0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim de 10000 bakımı yaklaşıyor ve hala kararsızım 5-30 mu koydursam 10-40 mı diye? forumda çok yazı olkudum bu konuda ama hala karar vermiş değilim.sizce ne yapmalıyım?
Bu konu tam bir muamma. Servis 10w40 koyuyor bildiğim kadarı ile. Bende yarisime 10w40 koyduracam. Bu işler biraz psikolojiktir. Nası rahat edecekseniz onu tercih edin derim.
Ben 10000 bakımına götürdüğümde bana liste fiyatı 300 TL dediler ancak 246 TL ödedim. Gayette standart bir bakımdı ekstradan hiç bir şey yapılmamış. Biraz çok gibi geldi ama araştırdığımda hepsinin böyle olduğunu fark ettim. Zaten motor yağından geçiriyorlar aşağı yukarı 100 TL o tutuyor.Bu arada hocam konuyla biraz alakasız kaçacak ama LPG'den memnun musun?
Önce servise sor dışardan yağ getirilmesine müsade ediyorlarmı? Sonra bütçene uygunsa eğer mobil1 5w30-5w40 yada 0w40 aracın dizel 10w40 ı pek tavsiye etmem kardeşim..Saygılar
şu 10 40 yağ olayını japonyaya şikayet eden olmadı mı yav.bir sürü şeyi şikayet edenler oluyor bunu da ediversin biri gari.kullanım kılavuzları 0w 30 diyor adamlar halen 10 40 a devam
Kitapçığa baktığımda 1ZR-FAE kodlu 1.6 Valvematic benzinli motor için 0W-20, 5W-20, 5W-30, ve 10W-30 önerilmiş.Mobil sitesinde şöyle bir skala var ve ona göre bende bu yağdan aldım. Sanmıyorum ama valvematic için sorun çıkarma durumu varmıdır ki?Uygulama Tavsiye Kapasite (litre)Motor (P) (1ZR-FAE 1598cc) EN İYİ Mobil 1 New Life 0W-40 (b) 4.2 Castrol' un sitesindeki tavsiye ise şu şekilde.Motor (P) (1ZR-FAE 1598cc) 1.tercih Edge 0W-30 (b) 4.22.tercih Magnatec 5W-30 A1
kitapçığa dikkatli bakarsan orda bir scala var. bulunduğun iklim sıcaklığına göre seçmen gereken viskoteks değeri olduğunu görürsün. Eskişehir'li bi yaris için bence 10w40 tam değerini bulmuş diye düşünüyorum.
0(sıfır) altı sıcaklıklarda arabanızı nasıl kullanıyorsunuz merak ettim doğrusu. Buzlanma olmuyormu dolayısıyla da tehlikeli ?
Arkadaşlar, yağ fiyatları hakkında yazdıklarınız beni şaşırttı. ben de dün 10.000km bakım yaptırdım. 5W30 yağ kullandılar, 4.5 litre yağ ücreti 132TL ve toplam bakım için 268TL ödedim. Yetkili servisler dışarıdan yağı alıp getirmenize izin verirler mi? garanti konusunda böyle uygulamalar sakınca yaratır mı? teşekkürler.