Gönderen Konu: KÜÇÜK GÖÇÜKLER  (Okunma sayısı 3839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
KÜÇÜK GÖÇÜKLER
« : Temmuz 29, 2011, 20:15:22 »
aracın sağ ve sol kapsında bir tarafa köpek çarptı şiddetli değil fakat tırnak büyüklüğünde 2 tane göçük oluşturdu büyük ihtimal tasmanın demirleri yaptı. bu sabahta kalktım diğer kapıda ona benzer iki göçük daha 1cm kare büyüklüğünde yine,bunun sebebi de mahallemizin bisikletli terbiyeli efendi çocuklarının işi diye düşünüyorum. nasıl bi şey yapabiliriz bu çöküntülere varsa bu konuda çak sıkıcı deneyimleriniz yardımcı olursanız sevinirim.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Toyota Club Türkiye

KÜÇÜK GÖÇÜKLER
« : Temmuz 29, 2011, 20:15:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: KÜÇÜK GÖÇÜKLER
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2011, 20:37:02 »
aracın sağ ve sol kapsında bir tarafa köpek çarptı şiddetli değil fakat tırnak büyüklüğünde 2 tane göçük oluşturdu büyük ihtimal tasmanın demirleri yaptı. bu sabahta kalktım diğer kapıda ona benzer iki göçük daha 1cm kare büyüklüğünde yine,bunun sebebi de mahallemizin bisikletli terbiyeli efendi çocuklarının işi diye düşünüyorum. nasıl bi şey yapabiliriz bu çöküntülere varsa bu konuda çak sıkıcı deneyimleriniz yardımcı olursanız sevinirim.

Erol bey geçmiş olsun.

Bu tür olayları her zaman her yerde yaşayacaksınız. Öncelikle hiç dert etmeyin. Özellikle öok büyük değil ve rahatsız edecek kadar göze batmıyorsa hiç takmayın kafanıza.

Göçükler eğer çok sert değilse, sacta kalıcı deformasyon yaratmadıysa, sadece esneme tarzı bir göçükse vakumla vb. düzeltilebiliyor kolaylıka. bu konuda uzman bir kaportacıya gösterin.

Eğer sacta kalıcı deformasyon oluşmuşsa, klasik kaporta işlemi uygulanması gerekir. Yani çekiçleme, macun, boya, cila vb. Başka türlü düzeltemezsiniz. Bu göçükler i çok fazla kafanıza takıyorsanız başka çaresi yok.

Fakat anladığım kadarıyla çok büyük şeyler değiller. Onun için bu işlemlere hiç girmeyin. Zaten girseniz de emin olun 1-2 ay içerisinde o bisikletli arkadaşlar aynı haline getireceklerdir.

Bunların dışında, kişisel onarım için satılan aparatlar, mumla yapılan çekme işlemleri, hızlı ısıtma ve ani soğutma gibi yöntemler var. Fakat kalıcı deformasyonda bunların hiçbirisi de işe yaramaz. Ayrıca uzman değilseniz kendi başınıza denemenizi de tavsiye etmem.

En iyi olduğu gibi bırakmak herhalde.

NOT : Köpekle ve çocuklarla konuşmayı da deneyebilirsiniz tekrar yapmamaları için, ama bu da çözüm olmuyor maalesef :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2011, 21:02:46 »
arkadaşımın aracında da envayi çeşit göçük vardı vakumla düzelltirdi maslakta bi yerde tavsiye ederim bi vakum la çektirmeyi. sırf bu işle uğraşan yerler var ve süper işçilik
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2011, 22:15:57 »
Atilla ve Mert beyin söylediği gibi vakumla çektirebelilirsiniz. Ama ilk önce o köpeğin sahibi ve bisikletli yaratıkları vakumlayın ondan sonra aracınızı.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2011, 11:56:18 »
biraz pasta ve rütüş ile giderdik sayılır. ne yapalım dedik ilk aldığımız gibi kalacak değil. sizlerin söylediği çekme işini de bi araştırayım dolu eziklerini gideriyormuş belki bunu giderebilirler.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2011, 15:46:53 »
Bugün internette gezinirken kaportadaki göçükleri boya gerekmeden kendiniz düzeltebileceğiniz bir ürün buldum. Ben otomotiv sektöründe çalışıyorum ve kendi ustalarımada danıştım ve bu aparatın yurt dışında kullanıldığını ve bu işten buyuk paralar kazanıldığını bana söylediler.Aparat sıcak silikon benzeri bir malzemeyle göçük olan yere tutturuluyor ve ezik geri çekiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken husus işlem yapılan bölgenin daha önce boyanmamış olması yani orjinal boyası olması. Boyanmış bolgede boyayı sökebiliyormuş. Mantığınıza yatarsa düşünebilirsiniz ben şahsen denemedim. Fiyatıda çok uygun.

http://www.hepsiburada.com/Liste/pops-a-dent-kaporta-gocuk-tamir-edici-kisisel-set-09c008/ProductDetails.aspx?productId=otm09c008&categoryId=20024947
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2011, 16:38:04 »
Bugün internette gezinirken kaportadaki göçükleri boya gerekmeden kendiniz düzeltebileceğiniz bir ürün buldum. Ben otomotiv sektöründe çalışıyorum ve kendi ustalarımada danıştım ve bu aparatın yurt dışında kullanıldığını ve bu işten buyuk paralar kazanıldığını bana söylediler.Aparat sıcak silikon benzeri bir malzemeyle göçük olan yere tutturuluyor ve ezik geri çekiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken husus işlem yapılan bölgenin daha önce boyanmamış olması yani orjinal boyası olması. Boyanmış bolgede boyayı sökebiliyormuş. Mantığınıza yatarsa düşünebilirsiniz ben şahsen denemedim. Fiyatıda çok uygun.

http://www.hepsiburada.com/Liste/pops-a-dent-kaporta-gocuk-tamir-edici-kisisel-set-09c008/ProductDetails.aspx?productId=otm09c008&categoryId=20024947

ne kadar etkili oldugunu buyrun buradan izleyin

Pops-a-Dent
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2011, 11:53:01 »
FAİL :)

Tabi çok amatör bir ürün. Sıcak silikon bu kadar tutuyor demekki :) Bu işi profosyonel olarak yapanların kullandığı malzeme ilaç formatındaymış.işlem bittikten sonra yapışkanı aparattan ayıtmak için başka çözücü bir ilaç kullanılıyormuş. Hesaplı ama işe yaramaz olduğunu öğrenmiş olduk. Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2011, 14:50:36 »
FAİL :)

Tabi çok amatör bir ürün. Sıcak silikon bu kadar tutuyor demekki :) Bu işi profosyonel olarak yapanların kullandığı malzeme ilaç formatındaymış.işlem bittikten sonra yapışkanı aparattan ayıtmak için başka çözücü bir ilaç kullanılıyormuş. Hesaplı ama işe yaramaz olduğunu öğrenmiş olduk. Paylaşım için teşekkürler.

buna niye para verelimki boşu boşuna
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2011, 19:39:05 »
buna niye para verelimki boşu boşuna

Ben kimseye alın demedim zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2011, 21:39:14 »
arkadaşlar birde böyle bir yöntem var

dent repair
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 31, 2011, 22:16:47 »
bu sıcak silikonlu olanın birde vakumlu olanı var, sanırım daha başarılı,
güçlü bir vakum  yapıştırlıp çekiliyor, şak diye düzeltiyordu

benim ön çamurlukta küçük bir göçük vardı, sıcaktanmı neden bilmiyorum kendi kendine düzelmiş, neresi olduğunu bile bulamıyorum şimdi