0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam Fatih bey, ben de 2 hafta önce otomatik Verso MMT 1.8 ile versolular arasına katıldım. Aracım 155 binde ve tüplü. Araç tüpte giderken viteste olmadığında (frene basarken) stop ediyor. Gaz ayarı yaptırdım olmadı, devam etti. Bugün şaşmaz sanayide kuzenim (Wolkwagen özel servisinde çalışıyor) bir kelebeğine bakalım dedi ve açınca çok kirli olduğunu gördük. Sökmeden dışarıdan yani parçayı tam olarak çıkarmadan balata temizleme spreyiyle temizledi. Rölanti de dediğiniz gibi arttı. Ancak yine araç frene basıp yavaşlarken (benzinde bunu yapmıyor) duruyor. Toyotacı komşularına sorduğumuzda boğaz kelebeğinden dolayı yaptığını ve bu modellerde temizlemenin işe yaramadığını ve komple değişim gerektiğini söyledi. Bu parça da 1000 lira civarı. Yeni aldığım araçta böyle bir sorunla karşılaşmak benim şanssızlığımmış diyorum. Sizce tam olarak boğaz kelebeğini temizletip, beyni sıfırlatsam sizin gibi bir çözüm olur mu? Teşekkürler...
Hocam 155.000 deki bir aracın bujileri en az 2defa değişmiş olması gerekiyor ve hava filtresinin temiz olması gerekiyor bu elemanlarda gerekli beyni sıfırlatmak işini geçelim bu araçlarda böyle birşey mümkün deği geçmiş olsun bu arada...
Bujileri, hava filtresini ve polen filtresini de değiştirdik ancak yine aynı, gazdayken frene basınca araç stop.
Polen filtresiyle bir alakası yokta kelebeğe ayar yapılabiliyormuş ben yapılmıyor diye biliyordum ama yine bu konuda muhabbeti geçmişti ve aracınızın egzoz emisyonunada baktırın o aralık bir bilgi verebilir ve tüp ayarı çok düşük olabilir normal rolanti kaç?
Kelebek temizliğinden sonra rölanti arttı 2000-2200 devirlerde başlıyor biraz gittikten sonra 600-700 oluyor. Tüp ayarını da yeni yaptırmıştım. Kelebek temizliğiyle o da uçtu sanırım..
teşekkürler güzel paylaşım.. ben sanayiye gittiğimde usta bana dedi ki şimdi açar temizlerim ama pek işe yaramaz sen bununla oynma rolantisini bile kendi ayarlayan araba bu falan dedi.. bende uğraşmamıştım.. elinize sağlık tertemiz olmuş.. bende ilerleyen günlerde temizleyecem inş