0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hiç kusura bakmayın ama ağır hasarlı veya ölümlü kazaların nerdeyse hiçbirinde ben nedense bayan şoför görmedim..yani olsa olsa yavaş gitmeleri veya park etmedeki tecrübesizlikleri ancak dile getirilebilir o kadar...kabul edin kurallara erkeklerden daha çok riayet ediyor bayanlar...
Afedersiniz ama bu dar dusuncelilikle zor be... Konu basligi ve icerigi ne, sizin konustuklariniz ne? Direk olayi kadinlar araba kullanmasin yada kadinlar iyi kullanamiyora getiriyorsunuz ya, cidden tebrikler yani. Bu nasil bir hazimsizliktir nasil bir kabul ettirme cabasidir, sanirim birkaciniza trafikte haddini bildirdim ya da bildirdik. Yoksa bu kadar hararetle tartisilmaz bir konu yani.
Otomobillerdeki güvenliğin erkeklerin fiziğine göre tasarlandığı, bu nedenle kadınların kazalarda yaralanma riskinin daha fazla olduğu belirlendi.Güvenlik sistemleri, erkeklere göre tasarlandığı için kadınların kazada yaralanma riski daha yüksek...ABD'deki trafik kazalarına ilişkin yaklaşık 10 yıllık verileri inceleyen araştırmacılar, kazalarda emniyet kemeri takan kadınların yaralanma riskinin erkeklerden yüzde 47 fazla olduğu sonucuna vardı.Daha önce yapılan araştırmalar kadınların daha fazla yaralanmasının sürüş farklılıklarından kaynaklandığını gösterse de "Journal of Public Health" dergisinde yayımlanan bu araştırma, bu durumun araçtaki güvenlik donanımının tasarımından kaynaklandığını gösterdi.Koltuk başlarının kadınların fiziksel özellikleri gözardı edilerek tasarlandığını belirten araştırmacılar, daha kısa olmaları nedeniyle kadınların bacaklarından yaralanma ihtimalinin de daha fazla olduğunu vurguladı.http://www.haber7.com/haber/20111021/Araclarda-cinsel-ayrimcilik-var-iddiasi.php
saskinlikla okudum yorumunuzu Emrah bey, hatta emin olamayip iki kere okudum. Alinti yaptiginiz yorumumla sizin yazdiklariniz arasinda bir baglanti kuramadim. Yanlis anladiniz sanirim, bahsetmek istedigim seyi kacirdiniz. Diger bir saskinligim da, cevabinizda kullandiginiz cumleleri biraraya getirmekte zorlandigimdan.. Tam olarak neyi savundugunuzu anlamadim ve savundugunuz seyi aciklarken verdiginiz orneklerle baglantilarini kuramadim.
neden hazımsızlık olarak algılanıyor ki bu tartışma durumları.. her türlü konunun tartışmaya açıldığı günümüzde buda gayet doğal tartışılabilir.
neden hazımsızlık olarak algılanıyor ki bu tartışma durumları.. her türlü konunun tartışmaya açıldığı günümüzde buda gayet doğal tartışılabilir.. evet ben kadınların büyük kazalara sebebiyet vermediğini düşünüyorum.. ama şu var ki kadın ve erkeğin hakları eşittir fiziki özellikleri değil.. en basit örnek gelişimde erkek çocuk kızdan 2 yıl sonra girer ergenliğe.. bu farklılıkların tartışılması sizde aşağılanma duygusu oluşturmasın.. herkes her an kaza yapabilir.. Allah ölüm ve yaralanma gibi durumlarla sonuçlananlardan uzak etsin
akşam akşam güldürdünüz beni..... Emrah bey konuları karıştırmış sanırım.......
Herkes önce birey olsun, cici olsun, nedir bu rekabet, hayat birlikte güzel. En azından bazen. ''De Segur : Erkekler, kadınlara istediklerini söylerler; kadınlar, erkeklere istediklerini yaparlar Kadınlar, onları sevenin değil, onlara hükmedenin peşinde koşarlar. Madame de Stael :Erkek olmadığıma memnunum, yoksa bir kadınla evlenmek zorunda kalacaktım. Madonna : kadınlar sıradan erkeklerden hoşlanır ve erkekler de sıradan olmak için ellerinden geleni yaparlar. Polonya Atasözü : kadın evlenmeden önce, erkek evlendikten sonra ağlar. Shakespeare : kadın çok defa hoşlandığı şeye dudak büker Strindberg: Bir kadın, anne olana kadar çocuktur. (bunu tuttum ) Wochenend : Bir gamzeye aşık olan nice erkekler, bütün kadınla evlenmek hatasına kurban olmuşlardır. (vışşş, bu da süper ) De Maistre :Kadınların en büyük suçları erkeklere benzemek istemeleridir. ZSA ZSA GABOR : Erkek evlenene kadar eksik bir erkektir. Ve evlendiğinde artık bitmiştir. Grafiti : Tanrı kadınları espri yeteneğinden yoksun yaratmıştır, erkeklere gülmesinler diye. Sigmund Freud : Hiç yanıtlayamadığım en büyük soru şu olagelmiştir: "Bir kadın ne ister?" Anonim : Karıma bazı sözler etmişimdir, o da bana bazı paragraflarla cevap vermiştir. '' Tabi bunlar sadece eğlenmek için, birbirimizi, sadece kadınlar ve erkekler olarak değil, en başta bireyler olarak anlamaya çalışmamız, kendimizi anlatmaya çalışmamız gerekir.
Onu bırakın da, şu otoyol gişelerinde kart basma yerlerini hangi akıllı yapıyor anlamıyorum. Köprülerde sırf onun tasarımı bile trafik oluşturuyor.Olayın daha da ilerisi; araçlar sanki daha çok sağlaklar için üretiliyor. En azından bir çok ülkede. Yine cezvesi, bardağı, bıçağı derken evdeki bir çok malzemede solaklara karşı.
kesinlikle katılıyorum..işte bu yüzden otomatik vites almak zorunda kaldım..çünkü düz vites kullandıgımda bir gün farkında olmadan refleks işte vitesi sol elle atmaya çalıştım. =))
Ana konumuza dönecek olursak Artık piyasadaki arabaların çoğunun koltuğu kemeri ayarlanabilir halde ve kullanıcısı için sorun oluşturmuyor. Geçen gün Nissan Primera wagon kullanan bir teyze, ford transit kullanan bir bayan gördüm.