Gönderen Konu: bakım  (Okunma sayısı 4474 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: bakım
« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2012, 10:58:50 »
Merhaba Arkadaşlar bu benim görüşüm Şu yağ bu yağ demeyin bence işinizi yetkili servis yapıyorsa ne yağ koyacaklarsa kendileri koysun motorla ilgili bir sorun yaşadığınızda onların eline bir sebeb vermeyin yok biz bu yağı kullanacaktık siz bunu koydurdunuz yoksa böle bir şey olmazdı falan filan 40 - 50 tl lik bir farktan kaçmayın derim bence

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2012, 10:58:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 06, 2012, 11:47:59 »
Merhaba Arkadaşlar bu benim görüşüm Şu yağ bu yağ demeyin bence işinizi yetkili servis yapıyorsa ne yağ koyacaklarsa kendileri koysun motorla ilgili bir sorun yaşadığınızda onların eline bir sebeb vermeyin yok biz bu yağı kullanacaktık siz bunu koydurdunuz yoksa böle bir şey olmazdı falan filan 40 - 50 tl lik bir farktan kaçmayın derim bence

Ziya bey bizim aracımıza koyduğumuz yağ servisin koyduğu yağdan daha kaliteli ve daha pahalı bir yağ. Şahsen ben parası için değil motor ömrü uzasın diye kendim alıyorum.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 06, 2012, 11:48:06 »
Ziya beye aynen katılıyorum
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 06, 2012, 11:51:13 »

ziya bey yetkili servislerin koydukları yağlar gerçekten bizim dışardan aldıklarımıza göre çok daha kalitesiz.en önemli göstergesi yarı sentetik yağ kullanmaları.birde 10w40 vizkoziteli yağ koyuyorlar.bu yağ kışın çok soğukta arabayı çalıştırdığınızda güzel bir yağlama yapamayabilir.bende geçen 30000 bakımını yaptırırken arabama castrol edge fst 5w40 yağ koydurdum.4 lt sini 66 tl ye aldım.hem kışın daha iyi yağlama yapar.hemde yazın yüksek sıcaklıklarda motoru daha iyi korur.yetkili servisler yarı sentetik yağın 4 lt sine 120 tl istiyorlar.arada 2 kat fark var.bence bakıma gidilirken özel de olsa yetkili serviste olsa yağımızı kendimiz götürmemiz hem maliyet açısından hemde kalite açısından çok iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 06, 2012, 11:54:08 »

el kitabında önerilen standartları karşılayan yağlardan kullandığınız sürece kimsenin eline sebep verilmez merak etmeyin, atla deve de değil zaten uzaya mekik göndermiyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Online Bulmaca Sitesi
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #25 : Temmuz 17, 2012, 19:08:09 »
Bu aralar 2009 1.6 corolla için 30.000 bakımı yaptıran var mı acaba?
Neler yapıldı ve fiyat ne kadar tuttu...
Teşekkürler...
:)
Sus artık yeter!
Sır perdelerini pek o kadar yırtma.
Çünkü bize, kırıkları sarıp onarmak, sırları örtmek yaraşır.