0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeni jantlarıma kavuştum sonunda yorumlarınızı esirgemeyin lütfen önleri düşürmek istiyorum ama coil over set bulamadım bulduklarım çok uçuk fiyatlar istiyor. önerileriniz nelerdir sizce ne yapmalıyım..?
Öncelikle Allah kaza bela vermesin inşallahh, Şahsi fikirlerimi belirteyim jantlara kadar güzel gitmiş herşey... Ön lip farklı olmuş açıkcası iyi mi kötü mü karar veremedim amagördüklerim arasında en iyilerden Farlara laf yok gerekli ön düzeltmelerle angel farlardan daha hoş görüntü verir....Ancak japona alman jant böyle direk takınca pek hoş olmuyor tabi biraz uğraşırsan aynı jantlarlamükemmel görüntüler alırsın şekil 1A da görüldüğü üzere;[/url]
fikirleriniz için teşekkür ederim evet jantlar alman olduğu için abes kaçıyor ama ben pek almanına japonuna takılmıyorum uyumlu olsun gözüme hoş gelsin yeter bu jantları çok seviyorum gerçi ben alana kadar ayağa düştü bu gidişle fazla durmayacak bende şuan tek sorunum aracı basmak ama geri dönüşü olmayan şeylerle bozmak istemiyorum. resimdeki araç nasıl sürtmüyor anlamıyorum benimki şuan boşken bile arkalar esnemede sürtüyor. çamurluk içlerini içe büktürcem kurtarmazsa mecburen kamber verdircem..daha yapacak çok işi var aracın zamanla yavaştan devam ediyorum bu süreçte de sizlerle paylaşıp tecrübelerinizden tavsiyelerinizden faydalanmak istiyorum.
Türkiyede Coilover set bulmanız mümkün değil, şu anda sadece 3-5 kişide var bildiğim kadarıyla, fiyatlarıda 1500 liranın üstünde.. Eğer bulduysanız, o coilover değilde coilspring olabilir. Coilspringlerin fiyatı ise yurt dışında 30-40euro falan zaten. Ben corollanın ön amortisör tablalarını aşağı indirttim, baya güzel oldu, sadece amortisörler biraz daha aşağıda çalıştığı için birazcık sertleşti gibi, bununda spor yayların orjinal amortisöre takıldığında yaptığı yaylanmayı azaltacağına inanıyorum, matrac 4cmlik yaylarımda hazırda bekliyor zaten, jant aldığım zaman çamurlukları traşlayıp onlarıda takacağım. Ama bence orjinal japon amortisörler duruyorsa onlarda oynama yapmayın. Bakın bu benim sadece tablalarla oynadığım hali(daha yaylar takılmadı)Bu arada sizin aracın resimlerine baktımda, sanırım sizin araçlarda bayaa pozitif ofset var. Eğer performans sizin için ikinci planda ise bir kamber kit çok şık duracaktır.
Kardeş jantlar yanlış anlamada hiç olmamış .Arabayı göstermek yerine farklı bir yapıya büründürmüş sökdüklerin kat va kat daha iyi duruyordu
İşte benim bahsettiğim noktada tam orası yoksa bende alman-japon ayırmıyorum ama bu jantları bu görüntüde kullanmak için bir miktar hatta bayaa bi işlem gerekli dostum ki sende o değişikliklere karşıymışsın, başka çözümler üretmemiz gerekicek yada böyle yüksek kalıcaz Bu arada Erdem kardeşimizinde zevkine Ankarayıen güzel şekilde temsil eder herzaman ancak benim anlayışıma ters orjinale hiç bir zaman dokunma sadece çıkar ve depoya koy orjinali
alt tablaları aşağı aldınız anladığım kadarıyla ama jant takınca iç tarafı yaylara değmesin bu işlemin geri dönüşü varmı benim amortisörler hala orjinalleri o yüzden zayıflamışlar artık onlarıda değiştiricem aracın altına yatıp bi ölçeyim bu işlem kurtaracak gibiyse yaptırırım güzel olmuş teşekkürler.
güzel araç kazasız belasız kullan. bence de jantlar fena durmuyor yalnız çamurluğa işlem yapmak kurtarmayacak gibi geldi bana. tamponda ki lip i aynı renge boyatmayı düşünmüyor musun? birde işin açıkçası sadece önde olup da yan ve arkalar da lip olmadığı zaman benim pek hoşuma gitmiyor, çünkü yandan bakınca önü farklı arkası farklı görünüyor.
Evet alt tablaları 3cm aşağı aldırttım. Jant takınca sürtme ihtimali yok, çünkü zaten amortisöre en yakın ET oranındaki jant arabanın orjinal jantları. Bundan sonra hangi jantları takarsam takayım orjinallerinden hem daha küçük hem daha dışarıda olacaktır. Mesela orjinal ebatı 185/65/14, biz bunun yerine 195/45/16 jant taktığımızda aslında ince yanaklarda esneme payı daha az hesaplandığından dolayı teker çapı küçülüyor. Eski lastiğinizi bu lastiklerin yanına koyup bakarsanız aradaki boyut farkını görebilirsiniz. Amortisöre sürtme durumu zaten çok yaşanılan birşey değil ama aracı alçaldığında direksiyonun tam dönme durumunda davlumbazlara sürtebilir.Bu arada sanırım bende en sonunda jant olarak bbs rs takacağım. Yaklaşık 4 aydır döne döne 8x16 et20lik jant arıyorum, çünkü bu ölçüler tam olarak bizim kasaların çamurluk hizalarına denk geliyor ve mükemmel görüntüye sahip olabilmem için gereken jant ebatı bu. Yabancı internet forumlarına biraz göz geçirdimde, özellikle Almanyada bu ebattan istemediğiniz kadar model çıkıyor. Ama türkiyede sadece bu sizinde satın aldığınız bbsler var bu ebata uygun olan. Bu bakımdan aslında çok iyi bir tercih yapmışsınız. Bende aynı sizin dediğiniz gibi çok ele ayağa düştü diye kaç zamandır bbs almamak için direniyordum ama sonunda mecbur kalacağım gibi görünüyor. Önyargılarımızı bir kenara koyup şahsi fikrimi söylemem gerekirse aslında eskiden beri bu jantları model olarak da çok beğeniyorum ama insanların yorumları tedirgin ediyor.
remzi kardeş arabayı boyatırsan metalik baz kat boyayı de bear marka yaptır üzerine vernik mutlaka glasurit hs olsun ama muhakkak bundan olsun 10 sene solmaz taş gibi binersin
Remzi kardeş göndermek konusunda ciddiysen alabilirim .Kapaktan çok daha iyi görünecegine eminim .
bbsler içeriye de ofset verdiği için sürtebilir diye düşündüm ama yükseklik çapından kurtarıyorsa sorun olmaz o zaman. anladığım kadarıyla helezonun çalışma aralığı aynı kalıyor ama amortisör kapalı çalışıyor bu işlemde çukurlarda vuruntu yapma ihtimalide var onuda hallederim eski aracımda helezon arasına kauçuk yayın şeklini alan takoz koymuştum sertleştimek için. dediğim gibi amortisörler 18 yıllık olduğundan zayıflamış iyice. peki bu tablayı alta alırken kesip yeniden mi kaynatıyorlar?
Erdem kardeşim ilgine teşekkür ederim çok yardımcı oldu verdiğin bilgiler sende de borbet var sanırım benim jantlarla hemen hemen aynı ölçülerde. ustamla bu tabla konusunu görüşeceğim ustam çok sağlam yapamıyacağı şey yoktur ama ayağını kırmış 15 gün jip gibi binicem malesef
merak etme bbs de yakında bu damgayı yiyecek şayinciler sağolsun bu arada benim jantlarda 15'' 16 sanıldıysa ne mutlu bana bende çok keyif alıyorum bu konulardan aman sabahlar olmasın şu basma sürtme işlemleri bi bitsin hayırlısıyla daha yapacağım çok şey var bitmek bilmiyor... app plaka, belki american park, xenon, teyp, ses sistemi 10 cm component sıkıntım falan bütün maaş efsaneye yılbaşına kadar sürer sanırım