0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Serkan ben en düşük sahibinden.com da 47TL ye bulabilmiştim
Serkan çakma değilde yurtdışından getirtmiştir , yurdışında 8 9 dolar bi fiyatı var, tabi herzamanki gibi bizim satıcılarımız adam kazıklama derdinde 15 20 TL lik malı 70 TL ye satıyorlar genelde aldığı fiyatı 10 dolar ise 2 2.2 ile çarparlar 22 dolar olur ve onuda TL ye çevirip vitrine fiyatı koyar
Arkadaşlar, far üzerinde yaptığınız her zımpara, pasta vb. işlemler, farınızı mikron seviyelerinde (hatta çok sert yaptıysanız daha büyük) inceltecektir. Bu nedenle zımparadan önce, en düşük aşındırıcılığa sahip pastadan başlayıp, eğer çizik ve sararmalar yok olmadıysa daha yüksek aşındırıcı pasta ile tekrarlayın. Böylece farınıza minimum hasar vermiş olursunuz. Eğer çok derin çizikler vb. varsa ancak o zaman zımparayı devreye alın.Benim farlarım yaklaşık 8 senelik olmasına rağmen, meguiars m205 ile denedim (Aşındırıcılığı çok yüksek değildir.) Hiç zımparaya vb. gerek kalmadan pırıl pırıl oldu. Bir de bu işlemi elle değil de eğer imkanınız varsa makina ile yaparsanız çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz.Polisaj işlemini tamamladıktan sonra, farların üzerine cila/wax uygular ve bu işlemi sık sık tekrarlarsanız (cilayı elle yapabilirsiniz.) daha uzun süreli bir koruma sağlar, ayrıca fara yapışan sinek, böcek vb.den de daha az etkilenirsiniz.Bu işlemden öyle çok çekinmenize gerek yok, biraz el beceriniz varsa çok rahatlıkla yapabilirsiniz.
dediğim gibi sadece aşındırırsanız tekrar matlaşıyor oda normal ,ama zımparayı 3000 kum bulmanız lazım ped şeklinde tanesi 12 tl gibi birşey sanırım şu anda,kalın kumlu zımpara yaparsan fara fatiha okuyup baban görmeden gömmen lazım
zımpara farı tamamen eritip normal pilastik kalınlığını yok etmezmi bu işlemi yaparsak ? bizim farlarda sararma yok ama pürüzlü olmaya başlamış sanki deri atıyor far soyuluyor. baktığımda anlamıyorum ama elimi fara sürdüğümde pürüzler cok fazla hissediliyor.
normal ahşap veya metal zımparası kullanırsan far camında kocaman bir delik yapabilirsin benim kullandığım zımpara 3000 lik veya 4000 lik su zımparası , bu zımparalar araç boyamadan sonra portakal kabuğu görünümünü ortadan kaldırmak için pasta ciladan önce kullanılır , incecik boyaya bu zımpara kullanılıyorsa yaklaşık 5 mm olan far camına gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.