Gönderen Konu: Gaz Kelebeği Temizlik  (Okunma sayısı 12843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaz Kelebeği Temizlik
« Yanıtla #20 : Eylül 05, 2011, 17:53:44 »
Selam Fatih bey, ben de 2 hafta önce otomatik Verso MMT 1.8 ile versolular arasına katıldım. Aracım 155 binde ve tüplü. Araç tüpte giderken viteste olmadığında (frene basarken) stop ediyor. Gaz ayarı yaptırdım olmadı, devam etti. Bugün şaşmaz sanayide kuzenim (Wolkwagen özel servisinde çalışıyor) bir kelebeğine bakalım dedi ve açınca çok kirli olduğunu gördük. Sökmeden dışarıdan yani parçayı tam olarak çıkarmadan balata temizleme spreyiyle temizledi. Rölanti de dediğiniz gibi arttı. Ancak yine araç frene basıp yavaşlarken (benzinde bunu yapmıyor) duruyor. Toyotacı komşularına sorduğumuzda boğaz kelebeğinden dolayı yaptığını ve bu modellerde temizlemenin işe yaramadığını ve komple değişim gerektiğini söyledi. Bu parça da 1000 lira civarı. Yeni aldığım araçta böyle bir sorunla karşılaşmak benim şanssızlığımmış diyorum. Sizce tam olarak boğaz kelebeğini temizletip, beyni sıfırlatsam sizin gibi bir çözüm olur mu? Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 05, 2011, 17:53:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 05, 2011, 20:51:21 »
Selam Fatih bey, ben de 2 hafta önce otomatik Verso MMT 1.8 ile versolular arasına katıldım. Aracım 155 binde ve tüplü. Araç tüpte giderken viteste olmadığında (frene basarken) stop ediyor. Gaz ayarı yaptırdım olmadı, devam etti. Bugün şaşmaz sanayide kuzenim (Wolkwagen özel servisinde çalışıyor) bir kelebeğine bakalım dedi ve açınca çok kirli olduğunu gördük. Sökmeden dışarıdan yani parçayı tam olarak çıkarmadan balata temizleme spreyiyle temizledi. Rölanti de dediğiniz gibi arttı. Ancak yine araç frene basıp yavaşlarken (benzinde bunu yapmıyor) duruyor. Toyotacı komşularına sorduğumuzda boğaz kelebeğinden dolayı yaptığını ve bu modellerde temizlemenin işe yaramadığını ve komple değişim gerektiğini söyledi. Bu parça da 1000 lira civarı. Yeni aldığım araçta böyle bir sorunla karşılaşmak benim şanssızlığımmış diyorum. Sizce tam olarak boğaz kelebeğini temizletip, beyni sıfırlatsam sizin gibi bir çözüm olur mu? Teşekkürler...

Hocam 155.000 deki bir aracın bujileri en az 2defa değişmiş olması gerekiyor ve hava filtresinin temiz olması gerekiyor bu elemanlarda gerekli beyni sıfırlatmak işini geçelim bu araçlarda böyle birşey mümkün deği :) geçmiş olsun bu arada...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 05, 2011, 20:57:33 »
Hocam 155.000 deki bir aracın bujileri en az 2defa değişmiş olması gerekiyor ve hava filtresinin temiz olması gerekiyor bu elemanlarda gerekli beyni sıfırlatmak işini geçelim bu araçlarda böyle birşey mümkün deği :) geçmiş olsun bu arada...

Bujileri, hava filtresini ve polen filtresini de değiştirdik ancak yine aynı, gazdayken frene basınca araç stop.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 06, 2011, 15:04:31 »
Bujileri, hava filtresini ve polen filtresini de değiştirdik ancak yine aynı, gazdayken frene basınca araç stop.
Polen filtresiyle bir alakası yokta :) kelebeğe ayar yapılabiliyormuş ben yapılmıyor diye biliyordum ama yine bu konuda muhabbeti geçmişti :) ve aracınızın egzoz emisyonunada baktırın o aralık bir bilgi verebilir ve tüp ayarı çok düşük olabilir normal rolanti kaç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 06, 2011, 15:58:45 »
Polen filtresiyle bir alakası yokta :) kelebeğe ayar yapılabiliyormuş ben yapılmıyor diye biliyordum ama yine bu konuda muhabbeti geçmişti :) ve aracınızın egzoz emisyonunada baktırın o aralık bir bilgi verebilir ve tüp ayarı çok düşük olabilir normal rolanti kaç?

Kelebek temizliğinden sonra rölanti arttı 2000-2200 devirlerde başlıyor biraz gittikten sonra 600-700 oluyor. Tüp ayarını da yeni yaptırmıştım. Kelebek temizliğiyle o da uçtu sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 09, 2011, 17:36:01 »
Kelebek temizliğinden sonra rölanti arttı 2000-2200 devirlerde başlıyor biraz gittikten sonra 600-700 oluyor. Tüp ayarını da yeni yaptırmıştım. Kelebek temizliğiyle o da uçtu sanırım..
söküp temizlemekte fayda olabilir isterseniz beraber yapalım bigün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 09, 2011, 19:46:52 »

Fatih abimiz söküp temizleyelim demiş faydası olur elbette başlangıç için 2200devir fazla geldi bana bizim araç kışın bile en fazla 1800le başlar yazın minimum 600e düşer denemesinide yapmıştım klima cam buğu çözücüyü çalıştırıp frene bastım yinede stop etmedi deviri araç otomatik ayarladı sizdeki bu sorunu anlamadım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #27 : Eylül 09, 2011, 23:40:40 »
Elinize sağlık, tertemiz olmuş, bende denemeyi düşünücem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 10, 2011, 00:21:52 »
bencede düşünün olmadı servise yaptırın temizlik iyidir :)

iyi geceler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 17, 2011, 13:35:06 »
elinize sağlık benim araç 55 binde ne alemdedir acaba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 18, 2011, 17:49:17 »
temizlenmelidir bence kirlidir baya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Eylül 18, 2011, 18:31:56 »
Fatih; bende kelepçeli olan hava hortumu bağlantısını söktüm, diğer ince boruların bağlantısı farklıydı, kelepçe gibi sağlam sıkacağından korktum açıkçası, kelebekte aracım 86.000Km olmasına rağmen temizdi, şaşırdım, sadece kelebeğin tam kapandığı yerde biraz toz vardı, onuda çıkarmadan temizledim, ama kaputu açmışken, hava filtresi çıkışındaki, tahminen yakıt tüketimini gösteren parçayıda söktüm, WD 40 sıktım, sildim :) herkese öneririm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 19, 2011, 18:43:41 »
86binde iyi temizmiş acaba arabayı ikinci el aldınız da daha onceki sahibi temizletti mi... araba rahatlamıştır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 19, 2011, 19:14:38 »
teşekkürler güzel paylaşım.. ben sanayiye gittiğimde usta bana dedi ki şimdi açar temizlerim ama pek işe yaramaz sen bununla oynma rolantisini bile kendi ayarlayan araba bu falan dedi.. bende uğraşmamıştım.. elinize sağlık tertemiz olmuş.. bende ilerleyen günlerde temizleyecem inş
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 19, 2011, 20:56:04 »
teşekkürler güzel paylaşım.. ben sanayiye gittiğimde usta bana dedi ki şimdi açar temizlerim ama pek işe yaramaz sen bununla oynma rolantisini bile kendi ayarlayan araba bu falan dedi.. bende uğraşmamıştım.. elinize sağlık tertemiz olmuş.. bende ilerleyen günlerde temizleyecem inş
Usta(sözde) kendi kendine laf koymuş :D temizlerseniz ne olur kurumu isi pisi gider rahat rahat hava çeker ki araç ne güzel ustamızın dediği gibi rölantisini kendi ayarlıyor hiç sorun olacağını sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Eylül 25, 2011, 12:27:01 »
Ben her filtre temizleyişimde gaz kelebeğinide temizliyorum hatta daha dün temizledim sık olmasada aralıklı olarak yapılması gereken bir uygulama
07 Volvo S60R AWD/Titanium Grey/Atacama Leather/Premium & Family Package/18" Pegesus Wheels/300Bg 400Nm 2.5 T Engine/Manuel 6 Speed Transmission/0-100 5.6 Sn.

http://b1112.hizliresim.com/s/z/1hj2f.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 26, 2011, 15:52:55 »
Bizim kelebeğin üst tarafları tertemiz ama emme manifoltuna doğru ve manifoltun içini hiç bilmiyorum ondan yakında sökücem temizlemek için birde manifolt tırrrr ediyor onuda vidayla sabitleyince mission complete olucak :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)