Gönderen Konu: döşemedeki lekeler..  (Okunma sayısı 5817 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: döşemedeki lekeler..
« Yanıtla #20 : Ağustos 09, 2011, 13:53:24 »
avatarındaki araç yanılmıyrsam mitsubishi pek bilmem o araçları ama şunu deneyebilrisin abi  tırnğınla hafifçe kazı baktın kumaşıda çekiyo ıslat öyle dene

Evet Sercan Mitsubishi Lancer, Tırnakla olacak iş değil, ıslatınca kolay çıkmasına sebep olacak birşey yokki :) Belki ısıtmakla yumuşar ya da buz aküsü ile donar ve kolay çıkar diye tahmin ediyorum ama tecrübeler varsa benim için çok daha iyi olacaktır.
Sağolasın...
ZZE111 Terra A.C.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 09, 2011, 13:53:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ağustos 09, 2011, 16:42:17 »

ozaman abi kumaşı çıkarıp kuru temizlemyeciye ver küçük bi ücrete çıkarır o hem kumaşa zarar gelirse onlar yenisini almak zorundalar

Ula sercan arabanın orijinal döşemesi bu, kılıf değil yani kolaylıkla sökülebilecek birşey değil :D
Ama koltuğu kolay söküyorum, kimseden somut bir öneri gelmezse elimdeki bilgilerle hareket edeceğim, yine olmazsa dediğini denerim artık
Sağolasın
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Ağustos 10, 2011, 00:37:35 »
kosla ile ilk başta leke çıkmış gibi görünüyor ama kuruyunca yine beliriyor. doğru dürüst bir koltuk temizleyici bulamadım. Meyvesuyu lekesi çıkmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 10, 2011, 09:08:08 »
benim kız arka koltuğa sakız yapıştırmış, kuruyunca bir kısmını aldım ama zarar vermeden tamamını nasıl çıkarabilirim, buz aküsünü üzerine koyup bir süre bekledikten sonra kolay çıktığını duydum ama henüz deneyemedim
Demekki kimsenin koltuğu sakız olmadı bu güne dek :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 10, 2011, 14:16:20 »
benim gibi tembel olanlarla yeni araç alanlara 3M ürünü kullanan Akdemirler toyota izmir gibi yerlerde koltuk koruma öneririm hem lekeler kalmıyor hem üstüne bişey dökülüncede çok çabuk çıkıyor

buz aküsünü hiç ellemeden sakız iyice donana kadar üstünde tutup öyle temizlemek lazım diye duymuştum
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 15, 2011, 13:18:09 »
benim corollada su, kola, bilimum meşrubat lekeleri oluşmuştu... daha öncesinde sonax denedim... sonra halı yıkama şampuanları ile denedim çıkmadı... geçen hafta carpek araç döşeme sıpreyinden aldım... koltukların üzerine sıktım... bir sünger (tav bırakmayacak) vasıtası ile biraz köpürttüm... kururmasını beklerdim.. hiç bir leke kalmadı...  en kral detaylı iç temizliyicilerden daha iyi sonuç verdi... bilginize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 15, 2011, 13:26:07 »
benim corollada su, kola, bilimum meşrubat lekeleri oluşmuştu... daha öncesinde sonax denedim... sonra halı yıkama şampuanları ile denedim çıkmadı... geçen hafta carpek araç döşeme sıpreyinden aldım... koltukların üzerine sıktım... bir sünger (tav bırakmayacak) vasıtası ile biraz köpürttüm... kururmasını beklerdim.. hiç bir leke kalmadı...  en kral detaylı iç temizliyicilerden daha iyi sonuç verdi... bilginize...

Sadece köpürtüp bıraktınız mı? Eğer makineyle falan o suyu çekmediyseniz o kirler koltuk altına gitti ve ilk ıslanma,terleme gibi durumda tekrar yüzeye çıkacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 15, 2011, 13:44:46 »
dediğim gibi 5 ay önce güçlü bir halı yıkama ile kirini çektim... ancak lekeler çıkmadı... ıslak bir bez sürdüğümde bez temiz kalıyor, makine ile çekilen suda gayet berrak dönüyordu makineye... o yüzden makineye ihtiyaç duymadım... yüzeysel, derin olmayan lekeler de sünger tarafından emiliyordu.. yine de bakayım bir haftadır koltuklarım hala pırıl pırıl.. lekeler ter vb. bir nedenle yine çıkarsa buraya yazarım.. ilginiz için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 15, 2011, 18:12:53 »
Aracımın koltuklarında ve döşemelerinin belirli kısımlarında lekeler var. Detaylı iç temizlemeye sokmalı mıyım. Sonax 360 lira fiyat veriyor. Diğer marka olmayan firmaların fiyatları da 200 lira civarında. Sizce değer mi yaptırmaya. Daha önce hiç yaptırmadım. Yaptıranlar memnun kaldı mı yazabilirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 15, 2011, 20:56:47 »
Aracımın koltuklarında ve döşemelerinin belirli kısımlarında lekeler var. Detaylı iç temizlemeye sokmalı mıyım. Sonax 360 lira fiyat veriyor. Diğer marka olmayan firmaların fiyatları da 200 lira civarında. Sizce değer mi yaptırmaya. Daha önce hiç yaptırmadım. Yaptıranlar memnun kaldı mı yazabilirseniz sevinirim.

Bence o kadar para vermeyin iç temizliğe.Bende yaptırdım detaylı iç temizlik bi kaç gün sonra leke olunca tekrardan, o kadar para vermenin gereksiz olduğunu anlıyorsunuz.İmkanınız varsa kendiniz temizleyin.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 17, 2011, 03:29:17 »
Bence o kadar para vermeyin iç temizliğe.Bende yaptırdım detaylı iç temizlik bi kaç gün sonra leke olunca tekrardan, o kadar para vermenin gereksiz olduğunu anlıyorsunuz.İmkanınız varsa kendiniz temizleyin.

Sanırım tavsiyenize uyacağım. Teşekkürler fikir verdiğiniz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #31 : Ağustos 22, 2011, 17:00:04 »
coslanın gözünü seviimm :-) pazar günü temizledim mükemmel oldu...burdan coslayı öneren arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim...