Gönderen Konu: 2011 Corollanın hava filtresine birbakayım dedim, birde ne göreyim arı,sinek vb.  (Okunma sayısı 4722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
yalnız temizleme işlemini hava akış yönünün tersine yapmanız gerekir ona dikkat edin.

Ekleme için teşekkürler, bu önemli detayı unutmuşum :)
ZZE111 Terra A.C.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Filtreye basınçlı hava tutmak daha zararlı bir işlem çünkü basınçlı hava filtre içindeki gözenekleri bozuyor ve filtre artık havadaki tozu kiri tutamayabiliyor onuda bırakın filtreden küçük parçacıklar koparak hava ile birlikte motora gidebiliyor .

Filtre için yapılacak tek şey değişim ben salı günü bakıma götürdüm aracı filtre değişimi istedim gerek yok temizleriz dediler dedim zararlı değilmi basınçlı hava ile temizlemiceğiz dediler nasıl temizlediklerinide bilmediğim için filtre alıp ben kendim evde değiştirdim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Vay anam nasıl kirlendiki okadar hemde izmir gibi memlekette :) hani polen filtresi olsa anlarım yaprak bile çıkıyor  üstünden :D hava filtresi 40.binde bir değişir onun dışında her 10.binde bir hava ile temizlenir genelde compresör kullanırla :) ben motor bölümünüde o şekilde temizliyordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Vay anam nasıl kirlendiki okadar hemde izmir gibi memlekette :) hani polen filtresi olsa anlarım yaprak bile çıkıyor  üstünden :D hava filtresi 40.binde bir değişir onun dışında her 10.binde bir hava ile temizlenir genelde compresör kullanırla :) ben motor bölümünüde o şekilde temizliyordum
Hocam tarlaya gidiyorum arada,izmirin heryeri asfalt değil :) malum tozlu topraklı yol :) Birde itfaiyeci olarak yanmanın olması için gerekli olan 3 şeyi biliyorum.
1.Yanıcı madde
2.ısı
3 Oksijen(Temiz bir hava filtresiyle)
 ;)
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Hocam tarlaya gidiyorum arada,izmirin heryeri asfalt değil :) malum tozlu topraklı yol :) Birde itfaiyeci olarak yanmanın olması için gerekli olan 3 şeyi biliyorum.
1.Yanıcı madde
2.ısı
3 Oksijen(Temiz bir hava filtresiyle)
 ;)

İyiymiş artık bir fırça yardımıyla aralara giden kaba kiri temizledikten sonra motora giden havanın akış yönünün tersine hafif bir hava ile üflerseniz iş görür hale gelir gibi :)

(Yaşım 18 :) Abim )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Yaz üçgeni. Biz oksijeni kesip karbonmonoksitle patlama yapıyoruz :p Kitapçıkta hava ile temizlenebilir diyor. Bakınız kendinızın yapabilecegi bakımlar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Yaz üçgeni. Biz oksijeni kesip karbonmonoksitle patlama yapıyoruz :p Kitapçıkta hava ile temizlenebilir diyor. Bakınız kendinızın yapabilecegi bakımlar.
Biliyorum Sinan abi gördüm ama basınçlı hava filtreye zarar veriyor . En iyisi maksimum 10000 km de değiştirme . Servis 40000 km de değiştiriyor benim filtre 14000 km de simsiyahtı 40000 km nasıl gidecek anlamış değilim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Kardeşim doğru diyorsun tamamen kullanılan yerin doğasıyla alakalı filtrenin durumu. Bazen benim filtreye hava tutuyorum çok kirli değilse. Ama basınç çok yüksekse filtre yüzeyine zarar verir.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Kardeşim doğru diyorsun tamamen kullanılan yerin doğasıyla alakalı filtrenin durumu. Bazen benim filtreye hava tutuyorum çok kirli değilse. Ama basınç çok yüksekse filtre yüzeyine zarar verir.
Ben sürekli tozlu yerlerde kullanırım arabayı bahçeyede gidip geliyoruz sürekli ondan benim maksimum 10000 km de değiştirmem şart bende pc tozunu almak için küçük kompresör var elektronikçilerde satılıyor onla denemek istedim basıncı düşük diye ama temizleme açısından hiç bir faydası olmadı yüksek basınçta zarar verdiği için bende yenisi ile değiştirdim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ben sürekli tozlu yerlerde kullanırım arabayı bahçeyede gidip geliyoruz sürekli ondan benim maksimum 10000 km de değiştirmem şart bende pc tozunu almak için küçük kompresör var elektronikçilerde satılıyor onla denemek istedim basıncı düşük diye ama temizleme açısından hiç bir faydası olmadı yüksek basınçta zarar verdiği için bende yenisi ile değiştirdim .

Mahmut abi sana gidecek en iyi şeyi ben sana söyleyeyim o zaman;

Eğer uyumluysa bu olabilir: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31991.0

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/K-N-OE-Stock-Replacement-Air-Filter-Toyota-Scion-/260839310684?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2011|Model%3ACorolla&hash=item3cbb3c055c#ht_1103wt_1166

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut abi sana gidecek en iyi şeyi ben sana söyleyeyim o zaman;

Eğer uyumluysa bu olabilir: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31991.0

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/K-N-OE-Stock-Replacement-Air-Filter-Toyota-Scion-/260839310684?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2011|Model%3ACorolla&hash=item3cbb3c055c#ht_1103wt_1166

Yok Arda normal filtre idare ediyor her 10000 km de değiştiririm olur biter.
Ama ilgilendiğin için teşekkürler aklımın bir köşesinde durur ilerde belki düşünürüm .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yok Arda normal filtre idare ediyor her 10000 km de değiştiririm olur biter.
Ama ilgilendiğin için teşekkürler aklımın bir köşesinde durur ilerde belki düşünürüm .
Abi olurmu senin tek alternatifin bunlar :) hem normal filtreden çok iyi hava süzüyorlar daha fazla hava süzüyorlar :) hemde 100.000km kullanım ömrü var temizle tak temizle tak :D
Piyasada ayrıyete yan sanayi ürünler var onlarda iş görüyor onuda ekleyeyim 5$ civarında galiba servislere para dökmeye gerek yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
bi ara bu forumda bir vatandaş vardı, polen filitresi satıyordu, ben ondan aldım ucuza, gerçi ölçüsü tutmamıştı ama allahtan 2 tane almıştım, ekledim falan
idare ediyor ya