Gönderen Konu: 1 Depo Benzinle 1531 km.! - İlk Okuduğumda İnanamadım .. Hemde Benzinli ...  (Okunma sayısı 7111 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
o hızla gitsem benim arabada 4.7 civarı yakar
+1 Uzun yolda 90 la giderseniz tırlar sizi geçer amacım sürat değil yanlış anlamayın ama 70-80 ile kimse antalyaya gitmemiştir şuana kadar yani illaki 100-120 yapmıştır o araçda sabitleyicisi 90 da sabittir bizim corolla dizelleride bi denemek lazım
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
  :) Tamam, bizimki dizel ise neden kafamıza kakıyorsun Sefa. :)
 Diğer yandan testte Edirne'den Hatay'a kadar inilmiş, bir de çıksın da görelim. ;):):):)

aynen abi yokuşta aşırı önemli bir faktör, ağrı dağına çıkarken bir test yapsalar onu yayınlasalar olmaz mı :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
o hızla gitsem benim arabada 4.7 civarı yakar

Kemal abi bence sen yürüsen o kadar yakar anca  :argh:
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ya  peugeot bu inanamadım...
HDİ motorları dahada az yakıyor... İnanamıyorum... Biraz da işçiliğe önem verseler ; araçlar 5-6 senede kendini bırakmasa ...

Peugeot ' lar 508 lerde biraz işçilik var ....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
sonuçta test amaçlı yapılan bir deneme bu büyük konuşmayım ama 1.6 avensisle70 75 km hızla uygun devir ve vitesle 5.2 5.5 arası bir değer yakalarım ve bu testi yapan insanların profesyonelliği düşünüldüğünde gayet normal değerler
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
inanılmaz bir şey değil 72 litre depodan bahsediliyor bugün e sınıfı araçların deposu 72 litredir mesela bmw 5 kasa falan d sınıfı araçların depoları ortalama 55-60 litre arasıdır.. ekonomik bir sürüşle 12-17 litre fazla ne kadar gidilir varın siz hesap edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Deposu 80 lt olan bir sürü D sınıfı araç mevcut, benim araçta C sınıfı ve yakıt deposu 60 lt.
 Sonuç itibari ile, öyle ya da böyle iyi bir değer yakalanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
Deposu 80 lt olan bir sürü D sınıfı araç mevcut, benim araçta C sınıfı ve yakıt deposu 60 lt.
 Sonuç itibari ile, öyle ya da böyle iyi bir değer yakalanmış.

evet doğrudur ortalama dedim zaten benim bildiğim vectra avensis superb falan kısaca ilgi alanıma giren araçların çoğu 55-60 litre aralığında şu anda bende araç aradığım için teknik özelliklerine falan bakıyorum araçların bir passatı 70 litre görmüşdüm o kadar.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
+1 Uzun yolda 90 la giderseniz tırlar sizi geçer amacım sürat değil yanlış anlamayın ama 70-80 ile kimse antalyaya gitmemiştir şuana kadar yani illaki 100-120 yapmıştır o araçda sabitleyicisi 90 da sabittir bizim corolla dizelleride bi denemek lazım
az yaksın diye basmamıştır cimriler
ben 110-120 arası 5 litre görüyorum uzun yolda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Depo büyük çok normal + 72 km b.knu çıkarmışlar afedersiniz öle testin ben.. zaten 72 km büyük bi ihtimal çoğunluğu hız sabitleyiciyle sağlanmış ve hız sabitleyicenin çoğundan fazlasında sabit o denli sabit bir hızda yakıt değer 0,0 la 2,5 arasında değişiyor :) ;)
Ayrıca 407 nin de deposu gayet büyüktü 1200 km de çok normal az bile..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bizim E12 de İstanbul-Ankara Arası 1 Depo ile Gidip Geliyor Depo Hacmi 55 Lt
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
benim corolla 17 Jant 215/40/17 lastikler ile yol direnci fazla olmasına rağmen saate  (Gebzeden - Sakaryaya) 75km ortalama ile 4.1 litre yakıyordu ,  abartılacak bir durum yok ortada bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Reklam kokan hareketler bunlar :)
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort