-iddiasi.php

konu neydi tekrar bakalım...........

ben hiç yorum yapmamışım yapayım...... benim boy bi burhan çaçan...... yani şimdi Bekir'le benim araca hakimiyetimiz aynı olabilir mi? olamaz.... arazi tipi bir araç aldığımı düşünün ayol ben koltuğuna tırmanamam.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 29, 2011, 00:52:30 »
:) saskinlikla okudum yorumunuzu Emrah bey, hatta emin olamayip iki kere okudum. Alinti yaptiginiz yorumumla sizin yazdiklariniz arasinda bir baglanti kuramadim. Yanlis anladiniz sanirim, bahsetmek istedigim seyi kacirdiniz. Diger bir saskinligim da, cevabinizda kullandiginiz cumleleri biraraya getirmekte zorlandigimdan.. Tam olarak neyi savundugunuzu anlamadim ve savundugunuz seyi aciklarken verdiginiz orneklerle baglantilarini kuramadim.

niye dönüp dönüp okudunuz ki :).. sorsanız izah ederdim sıkıntı kalmazdı .. alıntı yaptığım yorumunuz :

Alıntı

bu konunun bu kadar hararetle tartışılmasından rahatsızlığınız varmış cevaben

Alıntı
neden hazımsızlık olarak algılanıyor ki bu tartışma durumları.. her türlü konunun tartışmaya açıldığı günümüzde buda gayet doğal tartışılabilir.

dedim :D..

direk olayı kadınlar araba kullanmasına getirmişsiniz tebrikler fln yazmışınız ve sanırım kopma burda başlıyor ki benim izah etmeye çalıştığım şey konunun asıl çıkma yeri.. yani konu başlığına baktığınız zaman '' Araçlarda cinsel ayrimcilik var iddiası'' olması hasebi ile içeriğine de bakacak olursanız kadınların güvenlik açısından kazalarda daha fazla hasar gördüğüne dair bişeler yazıyordu.. konudan kopmuş gibi görünse de örnek tam yerin de ..  çünkü cinsiyete bakarak araç kullanamaz diye yaftalama söz konusu değil demek istedim.. tartışılan konu zaten kadınların daha fazla hasar görmesi siz yanlış anlamışsınız kadınlar kullanmasın deniyor zannetmişsiniz demek istedim.. trafik kazalarında ölümle sonuçlanan kazalara hız tutkunu dikkatsiz erkeklerin daha çok bulaştığını izah etmeye çalıştım... sadece kadınların araçlarda daha çabuk zarar görmesi fiziki özellikleri ile alakalı birşeydir gibisinden yazmaya çalışmıştım ama kafam üstümde olmadığı bir ana denk gelmiş sanırım  :olu: ben ne yazmışım yaaaa :D :D

Alıntı
neden hazımsızlık olarak algılanıyor ki bu tartışma durumları.. her türlü konunun tartışmaya açıldığı günümüzde buda gayet doğal tartışılabilir.. evet ben kadınların büyük kazalara sebebiyet vermediğini düşünüyorum.. ama şu var ki kadın ve erkeğin hakları eşittir fiziki özellikleri değil.. en basit örnek gelişimde erkek çocuk kızdan 2 yıl sonra girer ergenliğe.. bu farklılıkların tartışılması sizde aşağılanma duygusu oluşturmasın.. herkes her an kaza yapabilir.. Allah ölüm ve yaralanma gibi durumlarla sonuçlananlardan uzak etsin 

anlayana çikolatalı gofret :D hadi bakalım  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 29, 2011, 00:53:39 »
akşam akşam güldürdünüz beni..... :D

Emrah bey konuları karıştırmış sanırım....... :D

yok yok nasıl yazacağımı karıştırmışım :D ...

Herkes önce birey olsun, cici olsun, nedir bu rekabet, hayat birlikte güzel. En azından bazen. ;) :D

''De Segur : Erkekler, kadınlara istediklerini söylerler; kadınlar, erkeklere istediklerini yaparlar

Kadınlar, onları sevenin değil, onlara hükmedenin peşinde koşarlar.

Madame de Stael :Erkek olmadığıma memnunum, yoksa bir kadınla evlenmek zorunda kalacaktım.

Madonna : kadınlar sıradan erkeklerden hoşlanır ve erkekler de sıradan olmak için ellerinden geleni yaparlar.

Polonya Atasözü : kadın evlenmeden önce, erkek evlendikten sonra ağlar.

Shakespeare : kadın çok defa hoşlandığı şeye dudak büker…

Strindberg: Bir kadın, anne olana kadar çocuktur. (bunu tuttum :) )

Wochenend : Bir gamzeye aşık olan nice erkekler, bütün kadınla evlenmek hatasına kurban olmuşlardır. (vışşş, bu da süper :) )

De Maistre :Kadınların en büyük suçları erkeklere benzemek istemeleridir.

ZSA ZSA GABOR : Erkek evlenene kadar eksik bir erkektir. Ve evlendiğinde artık bitmiştir.

Grafiti : Tanrı kadınları espri yeteneğinden yoksun yaratmıştır, erkeklere gülmesinler diye.

Sigmund Freud : Hiç yanıtlayamadığım en büyük soru şu olagelmiştir: "Bir kadın ne ister?"

Anonim : Karıma bazı sözler etmişimdir, o da bana bazı paragraflarla cevap vermiştir. ''

Tabi bunlar sadece eğlenmek için, birbirimizi, sadece kadınlar ve erkekler olarak değil, en başta bireyler olarak anlamaya çalışmamız, kendimizi anlatmaya çalışmamız gerekir.

son nokta :D.. yeter gayrı   :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 29, 2011, 01:31:38 »
Gece gece yordunuz beni valla :)

Hazim abimin actigi konuya ithafen yorum yapmak istiyorum ki, B sinifi ehliyetle kullanabilecegim her araca sigarim, sigmazsam da sigdiririz yapacak bir sey yok :lol: ornek vereyim, bir kiz arkadasimda polo vardi eski kasalarindan biri, koltugun altinda platform vardi cunku ciddi derecede kisa idi. Her seyin bir cozumu vardir, rahat olun. Engelli insanlarimiz bile arac kullanabiliyorken gayet aktif bir sekilde, boy kilo mu sorun yani. Hande ablamin dedigi gibi erkeklerin de kisa olani var, o yuzden kadin muhabbetinin yapilmasi gereksiz diye dusunuyorum. Kaldi ki cok uzun ya da iri erkekler icin de kaza ani tehlikelidir. Oyh biri ortaya bir muhabbet atiyor bir arastirma atiyor bizde bidi bidi ediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 29, 2011, 04:05:57 »
kadınlar araba kullanmasın.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #34 : Ekim 29, 2011, 07:57:52 »
  Onu bırakın da, şu otoyol gişelerinde kart basma yerlerini hangi akıllı yapıyor anlamıyorum. Köprülerde sırf onun tasarımı bile trafik oluşturuyor.

Olayın daha da ilerisi; araçlar sanki daha çok sağlaklar için üretiliyor. En azından bir çok ülkede. Yine cezvesi, bardağı, bıçağı derken evdeki bir çok malzemede solaklara karşı. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 29, 2011, 12:03:35 »
solaklar da kullanmasın :islik:
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 29, 2011, 18:08:13 »
  Onu bırakın da, şu otoyol gişelerinde kart basma yerlerini hangi akıllı yapıyor anlamıyorum. Köprülerde sırf onun tasarımı bile trafik oluşturuyor.

Olayın daha da ilerisi; araçlar sanki daha çok sağlaklar için üretiliyor. En azından bir çok ülkede. Yine cezvesi, bardağı, bıçağı derken evdeki bir çok malzemede solaklara karşı. ;)

kesinlikle katılıyorum..işte bu yüzden otomatik vites almak zorunda kaldım..çünkü düz vites kullandıgımda bir gün farkında olmadan refleks işte vitesi sol elle atmaya çalıştım. =))
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Ekim 29, 2011, 22:00:17 »
kesinlikle katılıyorum..işte bu yüzden otomatik vites almak zorunda kaldım..çünkü düz vites kullandıgımda bir gün farkında olmadan refleks işte vitesi sol elle atmaya çalıştım. =))
:) İşte bu gerçek bir itiraf olmuş.
 Direk sağdan direksiyon araç lazımmış.
 Bende düz vites araç kullanndığımdan, bazen otomatik vites bir araca bindiğimde ve fren yaptığımda sol ayağım debriyaj arıyor ve bulamayınca ilk bir afallıyorum genelde. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 29, 2011, 22:23:42 »
Nagihan geldim ben yettim.  "Hazım"sızlık çekmeyin :D
Arkadaşlar konu kadın erkek araba kullanma şekline takılmış gibi geldi bana. :)

Cinsiyetten çok kafa yapısıyla alakalı araba kullanmak. Sonuçta çabuk düşünüp karar vermeye dayanıyor araba kullanmak bana göre. Bunu yapabiliyorsa kadın erkek farketmez. Yapamıyorsa işte orda trafik felç oluyor.

Ana konumuza dönecek olursak Artık piyasadaki arabaların çoğunun koltuğu kemeri ayarlanabilir halde ve kullanıcısı için sorun oluşturmuyor. Geçen gün Nissan Primera wagon kullanan bir teyze, ford transit kullanan bir bayan gördüm.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 30, 2011, 12:50:42 »

Ana konumuza dönecek olursak Artık piyasadaki arabaların çoğunun koltuğu kemeri ayarlanabilir halde ve kullanıcısı için sorun oluşturmuyor. Geçen gün Nissan Primera wagon kullanan bir teyze, ford transit kullanan bir bayan gördüm.

araba genelde kolay olanıdır.Bizim kırsal kesimlerde bayanlar genelde araba bulamadıkları için değil işleri gereği traktör , motorsiklet,kamyon kullanırlar.. kimsede yadırgamaz kimsede trafik canavarlığı yapmaz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)