Gönderen Konu: BİM park sensörü  (Okunma sayısı 7141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: BİM park sensörü
« Yanıtla #20 : Ekim 09, 2011, 14:55:14 »
İslamın ne zararı var size keşke hiç gevur,dinsiz marketi,magazası olmasa da müslümanlar kazansa.

İslamın zararı olduğunu söyleyen yok. Aksine yüce dinimiz insanlığa indirilen en büyük hediyedir. Hz.Muhammed (S.A.V) 'de Hakk dinin en son peygamberidir. Burada Kemal abinin dikkat çekmek istediği, riyakarlık denen durum söz konusu. Sen islamiyeti kullanarak diğerlerini ötekileştirir, bir şehrin tüm halkına, yaşam tarzından dolayı gavur damgası vurmaya kalkarsan (ki bu kimsenin haddine bile düşmez zira bu kendini Allah'ın yerine koymaktır), eleştrilirsin. Bu düşünce yapısıyla açtğın markette , bankada, gazetede, okulda ,dersanede , çıkarttığın dergide eleştirilir. Riyakarlığın devreye girdiği nokta, biz müslümanız burdan alışveriş yap ,bizde bu paraları helal işlerde kullanıyoruz zaten bak içki, sigara bile  satmıyoruz diyerek, genç beyinlerin kafasını yıkamak suretiyle kazanılan paraların, bi takım ideolojilere aktarılmasıdır. Bu mantık şuna döner ailesinin geçimi için hayatında hiç içki sigara kullanmamış olmasına rağmen ,tekel bayii işleten adam ,rakı yada sigara fabrikasında çalışan adam da günahkardır. Bazı çevrelerin kışkırtmasıyla 2 gün sonra hiç suçun yokken ,bu yüzden linç bile edilebilirsin (Kubilay gibi) . Gidilen nokta budur dikkat çekilmek istenen nokta budur.......Ayrıca son olarak ,şu anda ülkemizde Allah ile kulu arasına girilmeden, herkes dinini özgürce yaşayabiliyorsa, bu PANSİLVANİA 'daki çiftlikten verilen fetvalar ile değil, Gavur denilen İzmir'de Hasan Tahsin'in  attığı o ilk kurşun sayesinde olmuştur.....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 09, 2011, 14:55:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 09, 2011, 15:00:09 »
Öyle bi niyetim var zaten.Arabam uzun süreler benle olucak Allah sağlık verirse (Piyango filan vurursa başka) o yüzden taktırmışken harbi güzel bi model taktırayım diyorum.Şimdi kablosuzlar çıktı ama daha yayılmadı, onlar bi yerleşse tam manasıyla piyasaya onları da düşüne bilirim aslında.
   Ben yeni arabaya Philips'in ön/arka park sensöründen ve Philisp gündüz led lambasından taktıracagım.Mercedes sensör takımına(far-park) 2700+Kdv fiyat istiyor ve hiç gerek yok o kadar pahalısına.Çünkü sensör lambaları içeride oldugu gibi aynalarda da var.Ayna kırıldımı gitti 1.000-1.500 TL... Hem Phlips marka ve güvencesi var.Gerek yok diğerlerine :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 09, 2011, 16:50:33 »
   Ben yeni arabaya Philips'in ön/arka park sensöründen ve Philisp gündüz led lambasından taktıracagım.Mercedes sensör takımına(far-park) 2700+Kdv fiyat istiyor ve hiç gerek yok o kadar pahalısına.Çünkü sensör lambaları içeride oldugu gibi aynalarda da var.Ayna kırıldımı gitti 1.000-1.500 TL... Hem Phlips marka ve güvencesi var.Gerek yok diğerlerine :)

Abi taktırır taktırmaz ö.m istiyorum senden.Yorumuna göre bende gidip taktırayım.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 09, 2011, 17:18:16 »
  Ö.m ne Coşkun jeton düşmedi? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 09, 2011, 17:30:18 »
  Ö.m ne Coşkun jeton düşmedi? :D

Özel mesaj abi yav :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 09, 2011, 17:42:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 09, 2011, 17:49:42 »

İslamın zararı olduğunu söyleyen yok. Aksine yüce dinimiz insanlığa indirilen en büyük hediyedir. Hz.Muhammed (S.A.V) 'de Hakk dinin en son peygamberidir. Burada Kemal abinin dikkat çekmek istediği, riyakarlık denen durum söz konusu. Sen islamiyeti kullanarak diğerlerini ötekileştirir, bir şehrin tüm halkına, yaşam tarzından dolayı gavur damgası vurmaya kalkarsan (ki bu kimsenin haddine bile düşmez zira bu kendini Allah'ın yerine koymaktır), eleştrilirsin. Bu düşünce yapısıyla açtğın markette , bankada, gazetede, okulda ,dersanede , çıkarttığın dergide eleştirilir. Riyakarlığın devreye girdiği nokta, biz müslümanız burdan alışveriş yap ,bizde bu paraları helal işlerde kullanıyoruz zaten bak içki, sigara bile  satmıyoruz diyerek, genç beyinlerin kafasını yıkamak suretiyle kazanılan paraların, bi takım ideolojilere aktarılmasıdır. Bu mantık şuna döner ailesinin geçimi için hayatında hiç içki sigara kullanmamış olmasına rağmen ,tekel bayii işleten adam ,rakı yada sigara fabrikasında çalışan adam da günahkardır. Bazı çevrelerin kışkırtmasıyla 2 gün sonra hiç suçun yokken ,bu yüzden linç bile edilebilirsin (Kubilay gibi) . Gidilen nokta budur dikkat çekilmek istenen nokta budur.......Ayrıca son olarak ,şu anda ülkemizde Allah ile kulu arasına girilmeden, herkes dinini özgürce yaşayabiliyorsa, bu PANSİLVANİA 'daki çiftlikten verilen fetvalar ile değil, Gavur denilen İzmir'de Hasan Tahsin'in  attığı o ilk kurşun sayesinde olmuştur.....
ancak bu kadar güzel açıklanabilirdi...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #27 : Ekim 09, 2011, 18:25:32 »
evet haklısınız alkol satmayıp kandırıyolar genç beyinler yıkanıyo o paralarla,çoğu ürünü yurtiçinde üretiliyo,almayalım bimden,gidelim carrefourdan,şoktan realden vs den alalım..Hatta alkol satmadığı için mahalledeki bakkallardan da almayalım.Metrodan,Diasadan alalım.,onlar alkol satıyo çünkü,kandırmıyorlar milleti.Yıkanmıyo genç beyinler,İsraile,Fransıza,İngilize gitsin paralar,ordan kurşun olup dönsün...
Ne cemaattenim,ne de bütün herşeyimi bimden alırım,alkol de kullanırım ama önyargı olmasın,içinde İslam geçiyo diye ya da içki içmiyo,satmıyo diye körü körüne karalamayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 09, 2011, 18:38:30 »
arkadaşlar konu burdan bence çok farklı yerlere gidecek kendim yazmak istemedim Bim in kurucusu hakkında bilgileri ama ama değişik kaynaklardan araştırırsanız belki birşeyler anlarsınız cüyed zapsu dur bimin ilk sahibi şu an a 101 in de onun olduğunu biliyorum emin olmamakla birlikte pek bilgimde yok bu konuda işin açıkçası uzun zaman önce bıraktım bu tarz konularla ilgilenmeyi ama aklımda kalan isim cüyed zapsu her neyse bence bu konu burda kapanmalı yoksa siyasete girecez ve forum kurallarına aykırı saygılar... :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 09, 2011, 19:31:43 »
Arkadaş senin ülkenin herşeyini (Telekom, Tekel, Limanlar, Şeker Fabrikaları V.s) babalar gibi İsraile,Fransıza,İngilize satan bu zihniyet, yine sana bunu BİM gibi oluşumlarıyla amanda aman çok bişey yapmış gibi gazlıyo, sende burda bana bunlar çok doğruymuş gibi anlatıyosun. Malesef ki burada yapılan şey Riyakarlıktır  diyoruz  sen ''İçinde İslam geçiyo diye ya da içki içmiyo,satmıyo diye körü körüne karalamayın.'' diye yazabiliyosun. Bence sen körü körüne bazı şeylere inanıyorsun ama bunu sende kendine itiraf edemiyosun... Ben yeri geldiğinde Bim dende alışveriş yapan biriyim, yukarıda konu başında zaten yazmıştım, ama sırf dediğin sebeplerden dolayı adı geçen DİA METRO ŞOK REAL gibi yerlerden alışveriş yapmayanlar asıl bahsettiğin cemaat vatandaşlarıdır. 20 yıl önce böyle bir sorunu olmayan ülkemizde şu anda bunları konuşuyor olmaktan nefret ediyorum ama bizi bu hallere düşüren zihniyet utansın.....Ve o zihniyeti bu noktalara getirenler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 09, 2011, 19:34:49 »
arkadaşlar, bence şu an BİM'in siyasi yönünü tartışmamızın ne yeridir ne de zamanıdır...
Bim marketlerde satılan park sensörleri ile ilgili bir başlıktayız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #31 : Ekim 09, 2011, 20:17:50 »
Sen hala anlamamışsın benim neden bahsettiğimi,bir iki cümlemi kafana göre yorumlayıp cevap yazıyorsun.Ne bimi savunuyorum ne de o zihniyetleri.Benim bahsettiğim şey"  B İ M in açılımı Birleşik İslam Marketleri  , Yani uzak durulmalı"  aradaki "yani" kelimesi, marketin açılımında islam var yani uzak durun..Ben bunu anladım ,belki öyle demek istememiş de olabilir.Ben bu mesajı yazandan cevap beklerken  sen sana inandırılan herkes İzmiri gavur biliyor şeklinde olduğundan olayı getirip gavur İzmir'e bağladın.Ve sen de bimden alışveriş yaparak karşı çıktığın bu zihniyeti besliyosun.Acaba kim körü körüne inandırılmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 09, 2011, 20:31:29 »
Adam bu riyakarlardan uzak durmalı diyor sen '' YANİ '' lafına takılıyosun asıl sen okuduğunu anlamıyosun arkadaşım....Açıklamasını yazıyorum halen İslamiyetin kötülendiğini falan sanıyosun....Neyse bu konuda bu kadar muhabbet yeter, zaten benden cevap beklemiyomuşun ben üzerime alınmış olayım bari....sana hayırlı akşamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 09, 2011, 21:48:26 »
B İ M in açılımı Birleşik İslam Marketleri

Yani uzak durulmalı, bu riyakarlardan hiç bir şey alınmamalı

BİM in açılımı ''Birleşik mağzalar'' dır.İllaki bir yere bağlamak istiyorsanız siz bağlayın ama bu bizi bağlamıyor.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 09, 2011, 22:14:09 »
ucuz, insanların birçoğunun alabileceği yerine göre kaliteli mal satılıyor. ne alakası var BİRLEŞİK İSLAM MAĞAZASI onlardan bir şey alınmaz.niye toyotaya hondaya biniyoruz,böyle marka mağaza eşya menşei takıntısı olan arkadaşlar.kaliteli ve bütçesini uygun olduğu için.ister bim satsın ister migros veya bir başkası cebime aklıma hangisi yatarsa onu alırım. ordan almayın oranın sahipleri şöyle diyenlere çok kızıyorum.sanki her aldıklarının kim yaptı kim satıyo nerde üretiliyor diye kontrol ediyorlar. bırakın bu tarz slogan lafları günlük hayatınızda nasılsanız forumdada öyle olun
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2011, 10:50:51 »

Yüzde yüz katılıyorum, ayrıca alışveriş yaptığımız yerlerin dinine göre değilde "Türk" olup olmadığına veya kendini Türk olarak görüp görmediği şeklinde
kıyaslamayla alışveriş yapılması kanaatindeyim. Bu benim şahsi fikrim, elimden geldiğince bu şekilde davranıyorum.