0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.3 se asla binmem.. isterse hiç yakmasın
14 sıkıştırma oranı muazzam dizele yaklaşmış neredeyse.
Güzel paylaşım. Geçen hafta tanıtımı vardı sanırım.Umut Abi, 6.6 yazılım versiyonu mu?
mesut abi Wankel Motor motor iyidir hoştur ama yakıt canavarıdıraslında eskidir de 1929'da patent alınmış motora.mazda RX7'lerde kullanılmıştı,minicik motordan 200 beygir güç alan japon abiler baktılar deli gibi güçlü ama bi o kadarda yakıt yiyor üstelikte dönen rotor kısmı çok çabuk yıpranıyor vazgeçtiler.bu az yakıt kullanan motor farklı bi olay,bi an evvel yayılmasını diğer markalarda da kullanılmasını istiyoruz
güzel paylaşım ercüment kardeş. mesut kardeşim hayallerimi sığdrmışsın bu satırlara....
Mazda ülkemizde hep distribütörlerin azizliğine uğramış çok iyi bir markadır.Keşke adam gibi birileri getirebilse.
Rica ederim baktım benzin fiyatları ve çok yakan arabalar forumun derdi biraz moral olsun istedim
Hiç öyle bir derdim yok, bir daha ki sefere en az V6 3000cc alacağım
Bir bilgi: 230 HP'lik 1300cc wankel (rotary) motor bulunan RX-8'in ödediği taşıtlar vergisi kıytırık Fiat Palio'dan daha az. Süper değilmi? Özellikle düşük hızlarda şehir içi tüketimi çok fazla olan bir motordur. Ama hızlandığı zaman yakıt verimliliği artıyor.
Dünyanın öbür ucundan 3000 yazmak kolay.
3000 mi???Amaaan ne o öyle mobilet motoru gibi???