Gönderen Konu: Doğu-Batı Kültürü?  (Okunma sayısı 5034 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Doğu-Batı Kültürü?
« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2011, 11:07:50 »
Bende kendime ulvi bir görev addediyorum ve kültürümüzü Fin, Slav, Ukrayna derken yaymayı uygun görüyorum. :):):)
Tanıt Türkün gücünü, aman, Türkün kültürünü deniz aşırı kıtalara:))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2011, 11:07:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2011, 11:36:48 »
Bekleyin bizi karşı kıyılar :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2011, 11:44:58 »
Ben kültür elçisiyim, köklü kültürümüzü yıllardı taşıyorum dünya ülkelerine
inanmayanlar incelesin ....buyrun...

www.caucassianfolk.8m.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2011, 13:49:52 »
Ben kültür elçisiyim, köklü kültürümüzü yıllardı taşıyorum dünya ülkelerine
inanmayanlar incelesin ....buyrun...

www.caucassianfolk.8m.com

Kafkas kültürüne sizin elçilik ediyor olduğunuzu bilmek ne büyük şereftir, ne mutlu bizlere...
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 23, 2011, 13:58:11 »
Hakkı Reisin yorumunu görmeden önce benim aklıma denizler gelmişti, o yüzden katılıyorum kendisine. Ayrıca okumuşluk, sahip olunan imkanlar ve imkansızlıklar da çok önemli. Doğu'da ki iş gücü belli, sanayileşme Batı'ya göre çok çok az. Doğal olarak erkekler okumaktan ziyade geçim sağlamak için iş bulmaya değil var olan imkanları -hayvancılık,ticaret- kullanarak yaşamaya çalışıyorlar. Hatun kişilerden hiç bahsetmiyorum bile. Bunun aksine Batı'da insanların derdi okumak ve güzel fabrikalarda firmalarda iş sahibi olmak. Bunların dışında alışkanlıklar, görmüşlükler bir dolu etken var. Misal bizim forumdaki Batı'lı erkeklerin kafası başka tarafa hooooop diye kayabiliyorken..... Neyse hadi uğraşmayacağım :P  :D

Bir tabak Hengelisti olsa da yesek yahu :)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2011, 14:37:17 »
Türkiyenin hemen hemen her yerinde ikamet etmiş olarak söylemeliyim ki doğu insanının misafirperverlikleri olsun yemek kültürü olsun batıya göre çok çok güzel şuan Elazığdayım buraya izmirden geldim ilk başta şive alışkanlıkları batı insanını yadırgama (konusmasından dolayı)batıya oranla hareketliliğin çok düşük olması herkesın burda birbirine düşman yaklaşması en kötü nokta olmuştu.Ama kendini kabullendirip başa çıkmak hiçte zor olmadı kimse kimseden üstün değildir,fakat direk kendini (o grubun)bir anda onların başı gibi hissetmek çok kolay oldu.Çoğu ortamdada bunu yasadım.Kimse pek sevmez birbirini yalan gülümsemeler çok ama çok fazla amacım burayı küçümsemek kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ben Iğdırda da oturdum Hakkaride de Diyarbakırda da doğu olarak ama Elazığ gibi bir yer daha görmedim :)
Ticaret konusunda çok ilerlemeler var evet bütün kötü huylu ticaretlerin baş noktaları buralar ondan okumaya pek gerek kalmıyor :) kolay para toz-otobos hesabı ;)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 23, 2011, 16:44:43 »
Batı'lı erkekler konusundaki düşünceleriniz batıl bence. ;)
Batı neden bu yönde gelişmiş de doğu daha değişik noktalarda? İşte bunu keşfetmek lazım bence. Mesela kadın batıda çok değerli değilmiş uzun yıllar önce. Hatta sırf kızıl saçlı diye cadı olarak görülürlermiş (halbuki genlerinde var cadılık :):):) )ama doğuda, örneğin Türk toplumunda kadın çok ama çok değerli, sözü dinlenenmiş.
İş kadın-erkek ilişkisine gelirse; batıda beğendiğin birisi ile gider tanışırsın. O kişi hayır derse hayırdır. Bu gurur meselesi falan değildir. Ama doğuda uzun ön bakışmalar vs. gerekir, kadın hayır derse de bu sorun olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 23, 2011, 18:50:33 »
Hakan abi bugün okudugum bir söz vardı , unutmadan söylüyim güzel kadın ele gelmezmiş , kötü kadın yere girmezmiş burdaki (doğuda ki) misal öyle devam ediyor :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 24, 2011, 00:46:22 »
hakan dostumuz gerçekten çok güzel bir konu açtı aslında kültürel farklılıklar...
değerli dostların yorumlarını okurken sanki günümüzün sorunlarını konuştuğumuz izlenimini edindim.kültür dediğimiz yüzyıllar boyunca süre gelen değilmidir? oysaki sosyo ekonomik durum güncel sorun gibi geliyor bana.
evet coğrafi konumda hava şartları mutlaka kültüre direk etki eden unsurlardır,kemal ağabeyinde çok iyi bildiği birk onu olan halk oyunlarınada bunlar sirayet etmiştir elbette.
genel anlamda konu içerisindeki yorumları toparlamak gerekirse  kültürel farklılıklara etken sebepler
yemek
hava
coğrafi konum
dini inançlar şeklinde sıralayabliriz diye düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 24, 2011, 14:43:24 »
Ben pek havayla coğrafi konuma bağlamıyorum açıkcası..inanın batıdan daha güzel iklim ve coğrafi koşullara yer eden kısımlar buralar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 24, 2011, 14:57:26 »
Kafkas kültürüne sizin elçilik ediyor olduğunuzu bilmek ne büyük şereftir, ne mutlu bizlere...
sadece kafkas değil, web sitemi incelediysen orada elazığ, artvin, batum gibi değişik yörelerin değişik oyunlarının olduğunu göreceksin
aslına bakarsan kafkas dediğindede geniş bir kesim karşına çıkar, ben sadece azeri tarafını işliyorum :P

ayrıcana
Alıntı
Misal bizim forumdaki Batı'lı erkeklerin kafası başka tarafa hooooop diye kayabiliyorken..... Neyse hadi uğraşmayacağım
demişsin ama düşünsene doğuda kadınının ne değeri var, çok eşlilik almış yürümüş; 2-3 hatta 4 karısı olan pek çok tanıdığım var
buradakiler hiç olmazsa bakmakla yetiniyor :asikadam: