Gönderen Konu: e12 far camı temizleme (fotolu anlatım)  (Okunma sayısı 17145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 far camı temizleme (fotolu anlatım)
« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2011, 19:38:36 »
Arkadaşlar, far üzerinde yaptığınız her zımpara, pasta vb. işlemler, farınızı mikron seviyelerinde (hatta çok sert yaptıysanız daha büyük) inceltecektir. Bu nedenle zımparadan önce, en düşük aşındırıcılığa sahip pastadan başlayıp, eğer çizik ve sararmalar yok olmadıysa daha yüksek aşındırıcı pasta ile tekrarlayın. Böylece farınıza minimum hasar vermiş olursunuz. Eğer çok derin çizikler vb. varsa ancak o zaman zımparayı devreye alın.

Benim farlarım yaklaşık 8 senelik olmasına rağmen, meguiars m205 ile denedim (Aşındırıcılığı çok yüksek değildir.) Hiç zımparaya vb. gerek kalmadan pırıl pırıl oldu.

Bir de bu işlemi elle değil de eğer imkanınız varsa makina ile yaparsanız çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Polisaj işlemini tamamladıktan sonra, farların üzerine cila/wax uygular ve bu işlemi sık sık tekrarlarsanız (cilayı elle yapabilirsiniz.) daha uzun süreli bir koruma sağlar, ayrıca fara yapışan sinek, böcek vb.den de daha az etkilenirsiniz.

Bu işlemden öyle çok çekinmenize gerek yok, biraz el beceriniz varsa çok rahatlıkla yapabilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2011, 19:38:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #21 : Temmuz 07, 2011, 13:51:16 »
Serkan ben en düşük sahibinden.com da 47TL ye bulabilmiştim :)

bende 50 tl civarı buldum fakat istanbulda bir bayiyi aradım 70 e satınca kurt düştü içime çakma olabilir diye o yüzden almadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 07, 2011, 14:31:26 »
Serkan çakma değilde yurtdışından getirtmiştir , yurdışında 8 9 dolar bi fiyatı var, tabi herzamanki gibi bizim satıcılarımız adam kazıklama derdinde 15 20 TL lik malı 70 TL ye satıyorlar  genelde aldığı fiyatı 10 dolar ise 2 2.2 ile çarparlar  22 dolar olur ve onuda TL ye çevirip vitrine fiyatı koyar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Temmuz 07, 2011, 19:34:28 »
Serkan çakma değilde yurtdışından getirtmiştir , yurdışında 8 9 dolar bi fiyatı var, tabi herzamanki gibi bizim satıcılarımız adam kazıklama derdinde 15 20 TL lik malı 70 TL ye satıyorlar  genelde aldığı fiyatı 10 dolar ise 2 2.2 ile çarparlar  22 dolar olur ve onuda TL ye çevirip vitrine fiyatı koyar ;)

doğru dedin mesut yurt dışından getirtmiş olabilir ama ben nette bununla ilgili foto video vb gördüm adamlar çakmasını yapmışlar plastx in ,farkını dışarıdan zor anlarsın ancak uygulayınca anlaşılır sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Temmuz 07, 2011, 19:36:14 »
Arkadaşlar, far üzerinde yaptığınız her zımpara, pasta vb. işlemler, farınızı mikron seviyelerinde (hatta çok sert yaptıysanız daha büyük) inceltecektir. Bu nedenle zımparadan önce, en düşük aşındırıcılığa sahip pastadan başlayıp, eğer çizik ve sararmalar yok olmadıysa daha yüksek aşındırıcı pasta ile tekrarlayın. Böylece farınıza minimum hasar vermiş olursunuz. Eğer çok derin çizikler vb. varsa ancak o zaman zımparayı devreye alın.

Benim farlarım yaklaşık 8 senelik olmasına rağmen, meguiars m205 ile denedim (Aşındırıcılığı çok yüksek değildir.) Hiç zımparaya vb. gerek kalmadan pırıl pırıl oldu.

Bir de bu işlemi elle değil de eğer imkanınız varsa makina ile yaparsanız çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Polisaj işlemini tamamladıktan sonra, farların üzerine cila/wax uygular ve bu işlemi sık sık tekrarlarsanız (cilayı elle yapabilirsiniz.) daha uzun süreli bir koruma sağlar, ayrıca fara yapışan sinek, böcek vb.den de daha az etkilenirsiniz.

Bu işlemden öyle çok çekinmenize gerek yok, biraz el beceriniz varsa çok rahatlıkla yapabilirsiniz.

doğru yorum , ben pasta + cila yaptırdım sanayide 1 ay sonra eski halinden daha kötü duruma geldi bende son çare olarak kendim bu uygulamayı yaptım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 12, 2011, 22:51:31 »
Ellerinize sağlık
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2011, 16:00:01 »
dediğim gibi sadece aşındırırsanız tekrar matlaşıyor oda normal ,ama zımparayı 3000 kum bulmanız lazım ped şeklinde tanesi 12 tl gibi birşey sanırım şu anda,kalın kumlu zımpara yaparsan fara fatiha okuyup baban görmeden gömmen lazım :D

Gerek kalmadı satıldı :) keşke satığımız adamı görseydimde foruma davet etseydim yahu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 03, 2012, 15:17:36 »
zımpara farı tamamen eritip normal pilastik kalınlığını yok etmezmi bu işlemi yaparsak ? bizim farlarda sararma yok ama pürüzlü olmaya başlamış sanki deri atıyor far soyuluyor. baktığımda anlamıyorum ama elimi fara sürdüğümde pürüzler cok fazla hissediliyor.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Eylül 03, 2012, 16:50:23 »
zımpara farı tamamen eritip normal pilastik kalınlığını yok etmezmi bu işlemi yaparsak ? bizim farlarda sararma yok ama pürüzlü olmaya başlamış sanki deri atıyor far soyuluyor. baktığımda anlamıyorum ama elimi fara sürdüğümde pürüzler cok fazla hissediliyor.

normal ahşap veya metal zımparası kullanırsan far camında kocaman bir delik yapabilirsin :) benim kullandığım zımpara 3000 lik veya 4000 lik su zımparası , bu zımparalar araç boyamadan sonra portakal kabuğu görünümünü ortadan kaldırmak için pasta ciladan önce kullanılır , incecik boyaya bu zımpara kullanılıyorsa yaklaşık 5 mm olan far camına gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 03, 2012, 17:34:07 »
normal ahşap veya metal zımparası kullanırsan far camında kocaman bir delik yapabilirsin :) benim kullandığım zımpara 3000 lik veya 4000 lik su zımparası , bu zımparalar araç boyamadan sonra portakal kabuğu görünümünü ortadan kaldırmak için pasta ciladan önce kullanılır , incecik boyaya bu zımpara kullanılıyorsa yaklaşık 5 mm olan far camına gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
teşekkür ederim :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY