Bekleyin bizi karşı kıyılar
Ben kültür elçisiyim, köklü kültürümüzü yıllardı taşıyorum dünya ülkelerine
inanmayanlar incelesin ....buyrun...
www.caucassianfolk.8m.com
Ben kültür elçisiyim, köklü kültürümüzü yıllardı taşıyorum dünya ülkelerine
inanmayanlar incelesin ....buyrun...
www.caucassianfolk.8m.com
Kafkas kültürüne sizin elçilik ediyor olduğunuzu bilmek ne büyük şereftir, ne mutlu bizlere...
Hakkı Reisin yorumunu görmeden önce benim aklıma denizler gelmişti, o yüzden katılıyorum kendisine. Ayrıca okumuşluk, sahip olunan imkanlar ve imkansızlıklar da çok önemli. Doğu'da ki iş gücü belli, sanayileşme Batı'ya göre çok çok az. Doğal olarak erkekler okumaktan ziyade geçim sağlamak için iş bulmaya değil var olan imkanları -hayvancılık,ticaret- kullanarak yaşamaya çalışıyorlar. Hatun kişilerden hiç bahsetmiyorum bile. Bunun aksine Batı'da insanların derdi okumak ve güzel fabrikalarda firmalarda iş sahibi olmak. Bunların dışında alışkanlıklar, görmüşlükler bir dolu etken var. Misal bizim forumdaki Batı'lı erkeklerin kafası başka tarafa hooooop diye kayabiliyorken..... Neyse hadi uğraşmayacağım

Bir tabak Hengelisti olsa da yesek yahu
Türkiyenin hemen hemen her yerinde ikamet etmiş olarak söylemeliyim ki doğu insanının misafirperverlikleri olsun yemek kültürü olsun batıya göre çok çok güzel şuan Elazığdayım buraya izmirden geldim ilk başta şive alışkanlıkları batı insanını yadırgama (konusmasından dolayı)batıya oranla hareketliliğin çok düşük olması herkesın burda birbirine düşman yaklaşması en kötü nokta olmuştu.Ama kendini kabullendirip başa çıkmak hiçte zor olmadı kimse kimseden üstün değildir,fakat direk kendini (o grubun)bir anda onların başı gibi hissetmek çok kolay oldu.Çoğu ortamdada bunu yasadım.Kimse pek sevmez birbirini yalan gülümsemeler çok ama çok fazla amacım burayı küçümsemek kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ben Iğdırda da oturdum Hakkaride de Diyarbakırda da doğu olarak ama Elazığ gibi bir yer daha görmedim

Ticaret konusunda çok ilerlemeler var evet bütün kötü huylu ticaretlerin baş noktaları buralar ondan okumaya pek gerek kalmıyor

kolay para toz-otobos hesabı
Batı'lı erkekler konusundaki düşünceleriniz batıl bence.

Batı neden bu yönde gelişmiş de doğu daha değişik noktalarda? İşte bunu keşfetmek lazım bence. Mesela kadın batıda çok değerli değilmiş uzun yıllar önce. Hatta sırf kızıl saçlı diye cadı olarak görülürlermiş (halbuki genlerinde var cadılık

)ama doğuda, örneğin Türk toplumunda kadın çok ama çok değerli, sözü dinlenenmiş.
İş kadın-erkek ilişkisine gelirse; batıda beğendiğin birisi ile gider tanışırsın. O kişi hayır derse hayırdır. Bu gurur meselesi falan değildir. Ama doğuda uzun ön bakışmalar vs. gerekir, kadın hayır derse de bu sorun olur.
Hakan abi bugün okudugum bir söz vardı , unutmadan söylüyim güzel kadın ele gelmezmiş , kötü kadın yere girmezmiş burdaki (doğuda ki) misal öyle devam ediyor
hakan dostumuz gerçekten çok güzel bir konu açtı aslında kültürel farklılıklar...
değerli dostların yorumlarını okurken sanki günümüzün sorunlarını konuştuğumuz izlenimini edindim.kültür dediğimiz yüzyıllar boyunca süre gelen değilmidir? oysaki sosyo ekonomik durum güncel sorun gibi geliyor bana.
evet coğrafi konumda hava şartları mutlaka kültüre direk etki eden unsurlardır,kemal ağabeyinde çok iyi bildiği birk onu olan halk oyunlarınada bunlar sirayet etmiştir elbette.
genel anlamda konu içerisindeki yorumları toparlamak gerekirse kültürel farklılıklara etken sebepler
yemek
hava
coğrafi konum
dini inançlar şeklinde sıralayabliriz diye düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur?
Ben pek havayla coğrafi konuma bağlamıyorum açıkcası..inanın batıdan daha güzel iklim ve coğrafi koşullara yer eden kısımlar buralar...
Kafkas kültürüne sizin elçilik ediyor olduğunuzu bilmek ne büyük şereftir, ne mutlu bizlere...
sadece kafkas değil, web sitemi incelediysen orada elazığ, artvin, batum gibi değişik yörelerin değişik oyunlarının olduğunu göreceksin
aslına bakarsan kafkas dediğindede geniş bir kesim karşına çıkar, ben sadece azeri tarafını işliyorum

ayrıcana
Misal bizim forumdaki Batı'lı erkeklerin kafası başka tarafa hooooop diye kayabiliyorken..... Neyse hadi uğraşmayacağım
demişsin ama düşünsene doğuda kadınının ne değeri var, çok eşlilik almış yürümüş; 2-3 hatta 4 karısı olan pek çok tanıdığım var
buradakiler hiç olmazsa bakmakla yetiniyor