Simdi Omer bey, tecrube ettigimden degil ama kendimce yorum yaparsam eger, nasil ilk uyguladiginizda parlayan malzeme sonrasinda orjinal halinden daha kotu oluyor anlamadim. Eger bir urun bir malzemeye zarar veriyorsa ilk uygulamada gozlemlemez miyiz bunu mantiken? Hepsini gectim bu malzeme, matlasma ozelligine sahip oldugu icin parlatilmaya ihtiyac duyuyor bu durumda siz de illa ki periyodik olarak urunu kullanmalisiniz yani.. Yorum yapan arkadas urun icin bayagi beklenti icerisine girmis belli ki
dediğin gibi olabilir.

beklentisini yüksek tutmus sanırım. teşekkürler yorumun için hafta sonu deneyeceğim.
İyi Paylaşımlar.
Merhaba Arkadaşlar,
Benimde her plastik farda olduğu gibi güneş yanığı ve kireçlenme problemim vardı.
İyice araştırarak, yapılan uygulamaların, sonuçların ne olduğunu görerek bir fikir çıkardım.
Fazla zaman ve malzeme harcamadan ve strese girmeden çok basitçe aynı sonuca ulaştım.
Yalnız baştan söylemeliyim, benim farlarımda derin çizikler veya taş çarpmasından dolayı oluşan çukurlar yok.
Evde herzaman bulundurduğum beyaz krem şeklinde cilalı pastamı ve birtarafı sert olan eski bir bulaşık süngerini aldım.
Pastayı önce süngerin sert tarafının ucuna yedirdim, sonra daireler şeklinde iyice bastırarak fara uyguladım. Süre 1dk.
Kuru pamuklu bezle bulanıklığı giderdim.
Zaten parlıyordu.
Merhaba Merak ettiğim bir konu sormak istiyorum bende hafta sonu yagmur yagmaz ise far temizliği yapmayı düşünüyorum koctaşta far temizleyici bir malzeme ararken ordaki arkadas şöylr bir yorum yaptı. abi hiç ugrasma ilk zamanlar cok güzel parlıyo ondan sonraki dönemde eskisinden cok daha kötü oluyor daha kirli bir hal alıyor dedi ben dinlemedim geric deneyerek tecrube etme taraftarıyım siz yapmıssınız biraz vakitte gecti sanırım farınızın şuanki durumu nedir eskisinden daha fazla kararma varmı yoksa hersey normal mi ? bilmek isterim yada daha önceden denemiş olan arkadaşlarada yöneltim bu soruyu
iyi paylaşımlar
Biraz geç oldu kusura bakmayın. Ben bu uygulamayı yaptıktan 4 ay kadar sonra arabayı sattım. Ama satarken farlar hala pırırl pırıl duruyordu. Zaten 5-6 ayda bir zımpara işine gerek kalmadan parlatma işlemi yapmak gerekir. Bu temizlik işin, yapmazsanız farlar çok iğren oluyor, ya yeni far alacaksınız yada bu işlemi yapacaksınız ve 5-6 ayda birde tekrar cile ile üzerinden geçeceksiniz.
Simdi Omer bey, tecrube ettigimden degil ama kendimce yorum yaparsam eger, nasil ilk uyguladiginizda parlayan malzeme sonrasinda orjinal halinden daha kotu oluyor anlamadim. Eger bir urun bir malzemeye zarar veriyorsa ilk uygulamada gozlemlemez miyiz bunu mantiken? Hepsini gectim bu malzeme, matlasma ozelligine sahip oldugu icin parlatilmaya ihtiyac duyuyor bu durumda siz de illa ki periyodik olarak urunu kullanmalisiniz yani.. Yorum yapan arkadas urun icin bayagi beklenti icerisine girmis belli ki 
Aynen dediğin gibi, sihirli bir dokunuş beklelemek lazım ve ara ara işlemi takrarlamak lazım. Atalaraımız ne demiş "Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur"
Merhaba Arkadaşlar,
Benimde her plastik farda olduğu gibi güneş yanığı ve kireçlenme problemim vardı.
İyice araştırarak, yapılan uygulamaların, sonuçların ne olduğunu görerek bir fikir çıkardım.
Fazla zaman ve malzeme harcamadan ve strese girmeden çok basitçe aynı sonuca ulaştım.
Yalnız baştan söylemeliyim, benim farlarımda derin çizikler veya taş çarpmasından dolayı oluşan çukurlar yok.
Evde herzaman bulundurduğum beyaz krem şeklinde cilalı pastamı ve birtarafı sert olan eski bir bulaşık süngerini aldım.
Pastayı önce süngerin sert tarafının ucuna yedirdim, sonra daireler şeklinde iyice bastırarak fara uyguladım. Süre 1dk.
Kuru pamuklu bezle bulanıklığı giderdim.
Zaten parlıyordu.
Başlarda ben de sizin gibi sadece pastayla parlatıyyordum ama maalesef son zamanlarda çizikler bayağı artmıştı ve pasta artık kesmiyordu. Mecburen zımpara işine girmek zorunda kaldım. İlk günkü gibi olmuyor ama son halindende çok daha güzel oluyor.
çok güzel bir çalışma olmuş abi, emeğine sağlık . .
Başlarda ben de sizin gibi sadece pastayla parlatıyyordum ama maalesef son zamanlarda çizikler bayağı artmıştı ve pasta artık kesmiyordu. Mecburen zımpara işine girmek zorunda kaldım. İlk günkü gibi olmuyor ama son halindende çok daha güzel oluyor.
Haklısınız Hasan bey, bu plastik farlar yaya güvenliği için çok iyi ama böyle yan etkileride var.
Bu arada elinize sağlık, harika bir sonuca ulaşmışsınız. Her zaman iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
çok güzel bir çalışma olmuş abi, emeğine sağlık . . 
Sağol teşekkür ederim Ercen
Haklısınız Hasan bey, bu plastik farlar yaya güvenliği için çok iyi ama böyle yan etkileride var.
Bu arada elinize sağlık, harika bir sonuca ulaşmışsınız. Her zaman iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
Sağolun Tekin bey teşekkür ederim. Arabamın farları yaşıtı olan araçlara göre çok daha temiz görünüyordu. Bu işlemi yaptıktan 4 ay kadar sonra malun benzin fiyatlarından dolayı üzülerekte olsa arabamı sattım:(
sizin farlar zaten o kadar kötü durumda değilmiş ya, benimkilerde güneş yanığı ile sararma var maalesef, bende 35tl fiyat aldım bir yerden, oraya yaptırıcam heralde, parçalar + polisaj makinası vs. aldığımda , bana daha pahalıya patlayacak, uzun sürede kullanmayacağım için aracı, tek seferlik daha mantıklı geldi
Benimkinden çok daha kötü olanlar var. Ama bu halide beni rahatsız ediyordu. Matkap aparatı ile beraber set olarak ben 50 TL ye almıştım. Çok az bir kısmını kulladım kenarda duruyor. Arabayı satacaksanız tek sefer için değmez. 35 TL de uygun. İstediğiniz sonucu alırsınız inşallah.
Harika olmus tebrıkler

Bu tür seyler ınsanı arbasıyla arasındakı bağı kuvvetlendırıyo