Gönderen Konu: COROLLA SAĞA VİRAJLARDA GELEN SES  (Okunma sayısı 11050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: COROLLA SAĞA VİRAJLARDA GELEN SES
« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2011, 00:45:37 »
merhaba arkadaşlar; biraz araştırdıktan sonra maysan marka arka sağ sol amortisör siparişi verdim. ama siparişin üzerinden 10 gün geçtikten sonra firma ürünü  tedarik edemediği için  sipariş iptal oldu. şimdi sizden ricam uygun fiyata corolla 2001 model aracım için arka sağ sol amortisör almak istiyorum görüş ve önerilerinizi bekliyorum link verirseniz iyi olur, teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2011, 00:45:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 1.4 VVT-İ Terra Gümüş Gri
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 23, 2011, 16:09:30 »
Celal Kardeş Aynı sorun bende de var.  Dik rampa sağa virajda arkadan ses geliyor. sola dönerken bir şey yok. Evime girişte sağa dik keskin bir viraj var her zaman burada arkadan ses geliyor. Ama 2 gün önce bir şey dikkatimi çekti. arabanın arkası dolu ve bagajı yüklü idi. ve aynı yerde hiç ses yapmadı araç boşken yapıyor. bana kalırsa amortisörden yapıyor gibi çünkü benim sağ amortisörüm yağ kaçırıyor yani yolcu abbas. yakın bir zamanda arka amortisörleri değiştireceğim.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 1.4 VVT-İ Terra Gümüş Gri
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 23, 2011, 16:35:25 »
Söylemeyi unuttum normal düz virajlarda böyle bir sorun yok. Sadece dik ve keskin sağa virajda oluyor.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 29, 2011, 23:55:35 »
arkadaşlar sorun çözüldü; sağa viraja girerken arkadan gelen ses arka sol amortisörden kaynaklanan bir sorundu usta sökünce anladık bende bu arada kyb excel-g arka sağ sol amortisör tanesini 100 tl den aldım toz lastiklerinede 20 tl verdim 220 tl artı 30 tl işçilik bana 250 tl ye mal oldu ama bu işi şöylede çözebilirdim.
sağa virajlara girerken gelen ses arkadan geldiği için arka sağ sol amortisöre bakılıp hangisinin bozuk olduğu tespit edilip çıkma orjinal amortisör 40 tl ye alınıp bozuk olanla değişince sorun çözülür yani arkadaşlar kısacası eğer virajlara girerken arkadan ses geliyorsa kesinlikle amortisörlerinizi kontrol ettirin kendinize iyi bakın tüm clüb üyelerinin bayramını kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 25, 2011, 11:00:06 »
Konunun üzerinden oldukça bir zaman geçmiş fakat aynı sorunu ben ön tarafta yaşamaya başladım. Havaların biraz soğumasından sonra başladı. Arkada şuan için bir şikayetim yok fakat ön amortisörlerim ne kadar işlevini yapıyor gibi görünsede dışarıdan bakınca, tren geçidi, biraz hızlıca tümsek geçişlerinde, stabilize köy yollarında duyduğum vuruntu sesleri artmış durumda. Sağolsunlar sokakları hala kazıp bıraktığımızdan, her yer inşaat olunca önden gelen sesler takıntı haline geldi. 2 tane önler için KYB Excel G düşünüyorum. Önerisi olanların yorumlarını bekliyorum.