0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Az yakmazPerformans artmazKısacası Bi halt olmaz Arabanın orasıyla burasıyla oynadığınla kalırsın..
Ercü, Ben ciddiye alınacak kadar az yaktığına inanmıyorum kardeş , Benim albeayada filtre taktım , arkadaşımın hondasındada filtre vardı , corollayada bir dönem takmıştım , eğer az yaksaydı farkederdim Bide eğer filtre az yakmayı sağlasaydı ben takardım şimdiye kadar. Arda sende dyno gibi adamsın valla , 1-2 hp artışı bile farkediyorsun Komik olmayın beyler..
arkadaşlar benim takmamdaki amaç fantazi olsun ve değişik bir proje ortaya çıksın...onno ustanın 97'li yıllarda ....show dergisinde 1,6 tempra ile yaptığı test vardıen az 2 en fazla 5 hp güç arttığı dyno ile söyledi,motora soğuk hava alınırda gaza basıca daha iyi tepki verir ve üst devirlerde daha uzun sürede kesilir.filtre takan araç uçmaz zaten olay sadece fantazi benım amacımda dediğim gibi değişik bir proje olsun...
Peki tamam Erdem biz yanlış gördük haklısın tabi adamlarda boşuna cai diye sistem yapmışlar.. Boşuna denemişler soğuk havayla performans alındığını falan herneyse.. Herşeye bu kadar karşı kapalı olmayın... Ayrıca taktığın filtreye görede değişir kaliteli bir filtreyse performansta alırsın ekonomide seste ama haklısın hiç bir halt olmaz boşver o yüzden.
Az yakıyormuş.. Neye göre az yakıyor abicim? Ben Ticari arabada her gün 170-200km yol yapıp günün sonunda arabayı şoföre verdiğim için 28-30 lira gaz alıyordum. Yed marka filtre taktım ama yakıtta hiç bir değişiklik olmadı.. Performanstada bir değişiklik olmadı, sadece arabanın sesi arttı.. Kulaktan duyma bilgilerle konuşuyorsunuz ama gerçekler bu kadar basit değil arkadaşlar. Sen 3 hp elde ettim diye seviniyorsun... gülerler adama... Arka koltukları söküp Stepneyide çıkar bari
YAptığımız hızlara göre yazıcam isterse kapatılır öncedende yazmıştım tekrar yazıcam yönetim lütfen kusura bakmayın..Filtreyi takmaya gelmiştiniz ramazan ayıydı hatta bayramdan 3 gün önce falandı taktığımızda.. Yola çıktık sürekli 150-160 bazen bununda üstüne dönüştede aynen böyleydi ve durduğumuzda çeyrek depodan fazla yakıt vardı onu geçtim değer hesapladığımızda 5.7-5.8 civarında çıkıyordu yol bilgisayarıda 5.9 yazıyordu şimdi aynısını filtre kutusuyla yaptığımız zamanları hatırlıyorumda 6.5 gördüğümüz zamanlar oldu.. İnanması gerçekten zor bende inanmıyordum yanlışlık var dedim vırt dedim zırt dedim ama hesap ortada. Neden böyle düşük devirlerde pek bişi farkettirmez farkettirsede çok birşey olmaz ama yüksek devirlerde araç daha fazla hava ve benzine ihtiyaç duyuyor kutu filtreli olduğu zaman havayı o kadar rahat geçiremeyip benzine çok daha fazla asılıyor ve çok yakmış oluyor ama açık filtrede her yerinden hava aldığı için yakma olayı fazla olduğundan mütevellit araç çok daha fazla patlama yapıyor ve o koyduğumuz herşeye engel olan lanet olası sensörde benzinin ne kadar yollanacağını söylüyor bundan basit bir açıklama olamaz herhalda benzin konusunda...Performans olayına geleyim ben 3-5 hp gelir demiyorum gelirse buz gibi havayla 1 taş çatlasın 2 gelir. Bu 1-2 hpde ancak arabanın gaza verdiği tepkiyi değiştirir o kadar...Sitede yazdığım en uzun yazı sanırım buydu sana nasipmiş Erdem
Kutu içi filtren kirli olmasın? Yada orjinali haricinde bir filtre takılmışta olabilir?Benim arabanın filtresi kirlendi diye orjinali dışında bir filtre takmıştık , Araç baya yavaşlamıştı ve çok yakıyordu. Sonra çıkarıp orjinal filtresini geri taktım.
BAbamın yağdan önce dikkat ettiği şey filtredir kirli değildi.. Orjinal filtreydi
Belkide sizin araba benzinli olduğundan o kadar farkediyordur. Lpg fazla havayı sevmeyen bir sistem sonuçta.. Benim hava filtre kutusundan yaptığım parçayı sen alda olmazsa, takar kullanırsın..
Sen birleştirmedin mi onu ?
Şu anda birleştirilmiş durumda ama yeni kutu alacağım zaten..
Her 100km de ortalama 0.5 litre ekonomi sağlar sakin kullanımda sert kullanımdada arttırır...gaza olan tepki hızlanır tok kulağa hoş gelen bir ses alınır soğuk hava çekerse eğer 1-2 hp artış olur...Ama mesele soğuk hava çektirmekte sıcak hava çekerse Erdemin dediği gibi hiçbirşeye yaramaz sadece ses verir...VVT-İ motora gereğinden fazla hava yada aşırı rahat hava çektirirsende sorun çıkarır demiş olayım...
Ercü, Ben ciddiye alınacak kadar az yaktığına inanmıyorum kardeş , Benim albeayada filtre taktım , arkadaşımın hondasındada filtre vardı , corollayada bir dönem takmıştım , eğer az yaksaydı farkederdim Bide eğer filtre az yakmayı sağlasaydı ben takardım şimdiye kadar. yok ağa ben dyno gibi adam değilim ford eskortta denedik ve araç benzinliydi 96 model 1.6 motor 16valve dynoda tam 88hp çıktı filtre ile 100hp cihaz yanlış ölçmüştür bilemem yada air kitten önceki kirlidir o başka.. Arda sende dyno gibi adamsın valla , 1-2 hp artışı bile farkediyorsun komik olmayın beyler..
kısa ve net bir cvp arkadaşlar dediğim gibi tartışmanıza gerek yokartı eksi fikirler aynı dediğim gibi araca kule gergisi takmak gibi bir proje bu...amaç fantazi ve hayal gücü