Gönderen Konu: Aracın direk Lpg de çalışması ?  (Okunma sayısı 14656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın direk Lpg de çalışması ?
« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2011, 08:40:03 »
Arkadaşlar arabamda sıralı sistem lovato var. Aracı mesela gece 11 de park ediyorum. Sabah 10-11 arasıda bir yere gitmek için çalıştırıyorum ve araba direk lpg de çalışıyor. Normalde benzinde çalışıp motor sıcaklığı 30 dereceyi bulduğunda lpg ye geçmesi lazım. Lpg yi monte eden ustaya sorduk adam ısı sensörü yaz aylarında 30 derece yi bulursa direk lpg de çalışır yani sorun yok dedi doğru mu acaba ? :hoş:

Bende Lovato sıralı kullanıyorum ve son derece bu kadar memnun kalacağımı tahmin etmemiştim. Sıcaklık ne olursa olsun, motor stop durumunda iken ilk çalışma mutlaka benzinle olmalı direk LPG'den çalışmaması gerekiyor sıralı sistemde. Motorun bir süre çalıştıktan sonra sıcak olsa bile stop edip tekrar marşa bastığında yine benzinle çalışması gerekir. Hava sıcaklığı fazla veya az olsada, ayarlı olan LPG'ye geçme ısısı ne olursa olsun mutlaka ilk marş motor sıcaklığından bağımsız benzinle olması gerekir. Ayarlanmış ısı şartı uygun ise, ayarlı süre içerisinde otomatik lpg'ye geçişi kendisi yapacaktır. Direk LPG'de çalışması bir arızanın göstergesidir. Kontrol şart ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2011, 08:40:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2011, 17:35:56 »
motor sıcaklığı çalışmadan yaz sıcağında direkt lpg ile çalışacak şekilde ısınmaz. direkt güneşe maruz kalsa belki diyebiliyorum.diyelim ki motor durduğu yerde 30 derece oldu yinede benzinle çalışır ancak çok çabuk gaza geçer ama hertürlü benzinle çalışır. sistemin mantığı bu.
aynen katılıyorum.4 yıldır o kadar sıcak ortamlarda bulundum ki hiç doğrudan gazla çalıştığına şahit olmadım.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg