0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim istanbul içi her seferinde sıfırlarım 5.0 ile 5.3 arasında değişir dahada artmaz
Sabah işe gelirken bişey farkettim yol bilgisayarında, aracım otomatik vites ışıklara yaklaşırken aracı boş'a aldım. anlık yakıt tüketimi gaza basmadan ilerlerken düz yolda 1.1 ken yavaş yavaş 9'a kadar çıktı. acaba aracın hızına göre mi yaklaşık değer hesaplıyor. geçen hafta 400 km de aracım 35 lt lpg yaktı şehir içinde ama yol bilgisayarı 6.5 gösteriyordu ortalama değeri.
konu açıldıktan sonra deneme amaçlı yapmıştım. yokuş aşağı araç viteste inerken 0.0 gösteriyor. Ankara'dan kırıkkale'ye giderken elmadağ inişi yaklaşık 10 km orda hiç gaza basmadan indim. yol bilgisayarı hep sıfır gösterdi. şimdi 10 km boyunca bu araç hiç yakıt harcamadı mı?
Aynen öyle hiç yakmadı. Cut-Off diye geçer bu sistem. Araç viteste ve uygun devirde iken gaza basmazsanız yakıt tüketimi sıfır olur.
yakıt yakmayan bir araç nasıl çalışır ? bence kesin yakıyordur, rolentide dahi araç yakıt yakıyor,yakıyorki çalışıyor...yakıt yakmasa çalışması imkansız...