Gönderen Konu: 2011 Auris Cant ve lastik seçimi lütfen yardım !  (Okunma sayısı 10709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Auris Cant ve lastik seçimi lütfen yardım !
« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2011, 10:03:36 »
Ergun Bey,

Bende 5 kollu jantlara bayılıyorum.
alacaksam en fazla 6 kollu olur diyorum, sizin linkte örnek gösterdiğiniz aracın jantları gerçekten çok hoş... biliyorum o arkadaşın aracını daha öncede iç geçirerek resimlerine bakmıştım :D

Bu gönderdiğiniz resimleri siz mi yaptınız ? photoshop felan mı ? öyleyse benim aracın resimlerini göndersem aracın üstünde birkaç çalışma yapmazmısınız acaba ?

Aylin bey 5 veya 6 kollu bir jant takacak olursanız iyi bir seçim olur.Bu çalışma photoshop değil maalesef.Aracıma jant lastik ararken bir yabancı sitede böyle bir uygulamaya rastlamıştım ordan kaydetmiştim fotoları.O siteyi bulabilirsem link ini paylaşırım sizinle.
Siz zaten Necati bey in önerdiği gibi  17'' takacaksınız değilmi? 17'' jant doğru bir lastikle,yol tutuşunu ve performansı artırır,tabanı çok geniş olmadıktan sonra yakıtıda çok fazla etkilemez.Hakkınızda hayırlısı olsun,Allah cümlemizi kazadan beladan korusun..
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2011, 10:03:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2011, 12:15:29 »
Sadece 3 cmlik alçaltma dahi konforu çok kötüleştiriyor, tümseklerde tak tak geçmekten varsa böbrek taşınızı düşürüyorsunuz. Hele bir de jant büyütülürse artık Allah belinize kuvvet versin diyeyim çünkü belinizi kırmamanız imkansız. Bir de auris gibi sağından solundan ses gelmeye fazlasıyla meyilli bir araçta bu tarz değişiklikler yapmak bence araca harakiri yaptırmak gibi bir şey olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2011, 13:13:50 »
BuraK bey sizin aracınız nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 30, 2011, 22:17:57 »
BuraK bey sizin aracınız nedir ?

2011 model auris.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 31, 2011, 12:44:38 »
2011 model auris.

bu hiç iyi olmadı işte :)
beni yaydan soğuttunuz.

hadi jantı ve lastik ebatlarını değiştirmiyeyim sadece yay değişse de demi geçerli söyledikleriniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 31, 2011, 13:13:28 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=26616.0

bu araçları kullandık ama belimde problem yok, bildiğim kadarıyla Mesut'ta da yok :) öyle olmuyor o işler... şimdiki aracım yarisede aldıktan kısa süre sonra spor yay taktırdım. tabi ki süspansiyon sertleşiyor, daha dikkatli kullanmak gerekiyor. yaydan ziyade aracı sertleştiren ince yanak lastiktir. ancak yol tutuşta aynı derecede artar. tercih sizin belediye otobüsü tadın da bir araç mı yoksa daha sportif bir araç mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 31, 2011, 15:38:50 »
Sadece 3 cmlik alçaltma dahi konforu çok kötüleştiriyor, tümseklerde tak tak geçmekten varsa böbrek taşınızı düşürüyorsunuz. Hele bir de jant büyütülürse artık Allah belinize kuvvet versin diyeyim çünkü belinizi kırmamanız imkansız. Bir de auris gibi sağından solundan ses gelmeye fazlasıyla meyilli bir araçta bu tarz değişiklikler yapmak bence araca harakiri yaptırmak gibi bir şey olur.

saygı duyarım düşüncenize ama bunları yaptırıpda mı konusuyorsunuz yoksa tahmin mi yürütüyorsunuz merak ettim?
ben bu sitede sanırım bi çok kişinin oynamadığı kadar oynamışımdır aurisimle ve 35 lik yaydan tutunda 18" jantına kadar hatta tam rakamlarını hatırlamasamda ince yanak geniş taban lastiğine kadar değiştirdim ve yazdıklarınız kadar bi böbrek taşı filan düşürme olayı olmuyor..tabiki sertleşiyor ve konforunuz azalıyor bir önceki mesajımdada yazmıştım onu ama zaten virajlarda size güven verebilmesi için yapıyorsunuz bunu buda normal...kaldıki geçmişi belki en çok kazalarla dolu olanda benim aracımdır ve ona rağmen bir tane bile sağından solundan ses gelmiyordu...ben bu işlemleri yaptırıp aylarca kullandım bu aracı ve en ufak bir sıkıntıda yaratmadı bana sadece konfor konusunda az biraz etkiliyor ama öyle canınızı sıkacak boyutta değil hatta virazjlarda mutlu ediyor... ki benim 3 ayda yaptığım kilometreyi emin olun forumdaki bazı kullanıcılar senede yapıyordur... jant seçimi hakkındaki düşüncelerimi zaten daha önceki mesajda yazmıştım...

bu hiç iyi olmadı işte :)
beni yaydan soğuttunuz.

hadi jantı ve lastik ebatlarını değiştirmiyeyim sadece yay değişse de demi geçerli söyledikleriniz ?

ben o arkadaşın söylediklerine katılmıyorum kesinlikle kullandığım ve yaptığım için söylüyorum tercih sizin tabikide...ama yaptırın bence pişman olmazsınız...ki aile değil şahıs olarak kullanıyorsanız çokda keyif alırsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 01, 2011, 12:18:48 »
saygı duyarım düşüncenize ama bunları yaptırıpda mı konusuyorsunuz yoksa tahmin mi yürütüyorsunuz merak ettim?
ben bu sitede sanırım bi çok kişinin oynamadığı kadar oynamışımdır aurisimle ve 35 lik yaydan tutunda 18" jantına kadar hatta tam rakamlarını hatırlamasamda ince yanak geniş taban lastiğine kadar değiştirdim ve yazdıklarınız kadar bi böbrek taşı filan düşürme olayı olmuyor..tabiki sertleşiyor ve konforunuz azalıyor bir önceki mesajımdada yazmıştım onu ama zaten virajlarda size güven verebilmesi için yapıyorsunuz bunu buda normal...kaldıki geçmişi belki en çok kazalarla dolu olanda benim aracımdır ve ona rağmen bir tane bile sağından solundan ses gelmiyordu...ben bu işlemleri yaptırıp aylarca kullandım bu aracı ve en ufak bir sıkıntıda yaratmadı bana sadece konfor konusunda az biraz etkiliyor ama öyle canınızı sıkacak boyutta değil hatta virazjlarda mutlu ediyor... ki benim 3 ayda yaptığım kilometreyi emin olun forumdaki bazı kullanıcılar senede yapıyordur... jant seçimi hakkındaki düşüncelerimi zaten daha önceki mesajda yazmıştım...

ben o arkadaşın söylediklerine katılmıyorum kesinlikle kullandığım ve yaptığım için söylüyorum tercih sizin tabikide...ama yaptırın bence pişman olmazsınız...ki aile değil şahıs olarak kullanıyorsanız çokda keyif alırsınız...

Yaptrıdık da söylüyoruz. Düz yolda bile zıplamak istiyorsanız spor yay takabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37720.msg505881#msg505881

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 01, 2011, 17:05:43 »
Yaptrıdık da söylüyoruz. Düz yolda bile zıplamak istiyorsanız spor yay takabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37720.msg505881#msg505881

yani anladığım kadarıyla sen çok fazla konforuna düşkünsün çünkü 30 luk yaylarla bile bu sıkıntıyı yaşıyorsan söyleyecek birşey yok.biz focus a 70 lik corsa ya ise 70 liği bile ısıtıp koyuyoruz ama seninkisi kadar şikayet gelmedi :D ki corsanın içindekiler kumbaradaki bozuk para gibi olmalarına rağmen artısı fazla oldugundan söktürmüyor...tamam o kadarına bende karşıyım ama 30luk yaydan zarar geleceğine inanmıyorum ben...zaten senin yazının altında bile birçok kişi sıkıntısız kullandığını belirtmiş 30 luk yayları...ki bende artılarıyla eksilerini yanyana koydugumda artısı benim için çok daha fazlaydı.ama tercih Aylin Yılmaz'ın...iyi forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 02, 2011, 10:50:51 »
maddi açıdan düze çıktığım gibi taktırtacağım 3,5 lukları yahu ...
şahsen beni çok etkileyeceğini düşünmüyorum...

fikir ve görüşleriniz için çok teşşekür ediyorum...

Saygılar
AYLİN YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 02, 2011, 11:02:59 »
Taktır başkan içinde kalmasın,memnun kalmazsan çıkarır orjinalleri takarsın :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 02, 2011, 11:16:46 »
Aylin bey merhabalar,
Senin araca 17"ten büyük jant yakışmaz. Yakışmaz derken, abartı gibi durur.
Yol sesini azaltmak için, yumuşak hamurlu lastik seçimi yapmalısın. Michelin (fransız orjinalini Türkiye'de bulmak imkansız gibi), Nokian (kullandım) ve Continental yumuşak hamurludur diye bilinir Türkiyede.

Yol sesinden rahatsız oluyorsan, sana Ziebart'ın alt yalıtımını tavsiye edeceğim.
Bir çok kişi faydası yok diyor, ancak ben eski aracıma yaptırmıştım ve faydasını görmüştüm.
http://www.ziebart.com.tr/icerikg2.asp?id=647

Jant için aşağıdaki resimdeki jantı ben çok beğeniyorum, hb araca da iyi duruyor.