Gönderen Konu: Zam Zam Zam Yİne Zam  (Okunma sayısı 6693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2008, 10:40:03 »
Bende pişmanım artık. Satıp benzinli bi araç alacam ve LPG takdıracam. Aslında mazota gelen zammı sadece kendi kişisel aracınız için düşünmeyin. Toplu taşıma araçlarına gelecek zamlarıda düşünün. Halk da etkilecek bundan. 1 ay içerisinde bir sıvı yağ (ayçiçek) 13 ytlden önce 16 ve sonra 22 ytl ye çıkdı.

Durmak yok, yol maya devam...

Toyota Club Türkiye

Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2008, 10:40:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2008, 10:57:18 »
bundan yaklaşık bir veya bir buçuk yıl önce bir makale okudum yanlış hatırlamıyorsam bu po genel genel müdürlerinden birinindi. o zaman şöle bir tez savunuyorlardı önmüzdeki zaman içerisinden dizel fiyatı benzinle eşitlenecek hatta geçebilirde. ülkemizde satılan binek araçların büyük bir yüzdelik kısmını dizel araçlar oluşturuyor bu durumda da dizelin fiyatı benzini geçebilir şeklinde bir tezi vardı ve şuanda doğruymuş diyorum.

bakalım bu gidişle dizel ve benzin fiyatı 5 ytl olacak galiba. bizde hala araçlarımızı kullanmaya devam edeceğiz.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2008, 20:25:11 »

Şu benzinin ve motorinin üzerinden alınan vergilerden birini almasalar ne güzel olucak , garajda baka kaldığım aracıma doya doya bineceğim.bıktım artık benzin ışığını görmekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #23 : Nisan 15, 2008, 17:28:24 »
Bugünkü gazetelerden bir haber: 11 Nisan verilerine göre, piyasalarda benzinin ton fiyatı 911.50 dolarken, motorinin fiyatı 1064.75 dolar.
Yani bunlar iyi günlerimiz.Yakın zamanda dizel benzinden yaklaşık %17 daha pahalı olacak..
2001 Avensis D4 150 HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #24 : Nisan 15, 2008, 18:14:24 »
o biraz yanıltıcı yalnız, benzin ile mazotun yoğunluğu farklı çünkü
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #25 : Nisan 15, 2008, 18:22:40 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
o biraz yanıltıcı yalnız, benzin ile mazotun yoğunluğu farklı çünkü
[/quote]

Alper anlamadım yoğunluk derken içinde başka katkılar filan mı var  mazotun benzine göre ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #26 : Nisan 16, 2008, 08:44:24 »
1 litre benzin ortalama 720 gr, 1 litre mazot ise yaklaşık 850 gr civarındadır. Tabi bu rakamlar havanın sıcaklığına göre  +/- 30 - 40 gr oynayabilir. Kısaca aynı hacimdeki mazot, benzinden yaklaşık % 18 ağırdır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #27 : Nisan 16, 2008, 09:02:09 »
Selam.
 Sanırım Alper arkadaşımız Ton u Litreye çevirirken kullanılması gereken katsayıdan bahsediyor. Yani 1 L. Benzin (netten öğrendiğim kadarıyla benzin istasyonlarında bulundurulması zorunlu olan ölçüm kabına göre) 0,8 Kg. ediyor. 1 L. Dizel'in Kg. cinsinden ağırlığı ise daha fazla.
 Yani 1 Ton motorin Litre bazında 1 Ton benzine göre daha az Litre değerine sahip.

Not 1: Buradan sanırım şu sonucuda çıkarabiliriz; diğer bütün şartlar aynı iken, aynı miktarda yakıtla depoları doldurulmuş bir dizel araç benzinliden daha ağır olacaktır.  

Not 2: Şu durumda en azından mesela yedek parça olarak benzer araçlardan dizel olanının yakıt pompası fiyatıyla benzinlininkini karşılaştırmak lazım. Ya da enjektörlerinin.

Bu arada ne kadar özel insanlar olduğumuzun değerini bilelim.   Ne de olsa dünyanın en pahalı yakıtını kullananlardanız. Yine emsalleri arasında en pahalı araçlarınıda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #28 : Nisan 16, 2008, 15:41:10 »
lpg ye geçmek de yaraya tuz basmaz artık yaptırırken binlerce lira veriyorsun ayar tutturmak için bir kaç kez de ustayı aşındırıyorsun sonra gaz alıp biniyorsun fenni muayene ye her sene gidiyorsun kapalı otoparka giremiyorsun zaman zaman da korkuyorsun patlarmı diye gerçek çözüm hiç bir zaman olmuyor,günü kurtarmak adına dizel araçlarda lpg mi takıcaklar ya da cng mi artık nasıl olcak bu işin sonu hayırlısı yine benzinimizle kaldık başbaşa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #29 : Nisan 16, 2008, 16:34:56 »
Yapabileceğimiz en güzel uygulama, araçlarımıza mümkün olmadıkça binmememiz. Toplu taşıt araçlarını kullanmamız. Ama şu forumda kaç kişi bunu yapabilir?
Ben yapamam şahsen. Okula gidiyorum taa nerelere, oradan antrenmana diye taa nerelere, akşam 9 dan sonra da evime. Böyle bir ortamda toplu taşıtı kullanırsam hiçbir yere yetişemem. Yetişsem bile çok yorucu bir gün olur...
Hea, haftasonları filan aracımı pek kullanmam.
Kullandığımızda da, sakin ve yavaş bir şekilde gidip fazla benzin harcamamak tek yapabileceğimiz olaydır. Bunun başka kaçar yanı yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #30 : Nisan 16, 2008, 16:44:28 »
Güle güle kullanin. 90 li yillarda ögrenci iken gidip harcligimla arabanin deposunu doldurabiliyordum. Ki gayet normal bir aileden geldim. Simdi bir ögrencinin harcligi ile depo doldurmasi enteresan bir durum olur.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #31 : Nisan 17, 2008, 13:57:49 »
evet bencede amaçları toplu taşıma araçlarına yöneltmek insanları ve daha çok kendi ceplerini doldurmak...nasıl olsa devletin taşıtına veriyoruz parayı.....benim anlamadığım yer bunları çok büyük bi yüzdeyle başa getiren TÜRK halkı neden bu kadar seslenmeye başladı  herkes kendi kaşındı(sözüm formdan dışarı  ) 2 torba kömür 1 teneke yağa kandılar......artık bi daha ki seçimdede bunları seçerlerse ben bütün TÜRK halkına şilt vericem  yada bi çayıra çıkartıp otlatsak mı  bu zamnlarla nasıl yola devam edilir oda ayrı bi tartışma konusu  2 adım ilerde benzin biticek yada bastığımız yere vercek vergi parası kalmicak
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #32 : Nisan 18, 2008, 11:34:07 »
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #33 : Nisan 18, 2008, 11:53:27 »
Bu sefer bir ilk oldu ve bunun olacağını tahmin edip pazartesi günü depoyu fulledim!

Nasıl oldu anlamadım, normalde hep zam haberi alınca depom boş olurdu
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Ynt: Zam Zam Zam Yİne Zam
« Yanıtla #34 : Mayıs 15, 2008, 08:44:42 »
  Selam.
 Dizel ve benzinin her ikiside yeniden zamlandı ve pompa fiyatlarında dizel benzine biraz daha yaklaştı. Benzin kaçıyor, dizel kovalıyor ama ikiside durmak bilmiyor.
 Bu arada dünya petrol fiyatlarının artmasından dolayı kimi ülkeler petrol üzerindeki vergilerinde indirime gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mayıs 16, 2008, 15:09:06 »
   Bu arada dünya petrol fiyatlarının artmasından dolayı kimi ülkeler petrol üzerindeki vergilerinde indirime gidiyor.

bizde kesinlikle indirim olmaz daha aksine vergiyide artırırlar nasılsa ülke vatandaşları ülkesini seviyor ve zamlara vergilere sesini çıkartmıyor. gidebildiği yere kadar gider. ayrıca daha öncede dedim 5 YTL olsa dahi alıp bineriz paşalar gibi arabalarımıza.

artık arabamı sadece haftasonları kullanıyorum. ve ozamanlar dahi hep gözüm benzin ibresinde hiç yerinde durmuyor.

geçen hesap yaptım yıllık.

750 YTL kasko ve sigorta.
550 YTL civarı yıllık vergisi.
yılda 10 bin km yol yaptığımı düşünürsem ortalama 250 bakım ücreti. bu hesapların harici benzinde var onun hiç düşünmemeye çalışıyorum artık :(
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Mayıs 16, 2008, 16:22:53 »
  Bütün vatandaşlara adım sayar takılacakmış. Bundan sonra her adım içinde vergi alınacakmış. Artık adımları büyük atmak lazım. :) Şaka falan ama şimdi birileri duyup da, evet iyi fikirmiş de diyebilir ve gerçekten öyle bir vergide gelebilir. :)
 Şaka bir yana gerçekten durum içler acısı.