Gönderen Konu: Aurisimle Kaza Yaptım :(  (Okunma sayısı 8773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurisimle Kaza Yaptım :(
« Yanıtla #60 : Eylül 05, 2011, 11:54:55 »
  Çok geçmiş olsun, gerçekten kemer takmak çok etkili olmuş anladığım kadarı ile.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 05, 2011, 11:54:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #61 : Eylül 05, 2011, 21:47:38 »
Murat bey siz aracı ne zaman almıştınız ben sizi hiç çamlıyolda falan görmemiştim...

Araba Sürekli Göz Önundeydı Görmüşşündür Kesin Spoileri Olan 1tane beyaz auris vardı zaten ustu sıyah folyo lu...
2011 Kar Beyaz Confort Extra Toyota AuriS (:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #62 : Eylül 05, 2011, 21:48:05 »
  Çok geçmiş olsun, gerçekten kemer takmak çok etkili olmuş anladığım kadarı ile.

Evet Aynen Öyle... tesekkur ederım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 06, 2011, 02:27:11 »
Araba Sürekli Göz Önundeydı Görmüşşündür Kesin Spoileri Olan 1tane beyaz auris vardı zaten ustu sıyah folyo lu...
Yok valla usta hiç hatırlamıyorum kesin şansıma çıkmamıştır karşıma yoksa ceyhan küçük tüm arabalar bilinir şansıma görmemişimdir çünkü aracınız da göz alıcı inşallah yeni arabanızı görürüm allah bir daha kaza bela vermesin...
 Ben balkaymak dondurmanın önünde oturuyorum belki sen bnm toyotayı görmüş olabilirsin ama benim ki sade işte gönül ister üstü folyo olsun :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #64 : Eylül 06, 2011, 12:47:11 »
İnşallah Karşılaşırız Bırdahakı Arabam Honda yada Golf Olacak inşallah :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Eylül 06, 2011, 12:52:01 »
Murat bey neden toyota değil...
Tabiki karar sizin... Eniştem bundan önceki aracı golftü durmadan onu arıyor. 0 km fiesta aldı halen golf diyor. Hakkınızda hayırlısı.......
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Eylül 06, 2011, 19:02:58 »
konuyu takip ediyorum, geçmiş olsun tekrar. Ama bence arkadaşların abarttığı kadar ciddi bir kaza değil, hele ki auris gibi bir aracın içindeyseniz ve kemeriniz bağlıysa...
 Büyük ihtimalle pert'e çıkmıştır. Dikkatli , kontrollü , kazasız belasız sürüşler dilerim herkese. Tanrı Aurislerimizi ve bizleri korusun.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #67 : Eylül 06, 2011, 21:55:24 »
ciddi bir kaza değil diyorsunuzda sol ön kapıyı görmedinizmi allah korumuş
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Eylül 07, 2011, 01:26:47 »
Haydi inşallah allah gönlüne göre versin :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Eylül 07, 2011, 11:50:57 »
ciddi bir kaza değil diyorsunuzda sol ön kapıyı görmedinizmi allah korumuş

Sercan bey o aracın yaşam hücresinde zerre hasar yok, sol kapı içinden bir fotoğraf görsek anlarsınız demek istediğimi. Bu araçların tasarımı 'darbe emmeye' yönelik. Yani yaşam hücresi dışında heryerin ezilmesi sizin zarar görmemeniz içindir. Kütük gibi duruyor araç. Ciddi kaza demek yaşam bölümünün darbe almasıdır. Bu yüzden bu kadar para veriyoruz bu araçlara. Bu yüzden bu hasarda 'pert' çıkıyor araçlar. Özellikle önden darbelerde ön bölüm darbeyi absorbe etmek için hamur oluyor, yaşam kabinine bişey olmuyor ve araç perte çıkıyor. Yan darbeler de aynı şekilde kapı göçmüş gibi ama kapının iç kısmına geçmiyor darbe. Allah korusun bir kazada adamların bizden tek istediği kemeri takmak, kemerini tak düşünme diyor. Allah korusun da, Allah akıl da vermiş, ölümlü kaza oranının düşmesi Allah çok korumaya başladı diye mi? Hayır araçlar iyileşti , kemer takmayı öğrenmeye başladık.Kemeri ihmal etmeyin siz arkadaşlar, arabalar yerine gelir.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Eylül 07, 2011, 13:54:45 »
Allah beterinden korusun.
Vedata katılıyorum. sadakayı ihmal etme. kemerini hiç kimse ihmal etmesin.
yeni araç seçiminizden anladığım kadarı ile aracınızın kazada kifayetsiz kaldığını düşünüyorsunuz. Öyleyse nedenini sakınca yoksa paylaşır mısınız?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #71 : Eylül 07, 2011, 20:45:26 »
full kaskolu araç sanayiye giremez yoksa kasko dışı kalır

kasko eğer hasar yüzde 51 den az ise yetkili servise çeker orada tamamen yaptırır

eğer hasar yüzde 51 den çok ise perte çıkarır değerini size öder. ama poliçedeki değerden öder. muhtemelen o değer de sizin aldığınız değerden düşük olacaktır. en azından 3 veya 4.000 tl aşağısı muhtemelen

geçmiş olsun size bişey olmamış ya dünya malı yerine gelir yine Allah sağlık sıhhat versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Eylül 07, 2011, 22:21:30 »
Allah korumuş.Şanslısınız..Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 07, 2011, 22:31:12 »
full kaskolu araç sanayiye giremez yoksa kasko dışı kalır

kasko eğer hasar yüzde 51 den az ise yetkili servise çeker orada tamamen yaptırır

eğer hasar yüzde 51 den çok ise perte çıkarır değerini size öder. ama poliçedeki değerden öder. muhtemelen o değer de sizin aldığınız değerden düşük olacaktır. en azından 3 veya 4.000 tl aşağısı muhtemelen

geçmiş olsun size bişey olmamış ya dünya malı yerine gelir yine Allah sağlık sıhhat versin.

Biraz somut verilerle paylaşım yapsanız? Sıfır anahtar klozu, sanayide niye yapılmıyor, %51??? en son %75ti ama neyse..
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Eylül 08, 2011, 01:26:33 »
Arkadaşlar Servisin Çıkartmış Oldugu malıyet ortalama 40 binlira filan...
arabayı perte cıkarırlarsa ben yaklasık 8 ay önce sıfır aldım ve toyota altın kasko yaptırdım. sözleşmemdeki şartlarda
1 yaşına kadar olası pert durumunda aracın bire bir ödemesi yani aracı ogunkü aldıgım fiyatı değil bugunkü plaza fıyatına göre değerlendirecekler ben 38 bin e almıştım ama şimdi 42-43 bin arasında plazalarda bu donanımdaki araç...

Ayrıca neden toyota degil diyenlere...
arbayı aldıgım gunden beri benı mutlu etmedı plazadan cıkarken ön farlar bugu yaptı daha plazadan sıfır cıkarırken! yenı yıkandı farlar acıktı şudur budur dedık es geçtık....
700 Km şanzıman bilyası dagıldı 2000 Km 'de Komple Şanzıman deişti ve ben o arada gecen 2-3 aylık dönemde 98 Model şahine biniyormuşum gibi seslerle kullandım aracı.. Işıklarda Yavaşlarken durup kalkarken arabamda utandıgım gunler oldu! Kımse Yaşadımı bunları bılmıyorum ama ciddi bir fren sorunu vardı. herkese göre normal ama bize göre yetersızdı.. bır Wosvagene bindigimde kullandıgım fren benım arabamda yoktu... aynı şıkayetı şimdi Corolla alan arkadaslarımda başladı ve aynı şanzıman sorunları onlardada başladı... Kısaca Aldıgımız Gunden Beri sorunlar yaşadık ve mutlu olamadık. devam etmemdekı tek sebep Plaza'daki teknik servis elamanlarının Gercekten 10 numara ınsanlar olmasıydı... eger bırdaha toyota alacak olsam sırf o arkada görünmeyen sizlerin memnunıyetı ıcın emek sarf eden ınsanlar ıcın alırım. arabayı satana kadar beysiniz ondan sonra kımse yuzunuze bakmıyor ama çok sukur aldıgım plazanın teknık ekıbı cok kalıtelı ınsanlar. Sonuçta Hevesımı aldım Sıfır arabayada bındım 26 yaşındayım aklımda hep ? olarak keşke alsamıydım dedıgım CİVİC var Allah kısmet ederse Sedan araç alacagım...
Belkide Hayırlısı Böyle oldu ama halen karşımdan gecen bır beyaz auris görünce iç cekip arabamı özlemiyorda değilim. sonucda ılk Şahsi arabamdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Eylül 08, 2011, 02:08:44 »
Hakkınızda hayırlısı olsun Murat Bey...
Umarım bundan sonraki aracınızda sorun yaşamazsınız ....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Eylül 08, 2011, 12:03:46 »
Geçmiş olsun tekrar, kaskonuz sorunlarınızı çözecek gibi görünüyor. Bence Auris seçimi yanlış olmuş, 26 yaşında biraz spor sürüş seven ,agresif kullanımı seven birisi olduğunu düşünüyorum. Honda civic sürüş poziyonu olsun, sertliği olsun daha spor bir sürüş sağlıyor, keyifli araç. Ama iç mekan konforunda auris'i arayacaksın. Benim de aynı model, aynı özellikle aracım var, bende şanzıman, fren vs. bir sorun çıkmadı. Sadece kullanım hatasından dolayı kürbütör pulları yerinden çıkmıştı. İnsan araçtan soğuyor bazen. Ama her araç eninde sonunda bir arıza veriyor, geçen arkadaşımın aracıyla yola çıkacaktık 2010 mercedes c180 'le kliması arızalandı mesela, başka araçla çıktık. Araç alırken beklentileri iyi belirlemek gerekiyor. Honda CR-Z yi de bir görün derim. 55.000 TL fiyat vermişler. Eski CR-X efsanesini tekrar ortaya çıkaracak gibi. Benim aklım şu sıralar CR-Z de açıkçası. 31 yaşındayım ama neden yalan söyleyim Toyota'da kendimi daha ağır hissediyorum. Toyota genç arabası değil , sakin ,mantıklı , olgun insan arabası Toyota. Zaten reklamlarında da 'aile' temasına ağırlık veriyor.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Eylül 08, 2011, 15:15:19 »
Toyota için ben artık Emekli arabası dıyorum... sizinde dedıgınız kımı sakin mantıklı olgun ınsanlar ıcın ideal bı araba.
Hatchback Araba Benım Ihtıyaclarımı karşılıyor ama bı bayram seyran sehır dışına cıkmalarda aılemle gıtmem gereken yerlerde malesef yetersız kalıyordu.. Corolla bana hıtap etmedıgınden hem spor hem sedan bı araba olsun dedım ve bu yuzden cıvıc te karar kıldım sıfır alamaya bılırım ama az km yapmıs 2010 - 2011 model 1 civic alabılırım.. beyaz + mugen tadından yenmez dıyorum :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #78 : Eylül 08, 2011, 15:24:01 »
Umarım yeni alacağınız aracın servisi de en az toyota'nın servisi kadar iyi ve sıcak davranır(dürüst olayım hiç zannetmiyorum :)). Şaka bi yana Murat, araç içinize sindikten sonra gerçekten gerisi teferruat oluyor. Civic bence de güzel seçim olur. Hatta kasa değiştirmeden almanı tavsiye ederim. Bundan sonra Allah başına kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Eylül 08, 2011, 15:27:54 »
Toyota için ben artık Emekli arabası dıyorum... sizinde dedıgınız kımı sakin mantıklı olgun ınsanlar ıcın ideal bı araba.
Hatchback Araba Benım Ihtıyaclarımı karşılıyor ama bı bayram seyran sehır dışına cıkmalarda aılemle gıtmem gereken yerlerde malesef yetersız kalıyordu.. Corolla bana hıtap etmedıgınden hem spor hem sedan bı araba olsun dedım ve bu yuzden cıvıc te karar kıldım sıfır alamaya bılırım ama az km yapmıs 2010 - 2011 model 1 civic alabılırım.. beyaz + mugen tadından yenmez dıyorum :)))
ilk sayfaya şu yorumdan sonra bakınca aklıma ilk gelen ''Ya TOYOTA olmasaydı?'' sorusuydu.
Hayırlısı olsun diyelim :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)