0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ama dizelerde hiç bir zaman benzinlinin verdiği performansı ve keyfi veremiyor
Bunu zar zor aldık Satıp d4d yi nasıl alacaz...
d4d gibi performans vermese de ş.içi ortalama 16-17 kuruş arası yakıyor aracım maşallah lpg de tabii ayrıca performansından da memnunum 2-3 sene sonra inşallah 4d4
Honda' yıda sakin ve dikkatli kullansan şehir içi 7lt - 8 lt yakar. Auris 1.6 132 beygir olan motor şehir içinde 7 lt benzin yakıyor.
Ya şehir içi tam düzgün bir sonuç almak zor, bir kıyaslama ölçütü olarak bakmakta yanlış olur, Şehirden şehire ve aracı kullandığınız saatlerde trafikte oluşan kalabalığa göre o değerler değişir.Mesela ben arabayla işe gidip geldiğim dönemde sabah saat 07:45de evden çıkıyordum, akşam saat 6da da işten çıkıyordum. Yani Ankara Trafiğinin ilerlemediği saatlerde kullanıyordum arabayı. Dolayısıyla 100kmde 20-25litre gibi bir yakıt giderim olduğunu hatırlıyorum.. Yani şimdi benim gibi Ankaranın şehir içi trafiğinde araba kullanan biri ile, Kütahyanın şehir içi trafiğinde araba kullanan birinin yakıtı aynı olurmu?Ona kalırsa ben Mersinde iken şehir içinde 5.3 litre civarlarına düştüğümü bile hatırlıyorum. Ama çarşıyla ev arasında kullandığım yolda trafik ışığı dahi yoktu tabi.
O iş birazda arabayı kullanan kişiye göre değişir. Bahsettiğim istatistiklerin içinde 5 km' yi 1 saatte gitmek gibi trafikte mevcuttur. Sanırım Ankara trafiği İstanbul trafiği kadarda sıkışık olamaz. Mersin şehir içine şehir içi demekte çok doğru olmaz. Işıklarda durmak haricinde.
Şehir dışıda değişebiliyor. Genelde herkes şehir dışında bastığı için şehir içi gibi yakmış oluyoruz çoğu zaman
İşte orada kullanım farkı devreye giriyor.
Ne kadar gaz pedalına az basarsan o kadar az yakar. Yüksek vites, 2000 -2500 devir aralığı ile maksimum ekonomi Tabi uzun yolda sabır gerektirir.
ben ona katılmıyorum. bence yerine göre gaza çok basmak az basmaktan daha az yaktırıyor. örnek olarak yokuş yukarı az yaksın diye az basıyorsun ve araba hep aynı viesle devam ediyor. ama daha fazla basıp bir üst vitese geçiyorsun ve az devirle daha çok yol katediyorsun. herhangi bir örnek bu. önemli olan gaza basarken aracı hissedebilmek bence. aracını tanıyan biri gaza çok basarken bile üstüruplu basar
Kullanımı biraz yumuşattım.30 tl ye 150 km yol yaptım.
Hocamiz hangi şehirde ve nasıl bir kullanım şekli ile kullanıyosunuz biraz açıklarmısınız..?
Diyarbakır merkez hocam.2000 - 2700 devir aralığında kullanıyorum.