Gönderen Konu: 97 corolla xe AE 101 soğuk hava kiti :)  (Okunma sayısı 7137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 corolla xe AE 101 soğuk hava kiti :)
« Yanıtla #20 : Haziran 11, 2011, 12:49:27 »
Az yakmaz
Performans artmaz

Kısacası Bi halt olmaz ;)

Arabanın orasıyla burasıyla oynadığınla kalırsın..

Her 100km de ortalama 0.5 litre ekonomi sağlar sakin kullanımda sert kullanımdada arttırır...gaza olan tepki hızlanır tok kulağa hoş gelen bir ses alınır soğuk hava çekerse eğer 1-2 hp artış olur...Ama mesele soğuk hava çektirmekte sıcak hava çekerse Erdemin dediği gibi hiçbirşeye yaramaz sadece ses verir...VVT-İ motora gereğinden fazla hava yada aşırı rahat hava çektirirsende sorun çıkarır demiş olayım...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 11, 2011, 12:49:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 11, 2011, 14:15:30 »
Ercü, Ben ciddiye alınacak kadar az yaktığına inanmıyorum kardeş , Benim albeayada filtre taktım , arkadaşımın hondasındada filtre vardı , corollayada bir dönem takmıştım , eğer az yaksaydı farkederdim ;)
Bide eğer filtre az yakmayı sağlasaydı ben takardım şimdiye kadar. :)

Arda sende dyno gibi adamsın valla , 1-2 hp artışı bile farkediyorsun :D

komik olmayın beyler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 11, 2011, 15:06:00 »
Ercü, Ben ciddiye alınacak kadar az yaktığına inanmıyorum kardeş , Benim albeayada filtre taktım , arkadaşımın hondasındada filtre vardı , corollayada bir dönem takmıştım , eğer az yaksaydı farkederdim ;)

Komik olmayın beyler..

Peki tamam Erdem biz yanlış gördük haklısın tabi adamlarda boşuna cai diye sistem yapmışlar.. Boşuna denemişler soğuk havayla performans alındığını falan herneyse.. Herşeye bu kadar karşı kapalı olmayın... Ayrıca taktığın filtreye görede değişir kaliteli bir filtreyse performansta alırsın ekonomide seste ama haklısın hiç bir halt olmaz boşver o yüzden.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Haziran 12, 2011, 00:19:36 »
arkadaşlar benim takmamdaki amaç fantazi olsun ve değişik bir proje ortaya çıksın...
onno ustanın 97'li yıllarda ....show dergisinde 1,6 tempra ile yaptığı test vardı
en az 2 en fazla 5 hp güç arttığı dyno ile söyledi,
motora soğuk hava alınırda gaza basıca daha iyi tepki verir ve üst devirlerde daha uzun sürede kesilir.
filtre takan araç uçmaz zaten olay sadece fantazi :)
benım amacımda dediğim gibi değişik bir proje olsun...
ggz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 12, 2011, 00:41:12 »
Ama güzel işçilik olmuş ellerinize sağlık :) ..

Ve arkadaşlar boşuna didişmeyin Azda yaktırabilir cokta... O senin ayagının hassasiyetine kalmış...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2011, 02:41:42 »
arkadaşlar benim takmamdaki amaç fantazi olsun ve değişik bir proje ortaya çıksın...
onno ustanın 97'li yıllarda ....show dergisinde 1,6 tempra ile yaptığı test vardı
en az 2 en fazla 5 hp güç arttığı dyno ile söyledi,
motora soğuk hava alınırda gaza basıca daha iyi tepki verir ve üst devirlerde daha uzun sürede kesilir.
filtre takan araç uçmaz zaten olay sadece fantazi :)
benım amacımda dediğim gibi değişik bir proje olsun...
kesinlikle benim takmamdaki amaçta oydu ,

Peki tamam Erdem biz yanlış gördük haklısın tabi adamlarda boşuna cai diye sistem yapmışlar.. Boşuna denemişler soğuk havayla performans alındığını falan herneyse.. Herşeye bu kadar karşı kapalı olmayın... Ayrıca taktığın filtreye görede değişir kaliteli bir filtreyse performansta alırsın ekonomide seste ama haklısın hiç bir halt olmaz boşver o yüzden.
Az yakıyormuş.. Neye göre az yakıyor abicim? Ben Ticari arabada her gün 170-200km yol yapıp günün sonunda arabayı şoföre verdiğim için 28-30 lira gaz alıyordum. Yed marka filtre taktım ama yakıtta hiç bir değişiklik olmadı.. Performanstada bir değişiklik olmadı, sadece arabanın sesi arttı..
Kulaktan duyma bilgilerle konuşuyorsunuz ama gerçekler bu kadar basit değil arkadaşlar. Sen 3 hp elde ettim diye seviniyorsun... gülerler adama... Arka koltukları söküp Stepneyide çıkar bari :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 12, 2011, 09:35:12 »
Az yakıyormuş.. Neye göre az yakıyor abicim? Ben Ticari arabada her gün 170-200km yol yapıp günün sonunda arabayı şoföre verdiğim için 28-30 lira gaz alıyordum. Yed marka filtre taktım ama yakıtta hiç bir değişiklik olmadı.. Performanstada bir değişiklik olmadı, sadece arabanın sesi arttı..
Kulaktan duyma bilgilerle konuşuyorsunuz ama gerçekler bu kadar basit değil arkadaşlar. Sen 3 hp elde ettim diye seviniyorsun... gülerler adama... Arka koltukları söküp Stepneyide çıkar bari :D

YAptığımız hızlara göre yazıcam isterse kapatılır öncedende yazmıştım tekrar yazıcam yönetim lütfen kusura bakmayın..
Filtreyi takmaya gelmiştiniz ramazan ayıydı hatta bayramdan 3 gün önce falandı taktığımızda.. Yola çıktık sürekli 150-160 bazen bununda üstüne dönüştede aynen böyleydi ve durduğumuzda çeyrek depodan fazla yakıt vardı onu geçtim değer hesapladığımızda 5.7-5.8 civarında çıkıyordu yol bilgisayarıda 5.9 yazıyordu şimdi aynısını filtre kutusuyla yaptığımız zamanları hatırlıyorumda 6.5 gördüğümüz zamanlar oldu.. İnanması gerçekten zor bende inanmıyordum yanlışlık var dedim vırt dedim zırt dedim ama hesap ortada. Neden böyle düşük devirlerde pek bişi farkettirmez farkettirsede çok birşey olmaz ama yüksek devirlerde araç daha fazla hava ve benzine ihtiyaç duyuyor kutu filtreli olduğu zaman havayı o kadar rahat geçiremeyip benzine çok daha fazla asılıyor ve çok yakmış oluyor ama açık filtrede her yerinden hava aldığı için yakma olayı fazla olduğundan mütevellit araç çok daha fazla  patlama yapıyor ve o koyduğumuz herşeye engel olan lanet olası sensörde benzinin ne kadar yollanacağını söylüyor bundan basit bir açıklama olamaz herhalda benzin konusunda...
Performans olayına geleyim ben 3-5 hp gelir demiyorum gelirse buz gibi havayla 1 taş çatlasın 2 gelir. Bu 1-2 hpde ancak arabanın gaza verdiği tepkiyi değiştirir o kadar...

Sitede yazdığım en uzun yazı sanırım buydu sana nasipmiş Erdem :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Sakura'S Zer0
« Yanıtla #27 : Haziran 12, 2011, 09:45:06 »
ooo burası coşmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 12, 2011, 10:04:35 »
YAptığımız hızlara göre yazıcam isterse kapatılır öncedende yazmıştım tekrar yazıcam yönetim lütfen kusura bakmayın..
Filtreyi takmaya gelmiştiniz ramazan ayıydı hatta bayramdan 3 gün önce falandı taktığımızda.. Yola çıktık sürekli 150-160 bazen bununda üstüne dönüştede aynen böyleydi ve durduğumuzda çeyrek depodan fazla yakıt vardı onu geçtim değer hesapladığımızda 5.7-5.8 civarında çıkıyordu yol bilgisayarıda 5.9 yazıyordu şimdi aynısını filtre kutusuyla yaptığımız zamanları hatırlıyorumda 6.5 gördüğümüz zamanlar oldu.. İnanması gerçekten zor bende inanmıyordum yanlışlık var dedim vırt dedim zırt dedim ama hesap ortada. Neden böyle düşük devirlerde pek bişi farkettirmez farkettirsede çok birşey olmaz ama yüksek devirlerde araç daha fazla hava ve benzine ihtiyaç duyuyor kutu filtreli olduğu zaman havayı o kadar rahat geçiremeyip benzine çok daha fazla asılıyor ve çok yakmış oluyor ama açık filtrede her yerinden hava aldığı için yakma olayı fazla olduğundan mütevellit araç çok daha fazla  patlama yapıyor ve o koyduğumuz herşeye engel olan lanet olası sensörde benzinin ne kadar yollanacağını söylüyor bundan basit bir açıklama olamaz herhalda benzin konusunda...
Performans olayına geleyim ben 3-5 hp gelir demiyorum gelirse buz gibi havayla 1 taş çatlasın 2 gelir. Bu 1-2 hpde ancak arabanın gaza verdiği tepkiyi değiştirir o kadar...

Sitede yazdığım en uzun yazı sanırım buydu sana nasipmiş Erdem :)

Kutu içi filtren kirli olmasın?
Yada orjinali haricinde bir filtre takılmışta olabilir?
Benim arabanın filtresi kirlendi diye orjinali dışında bir filtre takmıştık , Araç baya yavaşlamıştı ve çok yakıyordu. Sonra çıkarıp orjinal filtresini geri taktım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 12, 2011, 10:06:08 »
Kutu içi filtren kirli olmasın?
Yada orjinali haricinde bir filtre takılmışta olabilir?
Benim arabanın filtresi kirlendi diye orjinali dışında bir filtre takmıştık , Araç baya yavaşlamıştı ve çok yakıyordu. Sonra çıkarıp orjinal filtresini geri taktım.

BAbamın yağdan önce dikkat ettiği şey filtredir kirli değildi.. Orjinal filtreydi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 12, 2011, 10:12:10 »
BAbamın yağdan önce dikkat ettiği şey filtredir kirli değildi.. Orjinal filtreydi :)
Belkide sizin araba benzinli olduğundan o kadar farkediyordur.
Lpg fazla havayı sevmeyen bir sistem sonuçta..
Benim hava filtre kutusundan yaptığım parçayı sen alda olmazsa, takar kullanırsın.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 12, 2011, 10:36:29 »
Belkide sizin araba benzinli olduğundan o kadar farkediyordur.
Lpg fazla havayı sevmeyen bir sistem sonuçta..
Benim hava filtre kutusundan yaptığım parçayı sen alda olmazsa, takar kullanırsın.. :)

Sen birleştirmedin mi onu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 12, 2011, 11:25:20 »
Sen birleştirmedin mi onu ?

Şu anda birleştirilmiş durumda ama yeni kutu alacağım zaten..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 12, 2011, 11:35:56 »
Şu anda birleştirilmiş durumda ama yeni kutu alacağım zaten..

Sen bilirsin işine yaramayıp atıcaksan gönder eğer işime yarar dersen kalsın zaten şuanda var ama rahatsızım bu pimaştan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #34 : Haziran 12, 2011, 23:00:27 »
Her 100km de ortalama 0.5 litre ekonomi sağlar sakin kullanımda sert kullanımdada arttırır...gaza olan tepki hızlanır tok kulağa hoş gelen bir ses alınır soğuk hava çekerse eğer 1-2 hp artış olur...Ama mesele soğuk hava çektirmekte sıcak hava çekerse Erdemin dediği gibi hiçbirşeye yaramaz sadece ses verir...VVT-İ motora gereğinden fazla hava yada aşırı rahat hava çektirirsende sorun çıkarır demiş olayım...

kısa ve net bir cvp :)
arkadaşlar dediğim gibi tartışmanıza gerek yok
artı eksi fikirler aynı :)
dediğim gibi araca kule gergisi takmak gibi bir proje bu...
amaç  fantazi ve hayal gücü :)
ggz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 14, 2011, 17:26:19 »

yok ağa ben dyno gibi adam değilim ford eskortta denedik ve araç benzinliydi 96 model 1.6 motor 16valve dynoda tam 88hp çıktı filtre ile 100hp :) cihaz yanlış ölçmüştür bilemem yada air kitten önceki kirlidir o başka..

komik olmayın beyler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 19, 2011, 18:01:47 »
kısa ve net bir cvp :)
arkadaşlar dediğim gibi tartışmanıza gerek yok
artı eksi fikirler aynı :)
dediğim gibi araca kule gergisi takmak gibi bir proje bu...
amaç  fantazi ve hayal gücü :)
Kule gergisi fantezi değil birader sen hiç kule gergili bi araça bindin mi binmedi isen gel bi normal yarise bin bide benimkine aradaki farkın dağlar kadar olduğunu en ufak ilk virajda anlarsın ama sizin kasalar yere çok yakın ve basık bi araç sizinkinde o kadar fark yapmaz.Yinede kaliteli yapılmış gerdirilmiş bi kule gergisinin farkı biner binmez hissedilir.
Fantazi yönündende ayrı bir güzelliği var tabi :Benim araç sebring eksoz kule gergili jant mant gören drag aracı sanıyor :D
Ayrıca eline sağlık kit güzel olmuş ancak filitre ve krank filitresi hoşuma gitmedi en azından simota felan alsa idin filitrenin markası ne?En azından yağlı olanlarından alsa idin markası kötü olanlar sakat tozu olduğu gibi olmasada baya bi içeri alırlar.Gözenekler zamanla tıkanmıyorsa bilki tozu içeri alıyor.Dışarda oldukça fazla toz varsa iyi bişey tozun geçmesini engellemiş oluyor.Tabi bunların galiba 10.000 de bide temizlik kiti ile bakımı söz konusu