Anket

Hangi Arabayı almalıyız ?

Toyota Corolla
35 (58.3%)
Toyora Auris
22 (36.7%)
Honda Otomobilleri
3 (5%)

Toplam Oy Verenler: 55

Gönderen Konu: Auris mi Corolla mı ?  (Okunma sayısı 32115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Auris mi Corolla mı ?
« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2011, 22:08:20 »
Abi ikisi hemen hemen aynı zamanda çıktı corollayı yolda daha çok gördüğümüz için gözümüze eskimiş gelebilir  .

Ama bagaj derdim olmasaydı kesinlikle auris alırdım sebebi tasarımını daha çok beğeniyorum ayrıyetten bir kaç detay daha iyi düşünülmüş auriste en basitleri yol pc sini dreksiyondan kontrol edebilyorsunuz tüm camlar tek dokunusla açılıp kapanıyor klima cift bölgeli ayrıyetten corollaya göre daha ucuz gerçi ilerde sattığınız zamanda daha ucuza gidecektir ama dediğim gibi bagaj derdim olmasa kesinlikle aurisi tercih ederdim.

Arkadaşların dediği gibi bu kişilerin ihtiyaçlarına göre kendi vereceği bir karar sonuçta ikisi c sınıfı toyota .

Kesınlıkle katılıyorum :) bagaj bana lazım değil diyorsanız aurisi tavsiye ederim ama bana bagaj laızm dersenız corolla :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2011, 22:08:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 21, 2011, 22:32:58 »
İlk çıkan Auris'leri pek beğenmiyorum ben makyajlı kasaları çok beğeniyorum.Birde namussuza her renk yakışıyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Ağustos 22, 2011, 00:44:59 »
Gerçekten kafam çok karıştı. Şimdi çok ağım şahım yük taşıyacak değiliz. Ama yani sonuçta corolla daha oturaklı gibi geliyor. Sonuçta aile arabası olucak. Bir de bu seçenekler arasına honda modellerini eklesek ? Honda nasıldır sizce ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Ağustos 22, 2011, 01:05:02 »
Abi ikisi hemen hemen aynı zamanda çıktı corollayı yolda daha çok gördüğümüz için gözümüze eskimiş gelebilir  .

Ama bagaj derdim olmasaydı kesinlikle auris alırdım sebebi tasarımını daha çok beğeniyorum ayrıyetten bir kaç detay daha iyi düşünülmüş auriste en basitleri yol pc sini dreksiyondan kontrol edebilyorsunuz tüm camlar tek dokunusla açılıp kapanıyor klima cift bölgeli ayrıyetten corollaya göre daha ucuz gerçi ilerde sattığınız zamanda daha ucuza gidecektir ama dediğim gibi bagaj derdim olmasa kesinlikle aurisi tercih ederdim.

Arkadaşların dediği gibi bu kişilerin ihtiyaçlarına göre kendi vereceği bir karar sonuçta ikisi c sınıfı toyota .

kesinlikle katılıyorum bagaj ihtiyacınıza göre tercih yapılmalı
yinede aurisin corollaya göre yandan araç geçerken rüzgar ve sarsıntısının daha çok olduğunu duydum test etme şansım olmadı bunda corollanın yerden yüksekliğinin daha az olması ağırlık merkezinin daha yere yakın olması durumu etkilidir diye düşünüyorum..
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ağustos 22, 2011, 01:29:46 »
Sanırım Corolla biraz daha ağır bastı. Honda için ne dersiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #25 : Ağustos 22, 2011, 03:05:14 »
Corollanın artıları
*bagaj büyük
*ikinci elde daha kolay satılır
*yan rüzgarlardan daha az etkilenir (hemen akla yol tutuşun daha iyi olduğu gelmesin)
*yumuşak süspansiyon olduğu için daha fazla konfor
*arabayla fazla ilgisi olmayan kişilerden "bu araba yarismi gibi" cümleler duymazsınız  :argh:
Aurisin artıları
*içi daha ferah
*süspansiyon daha sert olduğu için daha iyi yol tutuş
*altı daha yüksek olduğu için altını vurma riski daha az.
*ufak tefek teknolojik artıları var (dual klima 4 cam tam otomatik)
*valvematik motor (daha iyi performans ve daha az yakıt tüketimi)
*daha ucuz
birde aralarında şu fark var. hangisine artı yazılır bilemem, kişiden kişiye değişir.
* corollaya oturursanız koltuğa gömülür ve D sınıfı bir araç kullanıyormuş hissi yaşarsınız.
*aurise oturursanız, oturma pozisyonunuz yüksek olur ve suv kullanıyor hissi yaşarsınız.
Ek olarak aurisin arka kısmı 2 kişilik değil 3 kişiliktir ve hemen hemen sınıfındaki en geniş arka yaşam alanını sunar, arka koltuklarda ise 2 kademeli sırt ayarı vardır.

Saygılar.
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ağustos 22, 2011, 03:51:29 »
Corollanın artıları
*bagaj büyük
*ikinci elde daha kolay satılır
*yan rüzgarlardan daha az etkilenir (hemen akla yol tutuşun daha iyi olduğu gelmesin)
*yumuşak süspansiyon olduğu için daha fazla konfor
*arabayla fazla ilgisi olmayan kişilerden "bu araba yarismi gibi" cümleler duymazsınız  :argh:
Aurisin artıları
*içi daha ferah
*süspansiyon daha sert olduğu için daha iyi yol tutuş
*altı daha yüksek olduğu için altını vurma riski daha az.
*ufak tefek teknolojik artıları var (dual klima 4 cam tam otomatik)
*valvematik motor (daha iyi performans ve daha az yakıt tüketimi)
*daha ucuz
birde aralarında şu fark var. hangisine artı yazılır bilemem, kişiden kişiye değişir.
* corollaya oturursanız koltuğa gömülür ve D sınıfı bir araç kullanıyormuş hissi yaşarsınız.
*aurise oturursanız, oturma pozisyonunuz yüksek olur ve suv kullanıyor hissi yaşarsınız.
Ek olarak aurisin arka kısmı 2 kişilik değil 3 kişiliktir ve hemen hemen sınıfındaki en geniş arka yaşam alanını sunar, arka koltuklarda ise 2 kademeli sırt ayarı vardır.

Saygılar.
ÖMER

Biz Corollayı aldık ama. Size göre sanırım auris ideal. Peki Ford Focus bu arabalara göre nasıldır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 22, 2011, 07:50:40 »
Biz Corollayı aldık ama. Size göre sanırım auris ideal. Peki Ford Focus bu arabalara göre nasıldır ?
Alper hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle .

Alper bize göre neyin ideal olduğu önemli değil önemli olan hangisinin sizin işinizi daha çok göreceği dediğim gibi ikiside c sınıfı toyota aralarında aşırı bir fark yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2011, 13:25:41 »
Alper hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle .

Alper bize göre neyin ideal olduğu önemli değil önemli olan hangisinin sizin işinizi daha çok göreceği dediğim gibi ikiside c sınıfı toyota aralarında aşırı bir fark yok .

Teşekkür ederim. Biz bir aile olduğumuz için Corollayı tercih ettik ama Ford ve Honda ike karşılaştırırsak hanigisi daha iyidir ? Bizim aldığımız Corolla Comfort Extra Dizel otomatik vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2011, 14:05:34 »
Teşekkür ederim. Biz bir aile olduğumuz için Corollayı tercih ettik ama Ford ve Honda ike karşılaştırırsak hanigisi daha iyidir ? Bizim aldığımız Corolla Comfort Extra Dizel otomatik vites.
Alper benim arabanın aynısının otomatiğini almışsınız şöyle söyleyim benim bundan önceki aracım 2009 1.4 d-4d elegant corollaydı ve ben ozaman hiç bir araca bakmadan direk corolla almıştım arkadaşlarım bana hep şunu alsaydın su vardı bunu alsaydın bu vardı dediler bende ozaman aldığıma nerdeyse pişman olmuştum sırf ondan şimdi kullandığım aracı almadan önce 1.6 veya altı dizel nekadar araç varsa bayilerine gidip inceledim bir çoğunuda test ettim bunların içinde laguna , 407 gibi D sınıfı araçlarda var sonuç tekrar gidip corolla aldım bunların içinde corolladan iyisi yokmuydu vardı fakat corollayla arasındaki fiyat farkına değecek kadar iyi değillerdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ağustos 22, 2011, 15:03:24 »
Alper benim arabanın aynısının otomatiğini almışsınız şöyle söyleyim benim bundan önceki aracım 2009 1.4 d-4d elegant corollaydı ve ben ozaman hiç bir araca bakmadan direk corolla almıştım arkadaşlarım bana hep şunu alsaydın su vardı bunu alsaydın bu vardı dediler bende ozaman aldığıma nerdeyse pişman olmuştum sırf ondan şimdi kullandığım aracı almadan önce 1.6 veya altı dizel nekadar araç varsa bayilerine gidip inceledim bir çoğunuda test ettim bunların içinde laguna , 407 gibi D sınıfı araçlarda var sonuç tekrar gidip corolla aldım bunların içinde corolladan iyisi yokmuydu vardı fakat corollayla arasındaki fiyat farkına değecek kadar iyi değillerdi .

Benim de kafam çok karıştı. Bir Auris dediler sonra Ford Focus veya Honda dediler. Ama Corollayı aldık. Araba salı günü gircek gümrükten perşembe günü elimizde olucak. Bu yol bilgisayarını falan sonradan ekletebiliyor muyuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Ağustos 22, 2011, 15:51:13 »
Benim de kafam çok karıştı. Bir Auris dediler sonra Ford Focus veya Honda dediler. Ama Corollayı aldık. Araba salı günü gircek gümrükten perşembe günü elimizde olucak. Bu yol bilgisayarını falan sonradan ekletebiliyor muyuz ?
Alper kimin ne dediğine ne bakıyon önemli olan senin ne düşündüğün yol bilgisayarı zaten aracında mevcut eğer aracına birşeyler eklemek istiyorsan benim tavsiyem jant , cam filmi ve xenon far eklet .
Xenon farı dışarıda yaptırırsan far ayarınıda yapmayı ihmal etme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ağustos 22, 2011, 16:04:47 »
Alper kimin ne dediğine ne bakıyon önemli olan senin ne düşündüğün yol bilgisayarı zaten aracında mevcut eğer aracına birşeyler eklemek istiyorsan benim tavsiyem jant , cam filmi ve xenon far eklet .
Xenon farı dışarıda yaptırırsan far ayarınıda yapmayı ihmal etme.
Haklısın. En uygun arabayı aldığımızı düşünüyorum. Ford Focus, Honda Civic falan güzel arabalar ama yani Toyota Corolla bir kere milletin güvenini kazanmış bir araç. Kimse sorsam Toyota'dan iyisi yok diyor. İnşallah hayırlısı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 22, 2011, 20:59:17 »
Neden?
Aurıs benzinli 132 ps. Çok iyi gidiyor. Dizel corolla sürüş keyfi harika ( Bana göre )
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ağustos 22, 2011, 22:06:43 »
Aurıs benzinli 132 ps. Çok iyi gidiyor. Dizel corolla sürüş keyfi harika ( Bana göre )

Dizel tercih ediyoruz biz. Diğer arabalar hakkında bir fikrin var mı ? (Honda civic, ford focus)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
« Yanıtla #35 : Ağustos 23, 2011, 01:38:49 »
Araç alırken en önemlisi aracın içinize sinmesi ve onu severek kullanmanızdır. Daha önemlisi ise kazasız belasız sizi taşımasıdır. Bence aile için en doğru seçimi yapmışsınız. Aracınız hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.

Focusa, hondaya gelice bence kafanızı karıştırmayın, Aracınızın zevkini çıkarın.

Saygılar.
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ağustos 23, 2011, 20:09:56 »
Araç alırken en önemlisi aracın içinize sinmesi ve onu severek kullanmanızdır. Daha önemlisi ise kazasız belasız sizi taşımasıdır. Bence aile için en doğru seçimi yapmışsınız. Aracınız hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.

Focusa, hondaya gelice bence kafanızı karıştırmayın, Aracınızın zevkini çıkarın.

Saygılar.
ÖMER

Artık öyle yapıcaz ama ister istemez kafa onlara da takılıyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mehmet Kayhan İŞÇİ
« Yanıtla #37 : Ağustos 25, 2011, 10:33:08 »
Öncelikle Hayırlı Olsun İyi bir seçim

Corolla ve Auris arasında sadece fiziki yapı olarak ve bir kaç teknik farklılıklar var yukarıda arkadaşlar belirtmiş zaten...

honda ve focus a gelince

arkadaşımın 2011 honda civic 1.6 elegant manuel sanzuman aracı var yeni aldı sağ tarafa oturduğumda kafam tavana değdi. boyum 1.83 araç içi çok dar. lpg siz bineceğim dedi 1 haftada lpg taktırdı. iç malzemeleri de hiç hoşuma gitmedi bunu arkadaşıma da söyledim o zaman iyi bir indirimle 42.000 tl ye ve dediğine göre aracın 0-100 ü çok iyi olduğu için aldım dedi. teknik olarak corolla ile honda arasında 0-100 0.02 saniye fark ediyor kalite olarak corolla iç malzeme daha kaliteli

fokus a gelince 2010 dizel confort  90 ps aracı yine bir arkadaşım aldı fiyat olarak 38.000 civarıydı yanılmıyorsam extra aksesuar da vardı üzerinde 0-100 hızlanması 12,5 corollanın hızlanması 11,9 daha seri yani... iç malzeme hemen hemen aynı tek fark ford yol sesini içeri çok az alıyor.

3 araç arasında

2. el 1. corolla 2. civic 3. focus

yakıt 1. corolla 2. focus 3. civic

iç malzeme kalitesi 1. corolla - focus 2. honda

fiyat 1. focus 2. civic 3. corolla (ucuzdan pahalıya)

bunlar benim gözlemlediğim şeyler sizde nasıl bir fikir oluşturur bilemem ama bana göre corolla ağır basıyor ve gönül rahatlığıyla binin aracınıza diyorum.
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Ağustos 25, 2011, 23:03:50 »
Öncelikle Hayırlı Olsun İyi bir seçim

Corolla ve Auris arasında sadece fiziki yapı olarak ve bir kaç teknik farklılıklar var yukarıda arkadaşlar belirtmiş zaten...

honda ve focus a gelince

arkadaşımın 2011 honda civic 1.6 elegant manuel sanzuman aracı var yeni aldı sağ tarafa oturduğumda kafam tavana değdi. boyum 1.83 araç içi çok dar. lpg siz bineceğim dedi 1 haftada lpg taktırdı. iç malzemeleri de hiç hoşuma gitmedi bunu arkadaşıma da söyledim o zaman iyi bir indirimle 42.000 tl ye ve dediğine göre aracın 0-100 ü çok iyi olduğu için aldım dedi. teknik olarak corolla ile honda arasında 0-100 0.02 saniye fark ediyor kalite olarak corolla iç malzeme daha kaliteli

fokus a gelince 2010 dizel confort  90 ps aracı yine bir arkadaşım aldı fiyat olarak 38.000 civarıydı yanılmıyorsam extra aksesuar da vardı üzerinde 0-100 hızlanması 12,5 corollanın hızlanması 11,9 daha seri yani... iç malzeme hemen hemen aynı tek fark ford yol sesini içeri çok az alıyor.

3 araç arasında

2. el 1. corolla 2. civic 3. focus

yakıt 1. corolla 2. focus 3. civic

iç malzeme kalitesi 1. corolla - focus 2. honda

fiyat 1. focus 2. civic 3. corolla (ucuzdan pahalıya)

bunlar benim gözlemlediğim şeyler sizde nasıl bir fikir oluşturur bilemem ama bana göre corolla ağır basıyor ve gönül rahatlığıyla binin aracınıza diyorum.

Açıklamalar için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ağustos 27, 2011, 02:19:48 »
Ve corolla bugün elimize geçti müthiş bir araç. Donanımlar süper, arabanın içine ses falan gelmiyor. Herkese gözüm kapalı öneririm :)