0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2004 model skoda octavia collection plus ile kocaeliden yola çıkıp iskenderun çıkışına kadar tek depo ile gitmiştir. Depo 55 litre benzin menzil 1120 km.kullanım normal seyir ve ortalama kız 90-110 .Yani bu degerler çok şaşırtıcı değil.Bu arada bugünkü habertürk haberine göre yeni fordlar lazca bile konuşacakmış ))))) Araç sesli komut ile hareken edecek.Klimayı aç, müzik çak filan.....
ya bu dizel çekememezliği nedir anlamıyorum bu forumu ben bendeki araçta dizel 47lt deposu var sabit 110km sürat ile 1 depo ile 1300km yapıyorum, hatta 90km ile gidersem bu değer 1100km ye düşüyor,, yani hızı 100 da iken daha az yakıyor bunun sebebide turbonun 110km de iken daha efektif çalışması ve motoru rahatlatmasıdır, benim aracımın deposuda 70lt olsa benim aracımda 2100km yi çok rahat yapar. bırakın artık dizel benzili konusunda sidik yarıştırmayı, dizel araçlar hel halukarda daha ekonomik bukadar basit 2+2=4 her 20.000km de bakıma giriyor araç ve bakımı 240 TL , benzinli bir araç ile 20.000km de iki defa bakıma girmek gerek ve 250TL den 500 TL yapar.ayrıca mazot benzine yetişecek deniyor yetişsin oda sorun değil çünkü dizeller 100km/s ortalamasında yine benzinliden az yakıyor1.6 benzinli bir araç Ş. dışı 6lt yakar iken . dizel 1.6 araç 4lt yakıyor
Mesut Bey ben de mi Corolla dizelle 110 km ortalama ile mi gitsem.90 ile gidiyorum.Anladığım kadarıyla 110 km daha az yaktırıyor.Dizel araçlara karşı forumda maalesef ön yargı var.Bir çok kişi yeni nesil dizelleri hiç kullanmadan hep dizel aleyhindeler.Sesli,gitmaz falan.Defalarca söyledik.90 bg 190 tork Corolla bile uçak gibi anlatamıyoruz.Bıktık valla.
Teşekkürler Mesut Bey.
Teşekkürler Mesut.Devlet memuru olunca resmi oluyoruz herhalde.